Mektige Mississippi og Chicago

17

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

En eventyrlig reise som tar dere fra nord til sør i USA.

Turen starter i Chicago, og inkluderer store og kjente musikkbyer som Nashville, Memphis og New Orleans. Herlige småbyer, deler av Route 66 og vakker natur står også på programmet. Om kvelden nyter dere velsmakende soul-retter mens musikantene spiller.

Len dere tilbake og nyt Sørstatene – kombinert med herlige Chicago!

Dag 1:

Norge – Chicago

Avreise fra ønsket flyplass i Norge, med mellomlanding i Europa.

Vel fremme i Chicago henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Kvelden nytes i herlige Chicago.

Overnatting: Chicago

Dag 2:

Chicago

Få byer har en historie så legendarisk som Chicago. Byen ble grunnlagt i 1833, og er i dag en moderne by med skyskrapere og en rekke flotte attraksjoner.

Ta turen til Willis Towers og nyt utsikten fra 103.etasje. På Skydeck er det glasskasser hvor du kan se ned på gatene under deg.

Vakkert plassert ut mot Lake Michigan ligger tre av byens beste og mest barnevennlige museer: Field Museum of Natural History, Shedd Aquarium og Adler Planetarium. Alle tre museene har imponerende og faste utstillinger av meget høy kvalitet.

Millenium Park er fylt med kunst og gratis fornøyelser. Folk valfarter til den 110 tonn tunge skulptur Cloud Gate, som på folkemunne kalles The Bean. Den blankpolerte bønneformede skulpturen speiler knivskarpt, men forvrengt, i Chicagos berømte skyline.

Navy Pier er med sine åtte-ni millioner årlige besøkende Chicagos mest besøkte attraksjon. Den halv mil lange moloen er et inferno av fastfoodrestauranter, karuseller og et enormt pariserhjul.

For den musikkinteresserte er Chicago meget spennende, med sin livlige underholdning i form av musikaler, jazz og blues.

Overnatting: Chicago

Dag 3:

Chicago – Springfield

Ta farvel med Chicago og sett kursen sørover.

Første stopp er byen Pontiac, hvor dere kan besøke Route 66 Association Hall of Fame & Museum, som ligger i den gamle brannstasjonen.

Fortsett så til Springfield, byen som er «besatt» av president Abraham Lincoln. Det var nemlig her Lincoln bodde og jobbet fra 1837 til 1861. Han forlot Springfield da han ble valgt til president og ble gravlagt i byen etter at han ble drept mot slutten av den amerikanske borgerkrigen. Et godt sted å starte reisen i Abraham Lincolns fotspor er Abraham Lincoln Presidental Library & Museum.

Overnatting: Springfield
Kjøredistanse: 325 km

Dag 4:

Springfield – St. Louis

Dagens første stopp er Collinsville, som lokker turister med kun én attraksjon: Den 51 meter høye ketsjupflasken, som visstnok er verdens høyeste.

Fortsett inn i delstaten Missouri og til vakre St. Louis.  Byen ligger vakkert til ved Mississippi- elven, og ønsker dere velkommen med sitt berømte landemerke The Gateway Arch. Stålbuen strekker seg 190 meter i været, og en tur opp på toppen er absolutt å anbefale.

Etterpå bør turen gå til Jefferson National Expansion Memorial, stedet hvor Lewis og Clark satte av sted på sin historiske ekspedisjon.

Overnatting: St. Louis
Kjøredistanse: 155 km

Dag 5:

St. Louis – Kuttawa

Fortsett videre sørover, til «Landet mellom innsjøene». Delstaten Kentucky ønsker dere velkommen.

Dette vakre området er et paradis for naturelskere, et sted hvor alle senker skuldrene og slapper av.

Dere kan leie båt, kajakk eller padlebåt, begi dere ut på en fottur på noen av de mange turstiene, fiske, spille golf eller bli med på fugletitting.

Sentrum er herlig sjarmerende, med flere restauranter og butikker.

Overnatting: Kuttawa
Kjøredistanse: 340 km

Dag 6:

Kuttawa – Bowling Green

I dag kjører dere til Bowling Green, hjem til The National Corvette Museum. Selv om du ikke er bilentusiast, er dette et artig museum å besøke. Her kan dere blant annet se Chevrolet Corvette, en amerikansk sportsbil som har blitt siden 1953.

Den lille byen er full av personlighet, og er hjem til flere mikrobryggerier. Det er mulig å bli med på en omvisning, etterfulgt av smaking.

Rundt 30 minutters kjøretur øst for byen ligger den berømte Mammoth Cave nasjonalpark. Bli med en guide inn i de flotte grottene og se hvilke fantastiske formasjoner naturen selv har skapt.

Overnatting: Bowling Green
Kjøredistanse: 180 km

Dag 7:

Bowling Green – Nashville

Velkommen til delstaten Tennessee, kjent for sin musikk, borgerkrigsmonumenter og whisky.

Nashville er countrymusikkens mekka, et eventyr som begynte på 1920-tallet med låvedans. Byens vegger er dekorert med plakater av Willie Nelson, Hank Williams og Patsy Cline. Megastjerner som Dolly Parton, Garth Brooks og Loretta Lynn residerer i byen, og cowboyhatter er dagens mote.

Besøker du Nashville en fredag eller lørdag, bør dagen avsluttes i konsertsalen Grand Ole Opry. Dette er et ukentlig radioprogram for countrymusikk som har vært på radioen siden 1925.
Billettene er meget ettertraktet og må forhåndsbestilles.

Overnatting: Nashville
Kjøredistanse: 100 km

Dag 8:

Nashville

Du kan ikke ha vært i Nashville uten å ta turen innom Country Music Hall of Fame. Bygningens grunnplan er formet som en bassnøkkel. De mørke vinduene minner om de sorte tangentene på et piano og taket spisser seg i en form som er inspirert av finnen på en Cadillac fra 1950-tallet. Innenfor fortelles countrymusikkens detaljerte historie over tre etasjer i form av relikvier, portretter, film, fotografer og lyd.

Få også med deg det legendariske RCA Studio B, der blant annet Elvis spilte inn utallige hitlåter og Dolly Parton spilte inn Jolene.

Er du en av The Man in Black, er Johnny Cash Museum en flott opplevelse.

Overnatting: Nashville

Dag 9:

Nashville – Memphis

Memphis er født, oppvokst og gjenoppstått i musikkens navn. Gjenferd fra gamle blueslegender vandrer hvileløst rundt i gatene – og over dem alle svever Elvis. Men også soulmusikken og hiphopen gir gjenklang i gatene.

Vel fremme i Memphis går turen først til Graceland, et tempel for The King, stivnet i svulstig 70-talls interiør, gull og gulvryer. Guidet av en audiotape rusler du rundt i huset, og blir kjent med mennesket og artisten Elvis. Besøket avsluttes ved graven. På motsatt side av Graceland er det en rekke museer og utstillinger som omhandler myten og mannen Elvis.

Deretter går turen til Sun Studio, hvor luften dirrer av musikkhistorie. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Ike Turner har alle spilt inn megahits i det lille studioet.

Om kvelden tar dere turen til Beale Street, kjent for sine restauranter og spillesteder, hvor musikken varer til langt ut i de sene nattetimer.

Overnatting: Memphis
Kjøredistanse: 340 km

Dag 10:

Memphis

Start dagen med en skikkelig amerikansk frokost på Arcade Restaurant, hvor Elvis var en stamgjest.

Memphis er hjem til en rekke flotte museer, som alle tar for seg musikksjangre som har sprunget ut i området: Stax Museum of American Soul Music, Memphis Rock’n’ Soul Museum eller Blues Hall of Fame.

Også verdt å få med seg er National Civil Rights Museum/Lorraine Motel. Det var her Martin Luther King Jr. ble skutt den skjebnesvangre dagen i 1968 – og på rom 306 er alt som det var den dagen. Resten av museet tar for seg borgerrettighetsbevegelsens historie.

Overnatting: Memphis

Dag 11:

Memphis – Vicksburg

Dagens første stopp er Clarksdale, en by som anses som bluesmusikkens vugge.

Før dere ankommer Clarksdale stopper dere ved The Crossroads. Det er en myte om at bluesmusikkeren Robert Johnson solgte sjelen sin til djevelen i et veikryss i bytte mot ekstraordinære evner på gitaren. Det er ikke annet å se enn et spesialdesignet veiskilt med kryssede steelgitarer, men det er verdt å stoppe for.

I Clarksdale går turen til Delta Blues Museum, fylt med minneverdige gjenstander fra B.B. King og Muddy Waters.

Målet for dagen er Vicksburg, en liten, rolig by som ligger vakkert til på en bakke over en sideelv av Mississippi. I hovedgaten er det et utvalg av restauranter og barer.

Et besøk til Vicksburg National Military Park anbefales. Landskapet er grønt og bakkete, med noen trær hist og her. Plutselig dukker det fram små, grå steiner i rette rekker. Totalt er det 12 909 steiner – det er de ukjente soldaters graver.

Militærparken har bevart slagmarken fra borgerkrigen, med kanoner, monumenter og en rekke skilt som peker ut sted, tid og bataljon for sammenstøtene mellom nord og sør.

Overnatting: Vicksburg
Kjøredistanse: 376 km

Dag 12:

Vicksburg – Natchez

Natchez er en av de vakreste småbyene i sørstatene, med et sentrum som av åtte ganger åtte gater pyntet med eiketrær, historiske hjem og flotte hager. Byen ble grunnlagt i 1716 og besøkende fra hele verden valfarter for å gå på oppdagelse i de vakre husene. Hele 14 hus er åpne for publikum, deriblant det prektige Stanton Hall, som ble oppført i 1857.

Stopp innom The Malt Shop for en velsmakende (og tykk) milkshake.

Overnatting: Natchez
Kjøredistanse: 117 km

Dag 13:

Natchez – Baton Rouge

Dagens etappe tar dere til Baton Rouge, hovedstaden i delstaten Louisiana.

Start besøket med en tur til Rådhuset, som stod ferdig i 1932. Bygningen har 32 etasjer, med utsiktsplattform i 27.etasje. Herfra får dere spektakulær utsikt over byen og Mississippi-elven.

Rett utenfor ligger destroyeren USS Kidd, som kjempet under andre verdenskrig.

Det er også mulig å bli med på en tur til sumpene, for å se etter alligatorer.

Overnatting: Baton Rouge
Kjøredistanse: 148 km

Dag 14:

Baton Rouge – New Orleans

New Orleans trenger ingen videre presentasjon og er verdenskjent for sin unike joie de vivre, jazz, Cajun cuisine og det uforståelige Mardi Gras.

New Orleans er verdt å oppleve på grunn av det karakteriste French Quarter, som er byens hjerte. Her klaprer hestevognene i gatene og kunstferdig utførte smijernsbalkonger pryder de flotte fasadene.

Mest kjent er Bourbon Street, med sine neonlys som blinker i natten. Den irske puben Pat O’Brien’s er berømt for en ildsprutende fontene i bakhagen, og for å ha funnet opp drinken Hurricane, hvorav navnet passer utmerket for byen.

Overnatting: New Orleans
Kjøredistanse: 131 km

Dag 15:

New Orleans

Dagen tilbringes med å utforske herlige New Orleans.

Ta den berømte sporvognen gjennom Garden District, som er kjent for sin fantastiske arkitektur, eller spaser gjennom noen av parkene. New Orleans er også hjem til en rekke flotte museer og kunstgallerier. Byens kirkegårder er også verdt å få med seg, samt en god kaffe på Café Du Monde.

Dagen bør avsluttes med en tur med hjuldamperen Natchez før dere tar innom Preservation Hall for svingende jazz-musikk.

Overnatting: New Orleans

Dag 16:

New Orleans – Europa

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 17:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Dere ankommer Norge med fantastiske minner om reisen langs Mississippi.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Chicago/ New Orleans – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 15 netter på hotell
 • 1 tur med hjuldamperen Natchez
 • Leiebil i 16 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter
 • Aktiviteter/utflukter
 • Parkering

Reiseperiode: Hele året

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen