fbpx

Texas

Don't mess with Texas!

I Texas elsker de én ting mer enn noe annet. Det er Texas.

USAs nest største delstat har nest flest innbyggere og rommer alt fra strand til ørken, olje til kveg og metropoler til spøkelsesbyer. Mest mystisk er nok cowboyen, som lever videre som et symbol.

Texas er én av to stater (den andre er Hawaii) som var en selvstendig republikk innen den ble annektert i USA i 1846.

Hele seks flagg har vaiet over Texas, som er årsaken til slagordet «Six flags over Texas». Enda mer kjent er kampropet «Remember the Alamo», som i 1836 bannet vei for løsrivelsen fra Mexico og grunnleggelsen av republikken Texas som suveren stat med eget flagg. Det er herfra The Lone Star Flag stammer, og som den dag i dag sees mer enn det amerikanske flagget i gatebildet.

Geografisk sett er Texas enorm. Det er 1250 kilometer fra øst til vest og omtrent det samme fra nord til sør. En storslagen, dramatisk og vakker natur lokker. Ørkenlandskapene som mange forbinder med Texas, manifesterer seg først lengst mot vest.

Delstaten lokker med hest- og kvegrancher, små westernbyer, dynamiske storbyer, innbydende sandstrender og flotte nasjonalparker.

De primære byene er Austin, San Antonio, Houston, Dallas og Fort Worth.

Delstatshovedstaden Austin er også hele landets musikkhovedstad. Her finnes det over 250 spillesteder og verdenskjente festivaler.

Alle, som er litt utenom det vanlige, ender i Austin. Dette har ført til byens motto: Keep Austin Weird. Legg til litt frisinnethet, et stort universitetsområde, fargerike matvogner og halvannen million flaggermus som hver kveld flyr under Congress Ave Bridge (april til november), så forstår du hvorfor.

Dallas vil for alltid være byen hvor president John F. Kennedy ble skutt i 1963. Gjenopplev hendelsene med et besøk på Dealy Plaza og Six Floor Museum.

Byen er sentrum for statens oljebusiness og den by i USA med flest kjøpesentre per innbygger.

Dallas forbindes også med den berømte tv-serien med samme navn, og du kan besøke Southfork Ranch hvor familien Ewing bodde.  Ranchen ligger i nordøstre Dallas.

Fort Worth spiller for full musikk på sin status som kvegby. Bare en halv times kjøring fra Dallas begynner The West. Kombinert med et par eksepsjonelle museer gir mottoet «City of cowboys & Culture» mening.

Byens store turistmagnet er Stockyards National Historic District, hvor det er blitt handlet med kveg siden 1866. Gå ikke glipp av den daglige transporten av kveget gjennom gatene.

Houston er delstatens største by, og som besøkende holder du deg i områdene downtown, Montrose og Museum District.

Det som lokker mest er månens tiltrekningskraft. Houston var nemlig det første ordet som ble sagt på månen av Neil Armstrong. Houstons største attraksjon er nettopp Johnson Space Center hvor du kan kikke bak kulissene i NASAs romprogram.

San Antonios historie strekker seg helt tilbake til 1691, men det var først på midten av 1800-tallet at byen vokste som kvegby.

De primære attraksjonene ligger i downtown, som er fullt av liv. Slektskapet med Mexico merkers overalt i gatene, ikke minst i Market Square, som er den største meksikanske markedsplassen utenfor Mexico. På nivået under bakkeplan bukter Riverwalk seg. Fortauene langs kanalen er proppfulle av turister, som koser seg på en av de mange restaurantene eller kafeene.

På fortet Alamo ble det kjente Slaget ved Alamo utkjempet, som vekket liv i Texas revolusjonen. I dag er Alamo et museum og et symbol på Texas frihetskamp.

Du kan også oppleve livet som cowboy og tilbringe noen dager på en ranch. Oppholdet inkluderer rideturer, en rekke aktiviteter og samling rundt bålet med sang og musikk.

Store deler av Texas er flatt, men det finnes også naturskjønne områder med dype canyons. Langs Mexicogulfen finnes mange herlige strender.

Welcome to the Lone Star State!

Skroll til toppen