fbpx

12 grunner til å besøke Egypt

Fy farao for et land!

Egypt er kjent for sine eldgamle skatter og unike historie. For faraoer, pyramider, kongegraver og templer.

Men Egypt er langt mer enn dette. Herlige strender, cruise på verdens lengste elv, velsmakende måltider, livlige basarområder og et fargerikt liv under havoverflaten.

Her får du 12 grunner til å velge Egypt til din neste ferie:

1. En av verdens eldste sivilisasjoner

Oldtidens Egypt er en av de mest kjente, eldste og fascinerende sivilisasjoner i verden. Pyramidene ved Giza, det eneste gjenværende monumentet av oldtidens underverker, kombinert med kongegraver, templer, hieroglyfer og store statuer.

Egypts gamle hemmeligheter er fortsatt ikke avslørt. Arkeologene fryder seg jevnlig over nye og spennende funn. Det er fortsatt ingen som vet hva som vil dukke frem i sanden neste gang de graver.

2. Cruise på verdens lengste elv

Nilen bukter seg hele 6 695 kilometer gjennom Egypt og flyter ut i Middelhavet. Hva er vel bedre enn å oppleve landet fra et lekkert cruiseskip?

Tidlig om morgenen kaster skipet loss. Landskapet skifter farge. Frodige grønne marker blir til gul ørken, før det skifter tilbake igjen og går helt ned til Nilens bredd. Livet om bord foregår i et stille og rolig tempo, bare avbrutt av tempelbesøk.

3. Livet under havoverflaten

Rødehavet er et av de beste stedene i verden når det kommer til snorkle- og dykkeopplevelser. Siktbarheten er glimrende og det er ikke uvanlig å kunne se tretti meter fremover og nedover.

Under havoverflaten er det en eksplosjon av farger i form av fisker og koraller. Det er så vakkert at du ikke har lyst til å komme til overflaten igjen!

Det tilbys en rekke båtturer, for både dykkere og snorklere. Dykkere lokkes med dagsturer og liveaboard, med dykketurer til vrak og rev, fra stranden eller båt.

4. Kamelturer i ørkenen

Rundt 90 prosent av Egypt består av ørken og den beste måten å oppleve ørkenen på, er med kamel.

De godmodige kamelene frakter deg over sanden i rolig tempo mens du nyter utsikten over det vakre landskapet. Du hensettes tilbake i tid, til da kamelene var det eneste transportmiddelet i landet, og føler deg som Lawrence av Arabia – eller en egyptisk prinsesse.

Kamelturen kan også kombineres med besøk i en beduinleir, etterfulgt av middag og stjernetitting.

5. Slaraffenliv på vakre strender

Ikke noe er bedre enn å stikke tærne dypt i sanden, lene seg tilbake på solseng og la hverdag være hverdag.

Egypt er hjem til en rekke flotte strender, med kritthvit sand og turkisblått hav.

Vanntemperaturen i Rødehavet er sjelden under 20 grader så en avkjølende dukkert hører med – hele året.

6. Let etter skatter i Khan el Khalili

Intet besøk til Kairo er komplett uten en tur til basarområdet Khan el Khalili, et paradis for handleglade. Her finner du alt fra statuer til gull, papyrus, vannpiper og krydder. Butikkene ligger side om side i de trange smugene og pruting er en del av handelen.

Etter endt shoppingrunde kan du slå deg ned på en av de mange kafeene og ta en kopp myntete og røyke vannpipe mens du ser på livet rundt deg.

7. Svev over Luxor

Solen har så vidt begynt å våkne når dere ankommer varmluftballong. Det er tidlig morgen når dere gjør dere klare for en uforglemmelig reise i luften.

Luxor er spektakulær fra bakken – og enda mer imponerende fra luften. Dere får oppleve Luxors berømte templer og statuer fra fugleperspektiv.

Turen avsluttes med frokost.

8. Følg i fotsporene til Moses

Det var på toppen av Sinaifjellet (også kalt Mosesfjellet) at Moses, ifølge Det gamle testamentet, mottok De ti bud.

Sinaifjellet er 2285 meter og turen opp tar rundt tre timer. De fleste går opp fjellet om natten for å få med seg soloppgangen over Sinai.

9. Smaken av Egypt

Egyptisk mat har blitt påvirket av nabolandene, noe som har resultert i velsmakende retter. Ikke bare smaker maten godt, den er også en del av kulturen.

Maten er mildt krydret og rettene varierer fra region til region, men kalles det samme selv om de er tilberedt med fisk i kystbyene og med kjøtt eller fjærkre i innlandet.

Vi anbefaler å prøve både kusharita’miya og ful i løpet av turen.

10. Flott hoteller, resorter og cruiseskip

Når du er på ferie vil du bo flott – og i Egypt er utvalget stort.

I Kairo kan du bo på luksushoteller rett ved pyramidene og du kan seile med femstjerners skip eller en elegant dahabiya på Nilen. I Aswan kan du sjekke inn på Old Cataract hvor Agatha Christie skrev Døden på Nilen.

Badebyene Hurghada og Sharm el Sheik lokker med fantastiske resorter, med lekre strender, badebasseng, spa-avdeling og lekeplass for barn.

11. Arkitekturen og kunst

Kairo er hjem til noen av de flotteste islamske bygningene i verden. Arkitekturen er imponerende, og ansett som nasjonale skatter. De fleste er moskeer, som er rundt 1200 år gamle, som Ibn Tulun, Muhammed Ali og Madrassa of Sultan Hassan.

12. Været

Egypt er en helårsdestinasjon hvor solen skinner året rundt. Klimaet er tørt og solrikt, noe som er riktig så deilig når det er høstvær og vinter hjemme.

Mange velger Rødehavet om sommeren, både på grunn av været og at det gjerne blåser litt.

Kulturreiser med mye sightseeing kan være en prøvelse i sommervarmen da dagtemperaturen kan nærme seg 45 grader.

Skroll til toppen