fbpx

10 grunner for å reise til Romania

Mye mer enn Draculas hjemland!

Romania er en skjult perle, ganske så annerledes og med et bredt utvalg opplevelser.

Utforsk autentiske landsbyer, kom tett på lokalbefolkningen og bli fascinert av folklore, dans og musikk. Sjarmerende byer med flott arkitektur og spennende historie. Legender om Dracula og blodsugende vampyrer. Vakre nasjonalparker med høye fjell, bjørn, ulv, vakre fotturer, dype daler og innsjøer. Det er slott, borger, kirker, klostre, museer og monumenter.

Her er 10 grunner for å velge Romania:

1. Landskapet

Romanias landskap er unikt i Europa og tilbyr den mest spektakulære og vakre natur. Fjellkjede Karpatene strekker seg nesten 3000 meter mot himmelen og byr på ekte villmarksopplevelser.

Donaudeltaets evige vakre skjønnhet og Europas flotteste våtmarksområde, med et rikt fugleliv, og små skjulte kulturelle skatter. Gjennom hele landet bruser det i elver, innsjøene ligger speilblanke og reflekterer solens stråler og vannfall stuper over fjellkanten og kaster vanndråper utover det frodige landskapet rundt.

Med andre ord er Romania et mekka for frilufsentusiaster!

2. Middelalderbyer og autentiske landsbyer

Som perler på en snor ligger små landsbyer spredd rundt om i Transilvania, totalt upåvirket av den moderne verden. De ser ut som de gjorde for 300 år siden, og levemåten er nesten den samme. Her verdsettes de gamle tradisjoner og dagens beboere gjør for forfedrene sine.

I den sentrale delen av landet finner du vakre og velbevarte byer fra middelalderen. Byer som Brasov, Sighisoara, Sibiu, Cluj og Alba Lulia gir deg en følelse av å ha trådd langt tilbake i tid.

3. Fascinerende slott

Romania er hjem til tre slott som står på listen med Europas Topp 25: Det elegante slottet Peles, som ligger i Karpatene, slottet Bran, opprinnelig bygd av Den tyske orden i 1212 og i senere tid knyttet til legenden om Dracula, og slottet Hunedoara, også kjent som Corvin Castle, hvor spidderen Vlad satt syv år i fangenskap. Sistnevnte er for øvrig også ansett som et meget hjemsøkt sted.

4. Aktiv ferie

For friluftentusiaster og de som ønsker en aktiv ferie er Romania en utmerket destinasjon. Med sitt spektakulære landskap er landet et mekka for vandreturer, med et enormt utvalg av turstier som varierer fra lett til vanskelig.

Tråkk deg gjennom berg og daler, autentiske landsbyer og åpne sletter mens du ser Romania fra sykkelsetet. Eller kanskje vil du oppleve det fra hesteryggen?

Om vinteren er det utmerkede skiforhold, både for langrenn og slalåm.

Romanias dyreliv er noe helt spesielt, og du kan oppleve bjørn, ulv, bison, rev og et mangfold av fugler i det fri.

5. De malte klostrene i Bucovina

Blant de mest fantastiske og billedskjønne skattene i Romania er en gruppe av 8 malte klostre som ligger i den nordøstlige delen av Romania, i Bucovina. Kirkene dateres tilbake til middelalderen (15.- og 16. århundre). De aller fleste er gravplasser for de velstående familiene i området. Kirkene er meget godt bevart og helt unike. Ikke noe annet sted i verden kan du se en slik samling, med så vakkert interiør og freskoer, som representerer scener fra Det gamle og Det nye testamentet.

6. God mat og vin

Smakfull mat har alltid vært en del av den rumenske kulturen. Rettene er opp gjennom årene påvirket av ungarske, tyske og tyrkisk skikker, men har også beholdt en litt mer tradisjonell karakter. Porsjonene er store, og du kan nyte et stort utvalg kjøtt, økologiske grønnsaker, urter, oste- spesialiteter og herlige desserter og søtsaker.

For en ekte rumensk gastronomisk opplevelse, bo noen dager på et lokalt gjestgiveri som tilbyr hjemmelaget mat.

Romania er også et vindproduserende land og er delt inn i 8 vinregioner. Ofte blandes lokale og internasjonale druer, som for eksempel sauvignon blanc og feteasca alba. Dermed er Romania utmerket for vinturer, og de som ønsker noe godt i glasset.

7. Svartehavet

Kysten langs Svartehavet strekker seg hele 224 kilometer, og et av de mest populære turiststedene i Romania.

Mamaia byr på de beste resortene og er ideelt for de som ønsker noen dager med sol, bad og avslapning etter en rundreise.

8. Menneskene

Uansett hvor vakkert et land er, og hvor mange attraksjoner og severdigheter det har å by på, når alt kommer til alt, så er det menneskene som utgjør en forskjell. Rumenerne er kjent for sin gjestfrihet og imøtekommenhet.

Her føler du deg velkommen – uansett hvor i Romania du er.

9. Lett å besøke

Romania er ikke det landet som står øverst på listen når ferien skal planlegges. Det er meget synd! Fordelen er at landet ikke trekker et like stort antall besøkende, og det er dermed begrenset med antall turister på severdighetene rundt om i landet. Dermed kan du vandre rundt i slottene, landsbyene og museene omtrent alene.

Du trenger ikke vente på en organisert omvisning eller få en mengde turister med i bildene dine fra kirkene. De historiske stedene er slett ikke overfylt. Men det endrer seg, så kom til Romania mens du fortsatt er (nesten) alene.

Det går daglige flyavganger fra Norge, med én mellomlanding i Europa.

10. Prisgunstig

Romania er fortsatt et meget prisgunstig land hvor du får mye for pengene dine. Hotell og mat koster langt mindre enn hva de gjør i de fleste andre europeiske land.

Har du ikke opplevd Romania bør du sette det på listen. Du kommer garantert ikke til å angre!

Skroll til toppen