15 DAGER/14 NETTER

Kontakt oss i dag!

USA- eventyret starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor dere kan utforske byens severdigheter til fots. Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer venter. Atlanterhavets brenninger slår innover kysten, langs Maines barske klipper og fyrtårnene som speider etter fiskere. Duften av hummer og lønnesirup fyller nesen på spaserturene i de små kystbyene, og støvlene setter fotspor på stiene i de flotte nasjonalparkene.

En komplett reise som gir deg det beste av hva New England kan lokke med!

DAG 1: Norge – Boston

Avreise fra Norge. Vel fremme i Boston dere leiebilen. Så kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Overnatting: Boston

Boston 4

DAG 2: Boston

Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Med det er også skyskrapere og hektisk storbytempo, boutiquer og stormagasiner som får kredittkortene til å gløde. Da er det godt at man kan slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne på stormskjermen på en koselig pub om kvelden.
En gåtur i byen er som en tidsreise fra 1700-tallet til i dag, og byen tar dere tilbake i forfedrenes fotspor. De historiske bygningene forteller alle anekdoter som førte til den amerikanske uavhengighetskrigen. Følg The Freedom Trail slik at dere får med Bostons viktigste severdigheter. Dette er en selvguidet tur som er markert med en rød linje gjennom hele byen.

Overnatting: Boston

Portland

DAG 3: Boston – Portland

En scenisk kjøretur tar deg langs kysten nordover, til den lille byen Salem, kjent for hekseforfølgelse i 1694. Hekseristeria lever fortsatt i byen, og et besøk på Salem Witch Museum anbefales. Kjør videre gjennom byene Marblehead, Ipswich og Newportbury. Så videre til Kennebunkport i delstaten Maine hvor de gamle skonnertene har kastet anker og ligger og vugger.
Portland er Maines største by, og en unik blanding av gamle, stemningsfulle brosteinsgater, en stor levende havn og hippe butikker. Byen tar seg best ut til fots langs de bratte gatene i det gamle området. Besøk et av lokale ølbryggeriene og spis hummer til middag.

Overnatting: Portland

Bar Harbor

DAG 4-5: Portland – Bar Harbor

Tåken ligger som en lett dyne over Atlanterhavet og Cadillac Mountain. Husstakene i Bar Harbor titter frem fra disen et steinkast fra havet og innkjøringen til Acadia nasjonalpark. Nasjonalparken byr på granittstein i alle størrelser under skosålene, turkis himmel og en ørn over hodet på dere. Bakenfor mektige skoger og langt der fremme, på toppen av østkystens høyeste fjell, Cadillac Mountain, venter en utsikt som tar pusten fra en, med små, trekledde granittknauser spredt utover det klare, mørkeblå fjordvannet. Dere kan fint kjøre, begi deg ut på fottur eller sykle i parken.

Overnatting: Ben Harbor

Appalachian Mountains

DAG 6: Bar Harbor – White Mountains

I dag skal dere utforske den vakre White Mountains National Forest.
Nesten surrealistisk, som et gammelt tøff-tøff-tog tatt rett ut av et Donald Duck- blad, trekker det kullfyrte veteranlokomotivet de fargesprakende togvognene popover New Englands høyeste fjell, Mount Washington, med sine 1917 meter. Det hyler og damper, mens meter etter meter tilbakelegges bratt oppover mot fjelltoppen, der utsikten over White Mountains er fantastisk. Toget er det eneste i sitt slag i USA, og det har besteget Mount Washington siden 1869.

Overnatting: White Mountains

Kancamagus Highway

DAG 7: White Mountains

The Kancamagus Scenic Highway utgjør en flott kjørevei gjennom delstaten New Hampshires White Mountains. Et fascinerende spekter av farger understreker områdets naturlige skjønnhet hele året. Veien tar dere med på en reise gjennom kolossale skoger, gamle tømmerveier og indianske jaktstier. Det er også flere aktiviteter dere kan delta på i området.

