fbpx

10 grunner til å reise til Zimbabwe

Fossefall, safari og båtcruise!

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land. Her finner du enestående natur, spektakulære dyreopplevelser og gjestfrie mennesker.

Få land har så mange varierte opplevelser, og det er (nesten) vanskelig å velge. Zimbabwe er et relativt uoppdaget land og har langt fra så mange besøkende som Kenya, Tanzania og Sør-Afrika.
Landet er en skjult perle, som bare venter på å bli oppdaget!

Her får du 10 grunner til at Zimbabwe kommer øverst på reiselisten:

1. Victoria Falls

Zimbabwes aller største og mest kjente attraksjon er de mektige Victoria Falls. Med 1,7 kilometer i bredden og 108 meter i høyden, er fossefallene et spektakulært syn. Lyden av vannet som dundrer over kanten minner om torden, og røyke fra fossen kan ses flere kilometer unna.

Foruten en fottur til fossefallene, er det en rekke aktiviteter du kan delta på: Helikoptertur, strikkehopp, rafting, gorge swing, besøk på det lokale markedet, togtur med middag og solnedgangscruise på Zambezielven.

2. Safari i Hwange nasjonalpark

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og kommer nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største landdyr ankommer vannhullene. I det grønne gresset dukker antiloper opp. De sprer seg utover og nyter buffeten. Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvitt bryter de grønne omgivelsene. Gnuene trasker rundt, som et endeløst teppe av sorte oppsamlinger.

Løveflokken har samlet seg i skyggen av noen store trær, mens en ensom sjakal trasker over sletten. En leopard døser på en tykk grein, godt gjemt i den tette vegetasjonen. Geparden sitter på en tue og stirrer utover landskapet og en flokk med hyener har samlet seg rundt et kadaver.

Hwange nasjonalpark er Zimbabwes største nasjonalpark og strekker seg over et imponerende område på 14 000 kvadratkilometer. Parken er hjem til mer enn 100 dyrearter og 470 fuglearter.

3. Båtcruise på Lake Kariba

Tilbring noen dager om bord på en båt som seiler rundt på Lake Kariba, verdens største menneskeskapte innsjø. Underveis blir det safari, vakker natur, avslapning på dekk med noen godt i glasset og de vakreste solnedganger.

Velg mellom 2 eller 3 netters cruise. Båtene har mellom fire og ti lugarer, alle med utsikt. Siden båtene er relativt små, er det en intim og avslappet atmosfære og alle gjestene opplever personlig service under hele cruiset.

Alle båtene har restaurant, lounge, bar og soldekk med et lite basseng.

Båtcruise på Lake Kariba bør kombineres med en natt eller to på en lekker lodge ved innsjøen før eller etter cruiset.

4. Historiske steder

Great Zimbabwe Ruins i sørlige Zimbabwe er det moderne Zimbabwes nasjonalsymbol. Legenden forteller at ruinene en gang var hovedstaden til dronningen av Sheba.

Byen ble bygd av Bantu-sivilisasjonen i perioden 1100 og 1450 f.Kr. og er delt i tre seksjoner: Hill Ruins, Great Enclosure og Valley Ruins.

Den flotte ruinbyen ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Matabo Hills nasjonalpark er hjem til noen av de best bevarte bergmaleriene i Afrika, og viser mennesker og dyr. Maleriene dateres mer enn 3000 år tilbake i tid.

Nasjonalparken er også hjem til graven til Cecil John Rhodes, mannen som grunnla kolonien Rhodesia. Kolonien ble siden delt i to, og den sørlige delen ble i 1980 kjent som Zimbabwe.

5. Safari til fots

Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en viltvokter. Midt mellom bøfler, elefanter og antiloper.

Guidene i Zimbabwe anses som noen av de beste i verden. Takket være deres opplæring og kunnskaper er safari til fots et absolutt must.

Dere forlater campen tidlig om morgenen, mens duften av savannen som varmes opp, fester seg i nesen. Under fotturen vekkes alle dine sanser, og du kan se, føle og lukte savannen.

Du får også et bedre innblikk i hvordan naturen henger sammen. Fra de minste små kryp, til flora og fauna, til de store skapningene.
Villmarkens hemmeligheter åpenbarer seg i all sin prakt – rett foran deg.

6. Kanotur på Zambezielven

Kanoen glir lydløst på elven, gjennom en vill verden med flodhester som dupper i vannet og krokodiller på bredden.

Litt lenger nede, ut av buskaset, kommer verdens største landdyr. Solen reflekterer i de lange støttennene. Han rister på hodet og snabelen svinger fra side til side. Elefanten viser hvem som er sjefen!

Fuglene kvitrer og flyr over hodet på deg. Noen sebraer gresser rolig i de tidlige morgentimene.
Livet på Zambezielven er ganske så unikt og behagelig.

Turene varierer fra en time til halv- eller hel dag. Underveis kan du berike opplevelsen med pikniklunsj og en sundowner.

Det kan også arrangeres kanotur over flere dager, med overnatting i telt.

På turene er det alltid med en kunnskapsrik guide og kanoene er stødige.

7. The Bushtrack Express

Dette er en fantastisk og luksuriøs middagsopplevelse som tar deg tilbake i tid.

Toget, trukket av et damplokomotiv, tøffer ut fra stasjonen i Victoria Falls to dager i uken. Mens du serveres snacks og drikke, kjører toget over broen slik at du kan beundre Victoria Falls.

Bordet er dekket og et serviceinnstilt personale serverer en femretters middag og drikke.

Vognene er restaurert slik de så ut i sine glansdager og det er en utkikksplattform hvor du kan nyte landskapet.

Togturen tar rundt 4,5 time og er en helt unik måte å spise middag på!

8. Kunsttime med elefantene

The Wild Horizons Elephant Sanctuary and Orphanage har satt sammen en helt unik opplevelse.

Besøket starter med en presentasjon av senteret, grunnlagt for å rette oppmerksomheten på hvor viktig det er å bevare dyr og natur for kommende generasjoner. Besøkende får et godt innblikk i hvilken kamp som utkjempes for å beskytte og bevare elefantene.

Deretter går turen ned til vannhullet hvor lerret og maling venter. Du slår deg ned i skyggen av de store trærne og prøver dine talenter som kunstner. En kunnskapsrik guide hjelper deg med å sette farget på lerret. Når modellene er elefanter, er det slett ikke vanskelig å finne inspirasjon!

Mens maleriet ditt tørker, spiser dere en velsmakende lunsj.

9. Menneskene

Befolkningen er noen av de mest imøtekommende og gjestfrie mennesker du kan tenke deg. Overalt ønsker de deg velkommen med varme smil og åpne armer. De er ikke redd for å slå av en prat og vil veldig gjerne høre om hvordan hverdagen er i landet du kommer fra.

Bli med på landsbybesøk eller ta turen til en lokal skole for å hilse på barna.

På markedene kan du kjøpe alt fra fargerike kurver til flotte trefigurer.

Lokale familier åpner døren til hjemmet sitt og serverer et velsmakende måltid. Samtidig får du høre mer om deres kultur og tradisjoner, samtidig som de er veldig nysgjerrige på hvor du kommer fra.
Denne opplevelsen egner seg utmerket for lunsj mens du er i Victoria Falls.

10. Vekk fra folkemengden

Zimbabwe har ikke hatt like stort fokus på internasjonal turisme som andre afrikanske land. Så utnytt dette og reis til Zimbabwe nå – før resten av verden oppdager hvor fantastisk landet egentlig er!

De fleste lodgene i nasjonalparkene er små og intime (ofte ikke mer enn ti rom) og parkene har langt færre besøkende enn i de mer kjente safaridestinasjonen som Masai Mara og Serengeti. Dermed er sjansen stor for at du er nærmest alene med dyrene i parken.

Ønsker du å være en «besøkende» fremfor «turist», er det bare å bestille reisen til Zimbabwe nå.

En reise til Zimbabwe er en uforglemmelig opplevelse, en herlig kombinasjon av dyr, natur, historie, kultur og unike opplevelser!

Skroll til toppen