Utforsk Irland med bil

10

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

En reise til Irland er ensbetydende med vakkert landskap, livlige storbyer, idylliske landsbyer, utallige slott og ruiner, svingete landeveier, lokale puber og gjestfrie mennesker. Legg så til et hav av attraksjoner og severdigheter, Guinness, whisky, folkemusikk, historie og kultur, så har du et komplett reisemål.

Denne 10 dager lange Kjør-selv-turen gir deg det beste av hva Irland har å by på. Kjøreturen tar deg gjennom et vakkert og variert landskap, samt pittoreske landsbyer og irsk sjarm.

Dag 1:

Norge – Dublin

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme på flyplassen i Dublin blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske herlige Dublin. Det er en rekke interessante museer, katedraler eller grønne parker å besøke. Ta turen innom Trinity College eller Dublin Castle eller la deg underholde av gatemusikantene i Grafton Street. Du kan også bli med på en guidet tur, med smaking, på Guinness Storehouse eller The Old Jameson Distillery.

Vi anbefaler en ekte irsk aften med middag og show – en perfekt start på reisen i Irland.

Overnatting: Dublin

Dag 2:

Dublin – Cork

Etter frokost henter dere leiebilen og setter kursen mot Cork, Irlands tredje største by.

Underveis bør dere stoppe i Cashel, tidligere sete for kongene i Munster. Ruinene av det store klosteret står på en kalksteinsklippe i utkanten av byen. Den har vært omgitt av storhet og mystikk siden kelternes tid. Titusener av besøkende ankommer hvert år for å beundre ruinene på den 60 meter høye klippen.

Turen fortsetter til Cork, som ble grunnlagt på 500-tallet. Sentrum ligger på en øy i elven Lee, og byr på 30 broer, kafeer, restauranter og pastellfargede hus. Byens livsnerve er havnen, som en gang gjorde Cork til verdens største forsendelsessted av smør.

Ikke glem å legg turen innom Titanic Experience Cobh. Da Titanic la ut på sin jomfruferd i 1912, var hun innom Cobh. Besøkende får et boardingkort med navn på en av 123 passasjerene som gikk om bord her. Guiden forteller om livet på Titanic, og en video viser forliset. På slutten av besøket får du vite om passasjeren på boardingkortet overlevde.

Overnatting: Cork

Dag 3:

Cork og omegn

I dag kan dere utforske Cork nærmere. Byen har en rekke attraksjoner som er verdt å få med seg. Ta turen til English Market eller utforsk Elizabeth Fort, et stjerneformet fort som har vært festning, fengsel, sykehus og politistasjon. I dag er det et spennende museum. Cork Butter Museum er en artig opplevelse, før dere avslutter på Cork Public Museum, som hyller Cork-grevskapet og dets berømtheter.

Alternativet er å ta turen ut på landsbygden og utforske landsbyene.

Blarney ligger rundt 8 km nord for Cork, i vakre og landlige omgivelser. Her bør du ta turen til Blarney Castle, legge deg på ryggen, bøye nakken bakover og kysse den magiske stenen. I belønning får du veltalenhet. Borgen er fra 1446, og har både fangehull og en vakker park.

I byen Kinsale, som ligger sør for Cork, yrer det av liv og farger. Smale, krokete gater, små hus, fiskebåter og en havn som beskyttes av en stor festning, Charles Fort lokker besøkende fra hele verden. Kinsale er også en gourmethovedstad, så matglade turister kommer til å trives her.

Overnatting: Cork

Dag 4:

Cork - Killarney

I dag kan dere velge om dere vil fortsetter på N22 til Killarney eller ta turen langs kysten.

Bantry ligger i hjertet av West Cork, og er et område med overdådig vegetasjon og byen er blåmuslingenes hovedstad. Dette er en sjarmerende liten by med blå, sorte, røde, grønne og gule butikkfasader.

Clonakilty er en livlig og fargerik by, omgitt av vakre strender og hjem til god mat og musikk. Byens historie dateres tilbake til 1300-tallet, med en herlig blanding av gammelt og nytt. Ta gjerne turen innom West Cork Model Railway Village. Gå tilbake i tid og se den gamle toglinjen i miniatyr.

I kystbyen Schull anbefales et stopp i Schull Planetarium, det eneste planetarium i Irland. Her kan dere se en nøyaktig representasjon av nattehimmelen i den nordlige halvkule.

Killarney ble grunnlagt i den romantiske perioden på 1700-tallet, da de rike begynte å sverme for naturen. I dag er Killarney et paradis for naturelskere. Ta turen til Killarney nasjonalpark, et av de vakreste områdene på øya. Parken er hjem til Irlands høyeste fjell, innsjøer, eikeskog og kronhjort.

Ønsker dere en aktiv dag, er det gode muligheter for golf, fiske, sykling, fotturer og rideturer.

Overnatting: Killarney

Dag 5:

Ring of Kerry

Havet dundrer inn mot klippene og sender hvitt skum inn over land. Bølgene veksler mellom sort og grått til azurblått og turkis, avhengig av lys og vind. Store steiner er strødd utover fjellet, som er dekket av mose og lyng. Hvitkalkede hus klamrer seg fast i skråningene, og en sort stripe asfalt snor seg gjennom det storslåtte landskapet. Det er Ring of Kerry, en av de vakreste strekningene i verden!

Ringen rundt Kerry starter i Killarney, og er en 179 kilometer lang rundtur på Iveragh-halvøyen. Landskapet skifter mellom innsjøer, fjell, elver, enger, strender, klipper og hav.

Overnatting: Killarney

Dag 6:

Dingle og omegn

For mer enn 1000 år siden valfartet munker til Dingle-halvøya. De etterlot hundrevis av steinhytter, kirker og høye kors. I dag strømmer turistene til området, som er kjent for sine festivaler, restauranter, puber og delfinen Fungi, som har holdt til nær havnen i Dingle Bay i over 30 år.

I Dingle er kjærligheten til Fungi stor. Hele byen er sentrert rundt delfinen. Bli med på en båttur i håp om å se ham, eller kjøp en delfinsuvenir i en av de mange butikkene.

I Dingle Oceanworld kan dere se haier, pirajaer, blåmusling, ja mer enn tusen arter fra hav og elver rundt om i verden.

Overnatting: Killarney

Dag 7:

Killarney – Galway

Kjør nordover mot Killimer og ta ferjen til Tarbert/Kilrush.

I Kilrush kan dere bli med på en båttur som tar dere til Shannon Estuary. Den 2,5 timer lange båtturen byr på mulighet for å se delfiner. Dere kan også ta ferjen til Scattery Island, som ligger bare 2 kilometer fra Kilrush.

Ennis er en livlig by ved elven Fergus, og er kjent for sine puber og rike kulturliv. I kulturhuset Glór er det teater, film og utstillinger hver dag.

Dypt nede slår bølgene mot de mørke klippene. De akkompagneres av måkeskrik. Titusener av fugler sirkler rundt de smale hyllene på klippeveggen, som stikker 100-200 meter loddrett ned i havet. Cliff of Moher lokker med en av Irlands beste utsikter. Ta turen opp trappen til det gamle utkikkstårnet O’Brien’s Tower og fotografer det storslåtte synet.

Fortsett til Galway, en av Irlands livligste byer. Byen ligger vakkert til ved elven Corrib, og er bohemsk og vill, samtidig som den er full av kultur, kunst, utmerket mat og musikk.

Overnatting: Galway

Dag 8:

Galway

Når dere skal utforske Galway, anbefales det å starte i Quay Street, som ligger i hjertet av byens stemningsfulle middelalderkvartal.

Deretter kan dere oppleve St. Nicholas’ Church, en av de største, vakreste og eldste middelalderkirkene i Irland. På Galway Market bugner det av grønnsaker, oster, nybakte boller og fylte oliven. Kunstnerne viser frem sine hatter, speil, skilter og akvareller. Galway Cathedral er enorm. Statuer av Jesus på vei til Golgata henger 4-5 meter over gulvet, og mosaikkene eksploderer i et kaleidoskop av farger.

Dere kan også ta turen til Connemara, et nesten uberørt område. Dagen kan tilbringes med fotturer, sykling, maling, fiske eller golf.

Overnatting: Galway

Dag 9:

Galway – Dublin

Kjør tilbake til Dublin og nyt den siste dagen i den irske hovedstaden.

Før dere kjører inn til Dublin, anbefales et stopp i Howth, en fiskerby rundt 15 kilometer utenfor. Fra Howth Head får dere flott utsikt mot Dublin Bay og Wicklow Mountains. Lunsjen bør inntas på en lokal pub, med fish & chips på menyen.

Den siste natten i Irland bør tilbringes på Johnny Fox’s Pub i Dublin Mountains. Denne er den høyest beliggende puben i landet, og en av de eldste. Absolutt et sted dere må få med dere!

Overnatting: Galway

Dag 10:

Dublin – Norge

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Dublin – Norge
 • Flyskatter
 • 9 netter på hotell, inkludert frokost
 • Leiebil i 10 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Irland

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til severdigheter/attraksjoner
 • Bensin
 • Parkering

Reiseperiode: Hele året
I sommerhalvåret er temperaturen høyest. Mai og juni har mest sol mens juli og august er lunest.
Det fryser sjelden om vinteren, hvor januar og februar er kaldest.
Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Irland. Irland er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise.

Dersom du reiser med barn til Irland kan du bli bedt om å dokumentere tilknytningen til barnet. For mer informasjon: http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/travel-with-children

Det er ikke noe krav om vaksiner for reiser til Irland.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor eller Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

I Irland brukes euro. I Nord-Irland brukes pund sterling.
Visa og Mastercard kan brukes de fleste steder, men mange taxier, mindre bensinstasjoner og restauranter tar kun imot kontanter.
Det er minibanker stort sett over hele landet.

Den beste perioden å besøke Irland er i sommerhalvåret. Da er temperaturene høyest, naturen blomstrer og det skjer mye innen kulturlivet. I vinterhalvåret har en rekke museer, klostre og slott stengt.

Mai og juni har ofte mest sol, mens juli og august er varmest. Termometeret viser dog sjelden over 25 grader. Det fryser sjeldent til om vinteren, hvor januar og februar er de kaldeste månedene.

Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

Grenseovergangen mellom Republikken Irland og Nord-Irland er blitt lettet på etter fredsprosessen og åpningen av det indre marked i EU. Nesten alle får lov til å passere uten å vise pass eller førerkort. Dette kan endre seg etter at Storbritannia og Nord-Irland har forlatt EU.
Vi anbefaler alle våre reisende om å medbringe pass om man skal krysse grensen mellom Irland og Nord-Irland.

Irland har et bredt utvalg overnattingssteder. Velg mellom hoteller i flere prisklasser, pensjonater (guesthouses), B&B (Bed & Breakfasts), ferieleiligheter, hytter, vandrehjem, slott og camping.

Du kommer ikke til å kjede deg i Irland!

Velg mellom dykking, kano, kajakk, sykkelferie, fisketurer, fugletitting, golf, rideferie, fotturer, båtturer (også med overnatting), surfing og hestevognferie.

Irland har også en rekke festivaler og kulturelle arrangementer hele året.

Pubene er stedet hvor man møtes, og mange anser en pint eller to for å være en menneskerett. Barn og unge under 18 år får ikke oppholde seg på steder med alkoholservering etter klokken 21:30.

Det er lett å finne gode kafeer og restauranter i de større byene hvor restaurantene serverer noe for enhver smak. Noen restauranter lokker med en rimelig early bird-meny som varer til for eksempel klokken 19:00.
På landet er utvalget mer beskjedent. Spør man de lokale om et godt sted å spise, blir man som regel henvist til deres yndlingspub. Puben er det beste sted å innta frokost eller en tidlig middag.
De fleste puber serverer en rimelig bar food eller pub grub, som kan være alt fra suppe og fish & chips til mer sofistikerte retter. Men kjøkkenet stenger tidlig – unntaket er puber med separate spiselokaler.

Irland egner seg utmerket for Kjør-selv-ferie, og er et såpass lite land at du kan nå nesten ethvert sted i hele landet på en dagstur. Mulighetene er dermed nærmest uendelige.

Merk at i Irland er kjøring på venstre side av veien.

De fleste bilutleiefirmaer leier ikke ut til personer under 25 eller over 70 år.

For å leie bil i Irland må du ha gyldig førerkort samt et kredittkort i sjåførens navn. Ved opphenting av bilen vil det bli reservert et beløp på kredittkortet, som refunderes ved innlevering så fremt de ikke forekommer noen ekstra kostnader.

På restauranter hvor det forekommer service charge, er tips ikke inkludert i regningen. Det er normalt å legge igjen 10-15 prosent i tips. På andre restauranter kan man eventuelt runde opp eller gi litt ekstra for god service. På puber vurderer man selv om du skal la vekslepengene ligge igjen på disken.
Taxisjåfører regner normalt med at man runder opp til nærmeste pund eller euro. Dørvakter får ofte euro 1,5 i Irland og euro 1 i Nord-Irland.

Er du med på en rundreise eller del av en gruppereise, er det vanlig å legge igjen tips til både sjåfør og guide etter endt tur. Tips leveres direkte ved avreise.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Vannet i springen kan generelt drikkes uten problemer, men det smaker ofte klor.

I Irland bruker man 220 volt. De irske stikkontaktene er ikke samme type som de norske, så det er nødvendig med adapter. De fleste stikkontakter i Irland har tre flate hull.

I Irland gjelder samme røykeforbudet som i Norge.

Alle snakker engelsk, men regjeringen i Dublin gjør mye for å fremme det irske (gælisk) språket som nesten ble utryddet under det britiske kolonistyret. 3 prosent snakker irsk som morsspråk, og mange veiskilter i de irsktalende områdene i Vest- og Sørvest-Irland (Gaeltacht-områder) er kun irske.

Den internasjonale landkoden til Irland er +353.
Den internasjonale landkoden til Nord-Irland er +44.

Undersøk med ditt mobilselskap for priser for samtale til og fra Irland og/eller Nord-Irland.

Det er god tilgang til WiFi på hoteller, kafeer og restauranter.

Det er ikke mange offentlige toaletter på Irland så de fleste benytter seg av toaletter på hoteller, kafeer, puber og restauranter.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top