Smaken av Irland

All inclusive

Hjem » Gruppereiser » SMAKEN AV IRLAND

Totalpakke:
 • Flyreise
 • Hotell
 • Måltider
 • Transport
 • Utflukter
 • Reiseleder

PAKKEREISE MED ALT INKLUDERT!

Bli med til Irland – hvor smakene er nydelige, og tradisjonene har gått i arv gjennom generasjoner. Her kan du hengi deg til dine sanser!

Mat og drikke er en viktig del av hverdagen, kulturen og tradisjonene i Irland. Det lille landet er stort på smaker – både når det kommer til mat og drikke. Måltidene er laget av naturlige, lokale råvarer og det er alltid noe godt i glasset.

Irene elsker å drikke whiskey og øl, og de er kjent for sin Guinness. De gjestfrie irene har en lang tradisjon med å brygge godt øl, både lyst og mørkt, sterkt og mildt.

Denne turen tar deg med til Dublin og Galway, med besøk på øl-bryggerier og whiskey-destillerier. Vi skal smake østers, utforske Dublin, spise god mat og være med på en musikalsk pub-crawl.

Når du står der med de irske edle dråper, er det bare å heve glasset i glede over Irlands flytende arv!

HØYDEPUNKTER:

 • Besøk på Kilbeggan Whiskey Distillery, inkludert smaking
 • Besøk på Kylemore Abbey & Garden
 • Besøk på Connemara Oysters, inkludert smaking
 • Utflukt til Cliffs of Moher
 • Besøk på Ballykilcaravan Brewery, inkludert smaking
 • Besøk på Guinness Storehouse
 • Besøk på Pearse Lyons Distillery, inkludert smaking
 • Irsk show på Johnnie Fox’ Pub
 • Guidet tur i Galway med lokal svensktalende guide
 • Guidet tur i Dublin med lokal svensktalende guide
 • Musikal Pub Crawl inkludert to lokale engelsktalende musikanter
 • Opplev irsk gjestfrihet

Hotell

For informasjon om hotellene, trykk på lenkene for mer informasjon. Alle rom er standardrom.  

The Harbour Hotel
Hotellet ligger i hjertet av Galway, og har en unik og moderne stil. Med sin flotte beliggenhet ved vannet, er det kort avstand til byens severdigheter, restauranter og puber. Hotellet har 96 rom.
Her skal vi bo i 2 netter.
https://www.harbour.ie/en/  

The Camden Court Hotel
Dette koselige hotellet ligger i hjertet av Dublin, med gangavstand til flere av byens største severdigheter. Hotellet har 251 rom med moderne fasiliteter.
Her skal vi bo i 3 netter.
https://www.camdencourthotel.com/  

Program

Avreise fra Oslo Gardermoen, med direktefly til Dublin.  

Bussen kjører oss til Galway (cirka 2,5 time). Det blir stopp for lunsj underveis.  

Så venter et besøk på Kilbeggan Distillery, etablert i 1757. Destilleriet er ett av få i Irland som fortsetter benytter et fungerende vannhjul. Her har det blitt produsert irsk malt whiskey i nesten 200 år. Vi blir med på en guidet omvisning som naturligvis avsluttes med smaking.  

Vi ankommer den sjarmerende kystbyen Galway og sjekker inn på hotellet.  

Denne koselige kystbyen ligger vakkert til ved elven Corrib, og er i dag en livlig by med bohemsk sjarm.  

Felles middag på hotellet.  

Frokost på hotellet.  

Guiden henter oss på hotellet og tar oss med på en scenisk kjøretur gjennom det vakre området Connemara. Det blir et stopp ved Kylemore Abbey, som ligger vakkert til på bredden av Kylemore Lough. Klosteret er ett av de mest fotograferte stedene i Irland. I dag er det en internatskole drevet av benediktiner-nonner.  

Connemara er kjent for sine østers, og neste stopp gir oss sjansen til å lære mer om østersdyrking. Vi blir med på en guidet omvisning på østersfarmen, og får høre om hele prosessen, fra frø til tallerken. Vi avslutter med å smake på denne delikatessen.  

Vi returnerer til Galway, hvor det blir en fottur rundt om i byen.  

