fbpx

10 grunner til å besøke Moldova

Moldova er landet de fleste ikke har besøkt!

Hemmelighetsfullt, tradisjonelt, langt utenfor den vanlige turistruten og helt unikt!

Du trenger egentlig ikke flere grunner for å reise til Moldova, men vi gir deg 10 grunner til:

1. Kontraster

Ingen andre europeiske land er i stand til å fascinere deg med så tydelige kontraster mellom livet i byer og landsbyer og videreføring av gamle tradisjoner

2. Verdens største vinkjeller(e)

Bare i Moldova kan du finne verdens største vinkjellere (mer enn 200 kilometer med vinkjellere under bakken). Dermed er de vinner av verdens største vinsamling ifølge Guinness rekordbok.

En omvisning på Cricova Wine Cellars tar deg med til et vinparadis under bakken, etterfulgt av vinsmaking – naturligvis.

3. Innbyggerne

Moldovere er meget hyggelige og gjestfrie verter. Du ønskes ofte velkommen inn til Casa Mare (det største rommet i huset), hvor husets beboere feirer viktige hendelser og holder selskap. I Moldova er ansett som uhøflig om du spiser lite!

4. Klostre

Bare i Moldova kan du finne et så stort antall klostre konsentrert på et så lite landareal. Klostrene ligger spredt rundt om, i skogområder og ved elvebreddene. Landet er hjem til Europas eldste fjellkloster, med en historie som strekker seg tilbake til 1690. Klosteret er fortsatt i bruk av ortodokse munker.

5. Tradisjonelle

Bare i Moldova lages kunsthåndverk slik de ble laget for mange hundre år siden, på den gamle, tradisjonelle måten. Samtidig forstyrres produksjonen verken av eller med den moderne fremstillingen.

6. Transnistria

Bare i Moldova har du sjansen til å reise med en tidsmaskin! Vil du reise tilbake til tidsepoken under det gamle Sovjetunionen? Reise til Transnistria, på en utrolig tilbake-i-tid, med bygninger fra Sovjetunionen, monumenter av Suvorov, Lenin og Gagarin?
Transnistria ser ut til å være fastlåst i fortiden…

7. Vinfestivaler og vinsmaking

Nyt en opplevelsesrik og avslappende ferie i Moldova mens du deltar på The National Wine Festival. Den første uken i oktober har du muligheten til å delta på profesjonell vinsmaking, besøke vingårder og oppleve unike stunder dedikert til vinkulturen, kunst og gastronomi.

8. Ariktektur

Siden Moldova har vært okkupert og styrt av mange ulike herskere og land opp gjennom århundrene, og landet har en enorm blanding av kulturer. Det er lett å se forskjellene på vestlige og østlige ideologier, og arkitekturen reflekterer de ulike tidsepokene. Siden du aldri vet hva du kommer til å møte underveis, er alt duket for en interessant reise

9. Landskapet

Bare i Moldova kan du finne unike og naturlige formasjoner som kalles toltry (undervannsskjær som ble skapt av Svartehavet 10-20 millioner år siden). Gjennom årtusener har tiden formet et vakkert landskap med ubeskrivelige former og huler og grotter.

10. Maten

Bare i Moldova kan du nyte fordeler av den beste dietten i verden. Det er kun her du vil finne de ferskeste, økologiske fruktene og grønnsakene, høstet direkte fra trær og busker.

Skroll til toppen