Reiser til USA, Ranch i USA

Ville vesten er faktisk litt som før!

Vil du oppleve USA på ekte cowboy-vis og samtidig få en ferie utenom det vanlige? Da er ranch ferie noe for deg!

Det er lenge siden vesten var virkelig vill, men enkelte steder dyrkes fortsatt mytene om cowboylivet. Det er tidlig morgen og luften er frisk og klar. En støvsky stiger sakte til værs. Bakken vibrerer under føttene på hesten du sitter på. Ut av støvskyen kommer plutselig en bølge av sort muskelmasse, rautingen høres milevis unna, og kveg i hundrevis er på vei over sletten. Bak dem jager rytterne, som smeller sine digre pisker i luften og roper på ekte cowboy – vis: Hiii hay!

Se video:

Bedre enn dette kan det nesten ikke bli. Åpne sletter, frisk luft, følelsen av hesten som rolig frakter deg rundt i det vakre landskapet og knitringen fra bålet om kvelden. Historiene som utveksles rundt middagsbordet eller ved bassenget. Følelsen av å gjenoppleve USA som det en gang var.

Når du velger hvor du ønsker å tilbringe tiden på en ranch, må du først vurdere hva slags landskap du ønsker rundt deg: Åpne sletter, prærien, fjell eller den sørvestlige ørken. Deretter må du velge hvilken type ranch ferie du ønsker: Aktiv ferie med kveginnsamling, dagsturer eller kortere rideturer uten horder av kveg rundt deg.

* Working dude ranch:Dette er den mest genuine form for ranch opphold. Ranchen har ikke bare hester, men også et stort antall kveg, og du deltar aktivt i arbeidet. Dette er valget for de som ønsker å kombinere en genuin westernopplevelse med en aktiv, lærerik og minneverdig ferie. Standarden varierer mellom enkel og middelsgod.

* Dude ranch:Hesteridning står i fokus på disse ranchene, og cowboyen i deg vil våkne. Her kombineres ridning og andre aktiviteter. Disse ranchene er ofte litt mindre i størrelse og holder god standard.

* Resort dude ranch:Det blir rideturer, men her har du også et stort antall andre aktiviteter å velge mellom. Disse ranchene er ofte ganske store og innkvarteringen er av første klasse. Her bor du komfortabelt og har alle de moderne fasilitetene du trenger for en ferie med høy standard.

Tiden for når du skal reise er avgjørende for hvor du vil legge oppholdet. Ranchene i de nordlige statene (og det kjøligere klimaet) er mest populære og ettertraktede i sommermånedene, mens ranchene i de sørlige statene tilbyr varmere vær i vinterhalvåret.

Antall gjester som en ranch kan ta imot bør også spille en faktor for hvilken ranch du velger. Bor du på en ranch med bare åtte gjester, blir opplevelsen helt annerledes enn om du velger en ranch med 80 eller 100 gjester. Dette merkes meget godt når det kommer til bespisning og det sosiale.

Hva slags type overnatting du velger er også en viktig faktor. Standarden varierer fra rustikk til luksus, og alt mellom. Ranchene er velholdet og rene, men før du bestemmer deg, bør du ta i betraktning hvor viktig tilgang til internett, hårføner, jacuzzi og eget bad er for deg.

Alle måltider inngår i oppholdet, og det er ikke hvilke som helst måltider. Frokosten består av ekte amerikansk westernmat, store steker, piknik og BBQ. Det er westernmusikk, underholdning og gode, gamle cowboyhistorier som fortelles rundt leirbålet.

Ranchopphold er for alle, både par, familier og en vennegjeng.

Er du usikker på hvilke type ranch opphold du bør velge, ta kontakt med oss og vi hjelper deg.

La oss skreddersy din ranchferie! Se våre reiserartikler for inspirasjon:

Ranchopphold 1
Ranchopphold 3
Ranchopphold 4
Ranchopphold 5

DETTE KAN DU OPPLEVE PÅ RANCHFERIE

White Stallion Ranch

En av de mest populære ranchene i den sørlige delen av Arizona, med flott beliggenhet ikke langt fra byen Tucson. En sjarmerende ranch som ligger ved foten av Tucson- fjellene og i nærheten av Saguaro nasjonalpark. Dette er en familiedrevet ranch med høy standard og komfort. Her kommer du tett på naturen og rideturene tar deg gjennom et ulendt terreng med fjell og kaktus. I 50 år har familien har familien True ønsket sine gjester velkommen med åpne armer og introdusert dem til en ferie de aldri glemmer!

Les mer

Triple Creek Ranch

Dette er det ultimate innen luksus- ranches, med hytter som ligger lunt i skogen ved fjellkanten i vestlige Montana. Romantiske omgivelser, spektakulær natur, utsøkte måltider med noe godt i glasset og en service som topper det meste, gjør Triple Creek til et av beste stedene i verden. Leter dere etter den perfekte ranch- følelsen hvor dere blir skjemt bort? DETTE er ranchen – uten tvil!
Dette er en ”Kun for voksne” ranch og aldersgrensen er 16 år.

Les mer

Tombstone Monument Guest Ranch

Ranchen ligger omgitt av åpnet og ulendt terreng, med utsikt over Dragoon Mountains. Tidligere hørte området til Apache – indianerne, og hele området er rikt på historie. Det er kun 5 km til byen Tombstone, hvor du kan rusle i fotsporene til Wyatt Earp, Doc Holliday og den fredløse Curly Bill Brocius. Gjester på Tombstone Ranch føler ikke som de har reist vekk, men at de har reist tilbake i tid!

Les mer

Tanque Verde Ranch

Dette er det mest kjente ranch- programmet i Arizona. Ranchen ligger øst for Tucson og grenser til Saguaro nasjonalpark. En av Amerikas eldste kveg- og gjestrancher som har blitt oppgradert til en luksuriøs ranch som byr på den ultimate opplevelsen. Om det gjelder mat, aktiviteter eller overnatting, så tar vertskapet stolthet i å gi deg et eksepsjonelt opphold. Ranchen ligger vakkert til i ørkenområdet, omgitt av Rincon- fjellene.

Les mer

Stagecoach Trails Guest Ranch

Denne ranchen ønsker gjester i alle aldre velkommen til å komme og oppleve en Dude Ranch hvor Gamle vesten blandes med den nye. Ranchen ligger i den nordvestlige delen av Arizona, i Mohave- ørkenen. Når du ankommer Stagecoach er det som å trå tilbake i tid, og du føler deg som en ekte cowboy. Dine verter, JP og Tricia McCormick, gjør sitt ytterste for at gjestene skal føle seg som en del av familien og få et minneverdig opphold.

Les mer

Black Leg Ranch

Black Leg Ranch ble grunnlagt i 1882 og er eldre enn North Dakota! Ranchen eies og drives fortsatt av samme familie som la ned grunnsteinen i det forrige århundre. Et opphold her gir dere ikke bare basisinnføring i hvordan en ekte kvegranch fungerer, men også en historielekse i området fra nybyggernes tid og frem til i dag. Dette er ikke en ”dude ranch” eller en ”working ranch”. Det er en ”Working Cattle Ranch”. Med åpne armer blir du ønsket velkommen og får en ekte cowboy- opplevelse.

Les mer