fbpx

10 ting å gjøre på Zanzibar

Zanzibar er mer enn sol og strand!

Etter all spenningen og alle opplevelsene på safarien, er det ikke noe som er bedre enn noen dagers avslapning på den tropiske paradisøya Zanzibar. Nyt en cocktail mens du stikker føttene i sanden. Les en bok i skyggen av palmetreet. Lukk øyene mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden.

Men ikke lukk øynene for lenge! Mens de lange, hvite sandstrendene er Zanzibars hovedattraksjon, har Krydderøya så mye mer å tilby.

Her er våre Topp 10 ting å gjøre på Zanzibar!

1. Opplev historien i Stone Town
Stone Town er ikke bare hovedstaden på Zanzibar, men også øyas hjerte og sjel. Det er en fargerik og levende by, med gamle bygninger i arabisk stil, fascinerende katedraler og gamle kirker. Spaser gjennom de trange smugene, finn ut hva som skjuler seg bak de flotte, utskårne tredørene og fortap deg i byens magi.

Det er så mye å se og gjøre i Stone Town at et kort besøk på én dag under strandferien ikke holder.

Tips: Tilbring den første natten av strandferien i et av de koselige hotellene i Stone Town så du virkelig får en følelse av atmosfæren og den autentiske kulturen.

2. Begi deg ut på en fottur i Jonzani Forest
Fikk du ikke nok av dyreliv så er en tur til Jozani Forest absolutt tingen for deg. Denne regnskogen er den eneste biten av opprinnelig regnskog som er igjen på Zanzibar.

Skogen er hjem til de sjeldne, røde guereza-apene. Apene er endemiske til Zanzibar, og så søte at det er vanskelig å forlate dem. Forresten, apene er også meget sosiale og kommer gjerne ned fra trærne for å hilse på deg. Andre dyr du kanskje ser er duik, ville griser, kameleoner, fugler og sommerfugler.

Tips: Besøk Jozani Forest tidlig om morgen da dette er den beste tiden å se dyrene – og det er mindre besøkende.

3. Spis i Det indiske hav
The Rock Restaurant er ikke bare et sted å spise, det er en unik opplevelse som er kjent over hele landet. Restauranten ligger på en klippe midt ute i Det indiske hav, rett utenfor sørøst-kysten, med fantastisk utsikt over øya. En uforglemmelig matopplevelse venter, med noe av den beste sjømaten på Zanzibar.

Når det er høyvann kan restauranten kun nås med båt.

Tips: Bestill tidlig, gjerne sammen med reisen, da denne restauranten bare har 12 bord. Alternativt kan du dra hit og ta en drink og ha en romantisk kveld under den afrikanske himmelen.

4. Få litt krydder i hverdagen
En kryddertur er absolutt verdt å få med seg. Det er en fascinerende utflukt som gir deg innsikt i det lokale livet og høydepunkter av øyas historie. Du besøker en krydderplantasje som en gang bidro til Zanzibars blomstrende industri. Herfra ble krydder eksportert til Asia og Sør-Amerika.

Under besøket vil du lukte, smake, røre og gjette på de ulike kryddertypene, som vanilje, muskat, ingefær, chili, kryddernellik, kanel og kardemomme. Guiden vil fortelle deg om deres opprinnelse og bruk. Hvorfor ikke plukke din egen kokosnøtt?

5. Utforsk livet under havet på Mneba atoll
Du er sikkert fortsatt imponert over De fem store som du så på safarien. Men livet under havoverflaten er ganske hypnotiserende også! Mnemba Island er en atoll av koraller rundt tre kilometer utenfor den nordøstlige kysten, og har nylig blitt erklært som et beskyttet område. Det er omgitt av blomstrende, vibrerende rev og vakre og fascinerende sjødyr som barrakuda, ål og fisker.

I det krystallklare vannet kan du dykke eller snorkle og utforske fargerike koraller, tropiske fisker og skilpadder. Det er også stor sjanse for at du ser delfiner på vei ut til øya!

6. Safari Blue Tour
En av våre favorittutflukter er Safari Blue Tour. Turen starter fra Fumba Peninsula og tilbyr en herlig kombinasjon av seiling, snorkeling og avslapning på stranden.

Båten tar deg til ulike snorklesteder, du svømmer i varmt hav i en mangrovelagune og nyter velsmakende grillet sjømat på sandbanken. Underveis er du kanskje så heldig at du får se delfiner.

Tips: Bruk shorts og vannsko da det kan hende du må vasse ut til båten.

7. Finn romantikken på et solnedgangscruise
Seil inn i solnedgangen med en tradisjonell dhow. Mens du seiler sakte mot horisonten, stryker en mild bris over ansiktet ditt og du føler deg fullstendig avslappet. Nyt det turkisblå havet, len deg tilbake og ta en sluk av drinken mens du ser solen synke ned i havet. En perfekt måte å avslutte dagen på!

8. Utforsk korallhagen på Chumbe Island
Chumbe Island Coral Park er et prisbelønnet privat naturreservat, som ligger en kort båttur unna Zanzibar. Den tilbyr en av de mest spektakulære «korallhagene» i verden, som inneholder 90 prosent av korallmangfoldet som finnes i Øst-Afrika.

Snorkeling i Coral Reef Sanctuary er en fantastisk opplevelse, med stor sjanse for å se papegøyefisk og skilpadder. Du kan også ta en fottur gjennom skogen, som er hjem til sjeldne dyr som Ader’s duik og kokoskrabber.

Eller du kan besøke Chumbe Lighthouse, bygd av sultanen av Zanzibar i 1904, og nyte synet av det krystallklare havet.

Tips: Vil du oppleve den fantastiske villmarken litt lenger? Tilbring natten i en av de syv flotte bungalowene. En ekte «Robinson Crusoe»-opplevelse!

9. Føl rytmen av Zanzibar
Zanzibar er ikke bare en romantisk destinasjon for bryllupsreiser eller par, den er også perfekt for barnefamilier. De brede, hvite strendene og varme vannet er en perfekt ingrediens for en familieferie. Noen hoteller tilbyr egen underholdning for barn.

Men hvorfor ikke gå ut og ha en artig stund sammen med barna dine?

Forestill deg gleden hos barna når de lærer den eldgamle kunsten Zanzibari-tromming. Eller la dem male i den tradisjonelle stilen som kalles Tinga Tinga, hvor en lokal kunstner viser dem prosessen steg for steg. Det kan hende at skjulte talenter dukker frem!

10. Smaken av Zanzibar
Vil du virkelig få smaken av Zanzibar? Bli med på en (halv) dag kokkekurs. Zanzibars kjøkken har mange overraskelser å by på, takket være en miks av indisk, arabisk og afrikansk påvirkning. Møt fiskerne som kommer med dagens fangst og lag mat sammen med lokale kvinner og barn. De vil lære deg hvordan du skal lage den tradisjonelle retten biryani. Samtidig lærer du mer om lokalbefolkningen og deres levemåte.

Gå på markedet for å handle og ta med deg maten til kokkekurset, hvor du lærer å snu de ukjente ingrediensene til et velsmakende swahili-måltid.

God appetitt!

Foruten disse 10 spennende tingene å gjøre, er det en rekke andre aktiviteter og utflukter på herlige Zanzibar.

Vi hjelper deg med å skreddersy reisen etter dine ønsker!

Skroll til toppen