Det ville vesten

18

DAGER

Reisetype:
|
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

En fantastisk reise som tar deg gjennom fem av USAs delstater: Colorado, Wyoming, South Dakota, North Dakota og Minnesota!

Dette er en ekte cowboyreise, som topper det aller meste. Underveis besøker du høydepunkter som Yellowstone nasjonalpark, Devil’s Tower, Mount Rushmore og Custer State Park.

Opplev westernbyene Cheyenne, Jackson, Cody og Medora, som lokker besøkende med rodeo, show og legender som Buffalo Bill og Calamity Jane.

Kjøreturen tar dere langs forheksede veier, med en rekke rariteter å se underveis. Det blir fotturer, sykkelturer og rideturer – alt etter eget ønske.

Ville Vesten er faktisk som før!

Dag 1:

Norge – Denver

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme i Denver henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen slik at dere kan utforske Denver, en storby med småbyfølelse.

Overnatting: Denver

Dag 2:

Denver

En spennende by med en rekke attraksjoner og opplevelser i sentrum. Start på 16 Street Mall, og gå deretter til Colorado State Capitol. En selfie på 15.trappetrinn er et must – da står du nemlig nøyaktig en engelsk mil over havets overflate. Fra 93.trinn får du flott utsikt mot Rocky Mountains.

Hils på Blue Bear, en 12 meter høy skulptur, besøk Denver Museum of Nature & Science, skjem deg bort med spa-behandling på The Brown Palace Hotel eller shop på Denver Pavilions.

Middagen bør inntas på Denvers eldste restaurant, med en meny bestående av saftige biffer.

Overnatting: Denver

Dag 3:

Denver – Fort Collins

Første stopp er Buffalo Bill Museum & Grave, som ligger rundt 30 minutters kjøretur øst for Denver. Buffalo Bill var en av de mest fargerike personlighetene under Ville Vesten. Komplekset inkluderer museet og graven hans.

Fortsett til Fort Collins, en livlig by full av sjarmerende restauranter, puber og boutiquebutikker. Sentrum består av 20 velbevarte historiske bygninger, inkludert Northern Hotel.

Bli gjerne med på en omvisning på et ølbryggeri. Det kan også arrangeres en Beer & Bike Tour.

Overnatting: Fort Collins
Kjøredistanse: 159 km

Dag 4:

Fort Collins – Cheyenne

Navnet Cheyenne tryller frem bilder av cowboyer, rodeo, tog og Ville Vesten. Den dag i dag er byen akkurat dette – og enda litt til!

Gjør deg klar til å kle deg i cowboyhatt og støvler fra Wrangler, utforsk Ville Vestens-historie i sentrum og len deg tilbake mens du heier frem cowboyene under en rodeo.

Byen har også en rekke flotte museer, restauranter, puber og butikker.

Overnatting: Cheyenne
Kjøredistanse: 75 km

Dag 5:

Cheyenne – Jackson

Jackson er en skjønn liten westernby, og et glimrende stopp på vei til Yellowstone. På torvet har de laget store portaler av gevirer. Butikkene oser av cowboystemning og hele sommeren er det rodeo hver onsdag og lørdag.

Byen er også et utmerket for de som ønsker en aktiv ferie: Sykling, ridning, fiske, kano, kajakk, fotturer, fjellklatring og rafting.

Middagen inntas på Million Dollar Cowboy Bar. Etter endt måltid kan du sette deg i sadelen i baren og lytte til cowboyband.

Overnatting: Jackson
Kjøredistanse: 696 km

Dag 6:

Jackson – Yellowstone nasjonalpark

I dag står verdens eldste nasjonalpark, Yellowstone, på programmet.

Parken er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine.

Rundt i Yellowstone rusler bjørn, elg, ulv, pumaer, hjortedyr og tykkhornsauer.

Samtidig er dette verdens mest aktive geysirområde, i tillegg til varme kilder, boblende mudderhull og fumaroler. Dere kan se høye fjell, krystallklare innsjøer og vakre fossefall.

Overnatting: Yellowstone-området
Kjøredistanse: 129 km

Dag 7:

Yellowstone nasjonalpark

Hele dagen tilbringes i den vakre parken.

Alle større severdigheter kan oppleves langs den 227 km lange veien som er formet som et 8-tall.

Se Old Faithful levere sitt praktfulle show, med regelmessige utbrudd. Begi dere til fots på en av de mange turstiene eller se besynderlige naturfenomener ved Mammoth Hot Springs.

Det er også mulig å leie robåt og kano eller bli med på en fisketur på Yellowstone Lake.

Ikke glem å få med dere solnedgangen!

Overnatting: Yellowstone-området

Dag 8:

Yellowstone – Cody

Velkommen til Cody – grunnlagt i 1898 av William E. Cody, alias Buffalo Bill.

Den store bisonjegeren inntok hele Europa med sitt Wild West Show, og han fikk en bardisk av dronning Elizabeth. Baren kan fortsatt ses i Buffalo Bills Irma Hotel, som er oppkalt etter datteren.

På Buffalo Bill Historical Center kan dere lære mer om legenden samt livet i ville vesten.

Her er det det villvest-stemning og om sommeren vrimler det av tilbud om rodeo, ridning, fisketurer og elveturer i gummibåt.

Overnatting: Cody
Kjøredistanse: 156 km

Dag 9:

Cody – Deadwood

Første stop er Devil’s Tower, et mystisk utseende fjell som rager 264 meter opp over det bølgende prærielandskapet. Det er flatt på toppen og har nesten loddrette klippevegger. Ikke underlig at Steven Spielberg brukte djevelens tårn som kulisser i filmen Nærkontakt av tredje grad.

Kjør inn i delstaten South Dakota, til herlige Deadwood. Byen ble grunnlagt i 1876, under gullrushet, og er kjent for legender som Wild Bill Hickok og Calamity Jane.

Legg også turen innom ’76 Museum, Adams Museum og det historiske Franklin Hotel. Kevin Costner har opprettet museet Tatanka: Story of the Bison, med 17 bronsestatuer. På Mount Moriah Cemetery kan dere se gravene til Wild Bill Hickok og Calamity Jane, mens Saloon #10 er det eneste museet i verden som ligger i en bar. Det var her Wild Bill ble skutt.

Overnatting: Deadwood
Kjøredistanse: 597 km

Dag 10:

Mount Rushmore og Custer State Park

Mount Rushmore imponerer alle besøkende. Ansiktene til de fire presidentene er hugd ut i fjellsiden og har blitt et symbol på det amerikanske demokratiet. Hvert ansikt er 18 meter høyt, og er ganske detaljerte.

Crazy Horse var et barn av Black Hills, og neste stopp er Crazy Horse Monument. Dette er verdens største skulpturprosjekt, og skal avbilde høvdingen til hest. Ansiktet er ferdig, og man jobber nå med hesten.

I Custer State Park blir dere med på en kjøretur i spesiallagde biler for å se landskapet, bison, antiloper, hjort, elg, præriehunder og tykkhornsau.

Overnatting: Deadwood
Kjøredistanse: 229 km

Dag 11:

Deadwood – Medora

Sett kursen nordover, mot Medora.

Underveis bør dere stoppe i Bowman. Her venter et besøk på Pioneers Trails Regional Museum. Utstillingene inkluderer amerikansk-indiansk kultur, fossiler og andre gjenstander fra området.
Det er fortsatt arkeologiske utgravninger på stedet.

Dere ankommer Medora, en ekte Ville Veste-by, grunnlagt i 1883. Medora har beholdt sin sjarm, og det føles som dere har reist tilbake i tid.

Om kvelden bør dere få med dere Medora Musical, et show westernunderholdning og en salutt som avslutning.

Overnatting: Medora
Kjøredistanse: 352 km

Dag 12:

Medora

Medora er inngangsporten til Theodore Roosevelt nasjonalpark, og North Dakota Badlands danner en spektakulært scenisk bakgrunn i parken.

Kjøreturen gjennom parken byr på mulighet til å se bøfler, hjort, elg, tykkhornsau, ville hester og prærieulv.

Det er en rekke aktiviteter å være med på: Fotturer, rideturer og sykkelturer på oppmerkede stier eller Maah Daah Hey Trail.

Om kvelden må dere oppleve Pitchfork Fondue, for en unik westernmiddag servert mens dere nyter utsikten over Medora.

Overnatting: Medora

Dag 13:

Medora – Bismarck

Intet besøk til Medora er komplett uten en tur innom Cowboy Hall of Fame! Her kan du lese mer om cowboyene, se utstyr som brukes i rodeoshow og Sitting Bulls hodepryd.

I Dickinson blir det et stopp på Dakota Dinosaur Museum, hvor dere ønskes velkommen av to dinosaurer i full størrelse.

Følg The Enchanted Highway, som er kjent for sine seks enorme metallfigurer: World’s Largest Tin Family, Teddy Rides Again, Pheasants of the Prairie, Grasshoppers in the Field, Geese in Flight og Deer Crossing.

Overnatting: Bismarck
Kjøredistanse: 214 km

Dag 14:

Bismarck – Fargo

Legg turen innom North Dakota Heritage Center og Sakakawea Statue. Museer huser delstatens største samling av gjenstander fra indianerne.

Også verdt å få med seg er Fort Abraham Lincoln State Park, hvor dere kan besøke en replika av huset til general Custer.

Neste stopp er Jamestown, hjem til verdens største bøffel (statue) og Frontier Village. Besøk en autentisk pionerlandsby og deretter National Buffalo Museum, dedikert til den amerikanske bisonoksen. Her kan dere også en flokk med bøfler.

Overnatting: Fargo
Kjøredistanse: 361 km

Dag 15:

Fargo

I Fargo er alt annerledes. En liten by med en storbys atmosfære, som tilbyr en rekke kulturelle opplevelser, attraksjoner og aktiviteter.

Et besøk bør inkludere historiske downtown, med Fargo Theater som lyser opp hjertet av sentrum.

Byens største attraksjon er hentet fra den berømte filmen Fargo. Alle som reiser til byen må ta bilde med THE Woodshipper (Flisemaskinen).

På Drekker Brewing kan alle som er glade i øl være med på en rundtur i mikrobryggeriet og smake på øl med fargerike navn.

Overnatting: Fargo

Dag 16:

Fargo – Minneapolis/St. Paul

Tvillingbyene Minneapolis og St. Paul er på ingen måte identiske. Minneapolis’ moderne skyskrapere står i sterk kontrast til St. Paul’s europeiske arkitektur.

Utforsk de mange museene, ta en tur i Sculpture Garden, spaser langs Summit Avenue eller dra på handletur til USAs største kjøpesenter, Mall of America (ligger utenfor byen).

Overnatting: Minneapolis
Kjøredistanse: 382 km

Dag 17:

Minneapolis – Norge

Dere kjører til flyplassen og leverer leiebilen for deretter å sjekke inn på fly hjem til Norge.

Dag 18:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Ankomst Norge med minner om en fantastisk reise i USAs ville vesten.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Denver/Minneapolis – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på hotell i Denver
 • 1 natt på hotell i Fort Collins
 • 1 natt på hotell i Cheyenne
 • 1 natt på hotell i Jackson
 • 2 netter på hotell/lodge i Yellowstone-området
 • 1 natt på hotell i Cody
 • 2 netter på hotell i Deadwood
 • 2 netter på hotell i Medora
 • 1 natt på hotell i Bismarck
 • 2 netter på hotell i Fargo
 • 1 natt på hotell i Minneapolis
 • Leiebil i 17 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Jeep ride i Custer State Park
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til attraksjoner, nasjonalparker og severdigheter
 • Drivstoff
 • GPS og annet ekstrautstyr til leiebilen

Beste reiseperiode:
Mai til september.

Merk at Medora Musical og Pitchfork Fondue kun er tilgjengelig på bestemte datoer. Det anbefales at billetter bestilles sammen med reisen for å sikre plass.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen