fbpx

Maldivene

Skreddersydde reiser til Det indiske hav

Maldivene

Fantastiske paradisstrender!

Maldivene lokker med kritthvite strender, kokospalmer som vaier, turkisblått hav og lekre hoteller. Dette er et reisemål som ikke kan beskrives – det må rett og slett oppleves.
Øygruppen består av 1190 øyer fordelt på 26 atoller. 202 av øyene er bebodd og 110 av disse er hotelløyer.
På Maldivene er det barfotluksus som gjelder. Men det er også flere muligheter for de som ønsker en litt mer aktiv ferie. Utforsk det vakre livet under havoverflaten, enten med snorkel og maske eller på en dykketur.
Bo i lekre bungalower langs strandkanten eller nyt livet i rom som står på påler ute i vannet. Maldivene er et yndet reisemål for bryllupsreiser, kjærestetur eller familieferie.

Paradiset venter på deg – hele året!

Reiseforslag

Norske statsborgere får visum for inntil 30 dagers opphold utstedt ved ankomst. Alle reisende til Maldivene må ha pass, som må være gyldig i minst seks måneder etter utreise. Passet må være maskinlesbart. Norske nødpass godtas ikke for innreise til Maldivene.
Reisende må også ha med gyldig returbillett.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

Det anbefales vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Ingen spesifikke tilleggsvaksiner er nødvendig.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Maldivene er et muslimsk land og har totalforbud mot innførsel av alkoholholdige drikkevarer. Det er også forbudt å importere pornografisk materiale, narkotiske stoffer og religiøse symboler. Det er ikke tillatt å innføre ferskt kjøtt og deler av planter eller dyr. Det er strenge straffer for innførsel av narkotika, samt utførsel av hele eller deler av truede dyr og planter.

Merk at alkohol kan kjøpes på hotellene.

Maldivene har et tropisk klima og kan besøkes hele året.
Gjennomsnittstemperaturen på det høyeste er 31 grader celsius og gjennomsnittstemperaturen på det laveste er 26 grader celsius.
Sørvestmonsunen er fra mai til oktober, som kan medføre regn.

Maldivene er en øygruppe i Det indiske hav som består av 1190 øyer fordelt på 26 atoller. 202 av øyene er bebodd og 110 av dem er hotelløyer. Det vil si at hvert hotell ligger på en privat øy.

For å komme til hotellene, må reisende enten benytte sjøfly eller hurtigbåt fra hovedøya Male, hvor den internasjonale flyplassen ligger. Transfer fra Male til resortene (tur/retur) er inkludert i våre reiser.

På dagtid er påkledningen avslappet. Ta med badetøy, lett bomullstøy samt badesko som beskytter mot koraller og små rokker under bading.

I byen Male og på andre utflukter dekker man det meste av beina og skuldrene.

Påkledning på hoteller og resorter er meget avslappet, men det er ikke tillatt å bade/sole seg toppløs. Nakenbading er strengt forbudt.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Mauritius, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Vi kan tilby en symbolsk seremoni – en intim og flott opplevelse for brudepar som i forkant av reisen har valgt en enkel vielse i Norge.

Hotellet arrangerer en symbolsk vielse på et område, som er vakkert dekorert etter deres ønske.

Det offisielle språket på Maldivene er dhivehi, men engelsk er meget utbredt.

Islam er statsreligionen.

Myntenheten på Maldivene er rufiyaa (RF). Amerikanske dollar (USD) og Euro aksepteres nesten alle steder. Det er ikke nødvendig å veksle til lokal valuta ved ankomst til Maldivene. Merk at mange av hotellene kun aksepterer fremmed valuta (dollar og Euro).

Merk at ved betaling med amerikanske dollar, er det av sikkerhetsmessige årsaker, kun akseptert å ta imot betaling med nyere pengesedler (fra 2009 eller nyere).

Tar du ut eller veksler inn dollar/euro i Norge før avreise, husk å sjekke datoen på sedlene slik at du kun har sedler fra 2009 eller nyere før du ankommer Maldivene.

De fleste hoteller/resorter og butikker aksepterer kredittkort som Visa, Mastercard og Eurocard.

Vannet i springen er kjemisk behandlet og kan derfor drikkes. Vann på flaske kan kjøpes nesten alle steder dersom man foretrekker det.

Prisnivået på hotellene på Maldivene er relativt høyt. Det kan derfor lønne seg å inkludere måltider i oppholdet. Flere av hotellene tilbyr også All Inklusiv, det vil si at alle måltider med drikke er inkludert.

I de lokale butikkene, spesielt på hovedøya Male, er prisene langt under norske priser.

De fleste steder er det vanlig å gi bagasjebæreren 1 USD per koffert.
På de fleste resortene er det vanlig å gi servitøren tips direkte etter endt opphold. Har dere hatt flere kelnere under oppholdet, er det normalt en «tipping box» hvor tips kan avleveres. Tips blir da fordelt mellom personalet.
Det er også normalt at man betaler værelsespersonal/butler tips direkte.

Beløpet man betaler i tips er individuelt og avhenger av hvor fornøyd man er med servicen man har fått. Som retningslinje er 10-15 USD per uke.

På enkelte restauranter er service ikke inkludert, og dette opplyses det om på menyen. Da er det vanlig å legge på 10 prosent.

Tidsforskjellen mellom Maldivene og Norge er +4 timer om det er vintertid i Norge og +3 timer om det er sommertid i Norge.

Vanligvis er det åpent søndag til torsdag. På Maldivene er det helg fra fredag til lørdag.

Maldivene er alt du kan drømme om, dersom du liker luksus på en liten øy. Til tross for at øyene er små, er det et utrolig høyt servicenivå samt utvalg av aktiviteter.

En reise til Maldivene kan derfor by på langt mer enn bare en ferie på en kritthvit sandstrand. Det kan være stor forskjell på øyene, så ta gjerne kontakt med oss om hvilken øy som passer best for dine ønsker.

Maldivene egner seg utmerket for par, bryllupsreise og familieferie.

Reisen til Maldivene tar vanligvis 11-18 timer, avhengig av flyselskap og endelig destinasjon i Maldivene.

Reiser til maldivene, maldivene reiser, reiser maldivene, tur til maldivene, badeferie maldivene, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, sydenferie

Taj Exotica Resort & Spa

Kom dere bort fra hverdagens stress og mas, til et sted hvor alt er bare luksus! På Taj Exotica er du på Taj-tid, som betyr at dere ikke gjør noe annet enn dere selv ønsker. Tiden står stille, men det er aldri et kjedelig øyeblikk.

Reiser til maldivene, maldivene reiser, reiser maldivene, tur til maldivene, badeferie maldivene, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, sydenferie

Taj Coral Reef Resort & Spa

Ett av de beste luksusresortene på Maldivene! Et lekkert resort som har eksotisk utsikt over havet og vakre solnedgangen – alt du trenger for en perfekt ferie.

Reiser til maldivene, maldivene reiser, reiser maldivene, tur til maldivene, badeferie maldivene, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, sydenferie

Heritance Aarah

På Heritance Aarah våkner dere opp i paradis. Lyden av havet, fantastiske opplevelser under havoverflaten og middag under en stjernedekket himmel. Heritance Aarah egner seg for par, kjærestetur, bryllupsreise og familier.

reiser maldivene

Sri Lanka og Maldivene

Kombiner kulturelle opplevelser på Sri Lanka med avslapning i luksuriøse omgivelser på Maldivene! En perfekt kombinasjon av opplevelser og avslapning!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen