10 GRUNNER TIL Å BESØKE MOLDOVA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Moldova er landet de fleste ikke har besøkt!

Hemmelighetsfullt, tradisjonelt, langt utenfor den vanlige turistruten og helt unikt! Du trenger egentlig ikke flere grunner for å reise til Moldova, men vi gir deg 10 grunner til:

1. Ingen andre europeiske land er i stand til å fascinere deg med så tydelige kontraster mellom prestasjoner av den moderne sivilisasjonen, som du ser i byene, og hverdagslivet til lokalbefolkningen.

2. Bare i Moldova kan du finne verdens største vingårder (mer enn 200 kilometer med vinkjellere under bakken). Dermed er de vinner av verdens største vinsamling i følge Guinness rekordbok.

3. Bare i Moldova kan du finne et så stort antall klostre, konsentrert på et så lite landareal. Klostrene ligger spredt rundt om, i skogområder og ved elvebreddene. Landet er hjem til Europas eldste fjellkloster.

4. Bare i Moldova kan du finne unike og naturlige formasjoner som kalles Toltry (undervannsskjær som ble skapt av Svartehavet 10-20 millioner år siden). Gjennom årtusener har tiden formet et vakkert landskap med ubeskrivelige former og huler og grotter.

5. Bare i Moldova lages kunsthåndverk slik de ble laget for mange hundre år siden, på den gamle, tradisjonelle måten. Samtidig forstyrres produksjonen verken av eller med den moderne fremstillingen.

6. Bare i Moldova kan du nyte fordeler av den beste dietten i verden. Det er kun her du vil finne de ferskeste, økologiske fruktene og grønnsakene, høstet direkte fra trær og busker.

7. Moldovere er meget hyggelige og gjestfrie verter. Du ønsker gjerne velkommen inn til Casa Mare (det største rommet i huset), hvor menneskene feirer viktige hendelser og familieselskap. Mens i andre land kan det være uhøflig å spise når du er gjest, men i Moldova er ansett som uhøflig om du spiser lite!

8. Nyt en opplevelsesrik og avslappende ferie i Moldova mens du deltar på The National Wine Festival. Den første uken i oktober har du muligheten til å delta i profesjonell vinsmaking, besøke vingårder og oppleve unike stunder dedikert til vinkulturen, kunst og gastronomi.

9. I Moldova finner du en enorm blanding av kulturer siden landet har blitt okkupert og overtatt av mange ulike dynastier gjennom historien. Det er en splittelse mellom vestlige og østlige ideologier. Dermed er alt duket for en interessant reise, siden du aldri vet hva du kommer til å møte underveis.

10. Bare i Moldova har du sjansen til å reise med en tidsmaskin! Vil du reise tilbake til tidsepoken under det gamle Sovjetunionen? Reise til Transnistria, på en utrolig tilbake-i-tid, med bygninger fra Sovjetunionen, monumenter av Suvorov, Lenin og Gagarin? Transnistria ser ut til å være fastlåst i fortiden…

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV MOLDOVA

VINTUR TIL MOLDOVA

VARIGHET: 4 Dager

Oppdag herlige Moldova på en reise som garanterer en autentisk opplevelse av vinproduksjonen i det lille landet. Moldova er et druedyrkende land, som har verdens lengste vinkjellere. Reisen inkluderer besøk med omvisning på de mest kjente vingårdene og produsentene – som undergrunnskjellerne Milestii Mici i Cricova

OPPDAG MOLDOVA

VARIGHET: 8 Dager

En komplett reise gjennom sjarmerende og (nesten) ubesøkte Moldova! I løpet av 8 dager vil du ha utforsket denne lille perlen, hvor du garantert ikke kommer til å treffe på naboen. Du blir med på en byvandring i hovedstaden Chisinau, besøker klostre, borger og museer, mens landets historie og tradisjoner kommer til syne.

MOLDOVA OG ROMANIA

VARIGHET: 8 Dager

Denne flotte reisen kombinerer Moldova med Bucovina- regionen i Romania! Moldova er landet hvor drømmer oppfylles, hvor turistene er i fåtall og er et lite land hvor eventyr går i oppfyllelse. Gamle klostre, søvdyssende skoger, berømte vingårder og kjellere, uendelige sletter og vennlige mennesker gir landet en helt spesiell sjarm.

KJØR-SELV-FERIE I MOLDOVA

VARIGHET: 8 dager

Denne Kjør-Selv ferien er for de som foretrekker frihet og eventyr! Her er kun leiebil og overnattinger bestilt – opplevelsene bestemmer du selv. Vi kommer med forslag på severdigheter som er verdt å få med seg, men hva du gjør, hvor du kjører og hva du vil oppleve – DET er helt opp til deg.

HERLIGE MOLDOVA

VARIGHET: 4 Dager

Du besøker det flotte og fascinerende klippeklosteret, som ligger magisk til i landskapet. Rekke på rekke med vinranker, hvor druene venter på å modnes og høstes slik at vindyrkerne kan utføre sine mirakler og skape den edle drikken. Det blir selvfølgelig et besøk med vinsmaking! Opplev borger og festninger, spis gode, tradisjonelle retter og hils på lokalbefolkningen, som ønsker deg velkommen med et stort smil.

10 grunner til å besøke Moldova

Moldova er landet de fleste ikke har besøkt! Hemmelighetsfullt, tradisjonelt, langt utenfor den vanlige turistruten og helt unikt! Du trenger egentlig ikke flere grunner for å reise til Moldova, men vi gir deg 10 grunner til.