fbpx

Adrenalinkick i Gdansk

4

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Bli med på et skikkelig adrenalinkick i herlige Gdansk!

På programmet står både off-road-kjøring, paintball, ATV og hopping fra et 15 meter høyt tre. Et besøk i Gdansk er ikke komplett uten et besøk på ett av byens bryggerier, hvor det blir en velsmakende middag og ølsmaking.

Gdansk er en meget sjarmerende by, som også frister med en rekke historiske severdigheter, puber og flere unike restauranter. Hva med middag om bord på en gammel trikk eller i et bomberom fra andre verdenskrig?

Denne turen får garantert opp pulsen, og den senker seg kun etter noen lokale øl på puben.

Dag 1:

Norge -Gdansk

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Gdansk ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske denne sjarmerende byen.

Overnatting: Holland House Residence

Dag 2:

Adrenalinkick i Gdansk

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til dagens adrenalinfylte aktivitet.

Først ut er paintball, hvor dere møter en rekke utfordringer underveis i kampen om å overta motstanderens leir eller skal redde et gissel.

Deretter blir det off-road-kjøring med en profesjonell sjåfør. Opp og ned bratte bakker, fobi hindringer i veibanen og gjennom søle.

Det å kjøre ATV har aldri vært mer spennende. Dere farter på spesiallagde baner og deretter blir det off-road-kjøring.

Så opp i et tre, hvor dere skal hoppe fra 15 meter før dere begir dere ut på hengebroene mellom trærne.

Transport tilbake til hotellet.

Middag om kvelden.

Overnatting: Holland House Residence

Dag 3:

Gdansk

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet av en engelsktalende guide for en tur til Westerplatte, hvor andre verdenskrig startet. Besøk gravene til de polske krigsheltene, restene av bygningene og det store, flotte minnesmerket som ruver på toppen av gressbakken.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Om kvelden blir det middag og ølsmaking på Brovarnia Gdansk. Dette er det eneste bryggeriet i Gdansk som produserer tre typer øl: Brovarnia Pale Lager Beer, Brovarnia Schwazbier (mørkt øl) og Brovarnia Häfeweizen Beer (hveteøl).

Det serveres en treretters middag med ølsmaking.
Slå gjerne på stortrommen og bestill en tretønne på 10 liter, med tap.

Overnatting: Holland House Residence

Dag 4:

Gdansk – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Gdansk – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på Holland House Residence, inkludert frokost
 • Paintball, inkludert alt utstyr + 200 fargeballer per person
 • Off-road-kjøring tur på 20 minutter
 • Tur med ATV
 • 1 hopp fra tre og tur på plankebro mellom trærne
 • Engelsktalende instruktører på disse fem aktivitetene
 • 1 utflukt til Westerplatte, inkludert engelsktalende guide
 • 2 middager
 • 1 middag (treretters) + ølsmaking på Brovarnia Gdansk
 • Transport i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Polen

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Turen anbefales for minst 8 personer.
Det kan også legges inn aktiviteter som golf, paragliding og fallskjermhopping.

Beste reiseperiode: April til september.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Det er ikke visumplikt for norske statsborgere i Polen for opphold under 90 dager. Passet må være gyldig under hele oppholdet. Pass er også det eneste gyldige identifikasjonsdokument for norske statsborgere.

Det er normalt ikke krav om vaksinasjoner ved reiser til Polen.
Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, og vi anbefaler derfor at du kontakter din lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Polens klima er skiftende. I Nord- og Vest-Polen er det kystklima, men i Sentral-, Sør- og Øst-Polen er det fastlandsklima. Det betyr varme somre og kalde vintre. Våren kommer som regel tidligere enn i Norge. Sommeren kan være svært varm, med temperaturer over 30 grader, spesielt i juli og august. Polakkene lovpriser sin ”gylne høst”, med varme og sol til et stykke inn i oktober.

Minibanker er utbredt i byer og tettsteder. Det er også minibanker på flyplassen.
De store kredittkortene som VISA, MasterCard og American Express kan brukes som betaling stort sett over hele Polen. Det kan være steder hvor kort ikke kan brukes, så det er alltid greit å ha med litt kontanter.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.
Det er også mulig å leie bil og kjøre selv i Polen om dette er ønskelig. Du må ha fylt 21 år og ha hatt førerkort i minst 1 år for å kunne leie bil i Polen.

Ved ankomst i Polen blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Polen har samme tid som Norge, både sommer og vinter.

Polens landskaper beveger seg fra den lavtliggende kystsonen ved Østersjøen i nord over det sentrale Polens myke åser og skinnende innsjøer til fjellmassiver som Sudetene og Karpatene sørpå. 70 av landets fjell hever seg opp i over 2000 meters høyde, og gir mulighet for både skigåing, fjellvandring og kanoturer på de mange fjellvannene. Lange, brede elver som Oder, Warta og Wisla forbinder mange av landets innsjøer og har vært brukt som transportveier siden vikingene stevnet ut med langskipene sine.

Vannet fra kranen er ikke direkte farlig, men det smaker klor, og polakkene koker vannet før de drikker det. Gjør som polakkene og kjøp drikkevannet ditt på flaske.

Malawi er en innlandsstat sørøst i Afrika. Det meste av landarealet ligger 1000 – 1500 meter over havet og består av fjell og platåer. Den østafrikanske Riftdalen går gjennom landet fra nord til sør. Her ligger Malawisjøen, som er den tredje største innsjøen i Afrika. Innsjøen utgjør 20 prosent av landarealet. I lavlandet finner man viltreservater, og omfatter nesten 200 arter av pattedyr. Mesteparten av Malawis befolkning driver jordbruk og i takt med befolkningsøkningen har dette ført til massiv avskogning. Fiskebestanden i Malawi trues av forurensing, overfiske og synkende vannstand.

Polen er på mange måter et konservativt land som hyller de klassiske dydene. Man vil ofte oppleve at menn reiser seg for kvinner på trikken eller bussen, holder opp døren for dem og kysser dem på hånden – alt sammen for å vise respekt, ikke for å gjøre tilnærmelser. En stor del av befolkningen har god kjennskap til de klassiske, nasjonale verkene, både innen litteratur, musikk og kunst. Polakkene viser dessuten stor respekt for kunstnere og intellektuelle. Polens turbulente historie og kampen for selvstendighet har naturligvis også innflytelse på fokuset på det som blir ansett som klassiske, polske dyder. Man ser sjelden barn løpe hoiende og skrikende rundt på offentlige steder.
Nasjonal stolthet, landets historie og religion spiller en større rolle i polakkers bevissthet enn hos de fleste nordmenn.

Den polske myntenheten heter zloty (PLN). Det er alltid greit å ha noen mynter og mindre sedler på seg til betaling i butikker, restauranter og til tips da det kan være problemer å bruke store sedler. Du kan veksle penger i bankene eller på steder der det står kantor.

Det er kutyme å gi driks på restauranter og lignende i Polen. Du kan runde regningen opp til nærmeste 10 zloty eller legge på 10 prosent. I taxier kan du runde beløpet oppover om du har vært fornøyd.
På rundreiser vil sjåfør og guider forvente et viss beløp i driks. Dette vil dere bli informert om i programmet.

Skroll til toppen