fbpx

Herlige Moldova og Romania

Utforsk noen av de mest unike landene i Europa

Velkommen til Moldova og Romania

Når man hører Romania tenker du automatisk på Transilvania og Dracula. Men Romania er så mye, mye mer enn bare blodtørstige vampyr. Romania er nemlig sjarmerende byer med flott arkitektur, slott og borger. Utenfor byene er Romania som å reise tilbake i tid. Saksiske middelalderbyer, trekirker, hest og kjerre, gårder som klamrer seg fast i åssidene.

Dere vil bli satt bakover i tid, til en epoke der historien, fablene og legendene ble skapt. I tillegg kommer gjestfriheten til folket som lever her. Romania er ganske så annerledes, og dere kommer garantert til å trives!

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie vekk fra turistflokkene, og helt utenom det vanlige. Det lille landet er både hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har eksepsjonelt god vin.

Dere får også sjansen til å oppleve det gamle Sovjetunionen, med en tur til Transnistria – et besøk dere ikke glemmer med det første!

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Bucuresti ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon til å utforske Romanias hovedstad.
Legg turen til Lipscani, den gamle bydelen, som er riktig så sjarmerende. Bydelen er en blanding av nasjonaliteter, kulturer og byggestiler.

Overnatting: Hotel Minerva

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet av en engelsktalende guide som tar dere med rundt i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks.

Bli med på en omvisning i Palace of the Parliament, også kjent som Ceausecus palass, verdens nest største bygning.

Dere får også se The Revolution Square, Victoria Avenue, Triumfbuen og The Opera Square.

Etter endt omvisning blir dere kjørt til togstasjonen for tog til sjarmerende Brasov. Togturen er på rundt fire timer.

I Brasov blir dere møtt på togstasjonen og tatt med til hotellet.

Overnatting: Hotel Bella Muzica

Frokost på hotellet.

Turen går til den lille og tilbaketrukne landsbyen Viscri. De hvitvaskede veggene på det som ser ut til å være en ugjennomtrengelig festning, ruver over byen. Foruten å beundre den unike arkitekturen på husene, besøker dere den lille kirken, omgitt av tykke murer, og tårnet der lokalbefolkningen oppbevarer sylteagurk og andre produkter.

Her blir det en tur med hest og kjerre gjennom den lille landsbyen.

Lunsjen inntas på et lokalt gjestgiveri.

Reisen fortsetter til Sighisoara, hvor en byvandring venter.

Sighisoara er den eldste bebodde middelalderfestningen på UNESCOs liste. Denne vakre byen er så viktig for rumenerne at selv Ceausecu lot den være i fred. Dere rusler opp den brosteinsbelagte gaten, omgitt av historiske bygninger, og ankommer Clock Tower. Fra toppen av tårnet har dere flott utsikt over byen og området. Forser de 300 trappetrinnene til Church on the Hill, som hviler over byen som en vokter fra fortiden.

Overnatting: Hotel Casa Wagner

Frokost på hotellet.

Kjør til Hunedoara for et besøk i Corvin Castle. Den gotiske stilen, understreket av høye tårn med dragoner i stein, er som tatt ut rett ut av en fantasifortelling.

Neste stopp er Alba Iulia, hvor Romanias historie har vibrert i mer enn 2000 år. Stedet har vært et romersk fort, forsvarsanlegg i middelalderen og til slutt: En stjerneformet festning med bastioner, bygget Vauban-stil omgir byen. Her får dere tid til å utforske festningen på egen hånd.

Sibiu har noe av Romanias best bevarte arkitektur, og det blir en byvandring i denne historiske middelalderbyen. Omvisningen inkluderer torget med Brukenthal Museum og den romersk-katolske katedralen. Fortsett til den gotiske Evangelical Cathedral, med en imponerende lengde på 78 meter. Så går dere gjennom passasjen og krysser en av Romanias mest kjente broer, Bridge of Lies.

Overnatting: Hotel Imparatul Romanilor

Frokost på hotellet.

Dere setter kursen tilbake til Bucuresti. Underveis stopper dere i Curtea de Arges, hvor dere skal besøke en av de vakreste ortodokse kirkene i Romania. Her ligger en rekke av Romanias konger gravlagt.

I Bucuresti blir det et besøk på Det nasjonale landsbymuseet, et friluftsmuseum i Herăstrău-parken. Museet viser rumensk tradisjonelt landsbyliv og inneholder 363 monumenter og over 50 000 gjenstander fra hele Romania.

Overnatting: Hotel Minerva

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly til Chisinau (Moldova). I ankomsthallen blir dere ønsket velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Park Lane Hotel

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og turen går til Transnistria, landet som ikke eksisterer.
Offisielt er Transnistria en region av Moldova og oppstod etter at Moldova brøt ut av Sovjetunionen i 1991. Den har erklært seg uavhengig, men anerkjennes ikke som eget land.

I Tighina besøker dere War Memorial og Bender Fortress, med en lang og fascinerende historie. Fortet er vakkert å se på, omgitt av tykke murer og med ti skansekledninger, 11 tårn og seks porter.

Lunsj på en lokal restaurant som serverer ukrainske retter.

Gå tilbake i tid, til det gamle Sovjetunionen. Dere skal utforske Transnistrias hovedstad, Tiraspol. Byen ble grunnlagt i 1792 av den russiske generalen Alexandr Suvorov. Dere ser palasset med statuen av Lenin, minnesmonumentet for krigens falne og tanks. Over hele byen vaier flagget med hammeren og sigden fra det gamle Sovjetunionen og gatene er oppkalt etter både Lenin og Marx. Atmosfæren i byen er meget spesiell.

Tilbake til Chisinau.

Overnatting: Park Lane Hotel

Frokost på hotellet.

Start dagen med en fottur i Chisinau med guiden. Byens historie strekker seg tilbake til 1420. Dere får se Nativity of Christ Metropolitan Cathedral, Triumfbuen, parken og Flower Market.

Eventyret fortsetter og tar dere til Orhei Vechi hvor dere spiser lunsj på et gjestgiveri som serverer lokale retter og hjemmelaget vin.

Cave Monastery er bygd inne i fjellet, av ortodokse munker i det 13.århundre.

Criscova Wine Cellars er den mest kjente av alle Moldovas vingårder, et vinrike under bakken. Den er også en av Europas største. Rundt 60 av de 120 kilometerne med tunneler, som dateres til det 15.århundre, er fylt med flasker. Et elektrisk tog tar dere gjennom tunnelene før dere fortsetter omvisningen til fots. Besøket avsluttes med vinsmaking og snacks.

Overnatting: Park Lane Hotel

Frokost på hotellet.

Formiddagen til egen disposisjon.

Opphenting på hotellet og transport til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

En eventyrlige reise i to av Europas mest unike land er over…

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Bucuresti/Chisinau – Norge
 • Fly Bucuresti - Chisinau
 • Flyskatter
 • 2 netter på Hotel Minerva, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Bella Muzica, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Casa Wagner, inkludert frokost
 • 1 natt på Hotel Imparatul Romanilor, inkludert frokost
 • 3 netter på Park Lane Hotel, inkludert frokost
 • 1 togbillett i førsteklasse fra Bucuresti til Brasov
 • 1 tur med hest og kjerre i Viscri
 • 1 lunsj i Viscri
 • Inngang til Parlament Palace og Det nasjonale landsbymuseet i Bucuresti
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Romania i henhold til program
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i Romania i henhold til program
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Moldova i henhold til program
 • Inngang til Curchi Monastery og Bender Fortress i Moldova
 • Omvisning og vinsmaking (4 vintyper) på Cricova Wine Cellars
 • 2 lunsjer i Moldova
 • Privat transport med engelsktalende sjåfør/guide i Moldova i henhold til program
 • Assistanse av våre lokale samarbeidspartnere i Romania og Moldova

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til attraksjoner/severdigheter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfører og guider

Det kreves pass for å reise inn og ut av Transnistria. Ved innreise får dere en oppholdstillatelse som er gyldig i ti timer. Denne må også fremvises ved utreise.

Beste reiseperiode: April – oktober (Romania) og april til juni og august til oktober (Moldova).

Skroll til toppen