Vintur til Moldova

5

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Oppdag herlige Moldova på en reise som gir en autentisk opplevelse av vinproduksjonen i det lille landet.

Moldova er et druedyrkende land, som har verdens lengste vinkjellere. Reisen inkluderer besøk med omvisning på de mest kjente vingårdene og produsentene – som undergrunnkjellerne Milestii Mici og Cricova.

Vingården Purcari leverer vin til dronninger. Takket være sine kilometerlange vinkjellere, står Purcari i Guinness rekordbok.

Det blir naturligvis mange muligheter for å smake på den edle drikken, blant annet i kombinasjon med lokal mat. Alt i vinkjelleren under bakken!

Mellom vingårdene blir det stopp for å besøke gamle klostre og en landsby. Det er også lagt inn en byvandring i hovedstaden Chisinau, hvor en engelsktalende guide forteller om historien, tradisjoner og kulturen i Moldova.

Turen gir deg sjansen til å oppdage hemmelighetene bak den velsmakende vinen fra ett av verdens minst besøkte land. Det er en uforglemmelig reise, hvor vin står i fokus.

Dag 1:

Norge – Chisinau

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

I Chisinau går dere gjennom passkontrollen og henter bagasjen. I ankomsthallen blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til hotellet hvor dere sjekker inn.

En engelsktalende guide tar dere med på en vandring gjennom Chisinau. Dere får høre mer om byens historie og se blant annet parken Stefan cel Mare, katedralen og Parlaments-bygningen før omvisningen avsluttes på markedet ved siden av Mihai Eminescu National Theater.

Overnatting: Chisinau

Dag 2:

Chisinau – Milestii Mici vingård – Chisinau

Dagens første stopp er Capriana Monastery i byen Hincu. Klosteret ble grunnlagt av Mihai Hincu i 1678, på oppfordring av hans datter, som hun senere ble nonne i.

Videre til Milestii Mici Cellars, den største vinkjelleren i Europa. Vinparadiset (200 km) under bakken fortsetter å imponere og glede besøkende – akkurat slik den har gjort i flere hundre år.

Som gjest på Milestii får dere mulighet til å oppleve gater i dunkel belysning, med rader og nisjer hvor vinflaskene er lagt forsiktig ned og vintønnene lagres.

Her blir det vinsmaking og lokal mat i den flotte kjelleren.

Overnatting: Chisinau

Dag 3:

Chisinau – Purcari Vingård – Chisinau

I dag går turen først til landsbyen Causeni, grunnlagt i 1763. Byen er kjent for sine vakre og uortodokse freskomalerier.

Fortsett så til Purcari, Moldovas eldste vingård. Kjellerne, som dateres til 1827, er en viktig del av landets historie og arv.

Etter endt omvisning blir det vinsmaking. Det er ikke alle forunt å smake rødvin som også leveres det kongelig hoff i England!

Lunsjen inntas på Purcari.

Overnatting: Chisinau

Dag 4:

Chisinau – Orhei Vechi – Chisinau

Dagens program starter i det flotte Orhei Vechi-området.

Her venter et besøk i et av Moldovas mest berømte og imponerende syn: Cave Monastery, som er bygd inne i fjellet.

Fortsett så til Monastery Curchi, en vakker katedral som tar pusten fra de fleste besøkende.

Siste stopp er Cricova Wine Cellars, den mest kjente av alle Moldovas vinkjellere. Dette vinriket under bakken er ett av Europas største. Omvisningen starter med en tur med elektrisk tog gjennom gangene, fylt med enorme vintønner og rekke på rekke med vinflasker.
Besøket avsluttes med vinsmaking i et av de vakre galleriene.

Overnatting: Chisinau

Dag 5:

Chisinau – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Chisinau – Norge
 • Flyskatter
 • 4 netter på hotell, inkludert frokost
 • Transport i henhold til program
 • Engelsktalende guide i henhold til program
 • 2 lunsj
 • Byrundtur i Chisinau
 • Besøk på Capriana Monastery, inkludert inngang
 • Besøk på vingården Milestii Mici + vinsmaking og snacks
 • Besøk Purcari Winery + vinsmaking
 • Besøk kirken i Causeni Village
 • Besøk Orceiul Vechi
 • Besøk vingården Cricova + vinsmaking
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Moldova

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

Turen kan også forlenges med flere dager i Moldova og/eller kombineres med Romania, før eller etter.

Reiseperiode: Slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Moldova er det perfekte reisemål for de som ønsker en ferie helt utenom det vanlige. Turisthordene har fortsatt ikke ankommet, og landet er det nest minst besøkte i verden. Moldova er hemmelighetsfullt, tradisjonelt og har masse opplevelser å by på. I tillegg kan du legge turen innom Transnistria, hvor det gamle Sovjetunionen fortsatt hersker.

Hovedstaden Chisinau er Moldovas største og livligste by, med en rekke museer og restauranter.

Tre inn i klostre, som ligger spredt om i det vakre landskapet og utforsk gamle fort og borger fra Middelalderen, hvor historien gir gjenklang i ganger og haller. Flere av borgene er som hentet rett ut av en fantasibok, med tårn, tykke vegger og vollgraver.

På rekke og rad, så langt øyet kan se, strekker vinrankene seg gjennom landskapet. Under bakken oppbevares den edle drikk, hvor kilometer etter kilometer lange ganger er et ekte vinparadis. Moldova er verdens 13.største vineksportør, så det er bare å heve glasset og utbringe en skål.
Den første helgen i oktober avholdes det en Vinfestival i hovedstaden Chisinau.

Lokalbefolkningen ønsker deg velkommen med et stort smil, kledd i sine fargerike drakter. De viser stolt frem sin kultur, levemåte, tradisjoner og håndverkskunst.

Fortsatt ikke overbevist? Hva med fotturer i det vakre landskapet? Eller tråkk deg gjennom landsbyer og fantastisk natur på sykkel? Du kan også oppleve Moldova fra hesteryggen eller bli med på utforsking av grotter. Kanskje vil du se Moldova fra kajakk? Eller luften? Fallskjermhopping gir deg et helt annen inntrykk av det lille landet.

Den selverklærte republikken Transnistria, som består av en liten stripe land på den østlige elvebredden av Dniestr, er ett av de merkeligste stedene i Øst-Europa. Det er en ministat som offisielt ikke eksisterer i andres øyne – kun sine egne.
Besøkende vil bli overrasket over dette området som er nesten identisk til den gamle Sovjetunion, med byster av Lenin.

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Moldova ved besøk inntil 90 dager i løpet av en periode på seks måneder. Pass må fremvises ved innreise, og det må være gyldig i minst seks måneder etter ankomstdato. Reisebillett og dokumenter for returreise må kunne fremlegges.

Det er ikke nødvendig å ta spesielle vaksiner før innreise til Moldova. I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Den beste tiden å oppleve Moldova er fra slutten av april til begynnelsen av juni og slutten av august til midten av oktober.

Den første helgen i oktober avholdes det hvert år en stor vinfestival i hovedstaden Chisinau. Festivalen varer i to dager, og er en velsmakende opplevelse.

Klimaet i Moldova er relativt mildt om vinteren og varmt om sommeren. Den årlige middeltemperaturen er 8-10 °C. Gjennomsnittstemperaturen i januar er -5 °C i nord og -3 °C i sør. I juli er middeltemperaturen 19 °C i nord og 23 °C i sør. Høyeste målte temperatur er 41 °C, laveste -36 °C.
Moldova får gjennomsnittlig 370-520 mm nedbør i året. Men det er store variasjoner fra år til år, slik at landet flere ganger har vært rammet av lange tørkeperioder. Størstedelen av regnet kommer om sommeren, ofte i form av kraftige regnskyll som bidrar til erosjon.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk.

I Moldova er det også mulig å leie bil slik at du selv kan bestemme tempo, når og hvor du vil stoppe. Vi anbefaler at leiebil og overnattinger bestilles gjennom oss for å sikre tilgjengelighet på både leiebil og hoteller.

For de som kombinerer Moldova med Romania kan både fly eller tog mellom landene benyttes.

Ved ankomst i Moldova blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Tidsforskjellen mellom Norge og Moldova er + 1 time.

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Det brukes fortsatt en del kjemikalier i landbruket, som forurenser jord og grunnvann. For å unngå problemer, kjøp vann på flaske.

Den lokale myntenheten i Moldova heter moldovsk leu (MDL).

Det er noen minibanker i Chisinau. Kredittkort (Visa og Master Card) kan benyttes i hovedstaden, men i noe mer begrenset grad i resten av Moldova. Det anbefales å ha med kontanter i tillegg, enten Euro eller lokal valuta når man skal utenfor hovedstaden.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Kontakt oss for et tilbud på denne reisen

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top