fbpx

Florida Keys og Key West

Øyparadiset som oser av sjarm!

Florida Keys ligger som et elegant perlekjede i det turkisfargede vannet. En avslappet atmosfære med en karibisk tvist, hvite strender, fargerike korallrev, koselige barer og fint vær året rundt… Hva mer kan du ønske deg?

Den lange rekken av øyer er kjent som The Keys, og består av mer enn 400 øyer, som grupperes som Key Largo, Islamorada, Marathon og Big Pine Key. Øyene er bundet sammen ved hjelp av den panoramiske bilveien Overseas Highway, som tar deg over 42 bruer, omgitt av krystallklart vann.

Key Largo er den nordligste og lengste øya. Inneklemt mellom Everglades nasjonalpark og det eneste levende korallrevet i Nord-Amerika.

Takket være 600 fiskearter og 55 korallrev ansees korallrevet her å være et av de beste dykkestedene i verden. Statuen av Jesus som befinner seg på havbunnen er en kjent severdighet. Det er også flere skipsvrak du kan dykke til.

John Pennekamp Coral Reef State Park er Amerikas eldste undervannsreservat og trekker besøkende fra hele verden.

Islamorada, «verdens fiskehovedstad», er et eldorado for sportsfiskere og mang en fiskerekord har blitt satt her. Her trives også kunstelskere og familier.

Det er to fiskeområder i ett, noe som gjør dette til et unikt sted for sportsfiskere. Om morgenen kan du prøve å fange en sverdfisk (marlin) i det dype vannet i Atlanterhavet, og om ettermiddagen kan du jakte på gjedde, tarpon og uer i det grunne vannet i Florida Bay. Ta med deg fangsten til en av de lokale restaurantene slik at de kan tilberede et festmåltid for deg.

Theater of the Sea anbefales for familier med barn. Parken har delfiner, sjøløver og papegøyer, som alle viser frem sine kunster med ulike show. Bli også med på en tur med glassbunnbåt og slapp av på den vakre stranden i lagunen.

Marathon ligger i hjertet av Florida Keys og er kjent for den legendariske Seven Mile Bridge.

Ta også en titt på de vakre fuglene på Marathon, besøk Turtle Hospital og møt vennlige delfiner og sjøløver på Dolphin Research Center.

På Marathon finner du en nostalgisk atmosfære og god mat i de mange restaurantene ved vannet. Øya har en rik sjøfartshistorie, og i Boot Key Harbour kan du se gamle fiskebåter.

De vakre omgivelsene er ideelle for aktiviteter som dykking, snorkeling, kiting, brettpadling, gåturer eller fisking. Du kan også spille golf på en 18-hulls bane.

Marathon anbefales for familier med barn.

Big Pine og Lower Keys er kjent for sine hvite strender, mangroveskoger og sjeldne Key Deer (hjort). Et ideelt sted å dra på oppdagelsestur i kajakk eller på et padlebrett.

Få med deg Bahia Honda State Park som kan skryte av sine vakre strender. Passer utmerket for en piknik, kajakk, brettpadling, snorkeling og dykking.

En tur til det vakre korallrevet i Looe Key National Marine Sanctuary bør absolutt stå på programmet.

National Key Deer Refuge er et stort område med furuskog, tropiske løvtrær, mangrover og myrer. Parkens mest kjente innbygger er den lille Key-hjorten, kun en halv meter høy. Den beste tiden å observere hjortene er rundt soloppgang og solnedgang.
Området passer også utmerket til gåturer og sykkelturer.

I enden av rekken med øyer ligger mystiske Key West. Med en beliggenhet som er nærmere Cuba enn Floridas fastland, holder fristedet et godt grep om sin opprinnelige identitet som avslappet øy, til tross for både landfastheten og et stort antall turister.

Bysbarnet og forfatteren Ernest Hemingway uttrykte det på denne måten: Det er det beste stedet jeg har vært noensinne, noen gang, blomster, tamarindglass, guavatrær, kokospalmer…

Key West er ikke bare den siste øya på Florida Keys, men også det sørligste punktet av fastlandet til USA. Det er den mest levende øya av alle.

Her finner du fargerike hus, barer, restauranter, gallerier og strender. Opplev solnedgangen fra Mallory Square, besøk hjemmet til Ernest Hemingway, prøvesmak den deilig Key lime paien, se ville delfiner og ta en båttur til Dry Tortugas National Park. For å nevne noe!

Motto for Florida Keys er ganske enkelt «kom som du er»!

Skroll til toppen