fbpx

Sri Lanka

Skreddersydde reiser til Asia

Sri Lanka

En dråpe med paradis!

Opplev det dråpelignende paradiset i Indiahavet med døsig strandliv og imponerende arkitektur og historie. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Buddhistiske templer og klostre, vakre fossefall, fantastiske safariopplevelser, vandreturer og besøk på teplantasjer.

En reise til Sri Lanka er en kombinasjonen av natur, kultur, historie, gjestfrie mennesker og late dager på stranden!

Reiseforslag

Norske statsborgere trenger visum for reiser til Sri Lanka. For turistvisum er det mulig å søke online via Sri Lankas Electronic Travel Authoriy (ETA): http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Visum gis normalt for 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter utreise fra Sri Lanka og ha minst to ledige sider.
Visum koster USD 35,- per person, som betales når du søker.
Vi anbefaler at du søker om visum 3-4 uker før avreise og IKKE noe tidligere.

Sri Lanka ble erklært malariafritt i oktober 2016. Det er derfor ikke nødvendig å beskytte seg mot malariamygg eller ta forebyggende malariamedisin.
Det finnes denguefeber på hele Sri Lanka, også i byene. Det finnes ingen vaksine eller medisin man kan ta forebyggende. Man skal være omhyggelig med å beskytte seg mot mygg med myggspray (Deet eller Autan). Denguemyggen stikker hyppigst rundt soloppgang og solnedgang.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Myndigheter krever bevis på gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Sri Lanka har et tropisk og varmt regnklima. I mai til oktober sørger sommermonsunen for at det faller mest nedbør i vest. Fra november til januar får østkysten mest regn med vintermonsunen.
På vinterstid varierer gjennomsnittstemperaturen fra rundt 16 ºC i det sentrale høylandet, hvor det også kan komme frost noen ganger, til 33 ºC i lavlandet under sommeren. Den årlige gjennomsnittstemperaturen ligger på mellom 28 ºC og 31 ºC. Den varmeste måneden er mai, i begynnelsen av regnperioden.

Den lokale myntenheten på Sri Lanka heter srilankisk rupi (LKR).
Det lønner seg å veksle til den lokale valutaen når du er ankommet Sri Lanka.
Vi anbefaler at du har med kontanter i USD eller Euro, gjerne større dollarsedler som 50 eller 100. Mange steder benytter man fremdeles en omstendelig prosedyre der nummeret på hver enkelt seddel blir notert i kassererens regnskapsbok. Jo større sedler, desto mindre tid tar det. Små USD-sedler er det generelt ikke den store interesse for.

Handles det med kontanter, er det alltid i den lokale valutaen.

Bankkort som Visa, MasterCard, Diners eller American Express kan brukes som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i visse større forretninger. Vær oppmerksom på at det i praksis er svært begrenset mulighet til å heve kontanter på bankkort, for det er langt mellom minibankene.

Rupier kan bare veksles tilbake til utenlandsk valuta (f.eks. dollar) ved fremvisning av en gyldig kvittering fra opprinnelig offisiell veksling. Gjem derfor alltid kvitteringen når du har vekslet fra USD til LKR i tilfelle av at du skulle få bruk for å veksle tilbake igjen. Dette kan bare skje i lufthavnen ved utreise fra Sri Lanka.

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen, på landsbygda og tog kan man likevel komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller i landområder kan forekomme primitiv. Ta selv med toalettpapir eller en pakke våtservietter og gjerne hånddesinfeksjonsmiddel (fås på apotek). Da blir behovet for vann ikke så påtrengende. Dessuten reduserer bruken av hånddesinfeksjonsmiddel risikoen for mageproblemer til et minimum.

Ved ankomst på Sri Lanka blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Tog: På togreiser vil vi reise på den best mulige klassen. Det er stor forskjell på de enkelte avgangene, men vi bestreber oss på å benytte de beste forbindelsene. Generelt skal du ikke forvente den store luksusen, men togene er alltid en opplevelse!

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden på Sri Lanka ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Tidsforskjellen mellom Norge og Sri Lanka varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommertid: +3,5 time.
Vintertid: +4,5 time.

På mange hoteller, restauranter, kafeer og lignende vil det ofte bli lagt 10-15 prosent i ”service charge” til de oppgitt prisene. Dette vil fremgå av regningen. Er det ”service charge” på regningen, behøver man ikke gi ytterligere driks.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Sri Lanka byr på en rekke opplevelser og aktiviteter: Fiske, golf, varmluftballong, Mountain biking, dykking, surfing, rafting, båtturer, safari, vannsport, yoga og meditasjon og hval- og delfinsafari.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Sri Lanka, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Motiver av Buddha på klær, tatoveringer osv. må unngås da dette kan oppfattes som mangel på respekt for buddhismen og kan i verste fall føre til fengsling og deportering.

Srilankerne er et fantastisk søtt, hjertevarmt og smilende folkeferd, som tar imot turister med varme og store, gjestfrie smil. Selv om inderne generelt er vant med mange turister, blir det forventet at man respekterer helligdommene og skikkene deres med ærbødighet og korrekt oppførsel og påkledning.

Det er visse gylne regler for besøk i templer og moskeer. Man tar av seg skoene før man går inn i et tempel, en moské eller et privat hjem. Husk også at man skal holde fotsålene vekk fra helligdommer og andre mennesker når og hvis man setter seg. Det er ikke velsett å peke, hverken på gudestatuer eller på andre mennesker. Korte shorts og T-skjorter uten ermer er ikke velsett – dette gjelder spesielt for kvinner. Skal man besøke templer eller andre helligdommer, tilrådes det (og noen ganger forlanges det) at klærne dekker både skuldrer og knær, slik at man ikke støter den lokale befolkningen. Ved visse muslimske helligdommer skal håret tildekkes. Skaut blir utdelt ved inngangen.

Tiggere kan oppleves mange steder, og det kan være hardt å stå ansikt til ansikt med dem. Lytt til de rådene reiselederen gir, og gi aldri penger til barna.

sri lanka ferie, ferie sri lanka, reise til sri lanka, sri lanka reiser, sri lanka reise, reise sri lanka, reiser sri lanka, ferie i sri lanka, sri lanka reisemål, unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Opplev Sri Lanka

Den magiske reisen starter i Colombo, og tar dere videre til Sigiriya, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya og safari i Yala nasjonalpark før det blir noen dager på stranden i Bentota.

reiser maldivene

Sri Lanka og Maldivene

Kombiner kulturelle opplevelser på Sri Lanka med avslapning i luksuriøse omgivelser på Maldivene! En perfekt kombinasjon av opplevelser og avslapning!

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen