fbpx

Floridas høydepunkter

Et ferieeventyr for hele familien!

Florida er den perfekte kombinasjon av en avslappende og innholdsrik ferie. Med 240 solskinnsdager i året, har Florida fortjent kallenavnet Solskinnsstaten.

Delstaten er hjem til noen av USAs mest kjente feriesteder, som lokker besøkende fra hele verden.

La deg friste til å besøke Solskinnsstaten du også!

ORLANDO
Noen av verdens største og mest besøkte fornøyelsesparker i Orlando, med Disneyworld i spissen. Ingen andre steder i verden får du flere berg-og-dalbaner, større show og mer eventyr for pengene.
Eventyret startet i 1964 da en meget spesiell mann ankom sumpområdet. Han het Walter Elias, bedre kjent som Walt Disney. Resten er historie…

Orlando er også hjem til de store parkene Universal Studios med Harry Potter og SeaWorld.

Om ikke dette er nok så byr Orlando også på mye annet. Spis middag i et slott fra middelalderen hvor ridder slåss om din gunst og applaus. Shopping foretas i de mange velassorterte kjøpesentrene og det er opparbeidet en seriøs bar- og nattklubbscene i byens downtown.

Hoteller i alle prisklasser finnes også her, og dermed er alt tilrettelagt for en ferie hvor alle i familien blir fornøyde!

Disneyworld består av fire store fornøyelsesparker med hvert sitt tema. I tillegg er det to vannland: Blizzard Beach og Typhoon Lagoon.

Magic Kingdom er Disneys tradisjonsbærer, og den parken som passer best for barn. Her kan de møte de elskede Disney-figurene. Attraksjoner i fleng venter, daglig parade med Disney-karakterer og et spektakulært fyrverkeri som avslutter en eventyrlig dag.

Epcot er utvilsomt den mest populære blant voksne og er delt inn i to områder: Future World og World Showcase. Kvelden avsluttes med fyrverkeri og lasershow.

Disney’s Hollywood Studios hvor filmen spiller hovedrollen. Parken er bygd opp av kulisser som forestiller Hollywood på 1930- og 40-tallet. Den minste av parkene, men desto større adrenalinkick i flere av attraksjonene.

Animal Kingdom er stedet hvor dyrene står i fokus. Det imponerende Tree of Life strekker seg 45 meter opp i været og ønsker besøkende velkommen. Det enorme området gjør at parken føles mindre hektisk.

Kjennetegnet til Universal Studios er, foruten kjente filmer og tv-serier, et begeistret publikum som hyler i skrekkblandet fryd på de mange attraksjonene. Berg-og-dalbaner skyter i været i alle retninger, og inspirasjonen er hentet fra actionfilmenes verden.

Parken er delt i to: Universal Studios og Islands of Adventure. Begge byr på adrenalinkick hvor du blir med velkjente filmkarakterer på oppdrag og eventyr.

Hjelp Transformers med å redde verden, sving over gatene som Spiderman, bekjemp aliens sammen med Men in Black, se om du unnslipper Mumiens forbannelse og kom deg trygt gjennom Jurassic Park.

Uansett er alder er det en attraksjon for alle. Dr. Seuss egner seg for de aller minste. Det er også en rekke lekeplasser hvor barna kan boltre seg fritt.

Wizarding World of Harry Potter er stedet for deg som elsker magi og trylleri. Heksekoster, rumpeldunk og skumle slott følger med på kjøpet.

Attraksjonene er inspirert og tar sine navn fra steder i bøkene og filmene. Bli med på Forbidden Journey, Dragon Challenge og Hagrid’s Magical Motorbike Adventure.

Lunsj inntas på Three Broomsticks før du rusler nedover The Streets of Hogsmeade eller besøker Hogwarts Castle.

SeaWorld skaper nærkontakt mellom mennesker og havets skapninger. Enorme spekkhoggere skyter opp av vannet, og nedslaget gjør at publikum helt opp på tolvte rad blir våte. Dresserte havdyr demonstrerer sine akrobatiske evner under kyndig veiledning av mennesker. I tillegg til parkens store stjerner, spekkhoggerne, møter du delfiner, sjøløver og fugler.

Parken har også en mengde spennende berg- og-dalbaner.

MIAMI
Miami lever opp til sitt rykte som en av USAs flotteste strandbyer, og er et perfekt reisemål for familier som ønsker å kombinere strand med storby.

Miami har en unik skyline og en imponerende utsikt mot horisonten, kilometervis av hvit, bred sandstrand og vakre bukter, broer og båter. For ikke å glemme god shopping, glimrende fester, unike kulturtilbud og en blomstrende gastronomisk scene.

I tillegg kommer Art Deco District med sine sjarmerende pastellbygninger og Little Havana med sin kubanske befolkning, salsamusikk i gatene, markeder og flotte kunstgallerier.

Tilbring dagen med å slikke sol på verdensberømte South Beach, og spaserer ned en av verdens mest kjente strandpromenader, Ocean Drive, om kvelden.

Miami Beach er en tropisk symfoni av pelikaner, palmer, neonlys, blått hav og solslikkende besøkende. Her ligger restauranter, hoteller og barer på rekke og rad, og venter på din ankomst.

South Beach er Miamis primære turistdestinasjon og pulserende sentrum for festing. Området byr på pastellfarget art deco-arkitektur, glimrende strender og nattklubber av en annen verden.

Coral Gables er også kjent som «Den vakre byen» og Miamis «Bel Air». Bydelen ble anlagt i 1920-årene, med villaer i middelhavsstil og kunstferdige fontener.

For de minste (og de store) venter spennende oppdagelser på Miami Seaquarium med spekkhoggere, seler og delfiner. Zoo Miami er rangert som en av de beste dyrehagene i verden – med over 2000 dyr.
I Monkey Jungle er det menneskene som er «buret inne», mens apene boltrer seg over og rundt deg.

Sportsentusiaster kan glede seg med en kamp (eller flere). I Miami spiller basketballaget Miami Heat, ishockeylaget Florida Panthers og baseball-laget Miami Marlins sine hjemmekamper.

FORT LAUDERDALE
Fort Lauderdale har et komplett tilbud til den ferierende. Herlige strender, flott vann, bra hoteller, mengder av restauranter og shopping i alle prisklasser.

Selv om «vinteren» (desember til februar) er det behagelig vær, både i vannet og i luften, i Fort Lauderdale.

Byen er kjent som «Amerikas Venezia», med et 500 kilometer langt kanalsystem. I Fort Lauderdale er vannveien ofte den raskeste måten å komme fra A til B på, og alltid den vakreste. Du kan ferdes med taxibåt til et flertall av byens restauranter.

Downtown Fort Lauderdale består blant annet av den sjarmerende Las Olas Boulevard, som med sine lave hus, suvenirbutikker, restauranter og barer utgjør hovedgaten i Fort Lauderdale. Om dagen er den gjenstand for shopping og kafébesøk, om kvelden bespisning og noe uteliv.

Langs elven New River, som går parallelt med Las Olas Boulevard, løper den vakre, palmekledde promenaden Riverwalk. Byens kulturinstitusjoner ligger i dette området.

På varme dager er den hvite, brede standen prikkete av parasoller, solbrune innbyggere og lyserøde turister. Når vinden tiltar, sirkler kite-surfernes drager som kjempemessige ørner over havet.

Den lange promenaden, Beach Promenade, som løper langs stranden. er avskjermet mot sanden med en hvit, bølget mur.

Taxibåten legger til kai, tar med seg en flokk turister og kjører videre. Oppe på stavnen legger skipperen ut om byens historie. Foran en praktbygning av en annen verden står en statue av en forgylt delfin i naturlig størrelse.

Water Taxi, med mottoet «more than just a boat ride», kjører blant annet forbi Millionaire’s Row, hvor byens største og rikeste hjem befinner seg. En annen rute går langs New River til downtown og Las Olas Boulevard.

For den sportsinteresserte finnes det et stort utvalg. Vannentusiastene kan velge mellom surfing, fiske, vannski, jetski og kiting. Det arrangeres også mange flotte båtturer. Tennis er meget populært og golfelskere kommer ikke nærmere paradiset.

Skroll til toppen