Bilferie i Texas og New Mexico

15

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

I Texas elsker de én ting mer enn noe annet: Texas! Delstaten er den nest største i USA og frister med alt fra storbyer til spøkelsesbyer, kveg, musikk, store og velsmakende porsjoner, turer til verdensrommet og cowboyer.

Delstaten New Mexico glemmes gjerne når en tur til USA skal planlegges. Denne herlige delstaten har masse å by på: Billy the Kid, indiansk og spansk kultur og deler av Route 66.

Velkommen til magiske cowboyland!

Dag 1:

Norge – Dallas

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme i Dallas henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Overnatting: Dallas

Dag 2:

Dallas – Austin

Dallas vil for alltid være byen der president John F. Kennedy ble skutt i 1963. Gjenopplev hendelsene med et besøk på Dealy Plaza og Six Floor Museum.

Fortsett så til Austin, delstatens musikkhovedstad. Byen er også hjemsted til rundt 250 spillesteder og verdenskjente festivaler så det blir ikke vanskelig å finne et sted med livemusikk og god mat.

Hver kveld (april til november) flyr halvannen million flaggermus under Congress Bridge – absolutt verdt å få med seg!

Overnatting: Austin
Kjøredistanse: 314 km

Dag 3:

Austin

I dag skal dere utforske Austin, hovedstaden i Texas. Foruten musikken er Austin kjent for å ha en rekke flotte severdigheter. Gå ikke glipp av State Capitol Building, den største av sitt slag i USA. Den ble bygd i 1888 og har mer enn 500 rom.

For den ultimate musikkopplevelsen, anbefales et besøk til Austin City Limits Live og bli med på en tur bak i kulissene.

Lunsjen kjøpes i en av de mange matvognene, hvor du kan smake på en rekke av lokale favoritter.

Neste stopp er Texas State History Museum som forteller historien om Texas med en rekke interaktive utstillinger.

Overnatting: Austin

Dag 4:

Austin – Houston

Houston er kjent for å sende mennesker ut i verdensrommet – og er dagens reisemål.

Byens største attraksjon er Johnson Space Center, det offisielle besøkssenteret til NASA. Besøkende tilbys en kikk bak kulissene. En 90 minutter lang busstur, med stopp underveis, inkluderer det historiske Mission Control, hvor den berømte setningen "Houston, we have a problem" kom under Apollo 13 - oppdraget.

La deg fasinere av alt som har med verdensrommet, raketter og romskip å gjøre og en rekke interaktive attraksjoner og rides setter deg i astronautenes sted.

På Market Square Park ligger restauranter og barer side om side. Houston er også kjent for sine mange ølbryggerier og den koselige Boardwalk.

Overnatting: Houston
Kjøredistanse: 266 km

Dag 5:

Houston – Corpus Christi

Sett kursen mot Corpus Christi, med en stopp i Galveston underveis. Byen var et viktig handelssentrum i 1890-årene, men ble ødelagt av en orkan i 1900. Mange av de viktorianske bygningene er restaurert og kan besøkes i dag.

Galveston er også kjent for sine flotte strender, om du ønsker noen timer med sand mellom tærne. Dere kan også bli med på en båttur for å se etter delfiner.

Fortsett så til Corpus Christi, den nest største havnebyen i Texas. Byen lokker et stort antall besøkende som ønsker sol og bad.

Overnatting: Corpus Christi
Kjøredistanse: 340 km

Dag 6:

Corpus Christi – San Antonio

San Antonios histories trekker seg helt tilbake til 1691, men det var først på begynnelsen av 1800-tallet at byen vokste som kvegby. Slektskapet med Mexico merkes overalt i gatene, ikke minst på Market Square, som er den største markedsplassen utenfor Mexico.

San Antonio er en smeltedigel av forskjellige kulturer, noe som gjør den til én av USAs mest sjarmerende byer.

Langs elven ligger flust med restauranter og barer, og det er ikke noe problem å finne et sted å innta middagen.

Overnatting: San Antonio
Kjøredistanse: 231 km

Dag 7:

San Antonio

I dag skal dere utforske San Antonio. De fleste attraksjonene ligger i sentrum, som er fullt av liv. Start med en spasertur langs elven eller opplev Riverfront fra en av de mange båtene.

Vil dere lære mer om byens spanske historie, anbefales et besøk på The Spanish Governor’s Palace.

Dere kan ikke besøke San Antonio uten en tur til The Alamo, hvor slaget om Alamo ble utkjempet. Slaget vekket liv i Texas revolusjonen, og i dag er Alamo et museum og symbol på Texas’ frihetskamp.

Overnatting: San Antonio

Dag 8:

San Antonio – Fort Stockton

Sal opp og gjør deg klar for en tur tilbake til Ville Vesten i historiske Fort Stockton!

Denne livlige byen ligger i hjertet av vest-Texas og er en hyllest til en æra med indianere, kvegdrift og soldater som kom for å finne vann, bøfler eller en stiv drink.

Selv om soldatene for lengst har forlatt området, står Historic Fort Stockton vakt over byen. Fortet inkluderer tre bygninger og paradeområdet.

Besøkende anbefales å ta Fort Stockton Historic Driving Tour for å oppleve mer enn et dusin av byens historiske attraksjoner. På listen står blant annet Pecos County Courthouse, det gamle fengslet fra 1884 og Annie Riggs Memorial Museum. Ikke alle bygningene langs ruten er åpne for besøkende, men heldigvis er Grey Mule Saloon. Du vil ikke gå glipp av et glass vin i deres unike smaksrom.

Overnatting: Fort Stockton
Kjøredistanse: 504 km

Dag 9:

Fort Stockton – El Paso

El Paso ligger lengst vest i Texas, på grensen mellom USA og Mexico. Byen er en herlig miks av kulturer og er et unikt og interessant sted å besøke.

Solen skinner 302 dager i året. Det har gitt El Paso kallenavnet «Sun City». Så mange solskinnsdager har gitt grobunn for en lokal vingård, Zin Valle Vineyards. Bli med på en omvisning – som avsluttes med vinsmaking.

På de mange museene kan du lære mer områdets historie, den fredløse John Wesley Hardin og de innfødte Tigua-kulturen.

Overnatting: El Paso
Kjøredistanse: 388 km

Dag 10:

El Paso – Albuquerque

I dag går turen til delstaten New Mexico og Albuquerque, som ligger flott til ved elven Rio Grande.

Albuquerque er New Mexicos største by, og er berømt i USA for den ni dager lange International Balloon Festival i oktober. Da sendes det opp hundrevis av luftballonger i vakre farger.

Route 66 er selve hovedgaten, Central Avenue, gjennom byen.

TV-seerien Breaking Bad har gjort Albuquerque verdensberømt. Fans av serien kan kjøpe Heisenberg’s Dark Ale, Walt’s White Lie-øl, krystallblå sukkertøy og utallige suvenirer som profitterer på den populære serien. Det er også mulig å bli med på sightseeing til steder i byen der filmingen foregikk.

Overnatting: Albuquerque
Kjøredistanse: 428 km

Dag 11:

Albuquerque

Gamlebyen er Albuquerques hyggeligste kvarter. Ved plassen Old Town Plaza selger indianerne smykker og kunsthåndverk. Her ligger også kirken San Felipe de Neri fra 1793. Ellers er det butikker, restauranter og kafeer samt noen små museer som preger området.

Indian Pueblo Cultural Center er et spennende indiansk kultursenter drevet av pueblo-landsbyene nord og vest for Albuquerque. Her vises historien til hver av de 19 landsbyene samt tradisjoner, språk, kunst og kunsthåndverker. Hver helg viser indianerne dansene sine. I kafeen kan du prøve ekte indiansk mat.

Overnatting: Albuquerque

Dag 12:

Albuquerque – Santa Fe – Amarillo

Første stopp er Santa Fe. En herlig by med rødbrune leirhus og fantasifulle, moderne skulpturer langs kunstnergaten Canyon Road. Farger, lys, bilder og stemning er helt spesiell i Santa Fe. Besøk det fargerike Indianer-markedet og History Museum.

Noen få kilometer utenfor Amarillo vil dere få øye på USAs mest kjente kunstverk: Ti gamle Cadillac’er med fronten ned i bakken. Verdens største støvlebutikk, Cavender’s Boot City, er også verdt et stopp.

Middagen bør inntas på The Big Texan Steak Ranch, hvor du kan spise en stek på 2,2 kilo. Får du i deg hele (samt tilbehør), spanderer kokken middagen.

Overnatting: Amarillo
Kjøredistanse: 464 km

Dag 13:

Amarillo – Fort Worth – Dallas

Dagens etappe tar dere til Fort Worth, som gjør ære på sin status som kvegby. Byens store turistmagnet er Stockyards National Historic District, hvor det siden 1866 har det blitt drevet handel med kveg her. Billy Bob’s er verdens største honky tonk, og fyller en hel lagerhall. To ganger om dagen drives en flokk med Longhorn kveg opp Exchange Avenue, som passes godt på at ekte cowboyer på sine hester.

Fortsett så til Dallas hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Dallas
Kjøredistanse: 598 km

Dag 14:

Dallas – Europa

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 15:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Ankomst Norge med flotte minner om en herlig reise i cowboystatene Texas og New Mexico.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Dallas – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 13 netter på hotell
 • Leiebil i 14 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter
 • Aktiviteter/utflukter
 • Parkering
 • Bensin

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen