Vintur i Romania

5

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

For mange kan det komme som en overraskelse at Romania produserer vin, men det er en gledelig overraskelse – for landet tilbyr god kvalitet og smak på vinene.

Romania har produsert vin siden det 7.århundre f.Kr., og klimaet passer utmerket for nesten all slags druer. Landet er verdens niende største produsent, og de mest kjente vinene som eksporteres er Merlot og Cabernet Sauvignon.

Foruten overnatting på en vingård i Deali Mare, inkluderer reisen også besøk i sjarmerende Brasov og Sinaia med Peles Castle. Ingen reise til Romania er komplett uten en tur til det legendariske Draculas slott, som ruver over byen Bran.

Bli med på en reise gjennom det mer ukjente, men så absolutt velsmakende vinlandet Romania. Nyt god mat, hils på den hyggelige befolkningen og opplev den vakre naturen.

Etter endt reise står nok en rumensk vin på menyen til neste middag!

Dag 1:

Norge – Bucuresti - Brasov

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Bucuresti ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til herlige Brasov.

Byen er omringet av Karpatenes mektige fjelltopper. Hit kom Vlad Tepes (kjent som Dracula) med sine tropper i 1458 og angrep byen. På toppen av Tampa Mountain hviler restene av den gamle borgen. Brasov oser av sjarm og en avslappet atmosfære.

Overnatting: Hotel Bella Muzica

Dag 2:

Brasov – Bran – Dealu Mare

Frokost på hotellet.

Brasov oppleves best til fots. Byen lokker med et stort antall severdigheter, og mest populær er Black Church, den største gotiske katedralen i det sørøstlige Europa.

Historier om vampyrer og Dracula dukker opp i hodet når dere nærmere dere Bran. Høyreiste tårn, hvitkalkede vegger og rød takstein er et trolsk syn der borgen ruver på en høyde. Det blir en omvisning i slottet hvor guiden forteller om legender og historien.

Sinaia er hjemsted til det spektakulære Peles Castle, som minner om et eventyrslott.

Fortsett så til vinområdet Dealu Mare, hvor dere blir i to netter.

Overnatting: Conacul din Ceptura

Dag 3:

Vinområdet Dealu Mare

Frokost på hotellet.

Dealu Mare er ett av de viktigste vindistriktene i Romania. Her produseres både rød og hvit vin, med alle kjente vintyper som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Chardonnay.

I dag blir det besøk på tre vingårder, hvor dere får smake tre ulike typer vin på hver gård.

Lunsjen inntas på en vingård.

Overnatting: Conacul din Ceptura

Dag 4:

Dealu Mare - Bucuresti

Frokost på hotellet.

Vin, vin og atter vin står på programmet i dag. Det blir besøk på to vingårder, vinsmaking og besøk i vinkjelleren. På hver vingård får dere smake tre ulike typer vin.

Lunsj på en av vingårdene før dere fortsetter til Bucuresti.

Overnatting: Hotel Minerva

Dag 5:

Bucuresti – Norge

Frokost på hotellet.

I dag blir det en byrundtur i Bucuresti, hvor kulturer fra øst og vest blandes sammen i en herlig miks. Opplev Parlamentpalasset, Triumfbuen, Charles de Gaulle-plassen og den vakre parken Herestau.

Transport til flyplassen for innsjekk på fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Oslo – Bucuresti – Oslo
 • Flyskatter
 • 2 netter på Hotel Minerva i delt dobbeltrom, inkludert frokost
 • 2 netter på Conacul din Ceptura i delt dobbeltrom, inkludert frokost
 • 3 lunsjer
 • Besøk på 5 vingårder, inkludert omvisning og vinsmaking (3 smaksprøver per vingård)
 • Byvandring i Brasov
 • Inngang og omvisning i Bran Castle og Peles Castle
 • Byrundtur i Bucuresti
 • Transport med engelsktalende sjåfør og guide i henhold til program
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Romania

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør og guide

Merk at Peles Castle er stengt på mandager så programmet må tilpasses deretter.

Beste reiseperiode: April til september.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Nordmenn som reiser til Romania for opphold mindre enn 90 dager, trenger ikke visum. Gyldig pass må medbringes. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise fra Romania.

Det er ingen spesielle vaksinasjoner påkrevd for å reise til Romania.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Det er vanskelig å bestemme når det er best å reise til Romania. Det avhenger av hva du ønsker å oppleve! Alle årstider har noe positivt, enten det er vinter eller sommer.
Vinteren er en flott årstid, og det er en rekke aktiviteter å velge mellom og masse du kan oppleve. Romania er et land som vedlikeholder sine tradisjoner, og dette er kanskje den beste tiden å oppleve den kulturelle arven, for rumenerne feirer julen med sterke bånd til tradisjonene sine.
Når det gjelder vinteraktiviteter er Sinaia et av de mest omfattende resortene i landet. Fjellene strekker seg opp mot 2000 meter og byr på en rekke skiløyper. De er også her du finner det vakre Peles Castle, tidligere hjem til den rumenske kongefamilien og et av landets største severdigheter.
Nesten en tredjedel av Romania er dekket av fjellkjeden Karpatene, og byr på en rekke resorter. Ikke langt unna Sibiu ligger Păștiniș, den eldste skiresorten i landet. I nærheten av den sjarmerende byen Brasov er et av de beste resortene for ski- og snowboard entusiaster, Poiana Brasov. Ikke så glad i å stå på ski? Da kan du kjøre hest og slede gjennom det vakre landskapet eller prøve snow tubing eller ake.

Ønsker du å utforske Romania om sommeren, da er det en rekke spennende aktiviteter. Du kan tråkke rundt på sykkel i Transilvania, fra landsby til landsby og slott til slott. Eller begi deg ut på fotturer i Karpaene, rafte på Jiu River eller bli med på fugletitting i Danube- deltaet. En annen utmerket måte å nyte sommeren på, er å besøke noen av Romanias best bevarte tradisjonelle landsbyer, som Viscri og Breb. Her blir du kjent med de lokale, kulturen og deres tradisjoner.

Det er også mulig å tilbringe dagene på stranden. Badebyene langs Svarthavet ligger på en 80 kilometer lang kyststripe. Mamaia er den største og mest moderne badebyen, med hoteller i alle prisklasser, vannpark, restauranter og barer.

Høysesongen er april til oktober. Juli og august er høysesong for badeferie ved Svarthavet.

Romania er et stort land med mye fjell, og har derfor et variert klima. Landet har et temperert innlandsklima med store temperaturforskjeller mellom dag og natt og mellom sommer og vinter. Det kommer av at det nesten ikke er temperaturutjevnende effekt fra havet.

Romania har størst temperatursvingninger mellom årstidene i Transilvania, der det går fra -50C i januar til 200C i juli. Her er det også mest snø om vinteren, da fjellene har lavere temperaturer enn lavlandet i sør. Kysten ved Svartehavet får 400 mm nedbør i året, mens det i innlandet kommer 500-700 mm. Oppe i fjellene faller det 800-1500 mm.

Ved ankomst i Romania blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

Det er også mulig å leie bil og kjøre selv. Da hentes og leveres leiebilen på flyplassen i Bucuresti. Vi anbefaler at du bestiller overnatting sammen med leiebilen gjennom oss i god tid før avreise.

Standarden på veiene i Romania er svært varierende og utenfor hovedveiene er kvaliteten varierende og tidvis dårlig. Man bør være oppmerksom på hest og kjerre og andre saktegående kjøretøy.

For våre reisende som ønsker bil med sjåfør, brukes gode biler eller busser med aircondition.

Romania ligger én time foran Norge. Det vil si at når klokken er 12:00 i Norge, er den 13:00 i Romania.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Vann fra springen er ansett som trygt å drikke i Romania, men det kan smake litt klor. For å være på den sikre siden anbefaler vi å kjøpe vann på flaske.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Husk at veistandarden i Romania ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

Romania har ufattelig mye å by på: Sjarmerende og historiske byer med flott arkitektur, slott og borger. Nasjonalparker, fotturer, ville dyr, kirker, klostre, museer og historiske monumenter. Det mangler heller ikke på aktiviteter: Sykkelturer, rideturer, fotturer, bading, ski, golf og kanoturer.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I Romania er det vanlig å gi tips, spesielt til de som jobber i serviceyrker; servitører, taxisjåfører, guider og hotellansatte. Normalt er 10 prosent vanlig, men har du fått ekstremt god service, er det alltid lov å gi litt ekstra.
På restauranter er tips ikke inkludert i regningen, og du kan regne 10 prosent.
Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Den lokale myntenheten i Romania heter rumensk lei (RON).
Minibanker er godt utbygd.
Visa, Master Card og American Express aksepteres på de fleste restauranter, butikker og hoteller i de større byene. Ellers i landet må man bruke kontanter på restauranter og i butikker.

Scroll to Top