Sol, strand og opplevelser

16

DAGER

rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Denne reisen til Florida gir deg det beste av hva Solskinnsstaten har å tilby!

Sørøst-Florida har behagelige temperaturer, opplevelser i fleng og gir deg en herlig blanding av amerikansk, latinsk og karibisk følelse.

Storbyen Miami har alt dere trenger av strender, palmer, paraplydrinker og severdigheter for store og små.

Orlando trenger ingen nærmere presentasjon. Her er det fornøyelsesparker, spenning, fart og moro nok til å fylle en hel uke!

St. Augustine er en historisk og sjarmerende by med et ekko av myter forkledd som historiske kjensgjerninger.

Østkysten av Florida lokker med brede sandstrender og vakre solnedganger. Tampa byr på den festlige latinskamerikanske bydelen Ybor City og fornøyelsesparken Bush Gardens.

Florida Keys ligger som perler på en snor i det turkisblå havet. Her nytes hverdagen med flippflopper, late dager på stranden, i vannet eller på golfbanen.

Dere kommer helt sikkert hjem med The Florida Feeling!

Dag 1:

Norge – Miami

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Miami henter dere leiebilen og kjører til hotellet.

Miami lever opp til sitt rykte som en av USAs flotteste strandbyer. South Miami Beach er den primære turistdestinasjonen, og lokker besøkende med pastellfarget art deco-arkitektur, restauranter, butikker, kafeer og glimrende strender.

Overnatting: The Confidante Miami Beach

Dag 2:

Miami

Miami er perfekt for kombinasjonen strand og storby. Kilometervis med hvite, brede sandstrender, en rekke kulturtilbud, god shopping og en blomstrende gastronomisk scene.

Dermed er alt tilrettelagt for at dere kan nyte dagen på stranden og spasere langs en av verdens mest kjente strandpromenader, Ocean Drive, om kvelden.

Andre opplevelser inkluderer Miami Seaquerium og Zoo Miami, som regnes som en av de beste dyreparkene i verden.

Overnatting: The Confidante Miami Beach

Dag 3:

Miami – Orlando

Kjør langs østkysten mot Orlando.

Turen tar dere langs det som er kjent som Floridas Space Coast. Palm Beach er de rikes og overklassens plass, og har vært det i generasjoner.

Kennedy Space Center er en av Floridas virkelig store attraksjoner. Det er her NASA utvikler, tester og til slutt skyter opp sine romraketter. Besøkende inviteres inn til en underholdende og lærerik innføring i teknologien bak romalderen.

Orlando trenger ingen nærmere presentasjon. Her venter fart og spenning i de mange fornøyelsesparkene, som inkluderer Disneyworld, Universal Studios og SeaWorld.

Overnatting: Blue Tree Resort

Dag 4-5:

Orlando

Ingen andre steder i verden får dere flere berg-og-dal-baner, større show eller mer eventyr for pengene!

Orlando er verdt å oppleve for Disneyworld, som er kongen av verdens fornøyelsesparker, og består av fornøyelsesparkene Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios og Animal Kingdom. I tillegg kommer vannparkene Typhoon Lagoon og Blizzard Beach. Disney’s Boardwalk er hjem til restauranter og butikker.

Konkurrenten Universal står bak de to temaparkene Universal Studios og Islands of Adventure. Her er noe for både unge og gamle!

For de som ønsker en kombinasjon av dyr og fartsfylte opplevelser, er SeaWorld løsningen.

Overnatting: Blue Tree Resort

Dag 6:

Orlando – St. Augustine

Ta farvel med fartsfylte Orlando og sett kursen mot herlige St. Augustine. Byen er den eldste permanente, europeiske bosettingen på amerikansk jord, grunnlagt i 1565.

Langs den sentrale handlegaten i St. Augustine ligger den ene «gammeldagse» butikken etter den andre i sjarmerende lave hus.

Ta turen til Castillo de San Marcos National Monument. Fortet ble oppført i perioden 1672 til 1695 som et vern mot sjørøvere og engelskmenn. Fra tid til annen er det også historiske liveshow med folk kledd som i gamle dager.

Overnatting: Hilton Garden Inn St. Augustine Beach
Kjøredistanse: 170 km

Dag 7:

St. Augustine – St. Petersburg

I dag setter dere kursen vestover, til Floridas Golfkyst. Kysten her er én lang stranddestinasjon, vakre solnedganger og en rekke aktiviteter.

Tampa er på byr på en måte er byen standard amerikansk. På en annen måte minner den om Cuba og er fortsatt eksotisk. Byen er hjem til den festlige latinamerikanske bydelen Ybor City, som byr på gode sigarer, cubanske måltider og salsarytmer.

Fortsett til St. Petersburg, hvor tempoet er skrudd ned et hakk og et koselig sentrum.

Overnatting: Grand Plaza Resort
Kjøredistanse: 290 km

Dag 8:

Tampa og St. Petersburg

Tampas mest populære attraksjoner er fornøyelsesparken Bush Gardens, med dyr på en afrikansk savanne og en rekke berg-og-dalbaner, og Florida Aquarium.

Ønsker dere en mer avslappende dag, har St. Petersburg flere flotte strender. Byen lokker også med et bredt spekter av restauranter, god shopping, Fort De Soto Park og Salvador Dali Museum.

Overnatting: Grand Plaza Resort

Dag 9:

St. Petersburg – Fort Myers

Stopp i Sarasota, Floridas kulturelle sentrum. Byen er hjem til det kjente Ringling Museum Complex, et museum grunnlagt av sirkusmagnaten John Ringling. Det er et eget sirkus-museum. Sarasota er også kjent for kilometerne med flotte kritthvite strender og turkisblått hav.

Legg turen innom Sanibel Island, hvor pulsen er vidunderlig lav. Øya er forbundet med fastlandet via en lang bro. Høydepunktet er Bowman’s Beach.

J.N. Daling National Wildlife Refuge består av uberørt våtmark og er unikt for Golfkysten av Florida. Dere kan kjøre gjennom parken på den syv kilometer lange asfalterte veien, og se etter dyr og fugler.
Det er også mulig å leie kano.

Overnatting: Sandpiper Gulf Resort
Kjøredistanse: 210 km

Dag 10:

Fort Myers – Key Largo

Kjør sørover til Naples, kjent for sine kunstgallerier, butikker og strender.

Fortsett så til Everglades nasjonalpark, hjem til alligatorer, et rikt fugleliv og skilpadder.

Bli med på en tur i enten kano eller kajakk for å komme nærmere naturen (og tett på alligatorer). For en mer fartsfylt opplevelse, anbefales en tur med sumpbåt. Disse er ikke tillatt inne i nasjonalparken, men operatørene tilbyr turer i utkanten – en herlig, og typisk opplevelse, for Florida.

Florida Keys ligger som et perlekjede med mer enn 400 øyer på rekke og rad, knyttet sammen av en rekke broer. Hver strekning har sin stemning og hver perle sin farge.

Key Largo har god adgang til det unike korallrevet Florida Reef.

Overnatting: Marina del Mar
Kjøredistanse: 330 km

Dag 11:

Key Largo

Fargestrålende koraller, tropiske fisker, hummere og ål. John Pennekamp Coral Reef State Park er USAs største undersjøiske nasjonalpark.

Florida Reef er det eneste levende revet i Nord-Amerika. Dere kan utforske parken som dykker, med snorkel eller i båt med glassbunn.

Alternativet er å slappe av på stranden. Når kvelden kommer, lene seg tilbake med noe godt i glasset og nyte solnedgangen.

Overnatting: Marina del Mar

Dag 12:

Key Largo – Key West

En kort kjøretur fra Key Largo ligger Islamorada. Her venter blått hav og flotte restauranter med fersk sjømat og havutsikt. Et perfekt stopp på vei til Key West, kjent som det sørligste punktet i fastlands-USA.

Byen er kjent for sin avslappende atmosfære, Sloppy Joe’s, late dager på stranden, vannaktiviteter og huset til Ernest Hemingway.

Den beste måten å utforske Key West på er bare å rusle rundt i gatene mellom de lave husene eller leie seg en sykkel og cruise sakte nedover gatene. Stopp innom en lokal bar og hoppe på sykkelen igjen.

Overnatting: Hilton Garden Inn Key West
Kjøredistanse: 160 km

Dag 13:

Key West

Fort Zackary Beach er Key West’s beste strand, med beliggenhet på øyas sørøstligste spiss. Her er det også et lite fort som kan utforskes på egen hånd.

Ernest Hemingway Home & Museum er også vel verdt et besøk. Forfatteren bodde her i ti år, og skrev mange av sine kjente romaner i andre etasje i bakhuset. Han var også en stor kattevenn og hadde huset fullt av disse firbente vennene. Hagen er fortsatt full av katter, som sies å være etterkommere av Hemingways’ egne.

Spaser langs Duval Street, spis lunsj på Sloppy Joe’s, ta turen innom World’s Smallest Bar og kos dere med en deilig Key-lime pai.

Overnatting: Hilton Garden Inn Key West

Dag 14:

Key West – Miami

Eventyret i Florida nærmer seg slutten, og dere kjører tilbake til Miami.

Sett kursen mot South Beach for noen timer på stranden, utforsk det livlige Art Deco-distriktet eller prøv noen tradisjonelle cubanske retter i Little Havana.

Ønsker dere å shoppe, er Doral’s Dolphine Mall et godt valg.

Overnatting: The Confidante Miami Beach
Kjøredistanse: 260 km

Dag 15:

Miami – Norge

Formiddagen til egen disposisjon.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dag 16:

Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner om en opplevelsesfylt ferie i herlige Florida!

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Miami – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på The Confidante Miami Beach
 • 3 netter på Blue Tree Resort
 • 1 natt på Hilton Garden Inn St. Augustine Beach
 • 2 netter på Grand Plaza Resort
 • 1 natt på Sandpiper Gulf Resort
 • 2 netter på Marina del Mar
 • 2 netter på Hilton Garden Inn Key West
 • Leiebil i 15 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i USA

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • ESTA innreise til USA (USD 14,- per person)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til attraksjoner og/eller severdigheter
 • Parkering
 • GPS og annet tilleggsutstyr til leiebilen
 • Ekstra sjåfør
 • Drivstoff

Barn under 16 år betaler barnepris når de deler rom med 2 voksne.

Reiseperiode: Hele året.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.
Lenke til skjema: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Se eget vedlegg om informasjon om ESTA, kriterier og informasjon om utfylling.
Innreisetillatelsen koster USD 14,- per person som betales direkte på nettet.
Vær obs på at det finnes andre nettsider som tilbyr denne tjenesten, men til en mye høyere pris!!!

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser.

Reiser kjøpt hos oss er omfattet av Lov om pakkereiser

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Husk å notere hotellets navn og full adresse og legg denne i håndbagasjen. Ved innsjekk på flyplassen i Norge må dette registreres. Har man ingen adresse i USA, slipper man ikke gjennom passkontrollen. Første natts opphold må være ordnet før avreise fra Norge.

Det kreves ingen vaksinasjoner for innreise til USA.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

USA er kjent for store variasjoner i klima, og mange steder har raske vekslinger i været. Mesteparten av landet har innlandsklima, med ofte svært varme somrer, og store temperaturvariasjoner i løpet av døgnet.

Vestkysten har et kystklima, med relativt milde vintre. Det er stor forskjell på den nordlige og sydlige delen av vestkysten, der de nordlige delene (Washington, Oregon og det nordlige California) har et maritimt klima. Disse områdene har ofte mye nedbør, spesielt om høsten. I det sentrale og sørlige California er det svært lite nedbør, og ofte sol året rundt. Et av verdens varmeste områder, Death Valley, ligger i Sør- California.

Øst for Rocky Mountains ligger The Great Plains. Dette området består av store stepper, med et spesielt klima. Her møtes fuktig luft fra Mexico - golfen og kald luft nordfra, noe som fører til svært ustabilt vær. Området er kjent for tornadoer, og har også mange snø- og haglstormer. Midtvesten er kjent for sine korte vårer og høster, og har ofte lange vintre.

I sørstatene langs golfen er klimaet varmt, ofte helt uten ordentlige vintre. Disse områdene plages ofte av orkaner om høsten, noe som kan forårsake store skader. På østkysten og i Appalachene er klimaet mer variert, ofte med mye nedbør.

Østkysten er i mindre grad enn vestkysten preget av påvirkning fra havet, og har ofte et typisk innlandsklima. De nordøstlige deler av USA har ofte svært mye snø om vinteren, også langs kysten.

Leie av bil er godt tilrettelagt i USA. Norsk førerkort kan benyttes dersom oppholdet ikke strekker seg utover 12 måneder. Amerikanske byer har store veier og stor trafikk. Vær også oppmerksom på at bilister i liten grad stopper for fotgjengere i fotgjengerfelt. 

Trafikkskiltene er annerledes enn de europeiske og benytter i større grad tekst, noe som gjør dem godt forståelig med litt øvelse. Amerikanere kjører på høyre side av veien. Det amerikanske veinettet holder gjennomgående en høy standard.

Amerikanere følger generelt regler og retningslinjer nøye. Ansatte som har kontakt med publikum har ofte liten beslutningsmyndighet. Dersom du føler deg urimelig behandlet kan du be om å få snakke med sjefen (”may I speak to your supervisor, please”).

En ”manager” står mer fritt til å ta beslutninger. Amerikanere skiller ofte klart mellom hva som er ditt ansvar og hva som er deres ansvar - og føler ikke nødvendigvis noe behov for å løse problemer de oppfatter som ditt ansvar.

USA ligger tidsmessig etter Norge. Når det er morgen i USA er det blitt ettermiddag i Norge. Tidsforskjellen avhenger av hvor du er i USA.

Tidssoner:
Eastern Standard Time - Østkysten: Normalt seks timer etter Norge*.
Central Standard Time: Normalt syv timer etter Norge*.
Mountain Standard Time: Normalt åtte timer etter Norge*.
Pacific Standard Time -- Vestkysten, inklusive California: Normalt ni timer etter Norge*.
Alaska: Normalt 10 timer etter Norge*.
Hawaii: 11 timer etter Norge om vinteren, 12 timer om sommeren*.

Sommertid: Både USA og Norge skifter til sommertid, slik at tidsforskjellen er den samme sommer som vinter. Unntaket er korte perioder på høsten og om våren, fordi skiftet til/fra sommertid ikke skjer på samme dato i USA og i Europa. Sommertiden i USA gjelder fra andre søndag i mars til første søndag i november. Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid.

Kredittkort er svært utbredt i USA og aksepteres i de fleste butikker, restauranter og liknende. Visa, MasterCard, American Express, og Diners Club er mest utbredt, men andre kort aksepteres også i varierende grad. På restaurant tar servitøren med seg kortet og returnerer med betalingsanvisning for underskrift.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er ”continental”, noe som innebærer kaffe/te, juice og brød med smør og syltetøy.

Tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA: På restaurant med bordservice ventes 15-20% driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. En del restauranter fører selv driks på regningen for større grupper, da trenger du ikke legge på ytterligere. Gi et par dollar til en bartender som blander drinker. Beregn 10-15% driks til drosjer. Pizzabud forventer tre til fem dollar. Gi en til fem dollar dersom pikkolo bærer inn bagasje (en til to dollar per kolli). Det er omtenksomt å gi driks til hotellets rengjøringspersonell ved å legge to til tre dollar på nattbordet hver dag dersom du er fornøyd. Det er vanlig å gi 10%, opp til 20% i driks til frisører, massører, på spa og tilsvarende steder.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen