fbpx

Utforsk Irland med bil

Utforsk noen av de mest unike landene i Europa

Velkommen til Irland

En reise til Irland er ensbetydende med vakkert landskap, livlige storbyer, idylliske landsbyer, utallige slott og ruiner, svingete landeveier, lokale puber og gjestfrie mennesker. Legg så til et hav av attraksjoner og severdigheter, Guinness, whisky, folkemusikk, historie og kultur, så har du et komplett reisemål.

Denne 10 dager lange Kjør-selv-turen gir deg det beste av hva Irland har å by på. Kjøreturen tar deg gjennom et vakkert og variert landskap, samt pittoreske landsbyer og irsk sjarm.

Forslag til program

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme på flyplassen i Dublin blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske herlige Dublin. Det er en rekke interessante museer, katedraler eller grønne parker å besøke. Ta turen innom Trinity College eller Dublin Castle eller la deg underholde av gatemusikantene i Grafton Street. Du kan også bli med på en guidet tur, med smaking, på Guinness Storehouse eller The Old Jameson Distillery.

Vi anbefaler en ekte irsk aften med middag og show – en perfekt start på reisen i Irland.

Overnatting: Dublin

reiser til irland, rundreise irland, tur til irland, reise irland, reiser til irland, pakkereise irland, pakkereiser til irland unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Etter frokost henter dere leiebilen og setter kursen mot Cork, Irlands tredje største by.

Underveis bør dere stoppe i Cashel, tidligere sete for kongene i Munster. Ruinene av det store klosteret står på en kalksteinsklippe i utkanten av byen. Den har vært omgitt av storhet og mystikk siden kelternes tid. Titusener av besøkende ankommer hvert år for å beundre ruinene på den 60 meter høye klippen.

Turen fortsetter til Cork, som ble grunnlagt på 500-tallet. Sentrum ligger på en øy i elven Lee, og byr på 30 broer, kafeer, restauranter og pastellfargede hus. Byens livsnerve er havnen, som en gang gjorde Cork til verdens største forsendelsessted av smør.

Ikke glem å legg turen innom Titanic Experience Cobh. Da Titanic la ut på sin jomfruferd i 1912, var hun innom Cobh. Besøkende får et boardingkort med navn på en av 123 passasjerene som gikk om bord her. Guiden forteller om livet på Titanic, og en video viser forliset. På slutten av besøket får du vite om passasjeren på boardingkortet overlevde.

Overnatting: Cork

reiser til irland, rundreise irland, tur til irland, reise irland, reiser til irland, pakkereise irland, pakkereiser til irland unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

I dag kan dere utforske Cork nærmere. Byen har en rekke attraksjoner som er verdt å få med seg. Ta turen til English Market eller utforsk Elizabeth Fort, et stjerneformet fort som har vært festning, fengsel, sykehus og politistasjon. I dag er det et spennende museum. Cork Butter Museum er en artig opplevelse, før dere avslutter på Cork Public Museum, som hyller Cork-grevskapet og dets berømtheter.

Alternativet er å ta turen ut på landsbygden og utforske landsbyene.

Blarney ligger rundt 8 km nord for Cork, i vakre og landlige omgivelser. Her bør du ta turen til Blarney Castle, legge deg på ryggen, bøye nakken bakover og kysse den magiske stenen. I belønning får du veltalenhet. Borgen er fra 1446, og har både fangehull og en vakker park.

I byen Kinsale, som ligger sør for Cork, yrer det av liv og farger. Smale, krokete gater, små hus, fiskebåter og en havn som beskyttes av en stor festning, Charles Fort lokker besøkende fra hele verden. Kinsale er også en gourmethovedstad, så matglade turister kommer til å trives her.

Overnatting: Cork

reiser til irland, rundreise irland, tur til irland, reise irland, reiser til irland, pakkereise irland, pakkereiser til irland unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

I dag kan dere velge om dere vil fortsetter på N22 til Killarney eller ta turen langs kysten.

Bantry ligger i hjertet av West Cork, og er et område med overdådig vegetasjon og byen er blåmuslingenes hovedstad. Dette er en sjarmerende liten by med blå, sorte, røde, grønne og gule butikkfasader.

Clonakilty er en livlig og fargerik by, omgitt av vakre strender og hjem til god mat og musikk. Byens historie dateres tilbake til 1300-tallet, med en herlig blanding av gammelt og nytt. Ta gjerne turen innom West Cork Model Railway Village. Gå tilbake i tid og se den gamle toglinjen i miniatyr.

I kystbyen Schull anbefales et stopp i Schull Planetarium, det eneste planetarium i Irland. Her kan dere se en nøyaktig representasjon av nattehimmelen i den nordlige halvkule.

Killarney ble grunnlagt i den romantiske perioden på 1700-tallet, da de rike begynte å sverme for naturen. I dag er Killarney et paradis for naturelskere. Ta turen til Killarney nasjonalpark, et av de vakreste områdene på øya. Parken er hjem til Irlands høyeste fjell, innsjøer, eikeskog og kronhjort.

Ønsker dere en aktiv dag, er det gode muligheter for golf, fiske, sykling, fotturer og rideturer.

Overnatting: Killarney

reiser til irland, rundreise irland, tur til irland, reise irland, reiser til irland, pakkereise irland, pakkereiser til irland unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Havet dundrer inn mot klippene og sender hvitt skum inn over land. Bølgene veksler mellom sort og grått til azurblått og turkis, avhengig av lys og vind. Store steiner er strødd utover fjellet, som er dekket av mose og lyng. Hvitkalkede hus klamrer seg fast i skråningene, og en sort stripe asfalt snor seg gjennom det storslåtte landskapet. Det er Ring of Kerry, en av de vakreste strekningene i verden!

Ringen rundt Kerry starter i Killarney, og er en 179 kilometer lang rundtur på Iveragh-halvøyen. Landskapet skifter mellom innsjøer, fjell, elver, enger, strender, klipper og hav.

Overnatting: Killarney

 

For mer enn 1000 år siden valfartet munker til Dingle-halvøya. De etterlot hundrevis av steinhytter, kirker og høye kors. I dag strømmer turistene til området, som er kjent for sine festivaler, restauranter, puber og delfinen Fungi, som har holdt til nær havnen i Dingle Bay i over 30 år.

I Dingle er kjærligheten til Fungi stor. Hele byen er sentrert rundt delfinen. Bli med på en båttur i håp om å se ham, eller kjøp en delfinsuvenir i en av de mange butikkene.

I Dingle Oceanworld kan dere se haier, pirajaer, blåmusling, ja mer enn tusen arter fra hav og elver rundt om i verden.

Overnatting: Killarney

reiser til irland, rundreise irland, tur til irland, reise irland, reiser til irland, pakkereise irland, pakkereiser til irland unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips

Kjør nordover mot Killimer og ta ferjen til Tarbert/Kilrush.

I Kilrush kan dere bli med på en båttur som tar dere til Shannon Estuary. Den 2,5 timer lange båtturen byr på mulighet for å se delfiner. Dere kan også ta ferjen til Scattery Island, som ligger bare 2 kilometer fra Kilrush.

Ennis er en livlig by ved elven Fergus, og er kjent for sine puber og rike kulturliv. I kulturhuset Glór er det teater, film og utstillinger hver dag.

Dypt nede slår bølgene mot de mørke klippene. De akkompagneres av måkeskrik. Titusener av fugler sirkler rundt de smale hyllene på klippeveggen, som stikker 100-200 meter loddrett ned i havet. Cliff of Moher lokker med en av Irlands beste utsikter. Ta turen opp trappen til det gamle utkikkstårnet O’Brien’s Tower og fotografer det storslåtte synet.

Fortsett til Galway, en av Irlands livligste byer. Byen ligger vakkert til ved elven Corrib, og er bohemsk og vill, samtidig som den er full av kultur, kunst, utmerket mat og musikk.

Overnatting: Galway

 

Når dere skal utforske Galway, anbefales det å starte i Quay Street, som ligger i hjertet av byens stemningsfulle middelalderkvartal.

Deretter kan dere oppleve St. Nicholas’ Church, en av de største, vakreste og eldste middelalderkirkene i Irland. På Galway Market bugner det av grønnsaker, oster, nybakte boller og fylte oliven. Kunstnerne viser frem sine hatter, speil, skilter og akvareller. Galway Cathedral er enorm. Statuer av Jesus på vei til Golgata henger 4-5 meter over gulvet, og mosaikkene eksploderer i et kaleidoskop av farger.

Dere kan også ta turen til Connemara, et nesten uberørt område. Dagen kan tilbringes med fotturer, sykling, maling, fiske eller golf.

Overnatting: Galway

Kjør tilbake til Dublin og nyt den siste dagen i den irske hovedstaden.

Før dere kjører inn til Dublin, anbefales et stopp i Howth, en fiskerby rundt 15 kilometer utenfor. Fra Howth Head får dere flott utsikt mot Dublin Bay og Wicklow Mountains. Lunsjen bør inntas på en lokal pub, med fish & chips på menyen.

Den siste natten i Irland bør tilbringes på Johnny Fox’s Pub i Dublin Mountains. Denne er den høyest beliggende puben i landet, og en av de eldste. Absolutt et sted dere må få med dere!

Overnatting: Dublin

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

 

reiser til irland, temple bar district, the temple bar district, unike reiser, dublin

Dette er inkludert:

 • Fly Norge – Dublin – Norge
 • Flyskatter
 • 9 netter på hotell, inkludert frokost
 • Leiebil i 10 dager, inkludert forsikring og ubegrenset kilometer
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner på Irland

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Inngang til severdigheter/attraksjoner
 • Bensin
 • Parkering

Reiseperiode: Hele året
I sommerhalvåret er temperaturen høyest. Mai og juni har mest sol mens juli og august er lunest.
Det fryser sjelden om vinteren, hvor januar og februar er kaldest.
Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

Skroll til toppen