Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

OPPLEV KLASSISKE ROMANIA


Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr.

På denne reisen vil dere opplev Bucuresti, en by som ikke er formet etter europeisk standard. Det er en annerledes og interessant by, en by som skiller seg ut. Den historiske middelalderbyen Sibiu vinner alles hjerte.

Dere skal også bli med på en tur med hest og kjerre i den pittoreske landsbyen Sibiel, og gå under jorden i grottene i Turda. I Maramures lever de fortsatt på den gamle måten, mens Sapinta er det eneste samfunn i verden som har en ”Glad kirkegård”. De fargerike gravstøttene og korsene, med scener fra lykkelige tider i den dødes liv, er ett av høydepunktene på reisen.

Sighisoara, den eneste middelalderfestning på UNESCOs liste som er bebodd i dag byr på en rekke opplevelser, mens sjarmerende Brasov er en by du gjerne reiser tilbake til.

Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trollsk syn der borgen ruver på en høyde. Her lever legenden om Dracula i beste velgående. Velkommen til Bran!

Kombinert med en rekke vakre festninger, slott og borger, god mat og en vennlig befolkninger, kommer Romania til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

Bucuresti 2

DAG 1: Norge – Bucuresti

Avreise fra Norge. Vel fremme i Bucuresti blir dere møtt av en sjåfør, som kjører dere til hotellet.

Eventyret i Romania starter med en byrundtur i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks. Bli med på en omvisning i Palace of the Parliament, også kjent som Ceausecus palass. En grotesk hyllest til et grotesk ego siden byggingen førte til at en femtedel av Bucurestis gamle bygninger ble revet.
Som så mange andre europeiske byer har Bucuresti en gamleby (Lipscani), og den er riktig så sjarmerende.
Se Triumfbuen, Charles de Gaulle-plassen og den vakre parken Herestau.

Overnatting: Bucuresti

Sibiu

DAG 2: Bucuresti – Curtea de Arges – Sibiu

Frokost på hotellet. Første stopp er det legendariske klosteret Curtea de Arges, som ligger ved foten av Karpatene. Dere kjører gjennom Olt Valley mens dere nyter det vakre landskapet. Så et besøk i klosteret Cozia, som gjenspeiler den nasjonale kunsten og arkitekturen fra middelalderen.

Vakre Sibiu vinner alles hjerte, og det blir en byvandring i denne historiske middelalderbyen. Omvisningen inkluderer torget med Brukenthal Museum og den romerskkatolske katedralen.

Videre går turen til den gotiske Evangelical Cathedral, med sin imponerende lenge på 78 meter. Så går dere gjennom passasjen og krysser den kjente Bridge of Lies (Løgnens bro).

Overnatting: Sibiu

TRansilvania

DAG 3: Sibiu – Sibiel – Alba Iulia – Turda – Cluj Napoca

Frokost på hotellet. I dag skal dere besøke Sibiel, en pittoresk transilvansk landsby. I de brosteinsbelagte gatene vandrer lokalbefolkningen, ikledd sine håndlagde bondeklær. Dere bør også smake på den velkjente drinken palinka.
Vi har lagt inn en spesial opplevelse: Tur med hest og vogn gjennom landsbyen og nærområdet.

Reisen fortsetter til Alba Iulia, med besøk på Romanias største festning, Alba Carolina. Borgen er omgitt av en 12 km lang mur, som danner en stjerne.

Videre går turen til Turda, en stor underjordisk grotte. Hundrevis av meter med gallerier, som åpner seg til haller, og med en innsjø på bunnen.

Dagen avsluttes i Cluj Napoca, en herlig by, rik på historie.

Overnatting: Cluj Napoca

Romania 6

DAG 4: Cluj Napoca – Breb – Sighetu Marmatiei

Etter frokost venter en byrundtur i Cluj Napoca. Byens største attraksjon er den majestetiske St. Michael’s Church, et av Transilvanias fineste gotiske byggverk. Banffy Castle er neste severdighet, og så Mirror Street.

Videre til Maramures, et område som minner om et friluftsmuseum. Befolkningen lever etter to regler: Smil mens du nyter livet og fremfor alt, berik sjelen.
Landsbyen Breb, en av de best bevarte tradisjonelle landsbyene i Maramures, hvor dere utforsker den lokale levemåten, kommer i kontakt med lokale og besøker et autentisk hus. Lunsj i dag består av ferske produkter og velsmakende fruktlikør.

Sapinta er det eneste samfunnet i verden som har en ”glad kirkegård”. Alle gravstøttene og korsene er fargerike, med scener fra lykkelige tider fra den dødes liv, og små, artige anekdoter. Desidert ett av høydepunktene på reisen!

Dere kjører videre til Sighetu Marmatiei og innsjekk på hotellet. I kveld blir det en tradisjonell rumensk middag og folklore show.

Overnatting: Sighetu Marmatiei

Sighetu

DAG 5: Sighetu – Barsana – Poienile Izei – Bistrita – Targu Mures

Frokost på hotellet. Dagen starter i Sighetu, grunnlagt på 1200-tallet, og hjemsted for Romanias mest beryktede fengsel under kommunisttiden. Dere besøker to gamle trekirker som står på UNESCOs verdensarvliste: Poienile Izei og Bârsana.
Kunsten med treskjæring er perfeksjonert gjennom generasjoner, og det blir et besøk i verkstedet til en lokal kunstner.

Fortsett videre gjennom Bistrita, hvor sakserne slo seg ned i 1206. Området var en del av det Østerriksk- ungarske riket frem til 1918.

Ankomst Targu Mures, en by anerkjent for sitt etniske og kulturelle mangfold.

Overnatting: Targu Mures

Brasov 5

DAG 6: Targu Mures – Biertan – Copsa Mare- Sighisoara – Saschiz – Viscri – Brasov

Frokost på hotellet. Deretter et besøk i Biertan, hjem til den største befestede kirken i Transilvania.
Fortsett til Copsa Mare, en unik og uberørt sakserlandsby, hvor dere opplever hverdagslivet.

Et av høydepunktene på reisen er Sighisoara, den eneste middelalderfestning på UNESCOs liste som er bebodd i dag. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu og hans styre lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinbelagte gaten, til The Clock Tower, symbolet på byen. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt. Deretter forserer dere de 300 trappetrinnene til Church on the Hill, som hviler over byen som en vokter fra fortiden.

Eventyret fortsetter til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Dere besøker den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer matvarer.

Turen fortsetter til Brasov, omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Hit kom Vlad Tepes (også kjent som Dracula) med sine tropper i 1458 og angrep byen. På toppen av Tampa Mountain hviler restene av den gamle borgen. Brasov oser av sjarm og en avslappet atmosfære.

Overnatting: Brasov

Reiser til Romania

DAG 7: Brasov – Bran – Azuga – Sinaia – Bucaresti

Frokost på hotellet, og omvisning Brasov. Byen lokker med et stort antall severdigheter, og den mest populære er Black Church, den største gotiske kirken i det sørøstlige Europa.

Historier om vampyrer og Dracula dukker opp i hodet når dere nærmere dere Bran. Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trollsk syn der borgen ruver på en høyde. Det blir en omvisning i slottet. Guiden tar dere med på en reise gjennom slottets historie, dets hemmeligheter og mest skremmende steder, inkludert fengselet.

Eventyret fortsetter mot Azuga, hvor det blir vinsmaking.

Sinaia, kjent som hjemsted til landets mest spektakulære slott. Første stopp på turen er Sinaia Monastery, som byen er oppkalt etter. I dag er klosteret hjem til 20 munker.
Så følger et besøk i Peles Castle, som minner om et eventyrslott. Legg merke til de norske stolene som dronning Elizabeth var glad i.

Turen går videre til hovedstaden Bucuresti, for en siste natt i Romania.

Overnatting: Bucuresti

Bucuresti 1

DAG 8: Bucuresti – Norge

Frokost på hotellet og formiddagen til egen disposisjon. Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for innsjekk på fly hjem til Norge.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Bucuresti – Oslo i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 2 netter på hotell i Bucuresti, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Sibiu, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Targu Mures, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Cluj Napoca, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Sighetu Marmatiei, inkludert frokost
 • 1 natt på hotell i Brasov, inkludert frokost
 • Inngang til attraksjoner i henhold til program
 • 1 middag med folklore show
 • 1 lunsj med tradisjonelle lokale råvarer
 • 1 tur med hest og vogn
 • Transport med privat bil og engelsktalende guide i henhold til program
 • Privat transport flyplass – hotell – flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Romania

Prisen inkluderer ikke:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til attraksjoner ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Fotograferingsavgifter ved monumenter og attraksjoner
 • Tips til guide og sjåfør

Prisen er basert på at 2 personer reiser sammen og deler rom.

Reiseperiode: Mai - september

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

VINTUR I ROMANIA

VARIGHET: 5 Dager

Gruppetur for vinelskere!
Denne reisen passer utmerket for de som ønsker å fylle ferien med besøk på vingårder og naturligvis smaking av den edle drikk.
For mange kan det komme som en overraskelse at Romania produserer vin, men det er en gledelig overraskelse – for landet tilbyr god kvalitet og smak på vinene. Romania har produsert vin siden det 7.århundre f.Kr., og klimaet passer utmerket for nesten all slags druer. Landet er verdens niende største produsent. De mest kjente vinnene som eksporteres er Merlot og Cabernet Sauvignon.

HERLIGE BUCURESTI OG SJARMERENDE BRASOV

VARIGHET: 6 Dager

Bucuresti er ikke som andre europeiske byer. Det er en annerledes by, og fenger besøkende med sine kulturelle innslag og prangende vakker arkitektur. Med sine lange, brede avenyer og mange gatekafeer, grønt områder og Triumfbue, har Bucuresti fått kallenavnet ”Lille Paris”.
Byens mest kjente attraksjon er Parlamentpalasset, ett av verdens største bygg.

KLASSISKE ROMANIA

VARIGHET: 8 Dager

Når du hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr. På denne reisen kombineres en rekke vakre festninger, slott og borger, god mat og en vennlig befolkning. Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

MOLDOVA OG ROMANIA

VARIGHET: 8 Dager

Denne flotte reisen kombinerer Moldova med Bucovina- regionen i Romania! Moldova er landet hvor drømmer oppfylles, hvor turistene er i fåtall og er et lite land hvor eventyr går i oppfyllelse. Gamle klostre, søvdyssende skoger, berømte vingårder og kjellere, uendelige sletter og vennlige mennesker gir landet en helt spesiell sjarm.