fbpx

10 grunner for å reise til Seychellene

Et unikt og vakkert øyparadis!

Med strender som tar pusten fra deg, utsøkt mat, dykkesteder i verdensklasse, fantastisk natur og asurblått hav, er det ikke rart Seychellene kalles et tropisk paradis.

Her er 10 grunner til at du bør reise nå…

1. Noen av verdens beste strender

Seychellene består av 115 øyer i Det indiske hav – og er et paradis for enhver strandelsker.

Hver anse (det kreolske ordet for strand), avslører den ene sukkerhvite stranden etter den andre. Frodig, tropisk jungel og krystallklart hav omringer strendene.

Den mest berømte stranden er Anse Source d’Argent, med sine unike granittformasjoner. Stranden ligger på øya La Digue, og det er ikke uten grunn den blir omtalt som «den vakreste stranden i verden». Stranda var også «stjernen» i filmer som Cast Away og Crusoe.

De som er glad i å snorkle reiser til Anse Lazio på Praslin, Seychellenes nest største øy. Et eventyrland rik på koraller og en vakker sandstrand. Beau Vallon og Mahé Island er både livlig og herlig. Anse Intendance i den sørlige enden er vakker, og ofte uten besøkende.

2. De herlige dyrene

Dyre- og fugleinteresserte kommer til å elske Seychellene. Øyriket er hjem til verdens minste frosk, noen av verdens største skilpadder og 12 endemiske fuglearter.

Du kan se Gardiners frosk om du begir deg til fots på Morne Seychellois (Mahé). Frosken kjennetegnes med grønnbrun farge. Du må ha et godt blikk om du skal finne den siden den ikke er mer enn 11 mm stor - så liten at den får plass på fingerneglen din.

Heldigvis er det lettere å se de enorme Aldabra-skilpaddene, en av største i verden. Skilpadden er endemisk til Seychellene, og du kan se dem på hoteller, restauranter og destillerier, hvor de holdes som kjæledyr.

Ønsker du å se dem i det fri, må du besøke North Island, Cousin Island, Curieuse Island, eller Aldabra atoll, hvor de opprinnelig kommer fra.

Fugleelskere har den sjeldne sorte papegøyen, som også er endemisk for Seychellene, øverst på listen. Dette er også den nasjonalfuglen. Både magpie robin og warbler har blitt reddet fra utryddelse. Sistnevnte kan du se på Cousin Island, en tidligere kokosplantasje som ble omgjort til naturreservat da de siste warblers ble funnet her. Besøkende er kun tillatt på øya til spesifikke tider, og turen må forhåndsbestilles fra Praslin.

Fuglekikkere må for all del ta turen til Bird Island, et privat reservat med en overflod av fugler. Øya kan besøkes med fly, som har avgang en gang om dagen. Det er nødvendig med overnatting på øyas eksklusive resort.

3. Fantastiske fotturer

Om du klarer å komme deg vekk fra de fortryllende strendene på Seychellene, venter en rekke spennende aktiviteter og opplevelser.

De største øyene er velsignet med vakre fjell og grønn jungel, alle relativt uberørte og klare til å bli utforsket.

Det er stier og fotturer som passer alle aldre og nivåer. Du trenger med andre ord ikke være i ekstremt god form for å komme deg ut i den vakre naturen.

The Anse Major Trail på Mahé er en relativt lett fottur, som tar deg gjennom og forbi de unike granittformasjonene.

The Anse Georgette Trail på Praslin er en moderat vandring som tar deg fra en vakker strand til en annen. Stien ligger på øyas nordligste punkt.

Fotturen til Morne Seychellois, det høyeste punktet på Mahé, er en litt mer utfordrende tur som tar fem timer. Men du belønnes med en utsikt over øyene som ja, rett og slett tar pusten fra deg.

4. Smakfull, kreolsk mat

Fusjon er ikke et nytt konsept på Seychellene. Rettene er inspirert av afrikansk, kinesisk, europeisk og indiske mat, og byr på lekre, lokale kreolske retter.

Det hjelper også at øya har tilgang til havet, med alt som frister der. På menyen står tunfisk, bonito, havabbor, rød snapper, barrakuda, makrell og hummer – tilberedt på alle mulige måter.

En populær rett er zourit (blekksprut), laget i kremet karri. En annen rett du absolutt må make er tec tec (små blåskjell som er samlet fra stranden og deretter kokt med gresskar til en velsmakende suppe). Indisk snacks, som samosas, kan kjøpes på gatehjørnet.

De som har litt mer eventyrlystene smaksganer kan prøve den lokale hai chutney. Eller flaggermus i karri. Rettene er tilgjengelig i de fleste kreolske takeways. Ifølge lokalbefolkningen serveres de beste av disse rettene på Marie Antoinette Creole Restaurant på Mahé.
Ønsker du å prøve fruit bat (flaggermus) ravioli, går du til La Plaine St. Andre på Mahé.

For å smake deg gjennom kreolske retter, ta turen til Boatshed i Beau Vallon for deres kreolske buffé. Her er det utallige retter å smake seg gjennom, og det er også en «spis-så-mye-du-vil» buffé.
Eller du kan spørre en av de lokale hvor den beste maten serveres. Du kan heller ikke forlate Seychellene uten å ha spist en kokoskarri.

På hotellene serveres utmerket mat, både lokale og internasjonale retter.

5. Dykking i verdensklasse

Seychellene lokker med noen av verdens beste dykkesteder. Fra korallhager rett utenfor kysten, til skipsvrak med rikt dyreliv rundt. Øyriket er et eventyrland for alle dykkere.

Hovedøyene Mahé, Praslin og La Digue er de mest populære. De tre øyene kalles den indre øygruppen og består av fjellkjeder som forsvinner ned i havet. Øyene hviler på et grunt platå, rikt på marineliv.

De ytre øyene i sør er alle koralløyer eller sandøyer, hvor de fleste er ubebodde. Derfor er det et paradis for dykkere, med utmerkede muligheter til å utforske havet, som ikke altfor mange har gjort før dem.

Den beste perioden for dykking er april, oktober og november. Da er havet rolig og du kan dykke med haier og djevelskate. Under monsunsesongen (sen mai til september) er sikten dårligere, men mye plankton lokker til seg hvalhai.

6. Herlig vær – hele året

Selv om Seychellene har sesonger, er det været behagelig og deilig året rundt. Selv om det er perioder med mer regn, er det alltid varmt og regnet varer aldri lenge nok til å skylle bort hele dagen.
Temperaturen varierer med pluss/minus noen grader fra 30 grader. Det er varmt, men ikke for varmt.

Selv om de færreste som reiser på ferie ønsker seg regn, er det flott på Seychellene selv når det regner. Dessuten – det er alltid en bar eller restaurant du kan besøk, og høre regnet falle mens du nyter en Piña Colada.

7. Se (og le av) Kjærlighetsnøtten

På Seychellene finner du mange spesielle palmetyper, som kun eksisterer på noen av øyene. Blant disse er dobbeltkokosnøtt, eller coco de mer. Dette er en unik nøtt som kun finnes på øyene Praslin og Curieuse. Denne typen blir ofte kalt Kjærlighetsnøtta, og den store nøtten er verdens største frø. Kallenavnet kommer av at nøtten har en spesiell fasong som kan minne om en kvinnes hofteparti.

Nøttene veier rundt 22 kilo og det er nesten merkelig at disse gigantene kan vokse på trær.

8. Besøk to steder på UNESCOs verdensarvliste

Seychellene er hjem til to steder som har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste: Vallee de Mai på Praslin og Aldabra Atoll, som er del av de ytre øyene.

Vallee de Mai er et must for alle besøkende, og det beste stedet å se et stor antall av kokosnøttene Coco de Mer.

Aldabra Atoll kan kun nås med båt, og ligger 1150 km sørvest for Mahé. Dette er den største korallatollen i verden, og består av en rekke øyer som grenser til en lagune så stor at hele Mahé får plass inni den.

Øyene har en helt unik flora og fauna, samt verdens største antall av kjempeskilpadder – hele 150 000 av disse vakre skapningene. I tillegg har lagunen et enormt marineliv.

En tur hit må planlegges nøye, og den koster.

9. Fiske i verdensklasse

Nærheten til Det indiske hav og det faktum at hobbyfiskere ikke trenger fisketillatelse, gjør Seychellene til en ideell destinasjon for de som ønsker å prøve fiskelykken.

Lei en båt, bli med på en organisert båttur eller ta turen til Alphonse Island for å fange noen av de beste fiskene i havet.

10. Smaken av rom

Enhver som romdrikker ønsker å smake på ekte øy-rom! Lokal rom er lett tilgjengelig og meget velsmakende, og bør gå hånd i hånd med et hvert besøk på Seychellene.

Et besøk på Takamara Rum Distillery på Mahé er et absolutt must. Restauranten her anses som en av de beste på øya, og cocktailene holder et høyere nivå enn ellers – de fleste inneholder rom – naturligvis.

Det lokale ølet, Seybrew, og palmevin må også prøves!

Skroll til toppen