22 DAGER/21 NETTER

Kontakt oss i dag!

Dette er en komplett pakke som byr på det beste av den herlige Vestkysten. Utforsk storbyer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Besøk USAs vakre og varierte natur i nasjonalparker som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Reisen inneholder også en kjøretur langs legendariske Highway 1, som tar dere med til små og sjarmerende kystbyer.

Det er ikke uten grunn at den vestlige delen står øverst på listen for reisemål i USA!

Los Angeles skyline

DAG 1: Norge – Los Angeles

Avreise fra Norge. Vel fremme i Los Angeles henter dere leiebilen. Innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Los Angeles

DAG 2: Los Angeles

Los Angeles har sol, varme og attraksjoner i absolutt verdensklasse. Opplev filmstudioene i Hollywood, filmstjernene i Beverly Hills, strandlivet i Santa Monica, hippiene i Venice Beach, surferne i Malibu og fart og spenning i Universal Studios. Start gjerne dagen med en spasertur langs Hollywood Boulevard, så lunsj og deretter en tur langs stranden i Santa Monica. Avslutt dagen med å beundre stjernehimmelen fra Griffith Observatory.

Overnatting: Los Angeles

San Diego 1

DAG 3: Los Angeles – San Diego

Med noe av det beste klimaet i verden er det trygt å satse på sol, strand og avslapning. Men det er mange måte å slappe av på. En sykkeltur langs kysten. En seiltur på jakt etter flokker av gråhval. En rundtur i havna og besøk på et hangarskip. I Seaport Village forsøker man å skape en stemning som i en gammel havneby, med trehus, plankefortau og gatelykter. Det er behagelig å slentre rundt og innta et måltid på en av restaurantene. Når mørket senger seg over byen, anbefales Old Town, der meksikanske mariachi– band klimprer på gitarene sine og bordet er fylt med burritos, tacos og Coronas.

Overnatting: San Diego

DAG 4: San Diego – Palm Springs

Frank Sinatra elsket å tilbringe tid i ørkenbyen Palm Springs. Det er ikke stort mer å gjøre her enn bare å slappe av, med sol, svømming og shopping. Med mindre du insisterer på å svinge køllen på en av de over 100 golfbanene i verdens golfhovedstad. Taubanen Palm Springs Aerial Tramway tar deg med opp til Mountain Station, hvorfra du kan gå til toppen av San Jancinto- fjellet med sin flotte utsikt.

Overnatting: San Diego

Phoenix

DAG 5: Palm Springs – Phoenix/Scottsdale

På vei mot Phoenix bør dere stoppe innom Joshua Tree nasjonalpark med sine merkelige trær og klippeformasjoner. Parken er delt i to ørkener med helt forskjellige livsbetingelser for planter og dyr, og det er stor sjanse for å se kongeørn, prærieulv og rødgauper.
Fortsett videre til Phoenix/Scottsdale.

Overnatting: Phoenix/Scottsdale

Toroweap Point, Grand Canyon National Park, Arizona, USA

DAG 6: Phoenix/Scottsdale – Grand Canyon

Colordo-elven har skapt et av verdens underverker på sin 2700 kilometer lange ferd. Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado- elven seg i kjapt tempo. Se Grand Canyons klippemastodonter som en eksplosjon av farger når solen leker med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser i rødt. Naturen er på sitt vakreste her i Grand Canyon.

Overnatting: Grand Canyon

DAG 7: Grand Canyon

Grand Canyon er ett av høydepunktene på reisen. Hvis dere virkelig ønsker å oppleve Grand Canyon, er det bare én vei å gå, og det er ned. Velg mellom korte og lengre turer. Det er gode sjanser for å se USAs største fugl, California-kondoren, med et vingespenn på opp til 3 meter.

Overnatting: Grand Canyon

Monument Valley 2

DAG 8: Grand Canyon – Kayenta

Når dere kjører inn i Monument Valley får dere den hele og fulle opplevelsen av en natur som er både fascinerende og fryktinngytende på samme tid. Røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra det flate ørkenlandskapet. Det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Overnatting: Kayenta

Lake Powell

DAG 9: Kayenta – Lake Powell/Page

Avreise mot Lake Powell, en innsjø omsluttet av rød sandstein i sterkt kontrast mot det blå vannet. Bli gjerne med på en båttur på Lake Powell og nyt omgivelsene fra dekk mens solen går ned.

Overnatting: Lake Powell/Page

Bryce Canyon Nasjonalpark

DAG 10: Page – Bryce Canyon nasjonalpark

Gud har skapt Bryce Canyon i gotisk stil, 10 millioner år før franskmennene fant opp arkitekturstilen til kirkene sine. Et eventyrlig vakkert landskap av røde, eroderte kalksteinsklipper som danner de utroligste figurer. Dere går i all din ydmykhet mellom søylene – tett innpå dem. Dere kan også bli med på en ridetur i parken.

