Magiske Sørstatene

16

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Sørstatene er en magisk opplevelse og byr på et hav av autentiske opplevelser. Underveis vil du oppleve livlige storbyer som Atlanta, New Orleans og Memphis. Spis velsmakende soul-food og la kroppen svinge med i rytmer til både country, rock’n’roll og jazz. Gjenopplev Den amerikanske borgerkrigen og gå i fotsporene til borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr.

Velkommen til Sørstatene – kjent for gjestfrihet og autentiske opplevelser!

Dag 1:

Norge – Atlanta

Avreise fra ønsket flyplass i Norge, med mellomlanding i Europa.

Vel fremme i Atlanta henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Atlanta.

Atlanta er en moderne by med kulturmetropol. Bak det moderne imaget banker et hjerte av gjestfrihet og klassisk Deep South-dybder.

Ta turen til World of Coca Cola, CNN Studio Tour, Centennial Olympic Park og Martin Luther King Jr. Historic Site.

Overnatting: Atlanta

Dag 2:

Atlanta – Savannah

Start dagen med å besøke hjemmet til Atlantas mest kjente forfatter, Margaret Mitchell, som skrev Tatt av Vinden.

Fortsett så til den byen Jonesboro, hvor handlingen i boken utspiller seg. Her kan dere besøke Road to Tara Museum og plantasjen Stately Oaks, som var inspirasjonen til Tara. Museet har blant annet utstilt kostymer fra filmen.

Deretter fortsetter dere til Savannah, en magisk by bestående av vakre gater og flotte plasser med historisk sus. På overflaten er byen et glansbilde av sørstatene, men under overflaten gjemmer det seg en duft av voodoo, eksentrisitet og gamle penger.

Ta turen til Historic District med alle sine attraksjoner, som kaster lys over Savannahs rike historie. De gamle varehusene langs elven er i dag butikker og koselige restauranter. Gå ikke glipp av Forsyth Park, som fungerer som byens grønne hjerte, og er i dag en sørlig dekadanse.

Overnatting: Savannah
Kjøredistanse: 410 km

Dag 3:

Savannah

Savannahs unike skjønnhet skyldes den inspirerte byplanleggingen. Byens grunnlegger, James Ogle-Thorpe, tegnet i 1733 et nettverk av rette gater med 22 små parker innimellom – såkalte Garden Squares. Den mest kjente er Chippawa Square, hvor Forrest Gump, i filmen med samme navn, satt og fortalte om sitt utrolige liv.

City Market, hvor torghallenes historie strekker seg tilbake til 1755, er et livlig galleri- og pubdistrikt. Også verdt å få med seg er Bonaventura Cemetery, hvor gravsteinene står hulter i bulter langs tre-kledde alleer, som kaster gotiske skygger over gresset.

Overnatting: Savannah

Dag 4:

Savannah – Charleston

I dag kjører dere til Charleston, en svært sjarmerende historisk by som har vært utsatt for mange prøvelser. Bybildet preges av vakre hus, brosteinsgater og sjarmerende kafeer. Kanskje frister en tur med hest og vogn?

Ta gjerne turen til Fort Sumter, en kunstig øy som ligger vakkert til i innseilingen til Charleston. Det var nettopp her på det lille fortet at skuddene som utløste Den amerikanske borgerkrigen falt i 1860.
Overfarten til Fort Sumter tar cirka en halvtime og byr på flott utsikt over byen og havet. På øya forteller en kunnskapsrik park ranger om fortets historie og borgerkrigens begynnelse.

Dere kan også ta turen til plantasjen Bone Hall, med sin kjente Avenue of the Oaks. Her ble blant annet TV-serien Nord og Sør spilt inn.

Overnatting: Charleston
Kjøredistanse: 180 km

Dag 5:

Charleston – Asheville

Etter frokost kjører dere til Asheville, en sjarmerende liten by omgitt av fjell, rett ved den berømte Blue Ridge Parkway.

Ta turen til Biltmore Estate, den største private boligen i USA. Eleganse og storhet preger bygningen, som består av 250 rom, inkludert 35 soverom, 43 bad og 65 peiser. Godset er omgitt av vakre hager samt en rekke utstillinger. Det er også mulig med vinsmaking på Biltmore Winery.

Overnatting: Asheville
Kjøredistanse: 430 km

Dag 6:

Asheville – Chattanooga

Herlige Chattanooga er dagens mål. Med sin beliggenhet mellom fjell og elv, er dette en av USAs vakreste byer.

Dagens kjøretur tar dere gjennom Great Smoky Mountains nasjonalpark, hvor mer enn 1200 treslag dekker de 16 fjellene som reiser seg opp i en høyde av 1800 meter over havet. Her i Guds skjønne natur er det flotte muligheter for fotturer, hesteridning og sykkelturer.

Overnatting: Chattanooga
Kjøredistanse: 340 km

Dag 7:

Chattanooga – Nashville

Nashville er countrymusikkens mekka, et eventyr som begynte på 1920-tallet med låvedans. Byens vegger er dekorert med plakater av Willie Nelson, Hank Williams og Patsy Cline. Megastjerner som Dolly Parton, Garth Brooks og Loretta Lynn residerer i byen, og cowboyhatter er dagens mote.

På vei til Nashville bør dere stoppe innom Jack Daniels Distillery i Lynchburg. Bli med på en omvisning mellom tønnene av den berømte «Tennessee sippin’ whisky». Jack Daniels’ unike røyksmak kommer fra fremstillingsprosessen hvor whiskyen trekker gjennom trekull og deretter lagres på fat. Ironisk nok får du ingen smaksprøver i løpet av omvisningen da Lynchburg ligger i et såkalt dry county og alkohol er derfor bannlyst.

Lunsjen bør inntas på Miss Mary Bobo’s Boarding House – en tradisjonell restaurant som serverer klassiske sørstatsretter.

Vel fremme i Nashville sjekker dere inn på hotellet og så er det bare å begi seg ut på en av mange spillestedene.

Overnatting: Nashville
Kjøredistanse: 220 km

Dag 8:

Nashville

Du kan ikke ha vært i Nashville uten å ta turen innom Country Music Hall of Fame. Bygningens grunnplan er formet som en bassnøkkel. De mørke vinduene minner om de sorte tangentene på et piano og taket spisser seg i en form som er inspirert av finnen på en Cadillac fra 1950-tallet. Innenfor fortelles countrymusikkens detaljerte historie over tre etasjer i form av relikvier, portretter, film, fotografer og lyd.

Få også med deg det legendariske RCA Studio B, der blant annet Elvis spilte inn utallige hitlåter og Dolly Parton spilte inn Jolene.

Johnny Cash Museum er også verdt et besøk, og museet forteller om livet og karrieren til The Man in Black.

Besøker du Nashville en fredag eller lørdag, bør dagen avsluttes i konsertsalen Grand Ole Opry. Dette er et ukentlig radioprogram for countrymusikk som har vært på radioen siden 1925.
Billettene er meget ettertraktet og må forhåndsbestilles.

Overnatting: Nashville

Dag 9:

Nashville – Memphis

Fra countrymusikk til rock’n’roll! I dag setter dere kursen mot Memphis, hjem til Elvis.

Første stopp er Graceland, et tempel for The King, stivnet i svulstig 70-talls interiør, gull og gulvryer. Guidet av en audiotape rusler du rundt i huset, og blir kjent med mennesket og artisten Elvis. Besøket avsluttes ved graven. På motsatt side av Graceland er det en rekke museer og utstillinger som omhandler myten og mannen Elvis.

Deretter går turen til Sun Studio, hvor luften dirrer av musikkhistorie. Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Ike Turner har alle spilt inn megahits i det lille studioet.

I Beale Street vandrer gjenferdene fra gamle blueslegender hvileløst rundt. I dag er gaten kjent for sine restauranter og spillesteder, hvor musikken varer til langt ut i de sene nattetimer.

Overnatting: Memphis
Kjøredistanse: 340 km

Dag 10:

Memphis – Vicksburg

Start dagen med et besøk på National Civil Rights Museum/Lorraine Motel. Det var her Martin Luther King Jr. ble skutt den skjebnesvangre dagen i 1968 – og på rom 306 er alt som det var den dagen. Resten av museet tar for seg borgerrettighetsbevegelsens historie.

Vicksburg er en liten, rolig by som ligger vakkert til på en bakke over en sideelv av Mississippi. I hovedgaten er det et utvalg av restauranter og barer.

Et besøk til Vicksburg National Military Park anbefales. Landskapet er grønt og bakkete, med noen trær hist og her. Plutselig dukker det fram små, grå steiner i rette rekker. Totalt er det 12 909 steiner – det er de ukjente soldaters graver.

Militærparken har bevart slagmarken fra borgerkrigen, med kanoner, monumenter og en rekke skilt som peker ut sted, tid og bataljon for sammenstøtene mellom nord og sør.

Overnatting: Vicksburg
Kjøredistanse: 405 km

Dag 11:

Vicksburg – Natchez

Dere kjører på Natchez Trace Parkway, en scenisk vei som tar dere til den eldste byen i Mississippi.

Natchez er en av de vakreste småbyene i sørstatene, med et sentrum som av åtte ganger åtte gater pyntet med eiketrær, historiske hjem og flotte hager. Byen ble grunnlagt i 1716 og besøkende fra hele verden valfarter for å gå på oppdagelse i de vakre husene. Hele 14 hus er åpne for publikum, deriblant det prektige Stanton Hall, som ble oppført i 1857.

Stopp innom The Malt Shop for en velsmakende (og tykk) milkshake.

Overnatting: Natchez
Kjøredistanse: 120 km

Dag 12:

Natchez – Vacherie

I dag går turen til Vacherie, som ligger ved bredden av Mississippi. Byen er rik på kreol-kulturen, en miks av fransk, spansk og vest-indisk innflytelse.

Dagens første stopp er Baton Rouge, med et besøk i Rådhuset, som stod ferdig i 1932. Bygningen har 32 etasjer, med utsiktsplattform i 27.etasje. Herfra får dere spektakulær utsikt over byen og Mississippi-elven.

Fortsett videre mot Vacherie, og reis tilbake til tiden under den amerikanske borgerkrigen.

Neste stopp er Nottoway, en av de mest kjente og flotteste bomullsplantasjene i området. Huset har 64 rom over tre etasjer, og størrelsen på bygningen har gitt den kallenavnet «Louisianas hvite slott».
Rommene er ivaretatt slik de opprinnelig var.

Deretter går turen til plantasjehuset Oak Alley. To rekker med i alt 28 forgreinede eiketrær danner en skyggefull allé ned mot det flotte hvite huset. Trærne er mer enn 300 år gamle, huset «bare» fra 1837. Huset og tomten ble brukt under innspillingen av filmen Interview with a Vampire.

Overnatting: Vacherie
Kjøredistanse: 230 km

Dag 13:

Vacherie – New Orleans

New Orleans trenger ingen videre presentasjon og er verdenskjent for sin unike joie de vivre, jazz, Cajun cuisine og det uforståelige Mardi Gras.

New Orleans er verdt å oppleve på grunn av det karakteriste French Quarter, som er byens hjerte. Her klaprer hestevognene i gatene og kunstferdig utførte smijernsbalkonger pryder de flotte fasadene.

Mest kjent er Bourbon Street, med sine neonlys som blinker i natten. Den irske puben Pat O’Brien’s er berømt for en ildsprutende fontene i bakhagen, og for å ha funnet opp drinken Hurricane, hvorav navnet passer utmerket for byen.

Overnatting: New Orleans
Kjøredistanse: 85 km

Dag 14:

New Orleans

Dagen tilbringes med å utforske herlige New Orleans.

Ta den berømte sporvognen gjennom Garden District, som er kjent for sin fantastiske arkitektur, eller spaser gjennom noen av parkene. New Orleans er også hjem til en rekke flotte museer og kunstgallerier. Byens kirkegårder er også verdt å få med seg, samt en god kaffe på Café Du Monde.

Dagen bør avsluttes med en tur med hjuldamperen Natchez før dere tar innom Preservation Hall for svingende jazz-musikk.

Overnatting: New Orleans

Dag 15:

New Orleans – Europa

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 16:

Norge

Mellomlanding og flybytte i Europa.

Ankomst Norge med flotte minner om en herlig reise i Sørstatene.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Atlanta/New Orleans – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 14 netter på hotell
 • 1 tur med hjuldamperen Natchez
 • Leiebil i 15 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Kartbok (PDF på engelsk)
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA-innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter
 • Aktiviteter/utflukter
 • Parkering
 • Bensin

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen