Legendariske Route 66

19

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

På Route 66 er selve reisen målet. Bevegelsen er selve ferien. Det handler ikke om å ligge på en badestrand for å bli brun. Det handler ikke om å se museer for å bli klok. Det handler ikke om å bestige fjell.

Vekk fra motorveien kommer du tett innpå det landlige USA og ofte tettere på menneskene. Sett på cruise control og len deg tilbake, mens landskapet fra Chicago til Los Angeles ruller forbi som den beste road movie du noensinne har sett.

På karten er alle rutens merkelige og fascinerende stopp og kjørelengder merket, og dere forlater Chicago.

Dere skal gjennom åtte delstater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. En kjøretur på totalt 3949 kilometer.

Hver delstat har noe unikt og interessant å by på. Få med dere Bluesklubbene i Chicago, westernbyen Tucumcari, arkitekturen i Santa Fe, Grand Canyon og Las Vegas (krever en liten omvei siden disse ikke ligger langs Route 66) og Santa Monica i Los Angeles.

Dette er de store severdighetene. De små severdighetene inkluderer alle de gamle bensinstasjonene, saloonene, spøkelsesbyene, bilmuseene og cowboybutikkene. Så er det landskapet og omgivelsene og menneskene du møter.

Route 66.

Smak på ordet. Frihet. Lang, rett vei. Brede amerikanske biler fra femtitallet. Blues og rock. Hamburgere. Vakkert landskap. Slik lyder myten.

Dag 1:

Norge – Chicago

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Mellomlanding og flybytte i Europa eller USA (avhengig av flyselskap).

I Chicago henter dere leiebilen og setter kursen mot hotellet.

Kvelden nytes i herlige Chicago.

Overnatting: Raffaello

Dag 2:

Chicago

Få byer har en historie så legendarisk som Chicago. Byen ble grunnlagt i 1833, og er i dag en moderne by med skyskrapere og en rekke flotte attraksjoner.

Ta turen til Willis Towers og nyt utsikten fra 103.etasje. På Skydeck er det glasskasser hvor du kan se ned på gatene under deg.

Vakkert plassert ut mot Lake Michigan ligger tre av byens beste og mest barnevennlige museer: Field Museum of Natural History, Shedd Aquarium og Adler Planetarium. Alle tre museene har imponerende og faste utstillinger av meget høy kvalitet.

Millenium Park er fylt med kunst og gratis fornøyelser. Folk valfarter til den 110 tonn tunge skulptur Cloud Gate, som på folkemunne kalles The Bean. Den blankpolerte bønneformede skulpturen speiler knivskarpt, men forvrengt, i Chicagos berømte skyline.

Navy Pier er med sine åtte-ni millioner årlige besøkende Chicagos mest besøkte attraksjon. Den halv mil lange moloen er et inferno av fastfoodrestauranter, karuseller og et enormt pariserhjul.

For den musikkinteresserte er Chicago meget spennende, med sin livlige underholdning i form av musikaler, jazz og blues.

Overnatting: Raffaello

Dag 3:

Chicago – Springfield

Nå begynner selve eventyret på Route 66.

Kjøreturen tar dere gjennom flere småbyer, og det blir en koseetappe gjennom Illinois’ flate og grønne landskap.

Selv om veien går mer rundt enn gjennom, anbefales et stopp i byen Pontiac. Her kan dere besøke Route 66 Association Hall of Fame & Museum, som holder til i den gamle brannstasjonen.

I Springfield er man «besatt» av president Abraham Lincoln. Det var nemlig her han bodde og jobbet fra 1837 til 1861, og hvor han er gravlagt. Et godt sted å starte reisen i Abraham Lincolns fotspor er Abraham Lincoln Presidental Library & Museum.

Overnatting: Crowne Plaza Springfield
Kjøredistanse: 325 km

Dag 4:

Springfield – St. Louis

Dagens første stopp er Collinsville, som lokker turister med kun én attraksjon: Den 51 meter høye ketsjupflasken, som visstnok er verdens høyeste.

Fortsett inn i delstaten Missouri og til vakre St. Louis. Byen ligger vakkert til ved Mississippi-elven, og ønsker dere velkommen med sitt berømte landemerke The Gateway Arch. Stålbuen strekker seg 190 meter i været, og en tur opp på toppen er absolutt å anbefale.

Overnatting: Holiday Inn Downtown Convention Center
Kjøredistanse: 155 km

Dag 5:

St. Louis

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske St. Louis nærmere.

Byen har alltid vært ansett som startstedet for utforskingen av den vestlige delen av USA, og det var her eventyrerne og oppdagelsesreisende Lewis og Clark startet sin ekspedisjon fra. Ta turen til Jefferson National Expansion Memorial hvor dere får et glimt av hvor Lewis og Clark satte av sted på sin historiske ekspedisjon.

I 1904 steg Charles Lindbergh om bord i sitt fly her, og la ut på den første transatlantiske flyturen.

St. Louis er en trivelig by, med flere attraksjoner og et bredt utvalg restauranter og butikker.

Overnatting: Holiday Inn Downtown Convention Center

Dag 6:

St. Louis – Springfield, Missouri

I dag kjører dere gjennom Missouris sceniske landskap, som også var hjem til forfatteren Mark Twain. Stopp innom Jesse James Wax Museum i Stanton og hør historiene om den beryktede banden og deres togrøverier.

Det neste stoppet i Missouri er Meramec Caverns. Kalksteinsgrottene ble utvunnet under Borgerkrigen for deretter å bli et populært sted for bøndene å samles til dans. I dag kan du bli med på en guidet tur i de vakre grottene.

I Lebanon er det et meget bra Route 66 Museum, hvor hele den historiske veiens historie er fortalt ved hjelp av kart, postkort, plakater og dioramaer.

Siste stopp i dag er Springfield, Missouri.

Overnatting: Best Western Rail Haven
Kjøredistanse: 400 km

Dag 7:

Springfield – Tulsa

Velkommen til nok en stat: Oklahoma. Delstaten er rik på historie, og kanskje mest kjent som fristaten slavene ankom under Den amerikanske borgerkrigen. De innfødte har satt et sterkt preg på Oklahoma, noe som gjenspeiler seg i kulturen.

Byen Vinita har et godt museum, Eastern Trail Museum, som ærer regionens indianere. Utstillingen fokuserer på Cherokee Trail of Tears, som førte stammen hit etter at de ble tvunget til å gå fra North Carolina i 1830-årene. Museet dekker også den generelle historien i området.

Oljebyen Tulsa er en fascinerende by og utforske. Her er det mange flotte art deco bygninger fra 1920-tallet. Vel verdt et besøk er Gilcrease Museum, et av landets beste kunstmuseer, med gjenstander fra det vestlige USA og en stor samling indianergjenstander.

Overnatting: Holiday Inn Tulsa City Center
Kjøredistanse: 300 km

Dag 8:

Tulsa – Oklahoma City

I dag kjører dere til delstatens hovedstad, Oklahoma City. Underveis bør dere stoppe i Chandler, en av mest behagelige, gamle Route 66-byene i Oklahoma. Her er det fine Route 66 Interpretive Center.

Motorsykkelentusiaster vil like Seaba Station Motorcycle Museum i Warwick.

I Arcadia er det et herlig landemerke, Pops. Bensinstasjonen og den lille kafeen frontes med et enormt 20 meter høyt brusflaske-skilt (ikke neon, men flerfarget og energibesparende LED-lys). Her selges over 500 ulike typer brus samt hamburgere og milkshake.

I Oklahoma City bør dere besøk Stockyard City, en flott sjanse til å oppleve det autentiske western som fortsatt lever i en moderne metropol.

The National Cowboy Western & Heritage Museum er USAs desidert beste institusjon for western historie, kunst og kultur.

Også populært blant besøkende er The Myriad Botanical Gardens.

Overnatting: Best Western Plus Saddleback Inn
Kjøredistanse: 200 km

Dag 9:

Oklahoma City – Amarillo

Eventyret på Route 66 fortsetter med et stopp i Clinton, som ligger på den originale Route 66-ruten. Her er et besøk på Oklahoma Route 66 Museum et must.

Noen få kilometer utenfor Amarillo vil dere få øye på USAs mest kjente kunstverk: Ti gamle Cadillac’er med fronten ned i bakken.

Verdens største støvlebutikk, Cavender’s Boot City, er også verdt et stopp.

I Amarillo (og resten av Texas) er det kjøtt som gjelder, og på Big Texan Steak House kan du få i deg 2,2 kilo kjøtt. Klarer du hele måltidet, spanderer kokken!

Overnatting: Holiday Inn Express
Kjøredistanse: 430 km

Dag 10:

Amarillo – Santa Fe

Før dere krysser grensen til delstaten New Mexico kommer dere til byen Adrian. Alle stopper her, for dere er nemlig kommet halvveis på turen. Da er det naturlig med et fotostopp foran skiltet Midpoint.

New Mexico er etter manges mening den vakreste staten, og kjøreturen tar dere gjennom tørr, rød ørken og spektakulære fjellformasjoner. Dere kjører også gjennom de gamle jaktmarkene til Comanche–indianerne før dere ankommer Tucumcari.

Her ligger et av ikonene på Route 66: The Blue Swallow Hotel, hvor hvert rom har privat garasje, som igjen er dekorert med motiver fra Route 66 og den verdensberømte filmen Easy Rider.

Så ankommer dere delstatens hovedstad, Santa Fe. Indianere på rekke og rad med små utstillinger av kunsthåndverk. Rødbrune leirhus. Fantasifulle, moderne skulpturer langs kunstnergaten Canyon Road. Farger, lys, bilder og stemning er helt spesielt i Santa Fe, og det er ikke merkelig at byen er blitt et eget begrep i USA.

Besøk det fargerike indianer markedet og History Museum.

Overnatting: Inn of the Governors
Kjøredistanse: 450 km

Dag 11:

Santa Fe – Taos – Santa Fe

Nyt en utflukt til herlige Taos. Det er ikke uten grunn Taos ble satt på UNESCOs verdensarvliste. Det er den største og flotteste av New Mexicos 19 pueblolandsbyer, der man har bevart den tradisjonelle adobe-byggestilen, som rett og slett består av leire, vann og strå blandet sammen.

Helt usedvanlig for Taos er at husene har opptil fem etasjer, som er forbundet med lange stiger. Puebloen er bygget fra år 1000 til 1450, og den ser omtrent lik ut som da de første spanske misjonærene kom til byen i 1540.

Overnatting: Inn of the Governors

Dag 12:

Santa Fe – Gallup

På vei til Gallup bør dere stoppe i Albuquerque, hvor den beste delen av byen er Old Town, det historiske hjertet. Populære stopp er American International Rattlesnake Museum og Indian Pueblo Cultural Center.

Underveis bør dere også ta turen innom Acoma Pueblo, et av de mest fascinerende stedene i sørvest. Lenge kjent som «Sky City», og er ett av de eldste samfunnene i Nord-Amerika, bebodd fra 1150. Utsikten over slettene er fantastisk.

Dagens etappe ender i Gallup, et annet kjent sted på Route 66. Besøk det legendariske El Rancho Motel, hvor mange store filmstjerner har bodd og spilt inn scener fra filmene sine.

Overnatting: Comfort Suites Gallup
Kjøredistanse: 320 km

Dag 13:

Gallup – Grand Canyon

Start dagen med et besøk i Petrified Forest National Park, hvor dere vil oppleve en forsteinet skog som er flere millioner år gammel.

Winslow, Arizona, kom ikke med på Bobby Troup’s originale Route 66 hitliste, men byen gjorde det en generasjon senere da The Eagles slapp Take It Easy. Andre vers starter nemlig med Standin’ on a corner in Winslow, Arizona. Denne strofen har fått utallige besøkende til å stoppe innom. Byen har naturligvis et skilt hvor du kan avbildes under den kjente strofen.

I det ellers så flate landskapet ligger et fascinerende meteorkrater (Meteor Crater) med en dybde på 170 meter og en diameter på 1,2 kilometer. Krateret ble skapt for 50 000 år siden da en 45 meter bred meteor rammet jorden.

Et morsomt stopp langs Route 66, som også er foreviget i Disney-filmen Biler, er byen Seligman. Kjøp en cheeseburger eller en soft is hos Delgatillo’s Snow Cap, der det alltid drives gjøn med kundene. Langs gaten står parkerte bilvrak, skilt og symboler på Route 66.

Overnatting: Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn
Kjøredistanse: 450 km

Dag 14:

Grand Canyon

I dag skal dere utforske den verdensberømte og vakre nasjonalparken Grand Canyon, uten tvil et av verdens underverker.

Med sine 2700 km lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California-bukta i Mexico har Colorado-elven skapt dette naturvidunderet. Grand Canyon er 446 km lang, opp til 29 km bred og 1,6 km dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado-elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Når solen leker seg med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser av rødt, er det som en eksplosjon av farger og former.

Gå langs South Rim slik at dere kan beundre mirakelet nærmere.

Overnatting: Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn

Dag 15:

Grand Canyon – Las Vegas

I dag kjører dere langs den ene av de lengste sammenhengende deler av Route 66 som fortsatt eksisterer.

Las Vegas er opprinnelig ikke en del av Route 66, men det er en by som bare må oppleves når dere først er i nærheten. Las Vegas vil garantert fascinere og imponere dere – med glitter, stas, lys og imponerende hoteller og kasinoer.

Når dere går langs The Strip er det som å komme inn i en tidsmaskin, der verdener og tidsepoker smelter sammen.

Overnatting: Tropicana Las Vegas
Kjøredistanse: 470 km

Dag 16:

Las Vegas

Dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske gamblerbyen Las Vegas. Ta på dere gode sko og spaser ned The Strip, la dere underholde av de mange gratisshowene på hotellene og test noen av de mange ekstreme opplevelsene som berg-og-dal-baner og karuseller.

Kanskje frister det med et av de verdensberømte showene om kvelden? Eller en helikoptertur over byen?

Alternativt kan dere ta en tur til Hoover Dam, som ligger på grensen mellom Arizona og Nevada.

Overnatting: Tropicana Las Vegas

Dag 17:

Las Vegas – Los Angeles

Veien tar dere gjennom Mojave-ørkenen. Underveis bør dere stoppe i Calico Ghost Town, spøkelsesbyen som hadde sin storhetstid på 1880-tallet. En tredjedel av bygningene er bevart, mens resten er rekonstruert for å skape litt liv og røre. Det er mulig å bli med på en kort tur med gruvetoget.

Kryss de flotte San Bernardino Mountains og ankom Los Angeles, som brer seg utover i landskapet. Det er her Route 66 blir Santa Monica Boulevard, som skjærer gjennom Hollywood og Beverly Hills før den plutselig ender på Santa Monica Boardwalk, ved Stillehavet.

Overnatting: Gateway Hotel Santa Monica
Kjøredistanse: 460 km

Dag 18:

Los Angeles – Norge

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 19:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Dere ankommer Norge med gode minner om en eventyrlig reise langs legendariske Route 66!

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Chicago/Los Angeles – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Raffaello Hotel
 • 1 natt på Crowne Plaza Springfield
 • 2 netter på Holiday Inn Downtown Convention Center
 • 1 natt på Best Western Rail Haven, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Holiday Inn Tulsa City Center
 • 1 natt på Best Western Plus Saddleback Inn, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Holiday Inn Express, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Inn of the Governors, inkludert kontinental frokost
 • 1 natt på Comfort Suites Gallup, inkludert kontinental frokost
 • 2 netter på Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn
 • 2 netter på Tropicana Las Vegas
 • 1 natt på Gateway Hotel Santa Monica
 • Leiebil i 18 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Kartbok (PDF på engelsk)
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til nasjonalparker og/eller severdigheter
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Drivstoff
 • Enveisleieavgift for leiebil

Route 66 kan også kjøres i motsatt retning: Los Angeles til Chicago.

Opptil 2 barn under 12 år bor gratis om de deler rom med foreldrene.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen