Sykkelferie i Moldova

4

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie vekk fra turistflokkene, og helt utenom det vanlige. Det lille landet er både hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har eksepsjonelt god vin.

Fra sykkelsetet skal dere oppleve herlige Moldova.

Tre inn i klostre, som ligger spredt om i det vakre landskapet. Hils på lokalbefolkningen som ønsker dere velkommen med et stort smil og gjestfrihet. Dere skal også teste kokkekunsten på et pensjonat på landet.

På rekke og rad, så langt dere kan se, strekker vinrankene seg gjennom landskapet. Under bakken oppbevares den edle drikk, med ganger som strekker seg flere hundre kilometer. Et ekte vinparadis! Glassene fylles; det skåles og smakes på viner, som er internasjonalt anerkjent.

Det er lagt inn besøk på tre av Moldovas mest kjente vingårder: Cricova, Purcari og Milestii. Sistnevnte har Europas lengste vinkjeller og Cricova har verdens største vinsamling. Selvfølgelig blir det smaking etter omvisningene.

Tråkk deg gjennom Moldova – som er en flott opplevelse fra sykkelsetet!

Dag 1:

Norge – Chisinau

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Chisinau går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Moldovas hovedstad.

Overnatting: Chisinau

Dag 2:

Chisinau – Orheiul Vechi – Chisinau

En engelsktalende guide henter dere på hotellet og tar dere med på en vandring gjennom Chisinau. Dere får høre mer om byens historie og ser byens attraksjoner.

Deretter blir dere kjørt til Orheic Vechi, hvor syklene venter. Det blir en behagelig sykkeltur fra landsbyen Trebujeni til landsbyen Butuceni.

Lunsj på en lokal restaurant, med hjemmelaget vin.

Neste stopp et av Moldovas mest berømte og imponerende syn: Cave Monastery, som er bygd inne i fjellet.

Siste stopp er Cricova Wine Cellars, den mest kjente av alle Moldovas vinkjellere, og ett av Europas største. Besøket avsluttes med vinsmaking.

Transport tilbake til hotellet.

Overnatting: Chisinau

Dag 3:

Chisinau – Transnistria – Chisinau

I dag blir dere hentet på hotellet og setter kursen til Transnistria, landet som ikke eksisterer.

Det blir en byvandring i hovedstaden Tiraspol, grunnlagt i 1792. Atmosfæren i byen er meget spesiell.

Lunsj på en lokal restaurant.

Deretter sykler dere til Noul Neamt Monastery, hvor munkene serverer hjemmelaget snacks.

Transport tilbake til hotellet.

Overnatting: Chisinau

Dag 4:

Chisinau – Purcari Vingård – Chisinau

I dag er det vin som står på programmet, og dere blir hentet av guiden på hotellet.

Første stopp er Purcari, Moldovas eldste vingård. Kjellerne, som dateres til 1827, er en viktig del av landets historie og arv. Etter endt omvisning blir det vinsmaking. Det er ikke alle forunt å smake rødvin som også leveres det kongelig hoff i England!

Deretter sykler dere til neste vingård, Et Cetera Winery. Besøket starter med lunsj, deretter omvisning og vinsmaking. Dette er en familiedrevet vingård som åpnet dørene for besøkende i 2002.

Transport tilbake til hotellet.

Overnatting: Chisinau

Dag 4:

Chisinau – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Chisinau – Norge
 • Flyskatter
 • 4 netter på hotell, inkludert frokost
 • Sightseeing med engelsktalende guide i henhold til program
 • Inngang til Cricova Winery, Orheiul Vechi Museum, Noul Neamt Monastery, Purcari Winery og Et Cetera Winery
 • 3 lunsj
 • Sykkelturer, inkludert sykkel, i henhold til program (inkludert transport av sykler mellom etappene)
 • Transport av sykler fra sted til sted
 • Transport i henhold til program
 • Transport flyplass – hotell – flyplass
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Moldova

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Reisen kan forlenges med flere dager i Moldova og/eller kombineres med Romania, før eller etter.

Reiseperiode: Slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie helt utenom det vanlige. Turisthordene har fortsatt ikke ankommet, og landet er det nest minst besøkte i verden. Moldova er hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har masse opplevelser å by på. I tillegg kan du legge turen innom Transnistria, hvor det gamle Sovjetunionen fortsatt hersker.

Hovedstaden Chisinau er Moldovas største og livligste by, med en rekke museer og restauranter.

Tre inn i klostre, som ligger spredt om i det vakre landskapet og utforsk gamle fort og borger fra Middelalderen, hvor historien gir gjenklang i ganger og haller. Flere av borgene er som hentet rett ut av en fantasibok, med tårn, tykke vegger og vollgraver.

På rekke og rad, så langt øyet kan se, strekker vinrankene seg gjennom landskapet. Under bakken oppbevares den edle drikk, hvor kilometer etter kilometer lange ganger er et ekte vinparadis. Moldova er verdens 13.største vineksportør, så det er bare å heve glasset og utbringe en skål.
Den første helgen i oktober avholdes det en Vinfestival i hovedstaden Chisinau.

Lokalbefolkningen ønsker deg velkommen med et stort smil, kledd i sine fargerike drakter. De viser stolt frem sin kultur, levemåte, tradisjoner og håndverkskunst.

Fortsatt ikke overbevist? Hva med fotturer i det vakre landskapet? Eller tråkk deg gjennom landsbyer og fantastisk natur på sykkel? Du kan også oppleve Moldova fra hesteryggen eller bli med på utforsking av grotter. Kanskje vil du se Moldova fra kajakk? Eller luften? Fallskjermhopping gir deg et helt annen inntrykk av det lille landet.

Den selverklærte republikken Transnistria, som består av en liten stripe land på den østlige elvebredden av Dniestr, er ett av de merkeligste stedene i Øst-Europa. Det er en ministat som offisielt ikke eksisterer i andres øyne – kun sine egne.
Besøkende vil bli overrasket over dette området som er nesten identisk til den gamle Sovjetunion, med byster av Lenin.

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Moldova ved besøk inntil 90 dager i løpet av en periode på seks måneder. Pass må fremvises ved innreise, og det må være gyldig i minst seks måneder etter ankomstdato. Reisebillett og dokumenter for returreise må kunne fremlegges.

Det er ikke nødvendig å ta spesielle vaksiner før innreise til Moldova. I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den beste tiden å oppleve Moldova er fra slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

Den første helgen i oktober avholdes det hvert år en stor vinfestival i hovedstaden Chisinau. Festivalen varer i to dager, og er en velsmakende opplevelse.

Klimaet i Moldova er relativt mildt om vinteren og varmt om sommeren. Den årlige middeltemperaturen er 8-10 °C. Gjennomsnittstemperaturen i januar er -5 °C i nord og -3 °C i sør. I juli er middeltemperaturen 19 °C i nord og 23 °C i sør. Høyeste målte temperatur er 41 °C, laveste -36 °C.
Moldova får gjennomsnittlig 370-520 mm nedbør i året. Men det er store variasjoner fra år til år, slik at landet flere ganger har vært rammet av lange tørkeperioder. Størstedelen av regnet kommer om sommeren, ofte i form av kraftige regnskyll som bidrar til erosjon.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

I Moldova er det også mulig å leie bil slik at du selv kan bestemme tempo, når og hvor du vil stoppe. Vi anbefaler at leiebil og overnattinger bestilles gjennom oss for å sikre tilgjengelighet på både leiebil og hoteller.

For de som kombinerer Moldova med Romania kan både fly eller tog mellom landene benyttes.

Ved ankomst i Moldova blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Moldova er + 1 time.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Det brukes fortsatt en del kjemikalier i landbruket, som forurenser jord og grunnvann. For å unngå problemer, kjøp vann på flaske.

Den lokale myntenheten i Moldova heter moldovsk leu (MDL).

Det er noen minibanker i Chisinau. Kredittkort (Visa og Master Card) kan benyttes i hovedstaden, men i noe mer begrenset grad i resten av Moldova. Det anbefales å ha med kontanter i tillegg, enten Euro eller lokal valuta når man skal utenfor hovedstaden.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Scroll to Top