fbpx

Klassiske Romania

Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

Velkommen til Romania

Romania assosieres automatisk med Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr.

På denne reisen vil dere opplev Bucuresti, en by som ikke er formet etter europeisk standard. Det er en annerledes og interessant by, en by som skiller seg ut. Den historiske middelalderbyen Sibiu vinner alles hjerte.

Dere skal også bli med på en tur med hest og kjerre i den pittoreske landsbyen Sibiel, og gå under jorden i grottene i Turda. I Maramures lever de fortsatt på den gamle måten, mens Sapinta er det eneste samfunn i verden som har en «Glad kirkegård». De fargerike gravstøttene og korsene, med scener fra lykkelige tider i den dødes liv, er ett av høydepunktene på reisen.

Sighisoara, den eneste bebodde middelalderfestningen på UNESCOs liste byr på en rekke opplevelser, mens sjarmerende Brasov er en by dere gjerne reiser tilbake til.

Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trolsk syn der borgen ruver på en høyde. Her lever legenden om Dracula i beste velgående. Velkommen til Bran!

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Bucuresti ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Eventyret i Romania starter med en byrundtur i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks.

Bli med på en omvisning i Palace of the Parliament, også kjent som Ceausecus palass, verdens nest største bygning.

Dere får også se The Revolution Square, Victoria Avenue, Triumfbuen og The Opera Square.

Turen avsluttes med en spasertur gjennom Lipscani, den gamle bydelen, som er riktig så sjarmerende. Bydelen er en blanding av nasjonaliteter, kulturer og byggestiler.

Overnatting: Hotel Minerva

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og turen går til klosteret Curtea de Arges, ved foten av Karpatene. Dere kjører gjennom Olt Valley mens dere nyter det vakre landskapet.

Neste stopp er klosteret Cozia gjenspeiler den nasjonale kunsten og arkitekturen fra middelalderen.

Vakre Sibiu vinner alles hjerte, og det blir en byvandring i denne historiske middelalderbyen. Omvisningen inkluderer torget med Brukenthal Museum og den romersk-katolske katedralen.

 

Videre går turen til den gotiske Evangelical Cathedral, med sin imponerende lenge på 78 meter. Så går dere gjennom passasjen og krysser den kjente Bridge of Lies (Løgnens bro).

Overnatting: Hotel Imparatul Romanilor

Frokost på hotellet.

I dag skal dere besøke Sibiel, en pittoresk transilvansk landsby. I de brosteinsbelagte gatene vandrer lokalbefolkningen, ikledd sine håndlagde bondeklær.

Det blir en tur med hest og vogn gjennom landsbyen og nærområdet før dere avslutter med å smake den velkjente drinken palinka.

Reisen fortsetter til Alba Iulia, med besøk på Romanias største festning, Alba Carolina. Borgen er omgitt av en 12 kilometer lang mur, som danner en stjerne.

Videre går turen til Turda, en stor underjordisk grotte. Hundrevis av meter med gallerier, som åpner seg til haller, og med en innsjø på bunnen.

Dagen avsluttes i Cluj Napoca, en herlig by, rik på historie.

Overnatting: Hotel Beyfin

reiser til romania, rundreise romania, tur til romania, reise romania, reiser til romania, pakkereise romania, pakkereiser til romania unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips,

Frokost på hotellet.

Start dagen med en byrundtur i Cluj Napoca. Byens største attraksjon er den majestetiske St. Michael’s Church, et av Transilvanias fineste gotiske byggverk. Banffy Castle er neste severdighet, etterfulgt av Mirror Street.

Videre til Maramures, et område som minner om et friluftsmuseum. Befolkningen lever etter to regler: Smil mens du nyter livet og fremfor alt, berik sjelen.

Landsbyen Breb, en av de best bevarte tradisjonelle landsbyene i Maramures, hvor dere utforsker den lokale levemåten, kommer i kontakt med lokale og besøker et autentisk hus. Lunsj i dag består av ferske produkter og velsmakende fruktlikør.

Sapanta er det eneste samfunnet i verden som har en «glad kirkegård». Alle gravstøttene og korsene er fargerike, med scener fra lykkelige tider fra den dødes liv, og små, artige anekdoter. Desidert ett av høydepunktene på reisen!

I Sighetu Marmatiei blir det en tradisjonell rumensk middag og folklore show.

Overnatting: Gradina Morii

reiser til romania, rundreise romania, tur til romania, reise romania, reiser til romania, pakkereise romania, pakkereiser til romania unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips,

Frokost på hotellet.

Sighetu ble grunnlagt på 1200-tallet, og var hjemsted for Romanias mest beryktede fengsel under kommunisttiden. Dere besøker to gamle trekirker som står på UNESCOs verdensarvliste: Poienile Izei og Bârsana.

Kunsten med treskjæring er perfeksjonert gjennom generasjoner, og i verkstedet til en lokal kunstner får dere se håndverkene i arbeid mens de vedlikeholder de tradisjonelle arbeidsmetodene.

Fortsett videre gjennom Bistrita, hvor sakserne slo seg ned i 1206. Området var en del av det Østerriksk-ungarske riket frem til 1918.

Om ettermiddagen ankommer dere Targu Mures, en by anerkjent for sitt etniske og kulturelle mangfold.

Overnatting: Privo Hotel

Frokost på hotellet.

Første stopp er Biertan, hjem til den største befestede kirken i Transilvania.

Fortsett til Copsa Mare, en unik og uberørt sakserlandsby, hvor dere opplever hverdagslivet.

Sighisoara er den eneste bebodde middelalderfestning på UNESCOs liste. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinsbelagte gaten, til The Clock Tower, symbolet på byen. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt. Deretter forserer dere de 300 trappetrinnene til Church on the Hill.

Eventyret fortsetter til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Dere besøker den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer matvarer.

Brasov er omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Hit kom Vlad Tepes (kjent som Dracula) med sine tropper i 1458 og angrep byen. På toppen av Tampa Mountain hviler restene av den gamle borgen. Brasov oser av sjarm og en avslappet atmosfære.

Overnatting: Hotel Bella Muzica

Frokost på hotellet.

Guiden tar dere med rundt i Brasov som har en rekke severdigheter. Den mest kjente er Black Church, den største gotiske kirken i sørøst-Europa.

Historier om vampyrer og Dracula dukker opp i hodet når dere nærmere dere Bran. Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trolsk syn der borgen ruver på en høyde. Guiden tar dere med på en reise gjennom slottets historie, dets hemmeligheter og mest skremmende steder, inkludert fengselet.

Eventyret fortsetter mot Azuga, hvor det blir vinsmaking.

Sinaia er hjemsted til landets mest spektakulære slott, Peles Castle, som minner om et eventyrslott. Siste stopp er Sinaia Monastery, som byen er oppkalt etter. I dag er klosteret hjem til 20 munker.

Fortsett så til Bucuresti, for en siste natt i Romania.

Overnatting: Hotel Minerva

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Bucuresti – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Hotel Minerva, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Imparatul Romanilor, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Beyfin, inkludert frokost
 • 1 natt på Gradina Morii, inkludert frokost
 • 1 natt på Privo Hotel, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Bella Muzica, inkludert frokost
 • 6 lunsjer
 • 1 middag med folklore show
 • 1 tur med hest og vogn
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter/monumenter i henhold til program
 • Privat transport i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Romania

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til attraksjoner ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Kamera/videoavgifter ved monumenter og attraksjoner
 • Tips til guide og sjåfør

Beste reiseperiode: April til september.

Skroll til toppen