fbpx

5 grunner til å reise til Tanzania i lavsesongen

En roligere side av Tanzania!

Tanken på å begi seg ut på safari i den våte tiden høres kanskje ikke fristende ut, ikke sant?

Men, det lodgene anser som lavsesong, anser vi som den «grønne» sesongen, som er ganske spesiell. Det er en rekke fordeler med å reise utenom høysesongen, som du sikkert ikke visste.

Vi gir deg 5 grunner til hvorfor du bør reise til Tanzania i lavsesongen, som er absolutt fantastisk.

Pssst – ikke si det til noen!

1. Unngå folkemassene

Tanzania er vakkert, autentisk og en uslåelig safaridestinasjon, hjem til spektakulære naturfenomener som Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret og Den store vandringen. Ikke rart at landet tiltrekker seg millioner av turister hvert år!

Én av de største fordelene med å reise i lavsesongen er at du kan unngå folkemassene. Forestill deg de eviglange slettene i Serengeti, uten å se en eneste bil. Opplev og utforsk løveflokkene helt alene, uten å måtte «dele» dem med andre turister. Slapp av på en av de guddommelige strendene, som du har helt for deg selv.

Under lavsesongen vil du ha mer tid og rom til å utforske og dukke dypere ned i de unike stedene.

2. Valuta for pengene

La oss være ærlige, en safari i Tanzania kan være dyrt. Men med god planlegging kan du få fordel av gode rabatter, og dra på safari som koster det dobbelte i andre måneder.

Når folkemengden tynnes ut, vil mange overnattingssteder senke prisene og tilby forlokkende spesialpriser som gjør at safarien plutselig er mer økonomisk. Eller du kan velge å kose deg i luksus på en femstjerners lodge med All Inclusive som du kanskje ikke hadde hatt råd til ellers.

Til og med flybillettene er vanligvis rimeligere sammenlignet med de mest populære månedene, som juli, august og desember.

3. Været

Din største bekymring er, forståelig nok, at det vil regne dagen lang og ferien falle sammen. Det er ikke slik det er. Normalt sett regner det ikke kontinuerlig. Det er ofte kraftig regn om natten eller tidlig om morgenen, men det klarner opp og så kommer solen.

Mesteparten av tiden er temperaturen på rundt 25 grader, som er ideelt. Det er ikke like varmt og støvete som i januar-februar, og spesielt steder i høyden er det ikke like kaldt som i vintermånedene juni til august.

4. Fantastiske fotomuligheter

Oppriktig talt synes vi at rett før, under og rett etter regntiden, er landskapet på sitt vakreste! Med dramatiske skyer fulle av regn i bakgrunnen, så blir lyset mer intenst og dypt. Regnet forvandler de støvete slettene til grønne marker, og etterlater luften frisk og skarp. Etter gode mengder med regn er bakken i Ngorongoro-krateret plutselig blitt et blomstrende, luksuriøst sted, med rosa, gule, blå og hvite blomster overalt.

Også Zanzibar får et grønt landskap, med herlige kontraster til de hvite strendene. Dagene avsluttes med spektakulære solnedganger.

En safari i lavsesongen byr på de beste fotomulighetene, som gjør at bildene ser ut som om de er tatt av en profesjonell fotograf.

5. Babyer og fugler

Nasjonalparkene i Tanzania byr på spektakulære safariopplevelser hele året. I starten av året er da mange av dyrene føder. En safari i regntiden er en utmerket tid å se de klumsete kalvene, de nysgjerrige føllene og søte valpene leke. Glem ikke at rovdyrene er klar over dette, og de følger tett i hælene på dyr med unger.

Mars og april er de månedene da store flokker med fugler returnerer. På denne tiden ankommer tusenvis av storker, pelikaner og hornfugler Lake Manyara. De herlige dunbløte flamingoene gir innsjøen et rosa bånd mens de flokker seg sammen i det grunne vannet. En magisk tid for fugleelskere!

Når er det lavsesong i Tanzania?

Lavsesongen er generelt sett fra mars til juni (den lange regntiden) og november til midten av desember (den korte regntiden).

Husk at klimaet endrer seg, akkurat som i resten av verden, og regnet blir mer og mer uforutsigbart. Månedene april, mai og november er den beste tiden til å nyte gode rabatter og flotte tilbud.

Kort sagt, å reise i lavsesongen betyr at du unngår folkemassene, drar fordeler av rabatterte priser og opplever unike hendelser som ikke skjer i høysesongen!

Skroll til toppen