fbpx

8 grunner for å reise til Madagaskar

Verdens eldste og mest unike øy!

Madagaskar er et av verdens mest unike land – fem prosent av verdens dyr og plantearter er funnet på øya.

Merkelig og underbar er den beste måten å beskrive Madagaskar på. Øya er uten tvil et av de mest eksotiske stedene du kan besøke. Det er et kaleidoskop av landskaper, med dype kløfter, rismarker, skog, fjell og strender.

Madagaskar er i sannhet og gir deg en en-gang-i-livet-opplevelse!

Her får du 8 grunner til å velge Madagaskar:

1. Lemurer

Madagaskar er det eneste sted i verden du kan se lemurer i det ville – og det er verdt det!
Disse små, sjarmerende skapningene er smidige, merkelige, høylytte og absolutt søte.

Ringhalelemuren er den som er enklest å kjenne igjen, takket være den sorte og hvite halen. Øya er hjem til over hundre typer lemurer, som hver fascinerer på sin måte.

Dessverre er lemurene sterkt truet, men det er iverksatt en rekke prosjekter i nasjonalparkene for å bevare disse unike dyrene.

2. Strendene

Mange ønsker en ferie hvor de får mulighet til å slappe av mellom alle opplevelsene. Ikke noe er bedre enn strandferie, og Madagaskar har noen fantastiske strender.

Nosy Be er Madagaskars ypperste stranddestinasjon, og har alle ingrediensene for den perfekte strandferien. Her venter kritthvit sand, krystallklart blått vann, solrike dager, snorkeling, dykking, seiling og velsmakende sjømat.

Alle strendene på Madagaskar gir en føle av uberørthet, noe som er sjeldent i disse dager – og noe å sette pris på.

3. Floraen

Madagaskar har et unikt biologisk mangfold, med mer enn 15 000 plantearter, hvorav 80 prosent er endemiske. Den mest berømte er baobabtrærne, og øya er hjem til seks av ni arter av disse vakre trærne. I områdene sør på øya danner de en flott skog, hvor noen av trærne strekker seg tretti meter i høyden og med en omkrets på ni meter.

Orkideelskere kan også glede seg: Madagaskar har mer enn tusen orkidetyper, hvorav 80 prosent er endemiske.

Øya er også full av imponerende planter og bregnearter. Inkludert i disse er reisertreet (et meget treffende navn), som samler vann i slirer i stilkene og er en god kilde til vann for tørste reisende.

4. Maten

Mat blir tatt veldig alvorlig på Madagaskar. Lokale matretter er påvirket av kinesiske, indiske og franske innslag, noe som gir spennende og velsmakende matretter.

Ris er hovedproduktet og er inngrodd i den malaysiske matkulturen. Verbet «å spise» på malaysisk, mihinam-vary, oversettes direkte til «å spise ris». Du finner ris i mat som serveres til frokost, ofte servert med kokosstuing, karriretter og alt fra kylling til fisk til lunsj og middag.

Madagaskars matlaging har et arsenal av aromatiske smaker og tilsetninger. Sterk pepper med ingefær og hvitløk, grønn chili og sterkt syltet frukt, som mango, sitron, gulrot og tomat.

Sjømat er også fremstående. Selv om du reiser på budsjett kan du nyte fersk kreps, reker, hummer, fisk og østers.

5. Dyrelivet

Lemurene er hovedaktørene når det kommer til dyreliv på Madagaskar, men øya er hjem til et enormt spekter av eksotiske og vakre dyr.

Foruten lemurene kan du se kameleoner, 300 fuglearter og 260 arter av reptiler og insekter!

Madagaskars særpregede fauna har i hovedsak afrikansk opprinnelse, men har utviklet seg gjennom 30-60 millioner år. Resultatet er en rekke endemiske dyrearter, som omfatter pattedyrene børstepinnsvin, flaggermus, gnagere og snikekatter.

Blant krypdyrene finnes bilkrokodille, skilpadder, gekkoarter, iguaner og slanger (ingen giftige).

6. Isalo nasjonalpark

Isalo nasjonalpark ligger i hjertet av Madagaskar, og er øyas svar på Grand Canyon. Med sin beliggenhet mellom frodig skog og høye, tørre platåer, kommer du ikke til å kjede deg i parken. Dette er en av Madagaskars vakreste parker, og byr på en rekke opplevelser.

Her kan du utforske området til fots eller på hesteryggen, bli med på mountain biking, besøke en hule, bade i naturlige bassenger og beundre det flotte fossefallet Nymphs.

En av parkens største attraksjoner er Isalo Window, hvor naturen selv har skapt en bue i steinformasjonen, hvor solen skinner gjennom. Det betyr at du kan se en av verdens vakreste solnedganger – helt uforglemmelig!

7. Hvalsafari

Madagaskar ligger rett ved migrasjonsruten til hvalene, som gjør øya til et utmerket sted for hvalsafari.

En båtsafari gir deg mulighet til å se disse gigantiske og imponerende dyrene.

I perioden juli til september kan du se knølhvalene utenfor Ile Sainte Marie. Det er også i denne perioden mødrene kommer for å føde.

Fra oktober til desember kan du se mødre med unger som boltrer seg i det varme vannet utenfor Nosy Be.

8. Tsingy nasjonalpark

En annen grunn til å besøke Madagaskar er Tsingy nasjonalpark, en av de eldste parkene på øya.

Ikke noe annet sted i verden er lik denne utgamle parken, som har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.

Parkens geografi er slående, med steile canyons, kalksteinskoger og bratte klipper. Høyden varierer fra 150 til 700 meter.

I millioner av år har naturen formet parken, og besøkende får seg en nærmest utenomjordisk opplevelse. Her får du et annerledes møte med Madagaskars vakre natur. Variasjonen i landskapet, gir selv den mest erfarne reisende frysninger.

Tsingy betyr for øvrig «hvor man ikke kan gå uten sko», og navnet er fullt forståelig når du ser de spisse kalksteinstoppene.

Parken er også hjem til 11 ulike lemurarter, 100 fuglearter og leguaner.

Aktiviteter inkluderer fotturer, båtturer, fiske og besøk hos lokalbefolkningen.
Merk at om du skal utforske parken til fots må du være forberedt på noen mer strabasiøse partier, som inkluderer hengebruer og å bruke tau for å komme opp bratte partier.

Skroll til toppen