fbpx

11 grunner til å reise til Hawaii

Selve definisjonen på en drømmereise!

Den utrolige øygruppen er manges feriedrøm, spesielt når det kommer til bryllupsreiser. Ikke så rart, med tanke på at øygruppen har fantastisk natur og paradisstrender, flotte hoteller og vakre solnedganger.

Men øystaten Hawaii har en rekke andre opplevelser å by på også.

Her får du 11 grunner til å velge Hawaii for din neste drømmeferie:

1. Strendene

Med en 1200 kilometer lang kystlinje og over 400 navngitte strender, er du garantert å finne en strand som passer for deg.

På Hawaii kan du også velge hvilken farge du vil ha på stranden. Det er strender med hvit, gul, svart og rød sand, ja til og med en grønn sandstrand.

2. Vulkaner

Samtlige av Hawaiis øyer er skapt av vulkaner som har reist seg fra havbunnen. På flere av øyene er det fortsatt aktivitet, og du kan se lavaen strømme ut i havet. Dermed skapes øyene så å si rett foran øynene dine.

Mest aktiv er Kilauea (1247 meter) på øyen Hawaii (Big Island), som har hatt jevnlige utbrudd siden 1983. En helikoptertur over området nær vulkanen gir gode muligheter for å se varm lava strømme mot havet.

På Maui er vulkanen Haleakala den mest populære attraksjonen. Kjør opp til toppen for å se solnedgangen – en opplevelse du ikke vil være foruten.

Kauai er hjem til krateret til Mount Waialeale, som du kan oppleve på en helikoptertur.

På Oahu kan du begi deg til fots opp til toppen av Diamond Head.

3. Havet

Der det er øyer, er det vann, og Hawaii har et bredt spekter vannrelaterte aktiviteter du kan være med på.

Farvannet utenfor øyene er rikt på fargerike fisker, hval, skilpadder og hai.

Hawaii har noen av de beste surfestedene i verden, og det er også mulig å ta et surfekurs. Windsurfing og boogie boarding er også populært.

Ønsker du å oppleve livet under havoverflaten, er øystaten utmerket for både snorkeling og dykking.
Vil du oppleve hva havet har å by på, men forbli tørr, velger du en tur med motorbåt eller katamaran. Det arrangeres båtturer for hvaltitting, solnedgangs- og middagscruise.

For de som vil prøve fiskelykken, er dyphavsfiske aktiviteten for deg.

Adrenalinsøkere velger parasailing, som gir flott utsikt over hav og land der du henger høyt oppe i luften og blir dratt rundt av båten.

4. Kulturen

Hawaii er den eneste staten i USA hvor alle er en minoritet. I tillegg til de opprinnelige hawaiianerne, som seilte til Hawaii fra øyene i Polynesia, har øyene tiltrukket seg mennesker fra hele verden, inkludert Kina, Japan, Filipinene, Sør-Amerika og Europa.

Mange ankom øyene for å jobbe på sukker- og ananasplantasjene, som er å finne på alle de store øyene.

Hver av disse immigrantgruppene tok med seg sin unike kultur, og Hawaii er i dag en herlig blanding av alle disse. Nesten 25 prosent av innbyggerne hevder å nedstamme fra minst to raser.

Dermed er det duket for underholdning i form av dans, sang og musikk. Den berømte hula-dansen er opprinnelig en seremoniell dans for gudene, og verdt å få med seg. Du kan også ta et hulakurs.

Du vil ikke gå glipp av en luau, en tradisjonell hawaiisk fest, ledsaget av underholdning. Det er vanlig å grille en hel gris, i tillegg til at det serveres en rekke tradisjonelle retter. Underholdning består av sang, flammesluking og hula-dans.

5. Historie

Rundt tusen år før Columbus oppdaget Amerika, slå folk fra Polynesia seg ned på Hawaii. I 1778 «oppdaget» kaptein James Cook øyene og i 1795 forente kong Kamehameha I alle øyene.

Historieinteresserte kan fryde seg over en rekke museer, guidede turer og kulturelle sentre, fordelt på flere av øyene.

Den mest berømte attraksjonen er Pearl Harbor, hvor japanerne bombet den amerikanske stillehavsflåten 7.desember 1941. Angrepet medførte at USA ble trukket inn i andre verdenskrig.

6. Maten

Hawaii er en smeltedigel av kulturer, og det gjenspeiles i maten. Hver eneste kultur har tilført noe til øystatens kjøkken.

Du bør absolutt prøve minst én lokal rett under besøket. Enten du velger poikāluapua’apokelomi laks eller ʻopihi, er du garantert å finne din favoritt.

Du kan spise på små koselige gatekjøkken (prøv grillet mais) eller restauranter i byene.

En populær opplevelse er å delta på en luau, hvor det serveres helstekt gris og andre retter samt tradisjonell underholdning.

Hawaii er også kjent for sine plantasjer med ananaser og nøtter, så du går aldri sulten på Hawaii.

7. Geografi

Ingen av Hawaiis øyer er like, og det gjør et besøk her enda mer spennende. Felles for de alle er naturligvis de vakre strendene.

Kauai er frodig og grønn, med imponerende klipper som stuper ned i havet.

Oahu er hjem til den verdensberømte Waikiki Beach, men også en rekke andre flotte strender samt vulkanen Diamond Head.

Maui frister med Iao Valley, kjøreturen til Hana som tar deg gjennom et bredt spekter av landskaper og vulkanen Haleakala.

Hawaii (Big Island) viser frem sitt vulkanske landskap. Her ser du sort lava, vakre fossefall og tropiske regnskog. Du kan ri hest ned i bunnen av Waipio Valley, en tur som tar deg til en sort sandstrand.

8. Soloppgang og solnedgang

Det er ikke mange steder i verden du kan se både soloppgangen og solnedgangen. Men på Hawaii er det mulig!

Her står solen opp i øst og forsvinner ned i vest, over havet, hver eneste dag.

Du bør få med deg minst ett solnedgangscruise mens du er på Hawaii.

Synet av solen som står opp og går ned, er vakkert – og befriende for sjelen.

9. Aloha-ånden

ALOHA!

Det betyr velkommen – og du føler deg virkelig velkommen på Hawaii. Ordet symboliserer hele oppholdet ditt. Hawaii er nemlig ett av de koseligste reisemål du kan tenke deg.

Overalt ønskes du velkommen med store smil og gjestfrihet, uansett om det er servitøren på restauranten, guiden eller damen i butikken.

Menneskene på Hawaii vet virkelig hvordan de får besøkende til å føle seg velkomne.

10. Et paradis for opplevelser

Hawaii er ideelt for mer enn bare late dager på stranden.

Øystaten frister med en rekke vannaktiviteter, som surfing, boogie boarding, snorkeling, dykking, båtturer og fiske.

Du kan bestige vulkaner, lære huladans, ri på hest, bli med på båtturer, spille golf, begi deg til fots mot vakre fossefall og ziplining.

Bli med på besøk på plantasjer, som inkluderer både ananas, kaffe og nøtter.

Øyene kan lett utforskes med bil, som tar deg med til små, sjarmerende byer og ut i den vakre naturen.

11. Romantikk

Tusenvis av par velger Hawaii til bryllupsreisen, og like mange gifter seg på en av øyene. Fullt forståelig, for Hawaii oser av romantikk.

Lekre hoteller med strand, basseng og spa-avdeling, flotte restauranter, vakre solnedganger og opplevelser gjør at det er lett å nyte samværet med partneren.

Skroll til toppen