Overnatting: Bryce Canyon

Zion nasjonalpark

DAG 11: Bryce Canyon – Las Vegas

Kjøreturen gjennom den vakre nasjonalparken Zion, hvor imponerende høye, røde og loddrette klippevegger strekker seg over dere mot himmelen, er en sterk kontrast til Las Vegas. I Las Vegas venter 24 timers nonstop vanvidd hele året. Selv fantasien strekker ikke til.

Overnatting: Las Vegas

Reiser til USA, Reiser til Las Vegas

DAG 12: Las Vegas

Om dagen vil dere kanskje legge turen til Lake Mead eller Red Rock Canyon. Ettermiddag og kveld må du oppleve byens glitter, lys og stemning på ett av de mange kasinoene. Her er det berg-og-dal-baner, vulkaner som eksploderer, kanonkuler som flyr og et Eiffeltårn og en pyramide som ruver over hodene på dere. Dere hallusinerer ikke – dere er bare i Las Vegas. For et helt annet perspektiv av byen kan dere bli med på en helikoptertur over Las Vegas om kvelden.

Overnatting: Las Vegas

Death Valley

DAG 13: Las Vegas – Death Valley/Lone Point

I dag går turen til Death Valley, det laveste stedet på den vestlige halvkule. Med sin beliggenhet 90 meter under havnivå, byr området på mange usedvanlige naturfenomener. Nyt utsikten fra Zabriskie Point og besøk Badwater før dere fortsetter til Lone Pine.

Overnatting: Lone Pine

Death Valley 02

DAG 14: Lone Point – Visalia

Kjør videre gjennom Death Valley og fortsett så gjennom jordbruksområder, som er en sterk kontrast fra ørkenlandskapet, til dere ankommer Visalia.

Overnatting: Visalia

Redwood trær

DAG 15: Visalia – Sequoia nasjonalpark – Fresno

Gå ikke glipp av nasjonalparken Sequoia med sine gamle redwood-trær, som er verdens største.  Dere kan fortsett se trestubben fra et 2200 år gammelt tre som ble felt i 1950. Omkretsen er 18 meter. Fortsett videre til Fresno.

Overnatting: Fresno

Yosemite nasjonalpark 4

DAG 16: Fresno – El Portal

Yosemite-dalen skyter seg som en kile inn i Sierra Nevadas fjellmasse og skaper flere flotte fossefall og imponerende monumentale klipper, som har fått navn som North Dome, Half Dome og Glacier Point. Yosemite er en av de vakreste nasjonalparkene dere noen gang vil besøke.

Overnatting: El Portal

High Sierra, Yosemite National Park, Merced River

DAG 17: Yosemite nasjonalpark

En eksplosjon av naturens gaver kommer den besøkende i møte. Pompøse fossefall, monumentale klippevegger, virvlende bekker, speilblanke innsjøer, bløte enger og evige kjempetrær. Dagen tilbringes i denne flotte parken.

Overnatting: El Portal

DAG 18: El Portal – San Francisco

Forlat naturen og kjør mot det som beskrives som USAs vakreste by, San Francisco. De kabeltrukne trikkene klatrer bestemt opp og over ekstravagante Nob Hill, gjennom det alltid yrende Chinatown, og forbi den 260 meter høye pyramideskyskraperen. Fargerike hus pryder de bratte skråningene. Skuldre mot skulder står de, mens bilenes bremseklosser gløder, og motorene hiver etter pusten for hver bakke de bestiger.

Overnatting: San Francisco

San Francisco 3

DAG 19: San Francisco

San Francisco rommer en del klassiske attraksjoner som har fått ikonisk status gjennom utallige filmer og fotografier. Har dere i det hele tatt vært i San Francisco, hvis dere ikke har tatt kabeltrikken opp og ned byens bratte bakker? Gått eller syklet over Golden Gate Bridge? Tatt båt over til fengselsøya Alcatraz eller opplevd levenet fra hundrevis av sjøløver på Pier 39? Eller tatt et opplagt bilde av ”verdens mest svingete gate”? Svaret er nok nei. Når alt dette er gjort, står det fortsatt igjen og utforske resten av en spennende by.

Overnatting: San Francisco

DAG 20: San Francisco – San Simeon – Pismo Beach

Historiske Monterey og sjarmerende Carmel er begge verdt et besøk. Cannery Row er Montereys berømte gate, med gallerier, butikksentre, kafeer og restauranter. Monterey Bay Aquarium holder til i den gamle hermetikkfabrikken, og er et akvarium i verdensklasse. Carmel er en ualminnelig sjarmerende by med mange, små, eventyraktige hus med skjeve skorsteiner. Hearst Castle i San Simoen er også verdt et stopp.

Overnatting: Pismo Beach

Santa Barbara

DAG 21: San Simeon/Pismo Beach – Santa Barbara – Los Angeles

En flott kjøretur langs legendariske Highway 1 tar dere til Santa Barbara, en perle langs kysten. Byens spansk-mauriske hus med hvitkalkede murer og røde tegltak, er vakkert rammet inn av fjell og hav. Spaser langs State Street og besøk Mission Santa Barbara. Fortsett videre mot Los Angeles via Malibu og Santa Monica.

Overnatting: San Francisco

Venice beach

DAG 22: Los Angeles – Norge

Leiebilen leveres på flyplassen, og innsjekk for fly hjem til Norge. Eventyret i USA er over.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Los Angeles – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 21 netter på hotell (standard) i delt dobbeltrom
 • Kartbok (PDF)
 • Alle lokale skatter og avgifter
 • Leiebil i 22 dager, Fullsize (Toyota Camry eller lignende), inkludert forsikring, ubegrenset kjørelengde og lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Prisen inkluderer ikke:

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Bensin

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Opp til 2 barn under 12 bor gratis om de deler rom med 2 voksne.

Reiseperiode: Hele året

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

ØSTKYSTEN OG CANDA

17 DAGER

En fantastisk reise gjennom New York, Boston, Washington D.C. og Philadelphia og de herlige byene Quebec, Montreal, Ottawa og Toronto.

ROUTE 66

18 DAGER

Sett på cruise control og len deg tilbake mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi!

LAS VEGAS OG NASJONALPARKER

12 DAGER

Fra lys, glitter, kasinoer og opplevelser i Las Vegas til noen av de vakreste stedene USA har å by på.

EN RUNDREISE I VEST

22 DAGER

Verdensberømte storbyer, nasjonalparker og små og sjarmerende kystbyer. Kjør den legendariske Highway 1.

TO ØYER PÅ HAWAII

8 DAGER

En flott kombinasjon av to av Hawaiis vakreste og mest spennende øyer.

TRE MAGISKE BYER

14 DAGER

Utforsk New York og opplev New Englands vakre og særpregede landskap, historiske Boston og legendariske Chicago!

THE GREAT LAKES OG TORONTO

15 DAGER

En herlig reise fra Chicago, gjennom vakker natur, små og sjarmerende byer og Toronto i Canada.

OPPLEV ATLANTERHAVSKYSTEN

18 DAGER

Opplev New York, Philadelphia og Washington og Atlanterhavs-kystens sjarmerende og autentiske amerikanske byer.

DET ØSTLIGE TRIANGEL

9 DAGER

Opplev de store byene, de landlige omgivelsene og de største severdighetene på østkysten.

ØSTKYSTENS HØYDEPUNKTER

10 DAGER

Start i Washington D.C. og opplev Philadelphia og New York før dere ankommer Boston.

OPPLEV DEN HERLIGE VESTKYSTEN

15 DAGER

Eventyret starter i Los Angeles. Deretter følger en rekke flotte opplevelser i nasjonalparkene før det blir noen dager i San Francisco, sene kvelder på kasinoene i Las Vegas og besøk i små, sjarmerende byer langs kysten.

UTFORSK VESTKYSTEN

15 DAGER

Start ditt amerikanske eventyr i San Francisco og opplev storbyer og nasjonalparker i California.

SMAKEN AV VEST

16 DAGER

Hollywood, Disneyland, San Francisco, nasjonalparker og Highway 1. Velkommen til California!

CALIFORNIA DREAMIN’

15 DAGER

Verdensberømte storbyer, severdigheter, sol og strand. California er virkelig en drøm!

UTFORSK NEW ENGLAND

15 DAGER

Utforsk Boston til fots og opplev vakkert landskap og små, autentiske landsbyer i New England.

ROMANTISKE NEW ENGLAND

10 DAGER

Start reisen i Boston og opplev blant annet Cape Cod, Newport, Berkshires og White Mountain.

OPPLEV VAKRE HAWAII

17 DAGER

Aloha! Vi lover at Hawaii er ett av de beste og koseligste reisemål dere kan tenke dere.

ØYHOPPING PÅ HAWAII

13 DAGER

Lekre strender, krystallklart hav, vakker natur og et aktivitetstilbud som gjør det vanskelig å velge.

SØRLIGE FLORIDA

11 DAGER

Milevis med sandstrender, Miami, Everglades, The Keys, Orlando og Fort Lauderdale.

FLORIDA DELUXE

11 DAGER

Solskinnstaten byr på Miami, Palm Beach, Orlando, Naples og Fort Lauderdale.

DET BESTE AV FLORIDA

13 DAGER

Florida er den perfekte kombinasjonen av avslappning og opplevelser.