fbpx

11 grunner for å reise til Alaska

Den siste villmarken!

Det er ikke uten grunn Alaska kalles den siste villmarken (The Last Frontier). Her finnes et utall av naturopplevelser, et rikt og variert dyreliv, glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, vakre fjorder og berømte nasjonalparker.

Her får du 11 grunner til å besøke USAs villeste delstat:

1. Dyrelivet

Alaska er ett av verdens beste steder for å se dyr. På land hersker bjørn, elg, ulv, rein og tynnhornsau. I luften viser havørner frem sine imponerende kunster mens hval, sel, sjøløver bolter seg i havet. Du kan også laks som svømmer og hopper i elvene.

I Alaska mangler det ikke på ville opplevelser!

2. Landskapet

Alaska lokker besøkende med et landskap som er helt unikt. Du glemmer tid og sted (og iPhonen) når du beundrer det sceniske landskapet, enten det er snødekkede fjelltopper, krystallklare innsjøer eller enorme isbreer du ser på.

Trekk pusten dypt og la naturen sige inn i kropp og sjel!

3. Kultur

En annen grunn til å besøke Alaska er den rike kulturen. Alaska ble først bebodd av mennesker som kom over Beringstredet. Over tid ble området befolket av eskimostammer og en rekke indianerstammer.

Ta turen til Gambrell (321 km nord for Nome), en landsby hvor befolkningen fortsatt lever slik forfedrene deres gjorde.

Eller besøk et av de mange museer og kulturelle sentrene i Anchorage og Juneau som forteller om historien og kulturen til de innfødte.

Dette er en fantastisk måte å lære mer om Nord-Amerikas historie!

4. Fjellene

Alaska er hjem til 17 av USAs 20 høyeste fjelltopper, hvor Denali (tidligere Mount McKinley) er det høyeste (6190 meter).

Du trenger ikke dra utenom allfarvei for å se fjell i Alaska – de er overalt.

Begi deg ut til fots på noen av de mange stiene, slik at du virkelig får et inntrykk av fjellmassene.

Husk kamera og en varm lue slik at du virkelig kan nyte Alaskas topper!

5. Isbreer

Da den siste istiden tok slutt, smeltet en rekke isbreer. Men Alaska er hjem til en rekke av naturens egne underverker.

Isbreen Matanuska ligger bare to timers kjøring fra Anchorage, eller du kan bli med på en båttur til Prince William Sound og se flere isbreer som ruver over deg.

De som er mer eventyrlystne kan ta turen dypt inn i hjertet av Alaska og se McCarthy-Kennecott – den eneste isbreen i Alaska med et hotell rett ved siden av!

6. Nordlyset

Inuitene trodde at nordlyset var åndene til fisk, hjort, bjørn og deres avdøde, som passet på jorden.

Ett av de beste stedene i Alaska å se nordlyset er fra en koselig hytte i området rundt Fairbanks.

Du finner ikke et bedre sted å se naturens eget lysshow enn i Alaska!

7. Fiske

Det er ikke uten grunn Alaska anses som verdens fiskehovedstad. Du finner ikke en slik overflod av elver, innsjøer og kyststripe som bugner av fisk noe annet sted.

I Alaska trenger du ikke reise langt ut med båt (så fremt du ikke skal fiske kveite eller slåss mot en stor laks). Her kan du kaste snøret i elven fra land og trekke opp ørret, abbor og en rekke andre fiskearter. Fisk i urbane eller landlige omgivelser – ditt valg.

I Alaska skapes fiskehistorier du kan imponere venner med – som ikke er skrøner!

8. Kenai Peninsula

Intet besøk i Alaska er komplett uten en tur til halvøya Kenai. Dette er et av de vakreste områdene i delstaten, hvor halvøya stikker ut i Stillehavet, rett sør for Anchorage.

Byene Seward og Sterling er vel verdt et besøk, og byr på en rekke flotte opplevelser. Men det som virkelig imponerer er de spektakulære fjellkjedene og den nærmest uberørte og ulendte kystlinjen.

Halvøya er også hjem til fire aktive vulkaner!

9. Bilferie

Det å kjøre gjennom denne fantastiske delstaten er kanskje den beste grunnen til å velge Alaska. Du har aldri sett noe lignende av hva du kommer til å oppleve underveis. Omgitt av vakkert landskap, bestående av fjellkjeder, vill kystlinje og krystallklare innsjøer, kjører du fra opplevelse til opplevelse.

Du er nesten garantert å se dyreliv underveis, enten det er bjørn, elg, hjort, tynnhornsau eller sel.

Ikke noe i Nord-Amerika kommer i nærheten av bilferie i Alaska!

10. The Iditarod

Dette er verdens lengste hundesledeløp, som starter i Anchorage og avsluttes i Nome. Løpet avholdes om vinteren og er det største og mest konkurransedyktige av sitt slag. Deltagerne legger ut på en episk reise, som tar nesten to uker å fullføre.

Hvert år kommer tusenvis av besøkende for å være med på denne utrolige opplevelsen – fra tilskuersiden.

Du kan se starten i Anchorage, eller bli med på reisen. Du trenger ikke ha det like tøft som deltagerne, men bo komfortabelt på hotell eller lodger langs ruten.

11. Ingen mennesker

Alaska er den minst befolkede delstaten i USA. Det er faktisk ett av de minst befolkede stedene i verden.

Dette er ett av få steder du kan reise og faktisk være (nesten) for deg selv. Totalt bor det rundt 700 000 mennesker i hele Alaska, og flertallet bor i byene.

Naturligvis strømmer turistene til delstaten om sommeren, men Alaska er stort, og her er det plass til alle.

Tenk sikkerhet først – så vil du være alene – gjør det i bil eller på en hytte!

Skroll til toppen