fbpx

En rundreise i vest

En komplett reise som byr på det beste av den herlige Vestkysten.

Øverst på listen for reisemål i USA

Utforsk storbyer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Besøk USAs vakre og varierte natur i nasjonalparker som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite.

Reisen tar dere også med på en kjøretur langs legendariske Highway 1, som lokker med små og sjarmerende kystbyer – og en rekke aktiviteter underveis.

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller USA (avhengig av flyselskap).

På flyplassen i Los Angeles henter dere leiebilen og kjører til hotellet.

Resten av dagen til å utforske storbyen Los Angeles.

Overnatting: Los Angeles

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Start dagen med en spasertur langs Hollywood Boulevard og avslutt ved Man’s Chinese Theater for å se alle fot- og håndavtrykkene til stjernene.

Etter lunsj tar dere turen til berømte Santa Monica Beach for litt avslapning.

Los Angeles har en rekke attraksjoner som er verdt å få med seg: Filmstudioene i Hollywood, surferne i Malibu, stjernenes hus i Beverly Hills og fart og spenning i Universal Studios.

Overnatting: Los Angeles

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Med noe av det beste klimaet i verden er det trygt å satse på sol, strand og avslapning i San Diego.

Men det er mange måter å slappe av på. En sykkeltur langs kysten. Båttur på jakt etter flokker med gråhval. En rundtur i havna og besøk på et hangarskip. Eller ligg rett ut på stranden og nyt at dere er i California.

Byens store attraksjoner er San Diego Zoo, Sea World og San Diego Wild Animal Park.

I Seaport Village har man gjenskapt stemningen fra en gammel havneby, med trehus, plankefortau og gatelykter. Det er behagelig å slentre rundt og innta et måltid på en av de mange restaurantene.

Overnatting: San Diego
Kjøredistanse: 220 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

På vei til Palm Springs bør dere stoppe i lille, historiske Julien, som ligger vakkert til i Cuyamaca-fjellene. Byen ble grunnlagt under gullrushet i 1870-årene og butikkene holder til i bygninger fra denne perioden.
Ikke glem å smake på byens berømte eplepai!

I Palm Springs bør dere ta taubanen Palm Springs Aerial Tramway opp til Mountain Station. Herfra kan dere gå til toppen av San Jacinto-fjellet som byr på flott utsikt. På toppen er det et par korte turstier som tar dere gjennom skogen.

Palm Canyon Drive, med palmetrær langs fortauene, lyses opp om kvelden. Bli med på en tur med hest og vogn langs den flotte gaten.

Overnatting: Palm Springs
Kjøredistanse: 220 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, palm springs

Start dagen med en tur til Joshua Tree nasjonalpark. Her venter merkelige trær og klippeformasjoner.

Parken er delt i to ørkener med helt forskjellige livsbetingelser for planter og dyr, og det er stor sjanse for å se kongeørn, prærieulv og rødgauper.

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, joshua tree

Phoenix ligger midt i Sonora-ørkenen, og er en moderne by, med et snev av Ville Vesten. Verdt et besøk er Heard Museum, en av de største og beste samlingene av indiansk kunst og kunsthåndverk, primært skapt av indianere i det sørvestlige USA.

Fortsett til Scottsdale hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Scottsdale
Kjøredistanse: 450 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, scottsdale

Colorado-elven har skapt et av verdens underverker på sin 2700 kilometer lange ferd. Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp.

Se Grand Canyons klippemastodonter som en eksplosjon av farger når solen leker med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser i rødt. Naturen er på sitt vakreste her i Grand Canyon.

Gå langs South Rim slik at dere kan beundre mirakelet nærmere.

Overnatting: Grand Canyon
Kjøredistanse: 360 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, grand canyon

Det er skrevet mye om naturvindunderet Grand Canyon, men ingenting er i nærheten av å oppleve det selv.

Hvis dere virkelig ønsker å oppleve Grand Canyon, er det bare en vei å gå, og det er ned. To turstier fører helt ned i Grand Canyon. Her må dere beregne 3-5 timer ned og 5-7 timer opp.

For en opplevelse utenom det vanlige, anbefales en helikoptertur! Det kiler i magen når helikopteret plutselig «faller ned» i en gigantisk canyon med røde farger og skygger etter flere minutter over et flatt skogområde. Å sveve over Colorado-elven og dens eroderte mesterverk er nesten en surrealistisk opplevelse.

Overnatting: Grand Canyon

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, grand canypon

Når dere kjører inn i Monument Valley får dere den hele og fulle opplevelsen av en natur som er både fascinerende og fryktinngytende på samme tid.

Røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra det flate ørkenlandskapet.

Det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Overnatting: Monument Valley
Kjøredistanse: 260 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, monument valley

Eventyret fortsetter og dere setter kursen mot Lake Powell.

Den vakre innsjøen er omsluttet av rød sandstein, som står i sterk kontrast mot det blå vannet.

Bli med på en båttur og nyt omgivelsene fra dekk mens solen går ned.

Overnatting: Lake Powell
Kjøredistanse: 170 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, lake powell

Gud har skapt Bryce Canyon i gotisk stil, ti millioner år før franskmennene fant opp arkitekturstilen til kirkene sine.

Et eventyrlig vakkert landskap av røde, eroderte kalksteinsklipper som danner de utroligste figurer. Dere går i all din ydmykhet mellom søylene – tett innpå dem.

Langs den 30 km lange veien gjennom parken er det imponerende utsiktspunkter som Fairyland PointInspiration Point og Natural Bridge.

Parken oppleves alle best fra hesteryggen så en ridetur med en kunnskapsrik guide er absolutt å anbefale.

Overnatting: Bryce Canyon
Kjøredistanse: 170 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, bryce canyon

Dagens kjøretur tar dere gjennom den vakre Zion nasjonalpark, som anses som en av de vakreste i USA. I den dype Zion Valley ser dere imponerende høye, røde og loddrette klippevegger strekker seg over dere mot himmelen.

Fortsett så til Las Vegas. I byen som aldri sover, venter 24-timers nonstop vanvidd hele året. Selv fantasien strekker ikke til.

Selv om Las Vegas er kjent som gamblerby nummer 1 i verden, er det mye annet spennende å finne på. De store hotellene har attraksjoner som fascinerer og underholder besøkende i alle aldre.

Overnatting: Las Vegas
Kjøredistanse: 400 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

I Las Vegas er det berg-og-dal-baner, vulkaner som eksploderer, kanonkuler som flyr og et Eiffeltårn og en pyramide som ruver over hodene på dere. Dere hallusinerer ikke – dere er bare i Las Vegas.

Stratosphere byr på et adrenalinkick uten sidestykke: X-Scream løfter publikum åtte meter ut over avgrunnen, der dere bokstavelig talt henger og dingler høyt over The Strip, før dere igjen blir trukket tilbake i sikkerhet. Enda verre er Insanity, som nærmest er en høyhastighetskarusell som svinger passasjerer ut over avgrunnen.

Alternativ er å ta turen til Hoover Dam eller Red Rock Canyon.

Overnatting: Las Vegas

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, las vegas

Ta farvel med glitter og lys i Las Vegas og sett kursen mot Death Valley, det laveste sted på den vestlige halvkule.

Med sin beliggenhet 90 meter under havnivå, byr området på mange usedvanlige naturfenomener.

Dette er det varmeste stedet i USA, og kommer du hit i sommerhalvåret er det best bare å kjøre gjennom parken. Gjennomsnittstemperatur i juli på 47 grader. Klapperslanger, prærieulver og løpegjøk (road runner) er ikke uvanlige syn i Death Valley.

Nyt utsikten fra Zabriskie Point og besøk Badwater før dere fortsetter til Lone Pine.

Overnatting: Death Valley
Kjøredistanse: 370 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

På turen til Visalia bør dere stoppe i Bakersfield, som ligger ved elven Kern.

Her er det utmerkede muligheter for å bli med på rafting, og dere kan velge mellom turer i klasse 1 til klasse 5.

Kjøreturen videre tar dere gjennom store landbruksområder, en sterk kontrast til ørkenen.

Overnatting: Visalia
Kjøredistanse: 480 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, bakersfield

Første stopp bør være Sequoia nasjonalpark.

Den vakre parken er kjent for sine gamle redwood-trær, som er verdens største. Dere kan se trestubben fra et 2200 år gammelt tre som ble felt i 1950. Omkretsen er på hele atten meter.

Fortsett så til Fresno. Verdt et besøk er Simonian Farms Old Town, en gammeldags butikk som selger godteri og mer enn brusflasker med mer enn hundre cola-smaker. I Old West Saloon tilbys vinsmaking.

Overnatting: Fresno
Kjøredistanse: 250 km 

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Yosemite-dalen skyter seg som en kile inn i Sierra Nevadas fjellmasse og skaper flere flotte fossefall og imponerende monumentale klipper, som har fått navn som North Dome, Half Dome og Glacier Point.

Yosemite er en av de vakreste nasjonalparkene dere noen gang vil besøke.

Overnatting: Yosemite

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, yosemite

Start dagen tidlig slik at dere kan få mest mulig ut av besøket i Yosemite.

En eksplosjon av naturens gaver kommer den besøkende i møte. Pompøse fossefall, monumentale klippevegger, virvlende bekker, speilblanke innsjøer, bløte enger og evige kjempetrær.

Et lite paradis, der mennesket kan finne seg selv, fornemme sin egen ubetydelighet og gjenvinne litt av respekten for naturen.

Den 3080 km2 store nasjonalparken ble opprettet allerede i 1890, og er på UNESCOs verdensarvliste.

Overnatting: Yosemite

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, yosemite

Forlat naturen og kjør mot det som beskrives som USAs vakreste by, San Francisco.

De kabeltrukne trikkene klatrer bestemt opp og over ekstravagante Nob Hill, gjennom det alltid yrende Chinatown, og forbi den 260 meter høye pyramideskyskraperen.

Fargerike hus pryder de bratte skråningene. Skuldre mot skulder står de, mens bilenes bremseklosser gløder, og motorene hiver etter pusten for hver bakke de bestiger.

Ettermiddagen tilbringes på Fisherman’s Wharf, med sine restauranter, butikker, museer og gateunderholdning.

Overnatting: San Francisco
Kjøredistanse: 150 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, San Francisco

Herlige San Francisco rommer en del klassiske attraksjoner som er verdenskjent gjennom utallige filmer og bilder.

Du har ikke vært i San Francisco om du ikke har tatt kabeltrikken opp og ned byens bratte bakker. Gått eller syklet over Golden Gate Bridge eller tatt båten til Alcatraz og utforsket verdens mest kjente fengsel. Glem ikke å hils på sjøløvene på Pier 39 eller ta et bilde av «verdens mest svingete gate».

Morgenfugler anbefales en tur til Chinatown for å se kineserne utfolde seg med tai chi, enten på St. Mary’s Square eller Portsmouth Square. Ellers syder Chinatown over av aktivitet om kvelden.

Når alt dette er gjort, er det fortsatt mye igjen å utforske i den meget spennende byen.

Overnatting: San Francisco

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, San Francisco

Kjøreturen tar dere langs kysten, en strekning som anses blant de vakreste i verden.

Historiske Monterey og sjarmerende Carmel er begge verdt et besøk.

Cannery Row er Montereys berømte gate, med gallerier, butikksentre, kafeer og restauranter. Monterey Bay Aquarium holder til i den gamle hermetikkfabrikken, og er et akvarium i verdensklasse.

Carmel er en ualminnelig sjarmerende by med mange, små, eventyraktige hus med skjeve skorsteiner. Hearst Castle i San Simon er også verdt et stopp.

Overnatting: Cambria
Kjøredistanse: 420 km

vestkysten usa, reiser til vestkysten, reiser california, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

En flott kjøretur langs legendariske Highway 1 tar dere til Santa Barbara, en perle langs kysten. Byens spansk-mauriske hus med hvitkalkede murer og røde tegltak, er vakkert rammet inn av fjell og hav.

Spaser langs State Street og besøk Mission Santa Barbara.

Fortsett videre mot Los Angeles via Malibu og Santa Monica.

Overnatting: Los Angeles
Kjøredistanse: 390 km

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, santa barbara

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Dere ankommer Norge med herlige minner om en eventyrlig reise på USAs vestkyst.

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Los Angeles – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Doubletree by Hilton LA Downtown
 • 1 natt på Best Western Plus Bayside Inn, inkludert amerikansk frokost
 • 1 natt på Renaissance Palm Springs
 • 1 natt på Holiday Inn Express Old Town Scottsdale, inkludert kontinental frokost
 • 2 netter på Grand Canyon Plaza Hotel
 • 1 natt på Kayenta Monument Valley Inn
 • 1 natt på Lake Powell Resort & Marina
 • 1 natt på Best Western Plus Ruby’s Inn
 • 2 netter på Tropicana Las Vegas
 • 1 natt på The Ranch
 • 1 natt på Wyndham Visalia
 • 2 natt på Radisson Hotel Fresno Conference Center
 • 2 netter på Yosemite View Lodge
 • 2 netter på Hilton Parc 55
 • 1 natt på Cambria Pines Lodge, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Crowne Plaza Los Angeles International Airport
 • Leiebil i 22 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Kartbok (PDF på engelsk)
 • Lokale skatter og avgifter
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

Dette er ikke inkludert:

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til nasjonalparker/attraksjoner/severdigheter
 • Parkering
 • Bensin
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen

Reiseperiode: Hele året.

Opptil 2 barn under 12 år bor gratis om de deler rom med 2 voksne.

Opptil 2 barn under 12 år bor gratis om de deler rom med 2 voksne.

Reiseperiode: Hele året.

Skroll til toppen