8 DAGER/7 NETTER

Kontakt oss i dag!

Alaska kalles The Last Frontier (den siste villmark), og det er ikke uten grunn! USAs største delstat har en rekke vakre nasjonalparker, som lokker besøkende fra hele verden. Denne reisen gir deg sjansen til å utforske to av Alaskas høydepunkter: Nasjonalparkene Denali og Kenai Fjords.

Denali brer seg utover landskapet med imponerende 24 585 kvadratkilometer. Høydepunktet er Mount Denali (6194 meter) som ruver over skogsområder, elver og isbreer. Legg så til et meget rikt og variert dyreliv. Parken er nemlig hjem til Alaskas fire store: Grizzlybjørn, elg, karibu (rein) og tynnhornsau. Om sommeren eksploderer tundraen for fullt med villblomster i utallige farger.

Kenai Fjords byr på noe av Alaskas flotteste og mest tilgjengelige kystlandskap, med isbreer og er variert dyreliv i havet. Kronen i parken er Harding Icefield. Bli med på en båttur, i håp om å se oter, delfiner, sjøløver og ulike hvalarter.

Anchorage

DAG 1: Norge – Anchorage

Avreise fra Norge. Vel fremme i Anchorage tar dere hotellets buss til hotellet for innsjekk. Anchorage er Alaskas største by, og ligger vakkert til mellom Chugach Mountains og Cook Inlet. Byen byr på en rekke severdigheter, museer, butikker og restauranter. Et flott utgangspunkt for reisen gjennom delstaten.

Overnatting: Anchorage

Alaska SeaLife Center

DAG 2: Anchorage – Seward

Opphenting av leiebil. Så kjører dere sørover mot Seward. Denne sceniske kjøreturen tar dere langs Turnagain Arm og inn i Kenai Mountains, et område fylt med isbreer. Innsjekk og resten av dagen til egen disposisjon. Et besøk på Alaska SeaLife Center kan anbefales.

Overnatting: Seward

Alaska 4

DAG 3: Seward

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske området nærmere. Opplev lokale severdigheter som Exit Glacier eller bli med på en utflukt som isbrevandring, helikoptertur, cruise inn i Kenai Fjords nasjonalpark eller tur med hundeslede (utfluktene er ikke inkludert).

Overnatting: Seward

Photos - Reinhard Pantke - Taylor Highway - 9

DAG 4: Seward – Talkeetna

I dag kjører dere nordover igjen, på Seward Highway til Anchorage. Underveis kan dere stoppe i byen Gordwood og på Alaska Wildlife Conservation Center. Anchorage er et utmerket sted å stoppe for å spise lunsj før dere fortsetter nordover til Talkeetna. Ruten tar dere gjennom Matanuska Valley. Talkeetna er kanskje den eneste byen i verden som har hatt en katt (Stubbs) som borgermester i 15 år! Når været er klart, er utsikten mot fjellene helt spektakulær.

Overnatting: Talkeetna

RV travelers on the Sterling Highway in the Kenai Peninsula, Alaska. The aqua blue body of water is Kenai Lake.

DAG 5: Talkeetna – Denali nasjonalpark

Fortsett nordover fra Talkeetna på den sceniske Parks Highway, som går langs grensen til Denali State Park og Hurricane Gulch. De massive fjellene som utgjør Alaska Range kan sees nesten langs hele ruten. Så ankommer dere hotellet, som ligger rett ved inngangen til Denali nasjonalpark, en av de siste utpostene for et eventyr i villmarken.

Overnatting: Denali

Denali

DAG 6: Denali nasjonalpark

I dag venter en 8-timer lang busstur inn i fantastiske Denali nasjonalpark. Dere kan gå av og på ved de ulike stoppestedene. Bussen tar dere omtrent 88 kilometer inn i parken (kan være noe kortere i mai på grunn av stengte veier/værforhold). Med litt flaks ser dere bjørn, karibu, elg, sau, ulv og et variert fugleliv.

Overnatting: Denali

Photos - Reinhard Pantke - Taylor Highway - 21

DAG 7: Denali – Anchorage

I dag kjører dere den sceniske ruten Parks Highway tilbake til Anchorage, hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Anchorage

DAG 8: Anchorage – Norge

Leiebilen leveres på flyplassen og så sjekker dere inn for fly tilbake til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Anchorage – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 7 netter på hotell (standard/moderate turisthoteller)
 • Leiebil, SUV 4x4, inkludert forsikring, skatter og ubegrenset kjørelengde (hentes dag 2)
 • 1 utflukt med buss i Denali nasjonalpark, inkludert snacks
 • Detaljert reiseinformasjon og informasjonspakke med kjørebeskrivelser og veiforklaring til hotellene (hentes på hotellet ankomstdagen)
 • Alle lokale skatter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Alaska

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Bensin
 • Parkering
 • Tips

Prisen er basert på at to personer reiser sammen og deler rom.

Reisen kan fint forlenges med en dag med et av våre fantastiske bjørneopplevelser (fra slutten av juni til september). Forslag: Kodiak Brown Bear Center, Katmai Wilderness Lodge eller Katmai nasjonalpark programmer, inkludert Brooks.
Turen kan også kombineres med en eller flere av våre andre reiser til Alaska.

Reiseperiode: 16.mai – 5.september

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ET GLIMT AV ALASKA

8 DAGER

Alaska kalles The Last Frontier (den siste villmark), og det er ikke uten grunn! USAs største delstat er full av vakre nasjonalparker.

FIRE FANTASTISKE BJØRNETURER I ALASKA

DAGSTURER

Du befinner deg midt i den mektige villmarken, omgitt av sortbjørn, brunbjørn, kodiakbjørn og til og med isbjørn!