I kveld skal vi spise på Kirwan’s Lane, som ligger i hjertet av middelaldersentrum. Eier Mike O’Grady serverer moderne irsk mat, laget av ferske, lokale råvarer. Spesialiteten er sjømat.  

Frokost på hotellet.  

Dagen starter med et besøk ved de verdenskjente og vakre Cliffs of Moher. Klippene reiser seg 120 meter over Atlanterhavet, og er en av Irlands største attraksjoner.  

Lunsjen inntas på restauranten i besøkssenteret (ikke inkludert).  

Vi setter kursen tilbake til Dublin, med et lite «påfyllstopp» underveis. Ballykilcavan Farm & Brewery ligger vakkert til. Familien har drevet gården siden 1639, og i dag er det 13.generasjon som sørger for å gi besøkende en flott opplevelse.  

Omvisiningen tar oss med rundt på gården, mens vi får høre historier som strekker seg 383 år tilbake i tid. Vi skal også besøke bryggeriet for å høre hvordan de lager ølen sin. Vi avslutter med å smake fire ulike øltyper i den 240-år gamle bryggeribygningen.  

Ankomst Dublin sent på ettermiddagen og innsjekk på hotellet.  

Felles middag på hotellet.  

Frokost på hotellet.  

Guiden henter dere på hotellet og sammen skal vi oppleve Dublin, Irlands sjarmerende hovedstad. I løpet av turen får vi et se Dublins mest kjente severdigheter, som Trinity College, Bank of Ireland, Dublin Castle, Christchurch, St. Patrick’s Cathedral og Phoenix Park.  

Dublins kanskje aller mest kjente (og populære) attraksjon er Guinness Storehouse, som har produsert den sorte drikken siden 1759. Historien om Guinness er fordelt på syv etasjer, og vi lærer om den verdensberømte ølen underveis. Ølets dramatiske historie begynte for 250 år, og avsluttes i Gravity Bar hvor vi for en pint med Guinness og nyter utsikten over Dublin.  

Turen i Guinness Storehouse er uten guide.  

Lunsjen inntas på The Church Bar & Restaurant, en kirke som er omgjort til restaurant, i hjertet av Dublin. Det vakre, restaurterte orgelet vekker oppmerksom fra alle gjestene.  

Ettermiddagen til egen disposisjon.  

Om kvelden møtes vi igjen for en ekte irsk aften. Vi setter kursen ut av byen, opp i fjellene, til en av Irlands eldste (og den høyestliggende) puber, Johnnie Fox’s Pub. Den ble etablert i 1798 og her er det alltid god stemning, med live musikk hver dag.  

Ikke bare skal vi nyte god mat, vi skal også kose oss med irsk dans og musikk. Det prisbelønte sjømaten, kombinert med en livlig atmosfære, gir oss en ekte irsk kveld!  

Transport tilbake til hotellet.  

Frokost på hotellet.  

Ved lunsjtider møtes vi for å bli med på en Musikalsk Pub Crawl. Sammen med to lokale musikanter skal vi oppleve noen av Irlands beste puber. Underveis vil musikantene underholde oss med historier, skrøner og vitser om Dublin, det irske folk og musikk. De synger irske sanger mens vi går fra pub til pub.  

Drikke på pubene er ikke inkludert og betales direkte.  

Det blir publunsj underveis (inkludert).  

Om ettermiddagen skal vi besøke Pearse Lyons Distillery, som holder til i den vakre (og restaurerte) kiren St. James. Her er det en overflod av historie, som strekker seg tilbake til 1707.  

Vi blir med guiden på en tur gjennom kirkegården, kirken og så distilleriet. Underveis får vi lære mer om whiskeyens history. Det som gjør dette destilleriet så unikt er at det er et boutique-destilleri, og vi får se hele prosessen i ett rom. Destilleriet er omgitt av vakre glassvinduer, som illustrerer prosessen av whiskeyproduksjon samt pilegrimsruten Camino de Santiago i Spania.  

Besøket rundes av med en å smake fire ulike whiskeytyper, som matches med lokale matvarer for en helt unik smaksopplevelse. På menyen står kjøtt, ost og sjokolade.  

Eventyret i Irland avsluttes med middag på The Old Storehouse Bar & Restaurant, en tradisjonell irsk pub i hjertet av Dublin. Restauranten ligger i det berømte Temple Bar-området, med et stort utvalg puber.  

Transport tilbake til hotellet på egen hånd.  

Frokost på hotellet.  

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor vi sjekker inn for fly hjem til Norge.  

Mellomlanding og flybytte i København. Ankomst Oslo om ettermiddagen.  

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Dublin – Oslo i økonomiklasse
Flyskatter 
2 netter på Harbour Hotel, inkludert frokost
3 netter på Camden Court Hotel, inkludert frokost
4 lunsjer
5 middager
Besøk på Kilbeggan Whiskey Distillery, inkludert smaking
Besøk på Kylemore Abbey & Garden
Besøk på Connemara Oysters, inkludert smaking
Besøk på Cliffs og Moher
Besøk på Ballykilcaravan Brewery, inkludert smaking
Besøk på Guinness Storehouse
Besøk på Pearse Lyons Distillery, inkludert smaking
Irsk show på Johnnie Fox’ Pub
Omvisning i Galway med lokal svensktalende guide
Omvisning i Dublin i buss med lokal svensktalende guide
Musikal Pub Crawl inkludert to lokale engelsktalende musikanter
Transport i henhold til program
Norsk reiseleder fra Unike Reiser

Dette er ikke inkludert:

Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke
Lunsj på dag 3
Transport ikke nevnt i program
Tips til sjåfører/guider

Unike Reiser er behjelpelige med å ordne tilslutningsbilletter til Oslo fra andre byer i Norge.

Unike Reiser er behjelpelig med å ordne hotell på Gardermoen før eller etter reisen.

Det kreves minimum 15 betalende deltagere for å gjennomføre turen. Ved færre påmeldte kan prisen endres, eller turen kanselleres. Innbetalt depositum refunderes i sin helhet hvis turen kanselleres pga. ovennevnte.

REISEVILKÅR

Nedenfor følger generelle reisevilkår for Unike Reiser AS (heretter kalt UR).

Disse vilkår gjelder for alle våre reiser med mindre det foreligger særskilte reisevilkår for den aktuelle turen. På reiser med særskilte vilkår vil dette fremkomme av turpresentasjonen eller i egen kontrakt. Der reisevilkårene fraviker Alminnelige vilkår for pakkereiser går UR sine reisevilkår foran da de Alminnelige vilkår er en bransjenorm som kan fravikes i visse tilfeller.

 1. Påmelding
  Påmelding kan skje elektronisk via vår nettside, på e-post eller pr. telefon. Angreretten som ellers er til stede ved fjernsalg gjelder ikke ved kjøp av reisetjenester. Avtalen mellom partene anses inngått ved bekreftet bestilling og innebærer aksept av turens reisevilkår. Bestillingsbekreftelsen må kontrolleres grundig straks den mottas. Vennligst påse at navn på alle reisende stemmer overens med passet. Eventuelle feil skal rettes før betaling av depositum finner sted. Senere endring vil kunne medføre gebyr.
 2. Depositum og sluttbetaling
  Etter bestilling av reisen vil den reisende få tilsendt en reisebekreftelse/ faktura. Depositumet må innbetales innen syv dager. Manglende betaling av depositum medfører ikke at avtalen bortfaller. For reiser innen Norge og Europa er depositumsbeløpet kr 2.500 pr. person. Fakturagebyr er kr. 60,- per faktura. Depositumet regnes som delbetaling av reisens pris. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes på e-post cirka 2 uker før avreise.

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

 1. Endret/avvikende flyreise
  Ved tilleggsbestilling av flybilletter, det vil si bestilling av flyreiser utenom våre gruppe- og tilslutningsbilletter, skal disse betales innen 7 dager. Beløpet er ikke refunderbart. Ved bestilling av flybilletter utenom våre gruppebilletter og/eller ved kjøp av en reise uten transport til/fra startstedet, er det den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport/program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra den reisendes side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

UR har ikke ansvar for tap som følge av at den reisendes egne bestillinger av transport eller andre reisetjenester, ikke kan benyttes på grunn av oppståtte endringer i de programfestede tidspunktene for gruppens reise- eller flytider når endringene skyldes forhold arrangøren ikke kan lastes for. UR gjør oppmerksom på at de fleste flyselskaper kansellerer hjemreisen dersom utreisen ikke benyttes.

 1. Avbestilling mot gebyr
  Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som avbestilling. Ved avbestilling eller uteblivelse gjelder følgende gebyrer:
 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
 • Fra og med 36 dager og fram til avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon.

Vilkår i dette punkt avviker fra normalen slik beskrevet i Alminnelige vilkår for pakkereiser. Dette som følge av garantier og forpliktelser til underleverandører.

 1. Avbestilling/kansellering ved ekstraordinære omstendigheter
  Reisebransjen og UR følger Utenriksdepartementets reiseråd. Den reisende har som hovedregel rett til å avbestille sin reise dersom det på reisemålet eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14 dager eller kortere før reisen tar til, konstateres krigshandlinger, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer eller andre begivenheter som kan likestilles, og det er rimelig grunn til å anta at disse forhold også vil være på avreisedagen. Ved avbestilling av foran nevnte årsaker, refunderes tilgodebeløpet. Reisen kan imidlertid ikke avbestilles av foran nevnte årsaker hvis begivenheten som legges til grunn for avbestillingen var eller burde vært kjent ved bestilling.

En reise kan kanselleres/endres uten erstatningsplikt av UR dersom:

 • Det ikke er påmeldt et tilstrekkelig antall deltakere på turen, se punkt 8. UR skal gi den reisende beskjed om eventuell kansellering av turen senest 20 dager før avreise.
 • Det inntreffer uunngåelige og ekstraordinære omstendigheter utenfor URs kontroll. Eksempler kan være: Fare for krig, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer, arbeidskonflikter eller lignende.
 • Forhold på reisemålet/langs reiseruten som gjør det risikabelt eller urimelig å gjennomføre turen, og som UR med rimelighet ikke kunne forutse. For pkt. 2 og 3 vektlegges ved vurdering blant annet Utenriksdepartementets reiseråd og lokale myndigheters uttalelser. Om UR kansellerer en reise og fristen for betaling av sluttbeløpet er forfalt, er manglende sluttbetaling på kanselleringstidspunktet å anse som avbestilling fra kundens side, og gebyrer som ved en ordinær avbestilling vil gjelde.
 1. Reise- og avbestillingsforsikring
  UR anbefaler alle reisende å ha gyldig reiseforsikring som også bør dekke eventuell hjemtransport, samt Europeisk Helsetrygdekort ved reiser i Europa. UR anbefaler å tegne en avbestillingsforsikring dersom dette ikke er inkludert i reiseforsikringen. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de nødvendige forsikringer. UR har ikke ansvar i situasjoner og forhold den reisende kunne ha forsikret seg mot og som ikke skyldes arrangøren eller noe denne har ansvar for.
 2. Pass og visum
  Selv om det ikke er passtvang innen Schengen, vil mange flyselskap og hoteller likevel kreve gyldig legitimasjon. Utenfor Norge er det kun pass som gjelder som gyldig legitimasjon for nordmenn. Vær oppmerksom på at mange land, rederier og flyselskap krever at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Dette kan også gjelde for reiser i Europa. Visumkrav til aktuelle reisemål er oppgitt i turens program på vår nettside. UR forholder seg til visumregler for norske statsborgere. Hvis den reisende ikke reiser med norsk pass, må man selv sjekke visumregler for sitt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum ved avreise for seg selv og den/de man bestiller for.
 3. Forbehold
  Hvis ikke annet er oppgitt i programmet, er en gruppereise basert på minimum 15 betalende deltakere. Ved færre deltakere kan UR kansellere reisen, øke prisen eller tilby turen uten norsk reiseleder. Dette skal meddeles den reisende senest 20 dager før avreise.

Det tas forbehold om endring av pris grunnet forhold utenfor URs kontroll. Slike forhold er valutaendringer, endringer i transportpriser og økning i offentlige skatter og avgifter. UR forbeholder seg retten til å fakturere et pristillegg som følge av eventuelle endringer. Dette forhold går begge veier, og den reisende har rett til prisreduksjon dersom kostnadene reduseres. Et eventuelt pristillegg vil bli varslet senest 20 dager før avreise. Utgjør tillegget mer enn 8 prosent av reisens pris, har den reisende anledning til å heve avtalen.

Reisende som har bestilt dobbeltrom eller del twin-rom må betale enkeltromstillegg dersom den andre part frafaller eller det ikke melder seg en ytterligere person av samme kjønn å dele rommet med. Om dette er aktuelt, kontaktes den reisende og tilleggsfaktura sendes i forkant av reisen. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra reisen.

Informasjon om flytider og flyselskap er foreløpige inntil flybilletten er utstedt. Det tas forbehold om mulige trykkfeil i programmet eller på nettsiden. Vesentlige endringer som skjer etter bestilling, skal meddeles den reisende skriftlig.

Innholdet i våre turer kan bli påvirket av forhold utenfor vår kontroll som for eksempel vær, fremkommelighet, seilingsforhold, arbeidskonflikter og lignende. Dersom slike forhold skaper hindringer for gjennomføring av det oppsatte programmet, vil UR foreta nødvendige justeringer i eksempelvis reiserute og innhold, bytte av transportmiddel og overnattingssted. UR vil bestrebe seg på å erstatte de deler av reiseinnholdet som blir påvirket av endringen med likeverdige alternativer. UR anser ikke reisen som mangelfull om ikke slike justeringer berører mer enn 25 prosent av det oppsatte reiseinnholdet. Avvik fra det avtalte og som skyldes uforutsette hindringer utenfor arrangørens kontroll anses normalt ikke som en mangel så lenge avviket ikke må betegnes som vesentlig.

 1. Den reisendes plikter
  Den reisende må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding. Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen.

Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege dersom man er usikker på om man kan delta. Ved fylte 75 år, om ikke annet framkommer av turens program, skal deltaker på reiser utenfor Europa senest ved sluttbetaling 65 dager før avreise fremlegge bekreftelse fra lege om at man er helsemessig skikket til å gjennomføre turen. Dersom deltaker ikke får denne bekreftelsen fra lege og dermed ikke kan delta på turen, gjelder samme gebyrer som ved en ordinær avbestilling.

Den reisende plikter å rette seg etter de regler som er gitt av offentlige myndigheter og URs representanter, og må ikke opptre til sjenanse for medreisende eller andre.

Dersom den reisende grovt tilsidesetter sine plikter, kan han/hun nektes å delta eller utelukkes fra resten av reisen, uten at han/hun kan kreve erstatning eller prisavslag fra arrangøren. Ved utelukkelse etter at reisen er påbegynt, kan den reisende pålegges selv å bære omkostningene ved endret hjemreise. Den reisende kan gjøres erstatningsansvarlig hvis han/hun med vilje eller uaktsomhet påfører arrangøren tap blant annet ved ikke å overholde de bestemmelser som er nevnt ovenfor.

 1. Den reisendes reklamasjonsplikt ved mangler
  Den reisende plikter å gi beskjed uten ugrunnet opphold dersom han/hun oppdager en mangel ved reisen. Oppdages mangelen etter at reisen har startet, må den reisende reklamere på stedet til URs reiseleder eller til URs kontor i Sarpsborg, slik at disse blir gitt en mulighet til å rette opp mangelen. Hvis et problem ikke kan løses tilfredsstillende på stedet, kan det klages skriftlig til UR senest to uker etter hjemkomst. Hvis klagen ikke løses tilfredsstillende for den reisende eller UR, kan saken henvises til Reklamasjonsnemnda for pakkereiser.
 2. Generelle vilkår
  Det vises til Pakkereiseloven av 15.06.2018, samt Alminnelige vilkår for pakkereiser av 01.07.2018 og særskilt deres formuleringer om at «Opplysninger som er gitt i kataloger eller brosjyrer eller annet informasjonsmateriell som arrangøren har utarbeidet eller viser til, regnes som en del av avtalen».
 3. Medlem av Reisegarantifondet – din trygghet
  UR er medlem av det norske Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti.

ALMINNELIGE VILKÅR FOR PAKKEREISER – klikk her

Flyselskap
SAS Oslo Lufthavn Dublin 22. mai 2023 09:35 22. mai 2023 10:55
Dublin København 27. mai 2023 10:20 27. mai 2023 13:35
København Oslo Lufthavn 27. mai 2023 15:25 27. mai 2023 16:35

Bestilling

Smaken av Irland

Fra kr. 24 845,- per person

Har du spørsmål om denne turen?

Send oss gjerne en melding. Vi svarer så fort som mulig.

Scroll to Top