fbpx

6 grunner til å velge Maldivene

Et av de vakreste reisemålene i verden!

Langstrakte, kritthvite strender. Krystallklart, turkisblått hav. Villaer på påler i vannet. Romantiske middager med stearinlys. Et glass champagne i en gazebo….

Med mer enn tusen flotte øyer og 26 korallatoller som bugner med marineliv, kan du slappe av på stranden eller utforske det spektakulære livet under havoverflaten.

Her kommer 6 grunner til å velge Maldivene:

1. Slaraffenliv på vakre strender

Strendene er uten tvil den første grunnen til å velge Maldivene. Hvem vil ikke slappe av på en solstol og titte ut på det asurblåe Indiske hav som kysser horisonten i det fjerne?

Mens morgenene er fylt med mykt solskinn og bølgesus er skumringens fargetoner i rødt, oransje og lilla riktig så magisk. Nyt brisen fra havet og lyden av bølgene i en konstant temperatur på mellom 25 og 30 grader. Omdefiner romantikken under et hav av stjerner.

2. Svøm med hvalhai

De majestetiske og enorme hvalhaiene, sammen med de mindre revhaiene, lurer fredfullt i korallatollene og lagunene rundt resortene.

Selv om disse dyrene holder til i hele området, er atollene Baa og Ari samt Maaya Thila, de beste stedene å se dem på nært hold.

3. Opplev korallrevene

På med svømmeføtter og dykkemaske slik at du kan utforske de vakre korallrevene og det fargerike livet under havoverflaten. Du kan enten snorkle eller dykke.

Her kommer du tett på djevelrokker, skilpadder og barracudaer mens du svømmer i krystallklart vann. Korallfiskene, som kommer i alle farger og størrelser, er vennlige og søte. Det er en meget god idé å ta med et vanntett kamera slik at du kan fotografere marinelivet.

4. Vannsportaktiviteter

Du trenger ikke bare slappe av på stranden eller snorkle når du er på Maldivene.

De fleste resortene tilbyr en rekke vannaktiviteter som byr på fart og spenning. Velg mellom kajakk, kano, vannski, snorkling, X-Jet Blades (rollerblading) eller vannskuter.

Båtturer for å se etter delfiner og havskilpadder bør også stå på listen.

5. Nyt maten

Om du fortsatt er i tvil om hvorfor du skal reise til Maldivene, da bør dette punktet overbevise deg. En av grunnene til å besøke øyriket er for å smake lokale retter som tuna med karri, gjerne inntatt ved en blå lagune mens du nyter havbrisen.

Kos deg med fersk sjømat som Garudhiya (fiskesuppe med lime, chili, ris, karriblader, løk og kokos) eller Mas Kashi (tørket fisk med mango og kokos).

6. Skjem deg bort på spa

På Maldivene er spa, vel, mer enn bare et spa. Det er en opplevelse, en reise som berører sjelen din. En reise hvor du kan hengi deg totalt til, og en mulighet til å virkelig skjemme deg bort…

Få massasje omgitt av en frodig hage eller mens du ser utover havet.

Om total hengivenhet til kropp og sjel ikke er helt din stil kan du nøye deg med en avslappende massasje etter en dag på stranden eller med aktiviteter.

Skroll til toppen