Overnatting: White Mountains

Woodstock

DAG 8-9: Green Mountains

Det var en gang to hippier som het Ben Cohen og Jerry Greenfield. De møttes, fant ut at de hadde en felles interesse for god mat og tok et brevkurs hvor de lærte seg å lage iskrem. Så åpnet de sin første isbar, og eksperimenterte med å blande kaker, karameller og nøtter inn i isen. Resten er historie. Stopp på Ben & Jerry’s Ice Cream Factory for omvisning og selvfølgelig prøvesmaking!
Nyt så New Englands vakre natur. Snøkledde fjelltopper, ville skoger meislet inn i fjellene, der elg og bjørn hersker, og der bønder selger nyplukkede epler og lønnesirup ved veikanten. Avslappet hygge i fjelldalenes landsbyer med kritthvite hus og kirker som titter frem på sjarmerende hovedgater. Sett kurs mot Burlington, på elvebredden av Lake Champlain, og besøk Woodstock, en sjarmerende by med tradisjonelle butikker og overbygde broer.

Overnatting: Green Mountains

Berkshires, new england

DAG 10: Connecticut River Valley, Massachusetts

Manchester Village er et flott stopp på veien mot The Berkshire Hills i delstaten Massachusetts. Besøk Hancock Shaker Village, en restaurert bebyggelse fra det 19.århundre. Når du kjører sørover gjennom The Berkshires, vil du komme til Lenox, en velstående jordbruksby helt til den ble oppdaget av de rike og velstående fra Boston og New York på 1800-tallet. I dag er byen sommersted for Boston Symphony.

Overnatting: Connecticut River Valley

Newport Massachusetts

DAG 11: Connecticut River Valley – Newport

Akkurat når dere trodde at det ikke var flere sceniske landeveier å oppdage i New England, vil dere oppleve US Route 20 i sørlige Massachusetts, som tar dere til Sturbridge og Blackstone River Valley. Stopp i Old Sturbridge Village hvor dere kommer ansikt til ansikt med fortiden og hendelser som formet hverdagen i kolonitiden mellom 1700-1800- tallet. Skuespillere i autentiske kostymer, gjenforteller livet fra den tiden, og er verdt et besøk.
Siste stopp for dagen er Newport, Rhode Island, som i dag anses som USAs maritime by nummer én. Yachter og fiskekuttere ligger side om side i den langstrakte havnen. Byen oser av rikdom og velstand, med en av de beste og størst bevarte samlingene av hus fra kolonitiden.

Overnatting: Newport

Utforsk New England 6

DAG 12: Newport

Utforsk Newport og området ved å la bilen rulle i langsom kino nedover den svingete Ocean Drive. Dere kommer garantert til å måpe når dere kjører forbi sommerpalé etter sommerpalé fra gammelog nyere tid. De vakre husene som er bygd på klippene ut mot havet, formelig oser av millioner av dollar – dette er virkelig det rike USA, som oppleves på nært hold. På Hammersmith Farm vokste Jacqueline Kennedy Onassis opp.
Stikk tærne i den hvite sanden og nyt utsikten over havet, hvor små klippeformasjoner titter opp som grønne paddehatter i vannet på Gooseberry Beach. Ta en spasertur på den innbydende Cliff Walk langs Newports rustikke skrenter ned mot vannet. Her har dere havet og klipper på den ene siden og de imponerende, gamle sommerpaleene på den andre.

Overnatting: Newport

Cape Cod 02

DAG 13-14: Newport – Cape Cod

I dag reiser dere mot Cape Cod. Hyannis ligger på halvøyas sørlige kyst og vender sørover mot idylliske Nantucket og Martha’s Vineyard, som begge er verdt å få med seg. Vi anbefaler også et besøk til Provincetown. Den 21.november 1620 ankom cirka 100 engelske pilegrimer med skipet ”Mayflower” til Amerika, ”den nye verden”, som de kalte det, eller New England. Se Pilegrimsmonumentet med sine 116 trappetrinn og spektakulære utsikt.
Dagen kan også tilbringes på stranden eller bli med på en hvalsafari (april til oktober).

Overnatting: Cape Cod

Boston 1

DAG 15: Cape Cod – Boston - Norge

Legg inn et stopp i Sandwich, Capes eldste by. Et besøk på Plimoth Plantation bør også legges inn i programmet. Dette er en tro kopi av hvordan en landsby tok seg ut i 1627, da den første, permanente kolonien ble opprettet i New England. Gå på oppdagelsesferd blant pilegrimene, som i flotte kostymer forteller om hvordan det var å slå seg ned i et nytt land.
Sør for Boston ligger treskipet ”Mayflower II”, en kopi av det opprinnelige ”Mayflower”-skipet fra 1620. Om bord kan dere høre ”ekte” pilegrimer fortelle om den lange reisen og strabasene de gikk gjennom.
Tilbake i Boston leveres leiebilen og dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Boston – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 14 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 15 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.
Opptil 2 barn bor gratis om de deler rom med 2 voksne.

Reiseperiode:
Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

Fra New York til New York!
En komplett reise som tar dere med til USAs fantastiske byer; New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia. Underveis får dere oppleve den vakre naturen og små, herlige byer og historiske steder. Ingen reise i denne delen av landet er komplett uten et stopp i Niagara Falls. Ta turen til Canada, hvor dere opplever herlige byer som Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

ROUTE 66

18 DAGER

På legendariske Route 66 er selve reisen målet. Bevegelsen er selve ferien. Det handler ikke om å ligge på en badestrand for å bli brun. Det handler ikke om å se museer for å bli klok. Det handler ikke om å bestige fjell. Vekk fra motorveien kommer du tett innpå det landlige USA og ofte tettere på menneskene. Sett på cruise control og len deg tilbake, mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi som den beste road movie du noen sinne har sett.

LAS VEGAS OG NASJONALPARKER

12 DAGER

I Las Vegas venter 24 timers nonstop vanvidd hele året. Selv fantasien strekker ikke til. Byen er lys, glitter, kasinoer og opplevelser. Dere hallusinerer ikke – dere er bare i Las Vegas.
Fra gamblerbyen Vegas til vakker natur, stillhet og ro i sjelen. Denne reisen tar dere med på noen av de vakreste stedene i USA: Nasjonalparkene Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Monument Valley og Guds gave til menneskene, Grand Canyon.

EN RUNDREISE I VEST

22 DAGER

Dette er en komplett pakke som byr på det beste av den herlige Vestkysten. Utforsk storbyer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Besøk USAs vakre og varierte natur i nasjonalparker som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Reisen inneholder også en kjøretur langs legendariske Highway 1, som tar dere med til små og sjarmerende kystbyer.

TO ØYER PÅ HAWAII

8 DAGER

Start drømmeferien på Oahu, som er Hawaii slik dere kjenner det fra tv. Oahu er Hawaiis tredje største øy, og hjem til øystatens største by Honolulu, og den verdensberømte Waikiki Beach. Bak og utenfor disse stedene ligger et tropisk vidunderland som venter på å bli utforsket. Her får dere en flott kombinasjon av to av Hawaiis vakreste og mest spennende øyer.

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York med alle sine severdigheter og attraksjoner, New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago med sine gangsters, musikk og imponerende museer. Besøk tre magiske byer, opplev den fantastiske amerikanske naturen og få en ferie du aldri glemmer!

OPPLEV THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise som tar dere med til storbyen Chicago, hvor historiens sus ligger i luften, bluesmusikken strømmer ut fra klubbene og imponenrende museer lokker. Dere kjører gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer, slapper av på strender og beundrer fossefall i ulike nasjonalparker. Bilbyen Detroit er en interessant opplevelse. I Toronto, Canada, kan dere stå på toppen av én av verdens høyeste bygninger.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Hektisk storbystemning i verdensmetropolen New York, Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne når ankommer Philadelphia, Washington er maktens korridor og monument etter monument vitner om USAs krefter utenfor landets grenser. Fortsett langs Atlanterhavskysten med besøk i sjarmerende og autentiske byer, late dager på stranden og fart og spenning i Orlando.

BESØK DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på USAs fascinerende østkyst. Denne turen tar deg gjennom New York, Niagara Falls, Washington D.C. og Phildelphia. God tur!

OPPLEV ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Denne reisen starter i USAs hovedstad, Washington D.C., og tar dere gjennom historiske byer som Philadelphia og New York før dere ankommer Boston. I hovedstaden vandrer dere gjennom Amerikas historiebok, og se monument etter monument som vitner om supermaktens krefter. Pennsylvanias fjell reiser seg i det fjerne før dere ankommer Philadelphia, hvor USAs første lover ble skrevet og definert.

OPPLEV DEN HERLIGE VESTKYSTEN

15 DAGER

Eventyret starter i Los Angeles, med alle sine kjente attraksjoner. Deretter følger en rekke flotte opplevelser i nasjonalparker som Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley og Yosemite. Naturens skjønnhet og imponerende formasjoner vil både fascinere og forundre dere. Det blir noen dager i USAs vakreste by, San Francisco og sene kvelder på kasinoene i Las Vegas. Turen tar dere også med til små, sjarmerende byer langs kysten.

UTFORSK VESTKYSTEN

15 DAGER

Det amerikanske eventyret starter i det som anses som USAs vakreste by, San Francisco, og tar dere med gjennom nasjonalparkene Yosemite, Bryce og Grand Canyon. Hver park har sin unike natur og karakter. Test spillekunnskapene og lykken i Las Vegas, nyt solens varme stråler i San Diego, spaser blant stjernene i Los Angeles og opplev den ville Stillehavskysten med sine herlige byer. Herlige Vestkysten venter på dere!

SMAKEN AV VEST

16 DAGER

California er Drømmenes land, og et USA i miniatyr: Hollywood, Disneyland, San Francisco, nasjonalparker og Highway 1. Her ligger store høysletter og ørkener, snørike fjell, grønne daler med de mest fenomenale vingårder, fornøyelsesparker og en kystlinje med strender og fascinerende klipper.
Det er deluxe-overnatting alle steder.

CALIFORNIA DREAMIN’

15 DAGER

California Dreaming byr på en flott kombinasjon av delstatens velkjente byer som San Francisco, Los Angeles og San Diego. Ta trikken eller tråkk rundt på sykkel i San Francisco, bli fengslet av Alcatraz og fengselets historie. Prøv nye retter i Chinatown og hils på sjøløvene i havnen. Los Angeles er Hollywood, filmstjerner, verdensberømte attraksjoner og Universal Studios. San Diego er sol, late dager på stranden, båtturer og vakre solnedganger.

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

En komplett reise som gir deg det beste av New England!
USA- eventyret starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor dere kan utforske byens severdigheter til fots. Så venter New Englands vakre og særpregede landskap, hvor snødekte fjell ruver over skogskledde skråninger, ville skoger der elg og bjørn hersker og små, autentiske landsbyer venter.

OPPLEV ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Reisen starter i historiske og sjarmerende Boston, hvor USA i bunn og grunn ble født. Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Bruset fra Atlanterhavet, hvit sand mellom tærne og kystbyer som oser av idyll og hygge. Det er deluxe-overnatting på hele reisen.

OPPLEV VAKRE HAWAII

17 DAGER

Aloha! Det betyr velkommen – og dere føler dere virkelig velkommen på Hawaii, for ordet symboliserer hele oppholdet deres. Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemål dere kan tenke dere: Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur, flotte hoteller, en behagelig temperatur, vennlige mennesker og et stort aktivitetstilbud. Kombinasjonen er uslåelig!

ØYHOPPING PÅ HAWAII

13 DAGER

Aloha! Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemålene dere kan tenke dere. Lekre strender, krystallklart hav, vakker og variert natur og et aktivitetstilbud som gjør det vanskelig å velge hva dere skal gjøre. Naturligvis er Hawaii assosiert med late dager på stranden – og det er ingenting som sier at dere ikke bare kan stikke føttene i sanden og bare slappe av.

SØRLIGE FLORIDA

11 DAGER

Denne reisen tar dere med på en kjøretur under solen til noen av Floridas mest populære steder. Underveis vil dere oppleve mil etter mil med sandstrender, storbyen Miami, alligatorer i Everglades nasjonalpark, verdensberømte The Keys, fornøyelsesparkene i Orlando og avslapning i Fort Lauderdale.

FLORIDA DELUXE

11 DAGER

Denne reisen starter og ender i Miami, og byr på det beste av Solskinnsstaten. Her bor dere på deluxe- overnatting og opplever herlige steder som Miami, Palm Beach, Orlando, Naples og Fort Lauderdale. Opplev solskinnsstaten!

DET BESTE AV FLORIDA

13 Dager

Denne reisen tar dere med til Solskinnsstanes mest berømte byer; Miami, Naples, Orlando, Palm Coast og Palm Beach. Underveis bor dere på deluxe- overnattinger. Det er også mulighet til å legge noen runder med golf om ønskelig.