Utforsk de historiske Sørstatene

16

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det dype sør gir deg mulighet til å oppleve det autentiske USA. Sørstatene er kjent for sin gjestfrihet, velsmakende soul-food, borgerrettighetsbevegelsen og et imponerende antall moderne musikksjangre.

La musikken lede an og tråkk i fotsporene til musikkens legender i Nashville, Memphis og New Orleans. Hør mer om borgerrettighetskampen i Montgomery og Selma og kjenn smaken av Jack Daniels og Coca Cola. Opplev vakker natur, nyt god mat og len deg tilbake mens hjuldamperen seiler på Mississippi.

Dette er Sørstatene på sitt aller beste!

Dag 1:

Norge – Atlanta

Avreise fra ønsket flyplass i Norge, med mellomlanding i Europa.

Vel fremme i Atlanta henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Atlanta er en moderne by med kulturmetropol. Bak det moderne imaget banker et hjerte av gjestfrihet og klassisk Deep South-dybder.

Overnatting: Atlanta

Dag 2:

Atlanta

Atlanta gjenoppstod etter borgerkrigen, som nærmest jevnet byen med jorden. I dag er byen det finansielle og kulturelle senteret i sørstatene, og hjem til en rekke flotte attraksjoner.

Med utgangspunkt i «det nye sør», så gjenspeiler konseptet seg i form av nyhetskanalen CNN, som har sitt hovedkvarter her. Atlanta er kanskje aller mest kjent som hjembyen til Coca Cola. Den suksessfulle leskedrikkens historie blir fortalt i World of Coca Cola, et imponerende museum hvor omvisningen avsluttes med smaksprøver. I Georgia Aquarium føler du deg som en pygmé blant havets giganter.

Oppsøk så et lite, gult hus trehus med mørke skodder og svart tak. Husets historie er unik. Her ble Dr. Martin Luther King Jr. født. Nedenfor ligger The King Center hvor King hviler sammen med sin kone i hvite marmorkister som formelig svever på vannet i et speilbasseng.

Overnatting: Atlanta

Dag 3:

Atlanta – Augusta – Charleston

Sett kursen mot herlige Augusta, den nest eldste byen i delstaten Georgia. Byen ligger ved elven Savannah, og du finner en miks av sørstatssjarm, kultur, kunst, shopping og god mat.

Fortsett videre til Charleston, en historisk by som har vært utsatt for mange prøvelser. Bybildet preges av vakre hus, brosteinsgater og sjarmerende kafeer. Kanskje frister en tur med hest og vogn?

Overnatting: Charleston
Kjøredistanse: 476 km

Dag 4:

Charleston – Savannah

Start dagen med et besøk til Fort Sumter, en kunstig øy som ligger vakkert til i innseilingen til Charleston. Det var nettopp her på det lille fortet at skuddene som utløste Den amerikanske borgerkrigen falt i 1860.
Overfarten til Fort Sumter tar cirka en halvtime og byr på flott utsikt over byen og havet. På øya forteller en kunnskapsrik park ranger om fortets historie og borgerkrigens begynnelse.

På vei sørover mot Savannah stopper dere på Port Royal Island for å se Beaufort, den eldste byen i Sør-Carolina. De flotte husene har vært brukt i en rekke filmer, inkludert Forrest Gump.

Deretter fortsetter dere til Savannah, en magisk by bestående av vakre gater og flotte plasser med historisk sus. På overflaten er byen et glansbilde av sørstatene, men under overflaten gjemmer det seg en duft av voodoo, eksentrisitet og gamle penger.

Overnatting: Savannah
Kjøredistanse: 174 km

Dag 5:

Savannah

Savannahs unike skjønnhet skyldes den inspirerte byplanleggingen. Byens grunnlegger, James Ogle-Thorpe, tegnet i 1733 et nettverk av rette gater med 22 små parker innimellom – såkalte Garden Squares. Den mest kjente er Chippawa Square, hvor Forrest Gump, i filmen med samme navn, satt og fortalte om sitt utrolige liv.

Ta turen til Historic District med alle sine attraksjoner, som kaster lys over Savannahs rike historie. De gamle varehusene langs elven er i dag butikker og koselige restauranter. Gå ikke glipp av Forsyth Park, som fungerer som byens grønne hjerte, og er i dag en sørlig dekadanse.

City Market, hvor torghallenes historie strekker seg tilbake til 1755, er et livlig galleri- og pubdistrikt. Også verdt å få med seg er Bonaventura Cemetery, hvor gravsteinene står hulter i bulter langs tre-kledde alleer, som kaster gotiske skygger over gresset.

Overnatting: Savannah

Dag 6:

Savannah – Montgomery

Reisen fortsetter vestover, inn i hjertet av det dype sør, og delstaten Alabama.

Montgomery var tilholdssted for Konføderasjonens første kongress i 1861. Vel hundre år senere var byen sentrum for en rekke sentrale begivenheter i borgerrettighetsbevegelsens kamp for likestilling.

Ta turen til Rosa Parks Museum kan dere se en kopi av bussen hvor Rosa Park nektet å gi fra seg setet sitt, diverse historiske dokumenter og bilder. Dere kan også bli med en tur ned Cleveland Avenue Time Machine, som tar besøkende tilbake i tid til et segregert USA.

Besøk også Dexter Avenue King Memorial Baptist Church, hvor Martin Luther King Jr. ledet borgerrettighetsoppgjøret.

Overnatting: Montgomery
Kjøredistanse: 537 km

Dag 7:

Montgomery – Selma – New Orleans

Selma er en arketypisk amerikansk småby med rette veier og lave hus. Kjør over Edmund Pettus Bridge. Dette er broen hvor den historiske marsjen fra Selma til Montgomery fant sted samt var åsted for byens Bloody Sunday i 1965.

National Voting Rights Museum tar for seg et viktig kapittel i borgerrettighetsbevegelsens historie. De voldsomme bildene fra Selmas Bloody Sunday ble vist over hele landet, og var direkte årsak til The National Voting Rights Act of 1965, som forbød diskriminerende valgprosedyrer som til da stort sett hadde holdt afro-amerikanere fra stemmeurnene. Historien i sin helhet fortelles og dokumenteres på museet.

Fortsett til livlige New Orleans, hvor kvelden tilbringes på berømte Bourbon Street.

Overnatting: New Orleans
Kjøredistanse: 569 km

Dag 8:

New Orleans

New Orleans er verdt å oppleve på grunn av det karakteriste French Quarter, som er byens hjerte. Her klaprer hestevognene i gatene og kunstferdig utførte smijernsbalkonger pryder de flotte fasadene.

Ta den berømte sporvognen gjennom Garden District, som er kjent for sin fantastiske arkitektur, eller spaser gjennom noen av parkene. New Orleans er også hjem til en rekke flotte museer og kunstgallerier. Byens kirkegårder er også verdt å få med seg, samt en god kaffe på Café Du Monde.

Dagen bør avsluttes med en tur med hjuldamperen Natchez før dere tar innom Preservation Hall for svingende jazz-musikk.

Overnatting: New Orleans

Dag 9:

New Orleans – Baton Rouge – Natchez

Dagens første stopp er Baton Rouge, med et besøk i Rådhuset, som stod ferdig i 1932. Bygningen har 32 etasjer, med utsiktsplattform i 27.etasje. Herfra får dere spektakulær utsikt over byen og Mississippi-elven.

Natchez er en av de vakreste småbyene i sørstatene, med et sentrum som av åtte ganger åtte gater pyntet med eiketrær, historiske hjem og flotte hager. Byen ble grunnlagt i 1716 og besøkende fra hele verden valfarter for å gå på oppdagelse i de vakre husene. Hele 14 hus er åpne for publikum, deriblant det prektige Stanton Hall, som ble oppført i 1857.

Stopp innom The Malt Shop for en velsmakende (og tykk) milkshake.

Overnatting: Natchez
Kjøredistanse: 277 km

Dag 10:

Natchez – Memphis

Dagens første stopp er Vicksburg, en liten, rolig by som ligger vakkert til på en bakke over en sideelv av Mississippi. I hovedgaten er det et utvalg av restauranter og barer.

Et besøk til Vicksburg National Military Park anbefales. Landskapet er grønt og bakkete, med noen trær hist og her. Plutselig dukker det fram små, grå steiner i rette rekker. Totalt er det 12 909 steiner – det er de ukjente soldaters graver.

Militærparken har bevart slagmarken fra borgerkrigen, med kanoner, monumenter og en rekke skilt som peker ut sted, tid og bataljon for sammenstøtene mellom nord og sør.

Fortsett så til Memphis. Om kvelden tar dere turen til Beale Street, hvor gjenferdene fra gamle blueslegender vandrer hvileløst rundt. I dag er gaten kjent for sine restauranter og spillesteder, hvor musikken varer til langt ut i de sene nattetimer.

Overnatting: Memphis
Kjøredistanse: 520 km

Dag 11:

Memphis

Start dagen med en tur til Graceland, et tempel for The King, stivnet i svulstig 70-talls interiør, gull og gulvryer. Guidet av en audiotape rusler du rundt i huset, og blir kjent med mennesket og artisten Elvis. Besøket avsluttes ved graven. På motsatt side av Graceland er det en rekke museer og utstillinger som omhandler myten og mannen Elvis.

Deretter går turen til Sun Studio, hvor luften dirrer av musikkhistorie. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Ike Turner har alle spilt inn megahits i det lille studioet.

Også verdt å få med seg er National Civil Rights Museum/Lorraine Motel. Det var her Martin Luther King Jr. ble skutt den skjebnesvangre dagen i 1968 – og på rom 306 er alt som det var den dagen. Resten av museet tar for seg borgerrettighetsbevegelsens historie.

Overnatting: Memphis

Dag 12:

Memphis – Nashville

Nashville er countrymusikkens mekka, et eventyr som begynte på 1920-tallet med låvedans. Byens vegger er dekorert med plakater av Willie Nelson, Hank Williams og Patsy Cline. Megastjerner som Dolly Parton, Garth Brooks og Loretta Lynn residerer i byen, og cowboyhatter er dagens mote.

Underveis bør dere stoppe og spise lunsj på Old Country Store i Jackson. Casey Jones Railway Museum ligger ved siden av restauranten, og er verdt et besøk.

Vel fremme i Nashville sjekker dere inn på hotellet og så er det bare å begi seg ut på en av mange spillestedene.

Overnatting: Nashville
Kjøredistanse: 341 km

Dag 13:

Nashville

Du kan ikke ha vært i Nashville uten å ta turen innom Country Music Hall of Fame. Bygningens grunnplan er formet som en bassnøkkel. De mørke vinduene minner om de sorte tangentene på et piano og taket spisser seg i en form som er inspirert av finnen på en Cadillac fra 1950-tallet. Innenfor fortelles countrymusikkens detaljerte historie over tre etasjer i form av relikvier, portretter, film, fotografer og lyd.

Få også med deg det legendariske RCA Studio B, der blant annet Elvis spilte inn utallige hitlåter og Dolly Parton spilte inn Jolene.

Johnny Cash Museum er også verdt et besøk, og museet forteller om livet og karrieren til The Man in Black.

Besøker du Nashville en fredag eller lørdag, bør dagen avsluttes i konsertsalen Grand Ole Opry. Dette er et ukentlig radioprogram for countrymusikk som har vært på radioen siden 1925.
Billettene er meget ettertraktet og må forhåndsbestilles.

Overnatting: Nashville

Dag 14:

Nashville – Lynchburg – Atlanta

Ta farvel med musikkbyen Nashville og ta turen til Jack Daniels Distillery i Lynchburg. Bli med på en omvisning mellom tønnene av den berømte «Tennessee sippin’ whisky». Jack Daniels’ unike røyksmak kommer fra fremstillingsprosessen hvor whiskyen trekker gjennom trekull og deretter lagres på fat. Ironisk nok får du ingen smaksprøver i løpet av omvisningen da Lynchburg ligger i et såkalt dry county og alkohol er derfor bannlyst.

Lunsjen bør inntas på Miss Mary Bobo’s Boarding House – en tradisjonell restaurant som serverer klassiske sørstatsretter.

Fortsett videre til Atlanta, hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Atlanta
Kjøredistanse: 448 km

Dag 15:

Atlanta – Europa

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 16:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Ankomst Norge med flotte minner om en herlig reise i Sørstatene.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Atlanta – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 14 netter på hotell
 • 1 tur med hjuldamperen Natchez
 • Leiebil i 15 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter
 • Aktiviteter/utflukter
 • Parkering
 • Bensin

 Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top