fbpx

11 grunner å oppleve Sri Lanka

Et dråpelignende paradis rik på opplevelser!

Sri Lanka er ikke så stort når det kommer til areal, men øya tilbyr alt du trenger for en innholdsrik ferie: En flere tusen år gammel historie, gylne strender, safari, gjestfri innbyggere, vakker natur og eksotisk mat.

For deg som ønsker en variert og spennende ferie, kombinert med en dose slaraffenliv, er Sri Lanka perfekt for din neste ferie!

Her får du 11 grunner til å besøke det dråpelignende paradiset:

1. Fascinerende historiske steder

Sri Lanka er ett av de minste landene i Sør-Asia, men hjem til hele 6 kulturelle steder på UNESCOs verdensarvliste!

Du kan besøke Rock Fortress i Sigiriya, hvor du beundrer de storslåtte palassruinene og veggmalerier fra det 5.århundre. Turen opp til toppen av fjellet er unik alle andre turer du har begitt deg ut på.

I Kandy går turen til Temple of the Tooth, som huser en av Buddhas tenner. Dette er et hellig sted, med en helt spesiell atmosfære.
Dambulla Cave Temple er det største og best bevarte templet på Sri Lanka, og huser 157 Buddha-statuer.

Hvert eneste kulturelle sted reflekterer landets majestetiske fortid.

2. Rikt og imponerende dyreliv

Sri Lanka er hjem til 26 nasjonalparker og to marineparker. Dermed er Sri Lanka ett av de beste stedene å se dyreliv, som består av elefant, leopard, hval og fugler.

Den mest kjente nasjonalparken er Yala, med den høyeste tetthet av ville leoparder. Uda Walawe nasjonalpark er utmerket for å komme tett på elefanter. Ønsker du å se hval som boltrer seg, går turen til Mirissa eller Trincommalee hvor du har størst sjanse til å se disse fantastiske skapningene.

Er du glad i fugler, reptiler og amfibier og fotturer i vakre omgivelser, da er Sinharaja Forest Reserve stedet for deg. Dette er Sri Lankas siste tropiske regnskog, og en fotografs drøm.

3. Gylne strender

Sri Lanka har en av de mest uberørte kystlinjene i Asia, med en rekke nærmest uberørte strender, palmetrær og turkisblått hav.

Mirissa anbefales for de som ønsker å bare slappe av på stranden mens Unawatuna egner seg for de som ønsker litt mer liv. Adrenalin-junkier velger Bentota, hvor aktiviteter som kitesurfing og vannsportaktiviteter er i mangfold.

Men uansett hvilken strand du velger, venter avslapning på gylne strender under palmene!

4. Hvalsafari

Sri Lanka er fantastisk når det kommer til å se hvaler! Fem hvalarter, inkludert blåhval og vågehval, boltrer seg i vannet utenfor paradisøya.

Bli med på hvalsafari, som ofte foregår utenfor Kalpitiya, hvor du også kan se delfiner om du er heldig.

Beste månedene for å se hval er januar til mars.

5. Fantastisk landskap og fottur

Sri Lankas vakre og varierte natur fascinerer alle besøkende. Øya har en overflod av flora og fauna, så her er alt tilrettelagt for fantastiske opplevelser og fotturer i skjønne omgivelser.

Utsikter som tar pusten fra deg, flotte fossefall, fjell som reiser seg mot himmelen, åssider dekket av enger og teplanter, samt påfugler og hjortedyr som krysser veien.

Kombinasjonen gjør Sri Lanka til et paradis for naturelskere.

For de som ønsker en enklere fottur, er Demodara Rail Hike i Ella et utmerket valg. Fotturen tar dere forbi Nine Arches Bridge, en viadukt fra kolonitiden.

For de med litt mer erfaring, passer Knuckles Mountain Range best. Denne ruten er ansett som den vakreste på Sri Lanka.

6. Buddhisme

Buddhismen har spilt en stor rolle i Sri Lanka i flere hundre år, og det er en rekke templer spredt rundt om i landet.

Disse århundre gamle stedene har vakker arkitektur og design, som var langt forut sin tid.

Det mest kjente er Temple of the Tooth, men også Jaya Sri Maha Bodhi og Ruwanwelisaya er vel verdt et besøk.

7. Det kulturelle triangelet

Sri Lankas kulturelle triangel er en skattkiste av gamle byer, relikvier og religiøse monumenter som viser frem landets eldgamle sivilisasjon.

Triangelet er et område mellom tre byer: Kandy, Anuradhapura og Polonnaruwa.

Besøkende kan utforske Sigiriya, et gammelt steinfort, grottetemplene Dambulla og Mihintale. Sistnevnte er fødested for buddhismen på Sri Lanka.

Det er også en rekke mindre steder. Selv om de ikke er like kjente, er de fortsatt en viktig del av landets historie. Yapahuwa er et citadell fra middelalderen, som en gang var hovedstaden på Sri Lanka i det 13.århundre.

8. Elefantsamling

I perioden mai til september ankommer rundt 400 asiatiske elefanter innsjøen i Minneriya nasjonalpark for å spise, sosialisere og kose seg i vannet.

Dette anses som verdens største ansamlingen av denne elefantarten, og er et spektakulært syn.

Nasjonalparken lokker også med vakker natur og et rikt dyreliv, som inkluderer hjort, apekatter og fugler.

9. En kopp med te

Ceylon sort te anses som den beste i verden, og teproduksjonen er stor på Sri Lanka.

Noen av mest populære Ceylon-teene produseres i Uva, Nuwara Eliya og Kandy, som hver har sin unike smak.

Bli med på en omvisning på en av de mange plantasjene, etterfulgt av smaking av ulike slag.

10. Smaken av Sri Lanka

Når det kommer til maten på Sri Lanka, tenker du kanskje ris og karri, som er kjennetegnet på landet.

Men matopplevelsen er rik og variert, og utvalget av karri alene er stort og variert. Spis deg gjennom karriretter med fisk, kylling, lam, grønnsaker, linser og frukt.
Selv vegetarianere vil lett finne masse god mat – uten noe problem. Sri Lanka regnes som ett av de beste land i verden for vegetarianere.

Ønsker du å finne ut hemmeligheten om hvordan du skal lage velsmakende karriretter, anbefales et besøk til en lokal familie eller bli med på et kokkekurs.

Om karri ikke er favoritten, er det ingen grunn til å fortvile – Sri Lanka har noe for enhver smak!

11. Surfing

Enkel tilgang til bølgene, lekre strender og behagelig temperatur hele året har gjort Sri Lanka til et paradis for surfere.

Arugam Bay er desidert det beste stedet for de som vil utfordre bølgene, og er hvert år vert til den internasjonale konkurransen Red Bull Ride My Wave.

Her er det en rekke muligheter for både nybegynnere og de mer erfarne.

Andre gode valg er kystbyen Hikkaduwa.

Skroll til toppen