fbpx

USA

Skreddersydde reiser til USA

Populære reiser til USA

USA

Et enormt land med fantastiske opplevelser

Det er noe med USA som fascinerer oss, og lokker oss over – igjen og igjen. Dette er virkelig et land som har alt! Selv den mest kresne finner noe attraktivt i dette landet. Shoppingglade velger New York, Minneapolis eller Philadelphia. Strandløvene legger reisen til Florida, Hawaii eller California. Bilentusiasten kan kjøre bil, bobil eller motorsykkel på endeløse motorveier, Route 66 eller små, støvete landeveier. Naturelskere legger reisen til de mange nasjonalparkene. Musikkelskerne velger Sørstatene. De som vil oppleve Ville Vesten setter kursen til Midtvesten. De som virkelig vil ha villmark, velger Alaska.

USA er stort, tilgjengelig, spennende og interessant!

Vestkysten

Besøk California med Los Angeles og San Francisco, eller opplev storslått natur langs Stillehavskysten og Yosemite nasjonalpark. Legg så til gamblingbyen Las Vegas, naturvidunderet Grand Canyon, Route 66, ranchopphold, glamping og fantastisk natur som byr på en rekke aktivitetsmuligheter på Vestkysten. Washington og Oregon byr på vulkaner, trivelige byer, regnskog og flotte vinområder. Vestkysten har utallige muligheter – uansett hvilke stat(er) du velger!

Les mer

Florida

Florida er den perfekte kombinasjon av en avslappende og innholdsrik ferie. Atlanterhavssiden er som en endeløs strandpromenade fra øyene i Florida Keys til Atlantic Beach ved Jacksonville. Miami! Everglades med alligatorer og sumpbåter. Fort Lauderdale, eller Florida Keys hvor tilværelsen nytes med flippfloppsandaler, snorkling eller golf. Kennedy Space Center hvor opplevelser utenfor denne jord venter. Sist, men ikke minst Orlando, hvor barn og voksne kan utfolde seg.

Les mer

Østkysten

Hektisk storbystemning og vandring i villmarken – det er Østkysten. Amish-folk i hest og vogn, slagmarker og golfbaner som perler på en snor. Hovedstaden Washington D.C., historiske Philadelphia, sjarmerende Boston og byen over alle byer: New York City.
Eplesider og lønnesirup. Fra Atlanterhavets ville kyster til Adirondacks hundre fjelltopper. Perfekt året rundt. New Englands røde og gule høstfarger, mikrobryggerier, sportsarrangementer, hvalsafari og velsmakende sjømat. Østkysten er mulighetenes highway - let's go!

Les mer

Hawaii

Hawaii er noe av det beste og koseligste du kan tenke deg. Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur, flotte hoteller, en behagelig temperatur, vennlige mennesker og et stort aktivitetstilbud. Oahu, Maui, Kauai, Hawaii Big Island og Molokai. Fem øyer, alle med sin sjarm, natur, tradisjoner og unike opplevelser. Velg mellom late dager på puddermyke strender, vandring i vakker natur, vulkaner, solnedganger, små sjarmerende landsbyer, surfing, kanoturer, hvalsafari, fossefall, ananas og romantikk. En reise til Hawaii er uslåelig!

Les mer

Sørstatene

I Sørstatene kan du nesten lukte bomullsmarkene med øynene lukket, høre tonene fra bluesmusikerne og baptistkirkene, gjenoppleve historien og kjenne smaken av soul-food. Finn rytmen med country i Nashville, rock’n’roll i Memphis og jazz i New Orleans.
Så kommer naturen! Opplev Alabamas bomullsmarker i full blomst, Mississippi-elvens brøl, hestene som løper over Tennessees gressmarker, vannet som klukker i Louisianas våtmarker og The Great Smokey Mountains som reiser seg mot himmelen. 

Les mer

Midtvesten

Midtvesten har nok å by på, og delstatene er meget forskjellig fra hva du ellers  finner i USA. Geysirer og vakker natur i Yellowstone. Mount Rushmore. Crazy Horse. Solnedgang i Badlands nasjonalpark. Rodeo, bisonflokker, BBQ med cowboyer og dinosaurer. Golf, kano, fiske, opplevelser til fots, på sykkel eller hesteryggen. En stor dose av skandinavisk innflytelse og spennende møter med urbefolkningen (indianere). Det mystiske Devils Tower, cowboybyene Medora, Cody og Jackson og storbyen Chicago med skyskrapere, museer og kunst. 

Les mer

Alaska

Det er ikke uten grunn Alaska kalles The Last Frontier (den siste villmarken)! USAs største delstat lokker med utallige naturopplevelser, bjørnesafari, togturer, glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, elver hvor laksen danser, vakre fjorder og berømte nasjonalparker. Utforsk Anchorage og den gamle gullgruvebyen Juneau. Begi deg ut i nasjonalparker hvor naturen er så vakker at den tar pusten fra deg. Gå på isbreer, bli med på båtturer (eller kajakk) for å se etter hval, sel g sjøløver. Prøv dyphavsfiske, kjør hundespann, vask etter gull, bjørnesafari og helikoptertur.
Ta tog eller bil – eller kombiner begge for den beste opplevelsen.

Les mer

Book din reise til USA hos Unike Reiser

Se reiseforslagene på vår hjemmeside og send inn skjema fra den reisen du liker, eller be oss skreddersy en reise etter dine ønsker. Hos oss får du alt samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Det er helt uforpliktende å be om et tilbud.

Reisemål i USA

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen