Wicklow med hest og vogn

4

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Perfekt for familier, par og venner!

Opplev landlige Wicklow med hest og vogn – en helt unik måte å reise på!

Denne turen gir dere en dag med hest og vogn og en hel dag i vakre Glendalough og Wicklow nasjonalpark.

Turen varer i 4 dager/3 netter.
Turen starter lørdag eller onsdag.

Dere trenger ikke ha erfaring med hester da grundig opplæring blir gitt.

Dag 1:

Norge – Dublin - Wicklow

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Dublin blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til familiegården i Cronybyrne, rundt 1,5 times kjøring fra Dublin flyplass.

Ved ankomst får dere tildelt vogn og deretter en omvisning på gården. Resten av dagen til egen disposisjon. Gården ligger i et vakkert område, med muligheter for flotte fotturer. Dere kan også utforske gården, hilse på hester og esler før dere forbereder middag.

Overnatting: Vogn på gården

Dag 2:

Ut på tur

Etter frokost blir det opplæring.

Før opplæringen starter, tar eierne en prat med dere får å bli bedre kjent. På den måten er det enklere å finne den rette hesten for ruten og deres erfaring med hester.

Deretter får dere en grundig gjennomgang av hvordan dere skal fange, se etter, stelle, sette på seletøy og styre hesten.

Dere får en detaljert rute, med oversikt over attraksjoner og steder som er verdt å stoppe.

Så er det bare å legge i vei!

Dagens etappe starter på gården og tar dere videre til den lille landsbyen Moneystown, med flott utsikt over et grønt og frodig landskap. Fortsett så til Trooperstown Hill før dere returnerer til gården og slår leir for natten.

Ved ankomst seler dere av hesten, gir den en avkjølende dusj og slipper han fri på engen med de andre hestene.

Kvelden tilbringes under stjernehimmelen, med leirbål og grilling.

Eierne kan bestille taxi som tar dere til en lokal restaurant eller en tradisjon irsk pub om dere ikke ønsker å grille.

Overnatting: Vogn på gården

Dag 3:

Glendalough og Wicklow Mountains nasjonalpark

Frokost i vognen.

Reis tilbake i tid med et besøk i Glendalough, som ligger ikke så langt fra gården. Transport til og fra gården til Glendalough er inkludert. Dere får også utlevert kart over fotturene og detaljert informasjon.

Glendalough betyr dalen med de to innsjøer, og hit kommer besøkende fra hele verden for å beundre den vakre naturen. Mange velger å ta turen til det slanke, høye rundtårnet av grå stein, som ruver cirka 30 meter over det tidligere klosteret. Restene av domkirken fra 800-tallet står der fortsatt – uten tak. St. Kevin grunnla Glendalough i år 545.

Området er meget vakkert og er hjem til et variert og rikt dyreliv.

Middagen bør inntas på den berømte Wicklow Heather Restaurant før dere avslutter dagen med en øl på Lynham’s Pub.

Overnatting: Vogn på gården

Dag 4:

Wicklow – Dublin - Norge

Etter frokost sjekker dere ut (senest klokken 10:00).

Dere blir kjørt til flyplassen i Dublin hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Dublin – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter i vogn
 • Opplæring i festing av seletøy og stell av hest
 • Kart
 • 2 dager med hest og vogn på landsbygda
 • Transport flyplass – bondegård – flyplass
 • Assistanse av eierne på gården

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Mat
 • Drikke
 • Aktiviteter/inngang til attraksjoner ikke nevnt i program
 • Depositum (Euro 250,-) som refunderes når turen er ferdig

Du trenger ikke ha erfaring med hest (og vogn) da grundig opplæring blir gitt.

Turen kan fint kombineres med flere dager i Dublin eller andre opplevelser i Irland.

Reiseperiode: Slutten av april til midten av september.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Irland. Irland er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise.

Dersom du reiser med barn til Irland kan du bli bedt om å dokumentere tilknytningen til barnet. For mer informasjon: http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/travel-with-children

Det er ikke noe krav om vaksiner for reiser til Irland.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor eller Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

I Irland brukes euro. I Nord-Irland brukes pund sterling.
Visa og Mastercard kan brukes de fleste steder, men mange taxier, mindre bensinstasjoner og restauranter tar kun imot kontanter.
Det er minibanker stort sett over hele landet.

Den beste perioden å besøke Irland er i sommerhalvåret. Da er temperaturene høyest, naturen blomstrer og det skjer mye innen kulturlivet. I vinterhalvåret har en rekke museer, klostre og slott stengt.

Mai og juni har ofte mest sol, mens juli og august er varmest. Termometeret viser dog sjelden over 25 grader. Det fryser sjeldent til om vinteren, hvor januar og februar er de kaldeste månedene.

Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

Grenseovergangen mellom Republikken Irland og Nord-Irland er blitt lettet på etter fredsprosessen og åpningen av det indre marked i EU. Nesten alle får lov til å passere uten å vise pass eller førerkort. Dette kan endre seg etter at Storbritannia og Nord-Irland har forlatt EU.
Vi anbefaler alle våre reisende om å medbringe pass om man skal krysse grensen mellom Irland og Nord-Irland.

Irland har et bredt utvalg overnattingssteder. Velg mellom hoteller i flere prisklasser, pensjonater (guesthouses), B&B (Bed & Breakfasts), ferieleiligheter, hytter, vandrehjem, slott og camping.

Du kommer ikke til å kjede deg i Irland!

Velg mellom dykking, kano, kajakk, sykkelferie, fisketurer, fugletitting, golf, rideferie, fotturer, båtturer (også med overnatting), surfing og hestevognferie.

Irland har også en rekke festivaler og kulturelle arrangementer hele året.

Pubene er stedet hvor man møtes, og mange anser en pint eller to for å være en menneskerett. Barn og unge under 18 år får ikke oppholde seg på steder med alkoholservering etter klokken 21:30.

Det er lett å finne gode kafeer og restauranter i de større byene hvor restaurantene serverer noe for enhver smak. Noen restauranter lokker med en rimelig early bird-meny som varer til for eksempel klokken 19:00.
På landet er utvalget mer beskjedent. Spør man de lokale om et godt sted å spise, blir man som regel henvist til deres yndlingspub. Puben er det beste sted å innta frokost eller en tidlig middag.
De fleste puber serverer en rimelig bar food eller pub grub, som kan være alt fra suppe og fish & chips til mer sofistikerte retter. Men kjøkkenet stenger tidlig – unntaket er puber med separate spiselokaler.

Irland egner seg utmerket for Kjør-selv-ferie, og er et såpass lite land at du kan nå nesten ethvert sted i hele landet på en dagstur. Mulighetene er dermed nærmest uendelige.

Merk at i Irland er kjøring på venstre side av veien.

De fleste bilutleiefirmaer leier ikke ut til personer under 25 eller over 70 år.

For å leie bil i Irland må du ha gyldig førerkort samt et kredittkort i sjåførens navn. Ved opphenting av bilen vil det bli reservert et beløp på kredittkortet, som refunderes ved innlevering så fremt de ikke forekommer noen ekstra kostnader.

På restauranter hvor det forekommer service charge, er tips ikke inkludert i regningen. Det er normalt å legge igjen 10-15 prosent i tips. På andre restauranter kan man eventuelt runde opp eller gi litt ekstra for god service. På puber vurderer man selv om du skal la vekslepengene ligge igjen på disken.
Taxisjåfører regner normalt med at man runder opp til nærmeste pund eller euro. Dørvakter får ofte euro 1,5 i Irland og euro 1 i Nord-Irland.

Er du med på en rundreise eller del av en gruppereise, er det vanlig å legge igjen tips til både sjåfør og guide etter endt tur. Tips leveres direkte ved avreise.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Vannet i springen kan generelt drikkes uten problemer, men det smaker ofte klor.

I Irland bruker man 220 volt. De irske stikkontaktene er ikke samme type som de norske, så det er nødvendig med adapter. De fleste stikkontakter i Irland har tre flate hull.

I Irland gjelder samme røykeforbudet som i Norge.

Alle snakker engelsk, men regjeringen i Dublin gjør mye for å fremme det irske (gælisk) språket som nesten ble utryddet under det britiske kolonistyret. 3 prosent snakker irsk som morsspråk, og mange veiskilter i de irsktalende områdene i Vest- og Sørvest-Irland (Gaeltacht-områder) er kun irske.

Den internasjonale landkoden til Irland er +353.
Den internasjonale landkoden til Nord-Irland er +44.

Undersøk med ditt mobilselskap for priser for samtale til og fra Irland og/eller Nord-Irland.

Det er god tilgang til WiFi på hoteller, kafeer og restauranter.

Det er ikke mange offentlige toaletter på Irland så de fleste benytter seg av toaletter på hoteller, kafeer, puber og restauranter.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen