fbpx

Sri Lankas nasjonalparker

Leoparder, elefanter og leppebjørner!

Til tross sin beskjedne størrelse kan Sri Lanka fronte med et rikt og variert dyreliv. Øya huser 91 arter med pattedyr, men det er elefantene, leopardene, leppebjørnene og bøflene som får mest oppmerksomhet.

En safari en av de mange nasjonalparkene er absolutt verdt å legge inn i programmet. Ikke bare får du se en rekke dyr, men parkene er også hjem til variert og vakker natur og eldgamle kulturelle steder.

Du er hermed invitert til et fullspekket naturshow du sent vil glemme!

YALA NASJONALPARK
Sri Lankas største og mest berømte nasjonalpark, Yala, ligger sørøst på øya. Dette er Moder Natur på sitt beste. Parken er variert og vakker – med skog, laguner og gressletter.

Yala strekker seg utover hele 979 kvadratkilometer og området ble erklært en nasjonalpark i 1938. Den er delt inn i fem soner, hvorav to er åpen for besøkende.

Parken er aller mest kjent for å ha verdens høyeste tetthet av leoparder, men huser totalt 44 arter pattedyr, inkludert elefanter, leppebjørn, sjakaler og krokodiller.

Foruten det store antallet pattedyr, er det registrert 215 fuglearter, hvorav seks er endemiske.

Nasjonalparken kan besøkes året rundt, men den beste perioden er mellom februar og juli. Da er vannivået lavt, og dyrene trekker ut i det åpne landskapet.

Her får du episke opplevelser som tar deg tett på ville dyr!

MINNERIYA NASJONALPARK
Hvert år ankommer besøkende for å oppleve den store elefantsamlingen, som finner sted i perioden mai til oktober.

Når vannet i reservoarene minsker under den tørre perioden, kommer det friske og frodige gresset frem. Små flokker av elefanter fra omkringliggende parker vandrer til Minneriya og danner store flokker. Dette er et fascinerende syn, og besøkende kan nyte synet av flere hundre elefanter som spiser ved elvebredden.
Når regnet ankommer, sprer elefantene seg og forsvinner inn i jungelen igjen.

Minneriya ble opprettet som nasjonalpark i 1997. Vegetasjonen er en miks av eviggrønn tropisk skog og gressletter.

Parken er verdt å besøke også utenom elefantsamlingen. Selv om det ikke er like stort antall elefanter resten av året, er elefanter hovedattraksjonen.

Andre beboere inkluderer leopard, leppebjørn, hjortedyr, apekatter og mungoer.

Parken lokker også fugleentusiaster fra hele verden, og det er registrert mer enn 170 ulike fuglearter.

Uansett om du elsker elefanter, er fan av fugler eller bare liker å være ute i vakker natur, er Minneriya en flott park å besøke hele året.

WASGAMUWA NASJONALPARK
Allerede i 1938 fikk Wasgamuwa status som nasjonalpark. Grunnet sine åpne gressletter, fruktbare jord og en stabil temperatur på 28 grader er det ikke uten grunn at parken er kjent for sin flora og fauna.

Her finner du over 150 forskjellige arter av blomster, og fargespillet og duftene følger deg hvor hen du er i parken. Naturen dekoreres ytterlige av de mer enn 50 sommerfuglarter, og alt oppleves som en midtsommernattsdrøm.

Parkens mest berømte beboere er elefantene, som ofte ses i store flokker. Den beste tiden å se elefantene er mellom november og mai. Resten av året migrer elefantene til nasjonalparkene Minneriya og Kaudulla.

Spredt rundt i parken kan du se 23 arter av pattedyr. Apekatter, vannbøfler, hjortedyr og krokodiller er vanlig å se på safarien.

Parken er hjem til 123 fuglearter, hvorav åtte er endemiske. Mens du kjører mellom de rundt 1700 år gamle trærne, må du speide etter rød malkhoa, som kun finnes i denne parken.

Skroll til toppen