fbpx

South Carolina

Sørlig temperament, golf og historie!

South Carolina er en vakker stat, med et sørlig temperament og en bloddryppende historie. Det er et godt sted å gå på oppdagelsesferd, og rene Syden-stemningen.

20.desember 1860 var delstaten den første til å tre ut av Unionen. Så fulgte ti andre sørlige slavestater og sammen dannet de Amerikas Konfødererte Stater.

Den amerikanske borgerkrigen mellom Konføderasjonen og Unionen startet offisielt den 12.april 1861, da skudd ble avfyrt fra Fort Sumter i Charleston, som kjempet mot Unionen. Borgerkrigen endte fire år senere, i 1865.

Myrtle Beach er statens primære stranddestinasjon. Det er godt utbygd, litt turistifisert og tilbyr alt innen golf, vanvittige vannland, temabarer, middager med show, outlet malls og all verdens vannaktiviteter.

Det er vel verdt å sette av en kveld til det litt corny Dixie Stampede, som er et middagsshow med handling fra borgerkrigen – med hester og bøfler på scenen og fire retter som er ment å spises med fingrene. Bak konseptet står ingen ringere enn Dolly Parton.

Myrtle Beach ligger midt på en rundt 80 kilometer lang strekning av hvite sandstrender. Rett sør for byen ligger fiskerbyen Murrells Inlet, som byr på et stort utvalg av gode fiskerestauranter og Pawleys Island med gode golfbaner og et litt roligere tempo.

Myrtle Beach er et paradis for golfere, som kan spille på noen av verdens mest utfordrende golfbaner. Slå ut på baner i nord, sør eller det sentrale området, som alle er designet slik at de beskytter naturen og dyrelivet rundt.

Bak de fantastiske banene står verdenskjente arkitekter som Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Robert Trent Jones og Greg Norman.

Blant de mest populære banene er Barefoot Resort & Club, Grand Dunes Resort Club, Caladonia Golf Club, Wild Dunes Resort Links Course, Kiawah Island Golf Resort, Palmetto Dunes Resort og Atlantic Dunes Golf Club.

Charlestons svært sjarmerende historiske bydel ligger på en halvøy ut mot havet. Byen er et speilbilde på ideen om «Det gamle sør», og er eldgammel etter amerikansk målestokk.

Byen ble grunnlagt i 1670, og lokker turister med et historisk sentrum, hestevogner på brolagte gater og sin pittoreske stil og sjarm. I Charlestons gater bærer brisen fra havet med seg en duft av saltvann inn mellom de gamle byhusene, som har elegante treskodder og terrasser i hvitmalt tre. Alt ånder fred og fordragelighet.

I nasjonens unge år fungerte byen ellers som anløpshavn for slaver i hopetall. Senere ble den amerikanske borgerkrigen skutt i gang her, og den førte til at byen ble lagt i ruiner. Men båret fram av en stolt sørlig selvforståelse har de – i historisk perspektiv – humanistiske ugjerningene aldri tatt knekken på byens tro på seg selv. Tvert imot. Charleston er en vakker by som tross alt, og kanskje nettopp derfor, gjemmer ideen om «Det gamle sør» i sitt hjerte.

Følg den såkalte Museum Mile, som byr på en mengde kultursteder, historiske hjem og fredede bygninger.

På den kunstige øya, som ligger vakkert til i innseilingen til Charleston, skimtes restene av et fint, lite fort ved navn Fort Sumter. Her falt skuddet som utløste den amerikanske borgerkrigen.

Den 20.desember 1860 meddelte South Carolinas regjering at de ønsket å gå ut av De forente stater på grunn av uenighet i slavespørsmålet. Til tross for dette beholdt Unionen kontrollen over Fort Sumter, til stor irritasjon for den lokale regjeringen. Den 12.april 1861 klokken 04:30 ble det åpnet ild mot Unionens menn på fortet. Kampen varte i bare 36 timer før fortet overga seg. Ingen ble drept. De neste fire årene prøvde Unionen å vinne tilbake fortet. Det lykkes først den 14.april 1865. Ironisk nok på samme dag som Abraham Lincoln ble snikmyrdet.

Overfarten til Fort Sumter tar rundt en halv time og byr på flott utsikt over byen og havet. På øya forteller en park ranger om fortets historie og borgerkrigens begynnelse. Bare den nederste delen av fortets opprinnelige tre etasjer står igjen.

Hilton Head Island lokker besøkende med sine kritthvite strender, golfbaner, sykkelturer, kajakk, fiske og båtturer for å se delfiner. For de som er glad i naturen, er øya et paradis. Glem ikke å smake på den lokale sjømaten.

South Carolina byr på sjarmerende byer, historie, slagmarker fra den amerikanske borgerkrigen, et bredt spekter av naturopplevelser, herlige strender og en skikkelig dose sørstatssjarm.

Du finner garantert South Carolinas sørlige temperament meget behagelig!

Skroll til toppen