fbpx

Sørstatene

Skreddersydde reiser til USA

Reiser til Sørstatene

Musikk, historie og soulfood!

I Sørstatene kan du nesten lukte bomullsmarkene med øynene lukket, høre tonene fra bluesmusikerne og baptistkirkene, gjenoppleve historien og kjenne smaken av soul-food.
Finn rytmen med country i Nashville, rock’n’roll i Memphis og jazz i New Orleans. Så kommer naturen! Opplev Alabamas bomullsmarker i full blomst, Mississippi-elvens brøl, hestene som løper over Tennessees gressmarker, vannet som klukker i Louisianas våtmarker og The Great Smokey Mountains som reiser seg mot himmelen.
Gjenopplev borgerkrigen i Vicksburg og bli kjent med Martin Luther King Jr. i Atlanta. Seil på Mississippi-elven med hjuldamperen og kjenn smaken av Jack Daniels og Coca Cola.

Sørstatene venter – med en gjestfrihet de er så kjent for!

New Orleans

New Orleans er verdt å oppleve på grunn av det karakteristiske French Quarter, som er byens hjerte. Her klaprer hestevognene i gatene og kunstferdig utførte smijernsbalkonger pryder de flotte fasadene. Det er en usedvanlig vakker bydel, men fredfull er den ikke. Til alle døgnet tider er det et liv av en annen verden, musikken spiller, og barene vugger til rytmen. Mest kjent er Bourbon Street, med sine neonlys som blinker i natten. Den irske puben Pat O’Brien’s er berømt for en ildsprutende fontene i bakhagen og for å ha funnet opp den hardtslående drinken Hurricane, hvorav navnet passer utmerket for byen.

Les mer

Memphis

Bluesmusikken vokste ut av bomullsmarkene i Mississippi-elvens delta på begynnelsen av 1900-tallet. I 1950-årene ble den svarte manns blues omdannet til den manns rock ‘n’ roll. Kongen var Elvis Presley, hans hjemby Memphis. I 1960-årene var det en gjenlyd av soulmusikk fra plateselskapet Stax i gatene. Byen er et levende, vibrerende og pulserende testament over egen musikkhistorie. Obligatoriske attraksjoner er å male byen rød i Beale Street, besøke Elvis’ hjem Graceland og ellers reise i musikkhistoriens fotspor.

Les mer

Nashville

Nashville er countrymusikkens mekka. Geografisk skjærer Cumberland River Nashville i to. De fleste turister flokkes rundt barene på Honky Tonk Row, hvor god mat og livemusikk lokker. I området rundt Music Row holder plateselskaper og studioene til. Når du besøker Nashville må du få med deg Country Music Hall of Fame and Museum. Bygningen i seg selv er verdt et besøk. Grunnplanen er formet som en bassnøkkel og de mørke vinduene minner om de svarte tangentene på et piano.

Les mer

Atlanta

Atlanta er kanskje aller mest kjent som hjembyen til Coca Cola. Den suksessfulle leskedrikkens historie blir fortalt i World of Coca Cola, et imponerende museum hvor omvisningen avsluttes med smaksprøver. Med utgangspunkt i «det nye sør», så gjenspeiler konseptet seg i form av nyhetskanalen CNN, som har sitt hovedkvarter her. Bli med på en omvisning og se hva som skjer bak kulissene. I Georgia Aquarium føler du deg som en pygmé blant havets giganter. Over hodet ditt svømmer hvaler, haier, rokker og andre fisk i alle farger og former. Akvariet anses som ett av de beste i USA, og er mektig imponerende.

Les mer

Texas

Don't mess with Texas! I Texas elsker de én ting mer enn noe annet. Det er Texas. USAs nest største delstat har nest flest innbyggere og rommer alt fra strand til ørken, olje til kveg og metropoler til spøkelsesbyer. Mest mystisk er nok cowboyen, som lever videre som et symbol. Texas er én av to stater (den andre er Hawaii) som var en selvstendig republikk innen den ble annektert i USA i 1846. Alle, som er litt utenom det vanlige, ender i Austin. Dette har ført til byens motto: Keep Austin Weird. Dallas vil for alltid være byen hvor president John F. Kennedy ble skutt i 1963. Fort Worth spiller for full musikk på sin status som kvegby. Houston er delstatens største by, og som besøkende holder du deg i områdene downtown, Montrose og Museum District.

Les mer

South Carolina

Sørlig temperament, golf og historie! South Carolina er en vakker stat, med et sørlig temperament og en bloddryppende historie. Det er et godt sted å gå på oppdagelsesferd, og rene Syden-stemningen. Myrtle Beach er statens primære stranddestinasjon. Det er godt utbygd, litt turistifisert og tilbyr alt innen golf, vanvittige vannland, temabarer, middager med show, outlet malls og all verdens vannaktiviteter. Det er vel verdt å sette av en kveld til det litt corny Dixie Stampede, som er et middagsshow med handling fra borgerkrigen – med hester og bøfler på scenen og fire retter som er ment å spises med fingrene.

Les mer

Mississippi

Bluestoner, slagmarker og gjestfrihet! I Mississippi drar du på oppdagelsesreise i historien. Gå på slagmarker som fastsatte Amerikas skjebne, dans på små, lokale juke joints hvor blues er en livsstil, ikke en sang. Opplev arr etter borgerrettighetsbevegelsens kamp i 1960-årene, hør på rustne toner etter bluesmusikken mens du inntar velsmakende sørstatsretter, overnatt i sjarmerende og vakre Bed & Breakfasts, besøk flotte museer og nyt den enorme gjestfriheten.

Les mer

Book din reise til Sørstatene hos Unike Reiser

Se reiseforslagene på vår hjemmeside og send inn skjema fra den reisen du liker, eller be oss skreddersy en reise etter dine ønsker. Hos oss får du alt samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Det er helt uforpliktende å be om et tilbud.

Reiseforslag

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Magiske Sørstatene

Opplev livlige storbyer som Atlanta, New Orleans og Memphis. Spis velsmakende soul-food og la kroppen svinge med i rytmer til både country, rock’n’roll og jazz. Velkommen til Sørstatene, gjestfrihet og autentiske opplevelser!

reiser USA, reiser sørstatene, reiser new orleans, reiser atlanta, reiser nashville, reiser memphis, reiser alabama, reiser Mississippi, reiser texas, reiser new mexico, reiser graceland, skreddersydde reiser, pakkereiser

Mektige Mississippi og Chicago

En eventyrlig reise som tar dere fra nord til sør i USA. Turen starter i Chicago, og inkluderer store og kjente musikkbyer som Nashville, Memphis og New Orleans. Len dere tilbake og nyt det ekte USA!

reiser USA, reiser sørstatene, reiser new orleans, reiser atlanta, reiser nashville, reiser memphis, reiser alabama, reiser Mississippi, reiser texas, reiser new mexico, reiser graceland, skreddersydde reiser, pakkereiser

Bilferie i Texas og New Mexico

I Texas elsker de én ting mer enn noe annet: Texas! New Mexico har masse å by på: Billy the Kid, indiansk og spansk kultur og deler av Route 66. Velkommen til magiske cowboyland!

reiser til usa,, usareiser, reiser til amerika, tur til usa, usa reiser, reiser usa, usa turer, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, chicago

Sørstatene og Chicago

En eventyrlig reise som tar deg med til noen av USAs mest kjente byer og byr på en rekke opplevelser. Opplev idylliske og autentiske sør – med en stor dose musikk og sjarm!

reiser USA, reiser sørstatene, reiser new orleans, reiser atlanta, reiser nashville, reiser memphis, reiser alabama, reiser Mississippi, reiser texas, reiser new mexico, reiser graceland, skreddersydde reiser, pakkereiser

Utforsk de historiske Sørstatene

Det dype sør gir deg mulighet til å oppleve det autentiske USA. Sørstatene er kjent for sin gjestfrihet, velsmakende soul-food, borgerrettighetsbevegelsen og et imponerende antall moderne musikksjangre.

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen