Klassiske Romania

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Romania assosieres automatisk med Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr.

På denne reisen vil dere opplev Bucuresti, en by som ikke er formet etter europeisk standard. Det er en annerledes og interessant by, en by som skiller seg ut. Den historiske middelalderbyen Sibiu vinner alles hjerte.

Dere skal også bli med på en tur med hest og kjerre i den pittoreske landsbyen Sibiel, og gå under jorden i grottene i Turda. I Maramures lever de fortsatt på den gamle måten, mens Sapinta er det eneste samfunn i verden som har en «Glad kirkegård». De fargerike gravstøttene og korsene, med scener fra lykkelige tider i den dødes liv, er ett av høydepunktene på reisen.

Sighisoara, den eneste bebodde middelalderfestningen på UNESCOs liste byr på en rekke opplevelser, mens sjarmerende Brasov er en by dere gjerne reiser tilbake til.

Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trolsk syn der borgen ruver på en høyde. Her lever legenden om Dracula i beste velgående. Velkommen til Bran!

Romania kommer til å stå høyt på favorittlisten etter endt besøk!

Dag 1:

Norge – Bucuresti

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Bucuresti ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Eventyret i Romania starter med en byrundtur i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks.

Bli med på en omvisning i Palace of the Parliament, også kjent som Ceausecus palass, verdens nest største bygning.

Dere får også se The Revolution Square, Victoria Avenue, Triumfbuen og The Opera Square.

Turen avsluttes med en spasertur gjennom Lipscani, den gamle bydelen, som er riktig så sjarmerende. Bydelen er en blanding av nasjonaliteter, kulturer og byggestiler.

Overnatting: Hotel Minerva

Dag 2:

Bucuresti – Curtea de Arges – Sibiu

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og turen går til klosteret Curtea de Arges, ved foten av Karpatene. Dere kjører gjennom Olt Valley mens dere nyter det vakre landskapet.

Neste stopp er klosteret Cozia gjenspeiler den nasjonale kunsten og arkitekturen fra middelalderen.

Vakre Sibiu vinner alles hjerte, og det blir en byvandring i denne historiske middelalderbyen. Omvisningen inkluderer torget med Brukenthal Museum og den romersk-katolske katedralen.

 

Videre går turen til den gotiske Evangelical Cathedral, med sin imponerende lenge på 78 meter. Så går dere gjennom passasjen og krysser den kjente Bridge of Lies (Løgnens bro).

Overnatting: Hotel Imparatul Romanilor

Dag 3:

Sibiu – Alba Iulia – Cluj Napoca

Frokost på hotellet.

I dag skal dere besøke Sibiel, en pittoresk transilvansk landsby. I de brosteinsbelagte gatene vandrer lokalbefolkningen, ikledd sine håndlagde bondeklær.

Det blir en tur med hest og vogn gjennom landsbyen og nærområdet før dere avslutter med å smake den velkjente drinken palinka.

Reisen fortsetter til Alba Iulia, med besøk på Romanias største festning, Alba Carolina. Borgen er omgitt av en 12 kilometer lang mur, som danner en stjerne.

Videre går turen til Turda, en stor underjordisk grotte. Hundrevis av meter med gallerier, som åpner seg til haller, og med en innsjø på bunnen.

Dagen avsluttes i Cluj Napoca, en herlig by, rik på historie.

Overnatting: Hotel Beyfin

Dag 4:

Cluj Napoca – Sighetu Marmatiei

Frokost på hotellet.

Start dagen med en byrundtur i Cluj Napoca. Byens største attraksjon er den majestetiske St. Michael’s Church, et av Transilvanias fineste gotiske byggverk. Banffy Castle er neste severdighet, etterfulgt av Mirror Street.

Videre til Maramures, et område som minner om et friluftsmuseum. Befolkningen lever etter to regler: Smil mens du nyter livet og fremfor alt, berik sjelen.

Landsbyen Breb, en av de best bevarte tradisjonelle landsbyene i Maramures, hvor dere utforsker den lokale levemåten, kommer i kontakt med lokale og besøker et autentisk hus. Lunsj i dag består av ferske produkter og velsmakende fruktlikør.

Sapanta er det eneste samfunnet i verden som har en «glad kirkegård». Alle gravstøttene og korsene er fargerike, med scener fra lykkelige tider fra den dødes liv, og små, artige anekdoter. Desidert ett av høydepunktene på reisen!

I Sighetu Marmatiei blir det en tradisjonell rumensk middag og folklore show.

Overnatting: Gradina Morii

Dag 5:

Sighetu – Targu Mures

Frokost på hotellet.

Sighetu ble grunnlagt på 1200-tallet, og var hjemsted for Romanias mest beryktede fengsel under kommunisttiden. Dere besøker to gamle trekirker som står på UNESCOs verdensarvliste: Poienile Izei og Bârsana.

Kunsten med treskjæring er perfeksjonert gjennom generasjoner, og i verkstedet til en lokal kunstner får dere se håndverkene i arbeid mens de vedlikeholder de tradisjonelle arbeidsmetodene.

Fortsett videre gjennom Bistrita, hvor sakserne slo seg ned i 1206. Området var en del av det Østerriksk-ungarske riket frem til 1918.

Om ettermiddagen ankommer dere Targu Mures, en by anerkjent for sitt etniske og kulturelle mangfold.

Overnatting: Privo Hotel

Dag 6:

Targu Mures – Sighisoara – Brasov

Frokost på hotellet.

Første stopp er Biertan, hjem til den største befestede kirken i Transilvania.

Fortsett til Copsa Mare, en unik og uberørt sakserlandsby, hvor dere opplever hverdagslivet.

Sighisoara er den eneste bebodde middelalderfestning på UNESCOs liste. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinsbelagte gaten, til The Clock Tower, symbolet på byen. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt. Deretter forserer dere de 300 trappetrinnene til Church on the Hill.

Eventyret fortsetter til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Dere besøker den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer matvarer.

Brasov er omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Hit kom Vlad Tepes (kjent som Dracula) med sine tropper i 1458 og angrep byen. På toppen av Tampa Mountain hviler restene av den gamle borgen. Brasov oser av sjarm og en avslappet atmosfære.

Overnatting: Hotel Bella Muzica

Dag 7:

Brasov – Bran – Bucuresti

Frokost på hotellet.

Guiden tar dere med rundt i Brasov som har en rekke severdigheter. Den mest kjente er Black Church, den største gotiske kirken i sørøst-Europa.

Historier om vampyrer og Dracula dukker opp i hodet når dere nærmere dere Bran. Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trolsk syn der borgen ruver på en høyde. Guiden tar dere med på en reise gjennom slottets historie, dets hemmeligheter og mest skremmende steder, inkludert fengselet.

Eventyret fortsetter mot Azuga, hvor det blir vinsmaking.

Sinaia er hjemsted til landets mest spektakulære slott, Peles Castle, som minner om et eventyrslott. Siste stopp er Sinaia Monastery, som byen er oppkalt etter. I dag er klosteret hjem til 20 munker.

Fortsett så til Bucuresti, for en siste natt i Romania.

Overnatting: Hotel Minerva

Dag 8:

Bucuresti – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Bucuresti – Norge
 • Flyskatter
 • 2 netter på Hotel Minerva, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Imparatul Romanilor, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Beyfin, inkludert frokost
 • 1 natt på Gradina Morii, inkludert frokost
 • 1 natt på Privo Hotel, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Bella Muzica, inkludert frokost
 • 6 lunsjer
 • 1 middag med folklore show
 • 1 tur med hest og vogn
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til severdigheter/monumenter i henhold til program
 • Privat transport i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Romania

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til attraksjoner ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Kamera/videoavgifter ved monumenter og attraksjoner
 • Tips til guide og sjåfør

Beste reiseperiode: April til september.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til Romania for opphold mindre enn 90 dager, trenger ikke visum. Gyldig pass må medbringes. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise fra Romania.

Det er ingen spesielle vaksinasjoner påkrevd for å reise til Romania.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er vanskelig å bestemme når det er best å reise til Romania. Det avhenger av hva du ønsker å oppleve! Alle årstider har noe positivt, enten det er vinter eller sommer.
Vinteren er en flott årstid, og det er en rekke aktiviteter å velge mellom og masse du kan oppleve. Romania er et land som vedlikeholder sine tradisjoner, og dette er kanskje den beste tiden å oppleve den kulturelle arven, for rumenerne feirer julen med sterke bånd til tradisjonene sine.
Når det gjelder vinteraktiviteter er Sinaia et av de mest omfattende resortene i landet. Fjellene strekker seg opp mot 2000 meter og byr på en rekke skiløyper. De er også her du finner det vakre Peles Castle, tidligere hjem til den rumenske kongefamilien og et av landets største severdigheter.
Nesten en tredjedel av Romania er dekket av fjellkjeden Karpatene, og byr på en rekke resorter. Ikke langt unna Sibiu ligger Păștiniș, den eldste skiresorten i landet. I nærheten av den sjarmerende byen Brasov er et av de beste resortene for ski- og snowboard entusiaster, Poiana Brasov. Ikke så glad i å stå på ski? Da kan du kjøre hest og slede gjennom det vakre landskapet eller prøve snow tubing eller ake.

Ønsker du å utforske Romania om sommeren, da er det en rekke spennende aktiviteter. Du kan tråkke rundt på sykkel i Transilvania, fra landsby til landsby og slott til slott. Eller begi deg ut på fotturer i Karpaene, rafte på Jiu River eller bli med på fugletitting i Danube- deltaet. En annen utmerket måte å nyte sommeren på, er å besøke noen av Romanias best bevarte tradisjonelle landsbyer, som Viscri og Breb. Her blir du kjent med de lokale, kulturen og deres tradisjoner.

Det er også mulig å tilbringe dagene på stranden. Badebyene langs Svarthavet ligger på en 80 kilometer lang kyststripe. Mamaia er den største og mest moderne badebyen, med hoteller i alle prisklasser, vannpark, restauranter og barer.

Høysesongen er april til oktober. Juli og august er høysesong for badeferie ved Svarthavet.

Romania er et stort land med mye fjell, og har derfor et variert klima. Landet har et temperert innlandsklima med store temperaturforskjeller mellom dag og natt og mellom sommer og vinter. Det kommer av at det nesten ikke er temperaturutjevnende effekt fra havet.

Romania har størst temperatursvingninger mellom årstidene i Transilvania, der det går fra -50C i januar til 200C i juli. Her er det også mest snø om vinteren, da fjellene har lavere temperaturer enn lavlandet i sør. Kysten ved Svartehavet får 400 mm nedbør i året, mens det i innlandet kommer 500-700 mm. Oppe i fjellene faller det 800-1500 mm.

Ved ankomst i Romania blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Det er også mulig å leie bil og kjøre selv. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen i Bucuresti. Vi anbefaler at du bestiller overnatting sammen med leiebilen gjennom oss i god tid før avreise.

Standarden på veiene i Romania er svært varierende og utenfor hovedveiene er kvaliteten varierende og tidvis dårlig. Man bør være oppmerksom på hest og kjerre og andre saktegående kjøretøy.

For våre reisende som ønsker bil med sjåfør, brukes gode biler eller busser med aircondition.

Romania ligger én time foran Norge. Det vil si at når klokken er 12:00 i Norge, er den 13:00 i Romania.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Vann fra springen er ansett som trygt å drikke i Romania, men det kan smake litt klor. For å være på den sikre siden anbefaler vi å kjøpe vann på flaske.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Husk at veistandarden i Romania ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Romania har ufattelig mye å by på: Sjarmerende og historiske byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, kirker, klostre, museer og historiske monumenter. Det mangler heller ikke på aktiviteter: Sykkelturer, rideturer, fotturer, bading, ski, golf og kanoturer.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I Romania er det vanlig å gi tips, spesielt til de som jobber i serviceyrker; servitører, taxisjåfører, guider og hotellansatte. Normalt er 10 prosent vanlig, men har du fått ekstremt god service, er det alltid lov å gi litt ekstra.
På restauranter er tips ikke inkludert i regningen, og du kan regne 10 prosent.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Den lokale myntenheten i Romania heter rumensk lei (RON).
Minibanker er godt utbygd.
Visa, Master Card og American Express aksepteres på de fleste restauranter, butikker og hoteller i de større byene. Ellers i landet må man bruke kontanter på restauranter og i butikker.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top