Herlige Shetland

6

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Shetlandsøyene er ville, vakre og barske!

Storbritannias nordligste utpost er verdt å få med seg på grunn av sin blendende natur med hardføre ponnier og et fantastisk fugleliv. Over det hele hviler vikingånden, som er mer nærværende her enn noe annet sted på De britiske øyer. Du vil også oppleve en gjestfrihet og livsglede man sjelden finner maken til.

Denne turen gir deg det beste av hva Shetland har å by på og kombinerer historie, natur, dyreliv og lokale opplevelser.

Dag 1:

Sumburgh

På flyplassen i Sumburgh henter dere leiebilen og kjører til hotellet.

Fra hotellet går dere til fuglereservatet ved Sumburgh Head, Shetlands mest populære attraksjon. Ta beina fatt langs stien, med flott utsikt underveis. I perioden mai – juli kan dere se de herlige lundefuglene.

Deretter går turen til Jarlshof, som var bebodd av syv sivilisasjoner fra steinalder til vikinger og middelalder. Jarlshof rangerer helt øverst blant Storbritannias flotteste arkeologiske severdigheter. Her har man blant annet bevart et langhus til en vikingfamilie.

Overnatting: Sumburgh

Dag 2:

Sumburgh – Lerwick

Dagens første stopp er Old Scatness Iron Age Village. Landbyen er fra jernalderen og ble også brukt av vikingene. De ansette er kledd i kostymer og det er et flott besøkssenter.

Fortsett til Garths Croft på Bressay hvor dere blir med bonden Chris Dyer på en eksklusiv gåtur gjennom landbruksområdet. Underveis får dere se sau, bukk og lam. Dere får også høre se og høre mer om redskapene og tradisjonelt landbruk.

Ankomst Lerwick hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Lerwick
Kjøredistanse: 49 km

Dag 3:

Lerwick – Scalloway – Lerwick

Scalloway var i sin tid øyenes hovedstad og domineres av ruinen Scalloway Castle, som er dagens første stopp. Dette er ett av to slott på Shetland og ble bygd av Patrick Stewart.

Fortsett til Scalloway Museum, som inneholder samlinger med 5000 år gammel historie og kultur, inkludert historien rundt Shetland Bus og Shetlandsgjengen i tekst og bilder.

Ved bredden av Clickimon Loch kan dere se et utmerket eksempel på en broch (rundt hus i stein som kun finnes i Skottland). Tårnet har en imponerende høyde.

Overnatting: Lerwick
Kjøredistanse: 19 km

Dag 4:

Lerwick

Kast loss og bli med på en flott båttur som tar dere til og rundt Bressay og Noss National Nature Reserve. Nyt det flotte fuglelivet, med de imponerende klippene i bakgrunnen.

På Shetland Museum kan dere lære mer om øyenes historie, inkludert når den første telefonen kom.

Avslutt dagen på Lerwick Brewery. Omvisningen tar deg gjennom 7000 år med bryggerihistorie og prosesser. Turen avsluttes slik det burde: Med ølsmaking.

Overnatting: Lerwick

Dag 5:

Lerwick – Burra – St. Ninian’s Isle - Sumburgh

Shetlands mest populære innbygger er ponniene, og i dag skal dere komme tett innpå disse skjønne skapningene. Dere hilser på dem ute samt inne på rideskolen. Det mangler ikke på fotomuligheter mens dere rusler en kort tur med ponniene.

Neste stopp er St. Ninian’s Isle og den vakre stranden, som ofte brukes til å markedsføre Shetland.

Fortsett til Sumburgh, for en siste natt på Shetland.

Overnatting: Sumburgh
Kjøredistanse: 71 km

Dag 6:

Sumburgh

Frokost på hotellet.

Dere kjører til flyplassen og sjekker inn for fly hjem til Norge eller Skottland.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Sumburgh – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 5 netter på hotell, inkludert frokost
 • Leiebil i 6 dager, inkludert forsikring
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Skottland

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Inngang til severdigheter/attraksjoner
 • Aktiviteter/utflukter
 • Parkering
 • Bensin

Det er begrenset med fly til Shetland så det anbefales å legge inn minst 1 natt før og etter oppholdet på Shetland i enten Edinburgh eller Aberdeen.

Fra Aberdeen er det også mulig å ta ferje til Lerwick (envei eller tur/retur). Turen tar rundt 17 timer og inkluderer overnatting på båten.

Turen kan fint forlenges med noen dager i Skottland før og/eller etter.

Reiseperiode: Hele året, men perioden mai til august er mest populær, værmessig sett.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til Storbritannia. Storbritannia er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger derfor gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise.

For reiser til Skottland er det en god idé å sørge for at vaksiner mot difteri/stivkrampe og Hepatitt A og B er i orden.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Trenger du reiseforsikring? Unike Reiser samarbeider med Gouda.
Klikk her for selv å beregne og bestille din reiseforsikring.

Du kan aldri stole på det skotske været, og det er blitt sagt mange mindre pene ting om det. Enkelte ganger er det med god grunn, for en sommerferie i Skottland kan være sterkt preget av lavthengende skyer og duskregn. Men er man heldig kan man også oppleve milde og solfylte dager på rad og rekke – selv tidlig på våren og sent på høsten.
Skottland har temperert kystklima med milde vintrer og kjølige somrer. Generelt er østkysten kaldere og tørrere enn i vest, der kysten kjærtegnes av vestavinden som fører med seg Golfstrømmens subtropiske varme.

Hver årstid har sin sjarm, fra late sommerdager til vinterens første snø. Mai og juni er som regel de beste månedene. Lengst oppe i nord er det lyst opptil 20 timer i døgnet i juni, og høylandet er ennå forholdsvis forskånet for de bitende småfluene (midges) som setter inn sine massive angrep i den regnfulle høysommeren. Høstens fargesymfoni i september og begynnelsen av oktober hører til årets vakre høydepunkter – og er ikke like fuktige.

Den lokale myntenheten i Skottland heter britisk pund (GBP). Skottland har sine egen sedler. Verdien er den samme som for de engelske, men det anbefales ikke å ta med seg skotske sedler ut av landet, for det kan være vrient å få vekslet dem.

Du kan ta ut penger i minibank i de fleste byer. Du kan betale med Visa eller MasterCard stort setter overalt; butikker, hoteller, restauranter og bensinstasjoner.

Den britiske omgangstonen er mer formell enn den norske. Med puber som et støyende unntak kan folk virke mer reserverte og ordknappe i sine vante omgivelser, men under overflaten skjuler Mr. og Mrs. Jones gjerne en lattermild og festlig natur. For å bryte isen lønner det seg å starte høflig – ikke fremfusende og høyrøstet. Et good morning, good afternoon eller good evening blir alltid satt pris på. Skottene er berømte for sin gjestfrihet, og høydepunktet på turen kan være den hjertelige mottakelsen på et B&B.

Midt blant sine romantiske slott, isolerte borgruiner og ville natur lokker Skottland med et vell av tilbud for aktive friluftsfolk med noen av verdens beste golfbaner og verdens kanskje beste lakseelver. Her kan du trave rundt i dagevis uten å møte en levende sjel.
På listen står sykkelferie, fotturer, sportsfiske, golf, rideferie, båtferie, vannsport, dykking og alpint.

Skottland ligger én time etter norsk tid.

Skottland er et populært ferieland for barnefamilier. Her kan dagene fylles med så mange aktiviteter at selv den mest energiske er trøtt når det nærmer seg sengetid. Alt fra kjøretur med et gammelt damplokomotiv og klatreturer i fjellene, til å leke sisten i spennende borger, kan nære barnas fantasi om modige riddere og farlige drager.
Populære aktiviteter inkluderer rideturer, vannland, opplevelsesparker, interaktive museer og besøk på gårder der både barn og voksne kommer i kontakt med dyr.

Leiebil er en utmerket måte å oppleve Skottland på. Du kjører riktignok på ”feil” side av veien, men det er ingen grunn til å la seg skremme. Dermed kan ferien skreddersys etter eget ønske.
Et velutbygd buss- og jernbanenett gjør det til en enkel sak å dra på oppdagelsesferd i Skottland.
Et godt nettverk av bussruter forbinder alle større og mindre byer med hverandre. Større byer er forbundet med ekspressbusser.
De skotske jernbanene har den store fordelen at de går gjennom noe av landets vakreste natur. De fleste rutene går fra Glasgow og Edinburgh, og via Inverness er det mulig å komme helt nord til Wick og Thurso. Jernbanenettet er lite utbygd i The Highlands, og man er henvist til å ta bussen.
Skottland har 130 bebodde øyer og faste fergeforbindelser gjør det enkelt å besøke selv de minste stedene. Til de større øyene er det også mulig å ta med seg bilen.
Spredt rundt i Skottland ligger omkring 20 innenriksflyplasser. Dermed kan du lett ta deg til Hebridene, Orknøyene og Shetlandsøyene.

Med over 10 000 hoteller, B&B, vandrehjem, slott, bondegårder, kroer og campingplasser har Skottland innkvarteringsmuligheter for så å si enhver smak og lommebok.
Særlig i juli og august lønner seg å bestille på forhånd.
Standarden på hoteller veksler fra beskjedne hus på landet til luksuriøse hoteller innredet i praktfulle slott og paleer.
B&B er den klassiske formen for overnatting, og her får man som regel mye for pengene. Dette er som regel overnatting hos en privat skotsk familie, som ofte behandler deg som om du skulle vært på helgebesøk hos din egen mor.
Over 400 campingplasser spredt rundt i landet. De fleste holder åpent fra påske til oktober, og i høysesongen anbefales det å bestilles på forhånd.
Det å bo på en kro er en herlig opplevelse, og alltid romantisk og sjarmerende. De fleste kroene er over 100 år gamle.
Ferie på landet er et herlig alternativ til mer hektiske storbyer. Overalt i Skottland finnes gårder der eierne tar imot besøk på B&B-vis, og i tillegg til overnatting med frokost tilbyr en tur innom stallene.

Den internasjonale landekoden til Skottland er +44.
Skottland har god dekning på GSM-nettet, så man kan alltid – kanskje bortsett fra i de mest fjellrike områdene – ringe eller sende melding hjem.
De fleste hoteller og restauranter har WiFi.

I Skottland er det vanlig å gi driks. På restauranter og kafeer er driks ofte inkludert i prisen, men det er kutyme å legge på rundt 10 prosent. Mange puber har levende musikk, og det er god skikk å gi en donasjon til musikerne. Drosjesjåfører forventer 10-15 prosent.

Skottland har 240 volt vekselstrøm. Stikkontaktene passer til støpsler med tre ben, så ta med deg adapter.

Kriminaliteten i Skottland er betydelig lavere enn i England. Likevel er det grunn til å være på vakt, særlig i Glasgow og Edinburgh og på steder med mange turister. Sørg alltid for å låse bilen, og la ikke kameraer, vesker og lignende ligge fremme. Man kan eventuelt låse inn gjenstandene i bagasjerommet. Skulle uhellet være ute, bør du straks henvende deg til nærmeste politistasjon, som enten kan henvise til hittegodskontoret eller bekrefte anmeldelsen til bruk ved forsikringsoppgjøret.

Fotball av europeisk toppklasse. Highland Games, brit-pop eller gælisk musikk på den lokale puben – Skottland kan by på alt sammen.

Festivaler i alle avskygninger finner for det meste sted fra våren til høsten, og byr på alt fra folklore, teater og musikk til sprelske opptog i gatene. Best kjent er Edinburgh International Festival i august og Glasgows West End Festival i juni. Grip sjansen hvis du kommer i nærheten av en by med Highland Games, der skottene konkurrer i pålekasting, sleggekasting og oppvisning i dans og sekkepipemusikk.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen