Familieferie i Orlando og Fort Lauderdale

14

DAGER

rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Noen av verdens beste fornøyelsesparker ligger i Orlando: Disneyworld, Universal Studios med Harry Potter og SeaWorld. I tillegg kommer tre store vannparker og mulighet for middag og riddershow i et middelalderslott, et bredt utvalg restauranter og barnevennlige hoteller med en rekke aktiviteter.

Etter noen adrenalinfylte og morsomme dager i Orlando går turen til Fort Lauderdales flotte strender. Nå er det avslapning ved bassenget eller på stranden som gjelder. Det er ikke langt til Everglades nasjonalpark eller Miami om dere ønsker å spe på med flere opplevelser.

Dag 1:

Norge – Miami

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme i Miami henter dere leiebilen og kjører til hotellet.

Hotellet ligger rett ved stranden på Sunny Isles Beach i Miami. Det har nær beliggenhet til Miamis attraksjoner, sentrum og flyplassen.

Overnatting: Newport Beachside Hotel & Resort

Dag 2:

Miami – Orlando

Sett kursen mot Orlando hvor berg-og-dalbaner, parader, underholdning og eventyr venter.

Hotellet er meget familievennlig, og ligger i Kissimmee, kun ti minutters kjøretur fra Disneyworld.
Det er gratis transport til og fra parken.

Hotellet egner seg utmerket for familier da det er eget vannland med vannsklie og en lazy river.

Suitene har ett, to eller tre soverom og fullt utstyrt kjøkken.

Spis middag i et slott fra middelalderen hvor ridder slåss om din gunst og applaus. Showet er spektakulært og stemningen på topp, både hos voksne og barn.

Overnatting: The Grove Resort & Spa Orlando
Kjøredistanse: 383 km

Dag 3-5:

Orlando

Tre fulle dager til å oppleve Orlandos magiske verdener.

Attraksjoner i fleng venter – uansett hvilke parker dere velger.

Disneyworld består av parkene Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios og Animal Kingdom samt to vannparker: Blizzard Beach og Typhoon Lagon.

I Universal Studios skyter berg-og-dalbaner i været i alle retninger, og inspirasjonen er hentet fra actionfilmenes verden. Parken er delt i to: Universal Studios og Islands of Adventure. Begge byr på adrenalinkick hvor du blir med velkjente filmkarakterer på oppdrag og eventyr.
Parkene har også egen avdeling med opplevelser inspirert av Harry Potter-filmene.

SeaWorld skaper nærkontakt mellom mennesker og havets skapninger, og lokker også med en mengde spennende berg- og-dalbaner.

Overnatting: The Grove Resort & Spa Orlando

Dag 6:

Orlando – Fort Lauderdale

I dag setter dere kursen sørover, mot Fort Lauderdale.

Absolutt verdt å få med seg er Kennedy Space Center i Cape Canaveral, og er en av Floridas virkelig store attraksjoner. Det er her NASA utvikler, tester og til slutt skyter opp sine romraketter. Besøket henvender seg til den indre astronauten i oss alle, og er både underholdende og lærerikt. Bli med på en guidet busstur, se fantastiske IMAX-filmer, utstillinger, romdrakter og historiske raketter.

Hva med å spise lunsj sammen med en ekte astronaut?

Fortsett så til Fort Lauderdale. Hotellet ligger i Hollywood, litt sør for Fort Lauderdale. Det er ett minutts gange til stranden og promenaden med restauranter og butikker.

Hotellet har suiter med ett eller to soverom og fullt utstyrt kjøkken.

Overnatting: Costa Hollywood Beach Resort
Kjøredistanse: 414 km

Dag 7-12:

Fort Lauderdale

Dagene er til avslapning på stranden eller ved bassenget og til utflukter i nærområdet.

Den sjarmerende Las Olas Boulevard i Fort Lauderdale lokker besøkende med en lang og flott sandstrand, restauranter, kafeer og butikker. Opplev byen fra vannet, med en båttur på kanalene.

Ønsker dere å oppleve alligatorer og sumpbåttur, går turen til Seminole-indianernes territorium.

Miami har en rekke severdigheter som egner seg utmerket for hele familien: Zoo Miami, Jungle Island, Monkey Jungle og Seaquerium.

Overnatting: Costa Hollywood Beach Resort

Dag 13:

Fort Lauderdale – Miami

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen i Miami hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 14:

Norge

Ankomst Norge med gode minner om en fantastisk og innholdsrik ferie i Florida.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Miami – Norge
 • Flyskatter
 • 1 natt på Newport Beachside Hotel & Resort
 • 4 netter på The Grove Resort & Spa Orlando
 • 7 netter på Costa Hollywood Beach Resort
 • Leiebil i 13 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til parker og/eller attraksjoner
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Drivstoff

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen