fbpx

Florida

Skreddersydde reiser til USA

Reiser til Florida

Et ferieeventyr for hele familien!

Florida er den perfekte kombinasjon av en avslappende og innholdsrik ferie. Atlanterhavssiden er som en endeløs strandpromenade: Mil etter mil med etter mil med gylne strender, fra øyene i Florida Keys til Atlantic Beach ved Jacksonville. Miamis mange ansikter. Opplev Everglades med alligatorer og sumpbåter. Fort Lauderdale, en sofistikert by med koselig atmosfære. Florida Keys hvor tilværelsen nytes med flippfloppsandaler, snorkeling eller golf. Kennedy Space Center hvor opplevelser utenfor denne jord venter. Sist, men ikke minst Orlando, hvor barn og voksne kan utfolde seg. På vestkysten venter Fort Myers Beach, Naples, Tampa og Sanibel Island. Ofte oversett, men med færre turister enn østsiden.

Du kommer garantert hjem med The Florida Feeling!

Orlando

Noen av verdens største og mest besøkte fornøyelsesparker finner du i Orlando, med Disneyworld i spissen. Ingen andre steder i verden får du flere berg-og-dalbaner, større show og mer eventyr for pengene. Orlando er også hjem til de store parkene Universal Studios med Harry Potter og SeaWorld. Om ikke dette er nok så byr Orlando også på mye annet. Spis middag i et slott fra middelalderen hvor ridder slåss om din gunst og applaus. Shopping foretas i de mange velassorterte kjøpesentrene og det er opparbeidet en seriøs bar- og nattklubbscene i byens downtown. Hoteller i alle prisklasser finnes også her, og dermed er alt tilrettelagt for en ferie hvor alle i familien blir fornøyde!

Les mer

Miami

Miami lever opp til sitt rykte som en av USAs flotteste strandbyer, og er et perfekt reisemål for familier som ønsker å kombinere strand med storby. Miami har en unik skyline og en imponerende utsikt mot horisonten, kilometervis av hvit, bred sandstrand og vakre bukter, broer og båter. For ikke å glemme god shopping, glimrende fester, unike kulturtilbud og en blomstrende gastronomisk scene. I tillegg kommer Art Deco District med sine sjarmerende pastellbygninger og Little Havana med sin kubanske befolkning, salsamusikk i gatene, markeder og flotte kunstgallerier.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale har et komplett tilbud til den ferierende. Herlige strender, flott vann, bra hoteller, mengder av restauranter og shopping i alle prisklasser. Selv om «vinteren» (desember til februar) er det behagelig vær, både i vannet og i luften, i Fort Lauderdale. Byen er kjent som «Amerikas Venezia», med et 500 kilometer langt kanalsystem. I Fort Lauderdale er vannveien ofte den raskeste måten å komme fra A til B på, og alltid den vakreste. Du kan ferdes med taxibåt til et flertall av byens restauranter.

Florida Keys

Den lange rekken av øyer er kjent som The Keys, og består av mer enn 400 øyer, som grupperes som Key Largo, Islamorada, Marathon og Big Pine Key. Øyene er bundet sammen ved hjelp av den panoramiske bilveien Overseas Highway, som tar deg over 42 bruer, omgitt av krystallklart vann. Key Largo er den nordligste og lengste øya. Islamorada, «verdens fiskehovedstad», er et eldorado for sportsfiskere og mang en fiskerekord har blitt satt her. Marathon ligger i hjertet av Florida Keys og er kjent for den legendariske Seven Mile Bridge. Big Pine og Lower Keys er kjent for sine hvite strender, mangroveskoger og sjeldne Key Deer (hjort). I enden av rekken med øyer ligger mystiske Key West med en beliggenhet som er nærmere Cuba enn Floridas fastland.

Golfkysten

Golfkysten av Florida er forsynt med brede sandstrender, varmt vann og vakre solnedganger, som selvsagt er unikt i det østlige USA. Det er også hjemsted for finanssenteret Tampa, kulturbyen Saraosta, naturparadiset Sanibel Island og rikmannsbyen Naples. Kysten her er én lang stranddestinasjon som tiltrekker seg alt fra barnefamilier via middelaldrende til pensjonister. Skraper du bare litt på overflaten, har Golfkysten mye mer å by på enn ren og skjær strand. Byer, business og kulturliv florerer, samtidig som naturens særpregede våtmarksområder og et rikt dyreliv hele tiden trenger seg på.

Les mer

Book din reise til Florida hos Unike Reiser

Se reiseforslagene på vår hjemmeside og send inn skjema fra den reisen du liker, eller be oss skreddersy en reise etter dine ønsker. Hos oss får du alt samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Det er helt uforpliktende å be om et tilbud.

Reiseforslag

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Familieferie i Orlando og Fort Lauderdale

Ta med familien og besøk noen av verdens beste fornøyelsesparker i Orlando etterfulgt av avslapning ved bassenget eller på stranden i Fort Lauderdale. Hva med en tur innom Everglades eller Miami når dere først er i nærheten?

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Klassisk rundreise i Florida

Denne reisen til Florida gir deg det beste av hva Solskinnsstaten har å tilby! Besøk Miami, Orlando, Gulfkysten og Flroida Keys. Nyt livet – dere kommer garantert hjem med The Florida Feeling!

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Sørlige Florida

Denne reisen lar dere oppleve mil etter mil med sandstrender, storbyen Miami, alligatorer i Everglades nasjonalpark, verdensberømte Florida Keys, fornøyelsesparkene i Orlando og avslapning i Fort Lauderdale.

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen