Med tog gjennom Skottland

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Tøff deg gjennom noe av Skottlands vakreste natur mens du lener deg tilbake og nyter landskapet!

Toget tar dere med til Inverness, «hovedstaden» i høylandet, hjemsted til Nessie, vakre borger og pittoresk natur.

Eventyret fortsetter til Isle of Skye – i sannhet et magisk sted. Her er naturen på sitt mest spektakulære, og blandet sammen med historie og kultur, går det ikke lang tid før du er trollbundet!

Fra skorsteinen stiger dampen som hvite skyer. Turen med Jacobite Steam Train, også kjent som Hogwarts Express, er en av verdens vakreste togreiser. Du møter nok ikke Harry Potter underveis, men magisk og fortryllende er det!

Glasgow er en kosmopolitisk storby som byr på et sprudlende og modig kulturliv, full av restauranter og kafeer.

Opplev Edinburgh – en fantastisk by som får topp-poeng av de fleste. Byen er elegant, sjarmerende, dynamisk og romantisk. Det er også en by som oser av historie og skotsk kultur.

Denne reisen viser dere noe av det beste Skottland har å by på. Fra høye fjell til dype daler, innsjøer, slott og ruiner. Overalt hvor dere er hviler en avslappet stemning, med et historisk sus som følgesvenn. Det moderne Skottland befinner seg et sted mellom myte og virkelighet. Så er det opp til dere å avgjøre hva som er hva.

Dag 1:

Norge – Edinburgh

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Edinburgh blir dere møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Sammen tar dere toget inn til Edinburgh.

Etter lunsj møtes dere på togstasjonen og tar toget til Inverness.

Innsjekk og middag om kvelden.

Overnatting: Inverness

Dag 2:

Inverness

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og sammen med en kunnskapsrik guide skal dere utforske området nærmere.

Start turen med et besøk på Inverness Castle, som troner over byen. Deretter følger flere kjente attraksjoner, som Culloden Field, åsted for en av Skottlands mest tragiske begivenheter, Cawford Castle, Fort George og Clava Clairns.

Lunsjen inntas på en lokal pub.

Dagens utflukt kan erstattes med en sykkeltur, publunsj og en kort guidet tur i området.

Middag om kvelden.

Overnatting: Inverness

Dag 3:

Inverness – Kyle of Lochalsh

Frokost på hotellet.

Under sin mørke overflate skjuler Loch Ness et av verdens største mysterier, og i dag er det duket for en båttur på innsjøen. Båten legger også til ved Urquhart Castle hvor dere går i land for å utforske ruinene.

Transport til togstasjonen hvor dere går om bord på toget som tar dere til Kyle of Lochalsh.

Innsjekk og middag om kvelden.

Overnatting: Kyle of Lochalsh

Dag 4:

Isle of Skye

Frokost på hotellet.

I den skotske vrimmelen av småøyer er det blendende vakkert. Ingen av øyene er vakrere enn Skye, den største i Indre Hebridene. Hele dagen tilbringes på Skye hvor dere besøker The Old Man of Storr, som kneiser majestetisk over forvitrede fjelltopper, og Dunvegan Castle, byen Portree og Claigan Coral Beach. Det er også lagt inn en tur innom Talisker Distillery.

Lunsj på en lokal pub.

Retur til hotellet og tid på egen hånd før middag.

Overnatting: Kyle of Lochalsh

Dag 5:

Kyle of Lochalsh – Fort William

Frokost på hotellet.

Transport til ferjeleiet hvor dere tar båten over til Mallaig. Herfra er det rundt ti minutters gange til togstasjonen. Nå venter det som for mange er turens høydepunkt: En reise med det gamle damplokomotivet Jacobite Steam Train. Reisen anses som en av de beste og vakreste togturene i verden. Den 135 kilometer lange rundturen tar dere forbi en rekke imponerende steder.

Vel fremme i Fort William sjekker dere inn på hotellet.

Middag om kvelden.

Overnatting: Fort William

Dag 6:

Fort William – Glasgow

Frokost på hotellet.

Dagens togtur tar dere til Glasgow, en kosmopolitisk storby med et sprudlende og modig kulturliv, massevis av kafeer og restauranter samt spennende butikker.

Lunsjen inntas på Waxy O’Connor, bare noen minutters gange fra togstasjonen.

Det blir noen timer på egen hånd før toget tøffer videre mot Edinburgh.

Innsjekk på hotellet og middag om kvelden.

Overnatting: Edinburgh

Dag 7:

Edinburgh

Frokost på hotellet.

Guiden tar dere med på en omvisning i herlige Edinburgh. Byen oser av historie og skotsk kultur. Gatebildet domineres av Edinburgh Castle, som er byens hovedattraksjon.

Opplev alle de kjente stedene, The Royal Mile, Scott Monument, Greyfriars Kirk, Holyrod Park og Arthur’s Seat.

Lunsjen inntas på en lokal pub.

Resten av dagen til egen disposisjon. Middag på egen hånd.

Overnatting: Edinburgh

Dag 8:

Edinburgh – Norge

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

Klimatabell

Her kommer klimatabell for reisemålet. I mellomtiden kan du besøke denne siden for å søke på reisemål og se klima for hele året.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Edinburgh – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 7 netter på hotell, inkludert frokost
 • 5 lunsj, inkludert brus og kaffe
 • 6 middager, inkludert utvalgt drikke
 • Togbilletter i henhold til program
 • Utflukter i henhold til program, inkludert inngang til severdigheter
 • Engelsktalende guide
 • Transport i henhold til program
 • Transport av bagasje mellom hotellene
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Skottland

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke ikke nevnt i program
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Utflukter/aktiviteter ikke nevnt i program
 • Inngang til severdigheter ikke nevnt i program
 • Tips til guide/sjåfør

Denne turen egner seg best for grupper på minimum 10 personer. Turen kan også tilrettelegges for individuelle reisende.

Reiseperiode: Hele året, men anbefales i perioden mai til september

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til Storbritannia. Storbritannia er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger derfor gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise.

For reiser til Skottland er det en god idé å sørge for at vaksiner mot difteri/stivkrampe og Hepatitt A og B er i orden.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Trenger du reiseforsikring? Unike Reiser samarbeider med Gouda.
Klikk her for selv å beregne og bestille din reiseforsikring.

Du kan aldri stole på det skotske været, og det er blitt sagt mange mindre pene ting om det. Enkelte ganger er det med god grunn, for en sommerferie i Skottland kan være sterkt preget av lavthengende skyer og duskregn. Men er man heldig kan man også oppleve milde og solfylte dager på rad og rekke – selv tidlig på våren og sent på høsten.
Skottland har temperert kystklima med milde vintrer og kjølige somrer. Generelt er østkysten kaldere og tørrere enn i vest, der kysten kjærtegnes av vestavinden som fører med seg Golfstrømmens subtropiske varme.

Hver årstid har sin sjarm, fra late sommerdager til vinterens første snø. Mai og juni er som regel de beste månedene. Lengst oppe i nord er det lyst opptil 20 timer i døgnet i juni, og høylandet er ennå forholdsvis forskånet for de bitende småfluene (midges) som setter inn sine massive angrep i den regnfulle høysommeren. Høstens fargesymfoni i september og begynnelsen av oktober hører til årets vakre høydepunkter – og er ikke like fuktige.

Den lokale myntenheten i Skottland heter britisk pund (GBP). Skottland har sine egen sedler. Verdien er den samme som for de engelske, men det anbefales ikke å ta med seg skotske sedler ut av landet, for det kan være vrient å få vekslet dem.

Du kan ta ut penger i minibank i de fleste byer. Du kan betale med Visa eller MasterCard stort setter overalt; butikker, hoteller, restauranter og bensinstasjoner.

Den britiske omgangstonen er mer formell enn den norske. Med puber som et støyende unntak kan folk virke mer reserverte og ordknappe i sine vante omgivelser, men under overflaten skjuler Mr. og Mrs. Jones gjerne en lattermild og festlig natur. For å bryte isen lønner det seg å starte høflig – ikke fremfusende og høyrøstet. Et good morning, good afternoon eller good evening blir alltid satt pris på. Skottene er berømte for sin gjestfrihet, og høydepunktet på turen kan være den hjertelige mottakelsen på et B&B.

Midt blant sine romantiske slott, isolerte borgruiner og ville natur lokker Skottland med et vell av tilbud for aktive friluftsfolk med noen av verdens beste golfbaner og verdens kanskje beste lakseelver. Her kan du trave rundt i dagevis uten å møte en levende sjel.
På listen står sykkelferie, fotturer, sportsfiske, golf, rideferie, båtferie, vannsport, dykking og alpint.

Skottland ligger én time etter norsk tid.

Skottland er et populært ferieland for barnefamilier. Her kan dagene fylles med så mange aktiviteter at selv den mest energiske er trøtt når det nærmer seg sengetid. Alt fra kjøretur med et gammelt damplokomotiv og klatreturer i fjellene, til å leke sisten i spennende borger, kan nære barnas fantasi om modige riddere og farlige drager.
Populære aktiviteter inkluderer rideturer, vannland, opplevelsesparker, interaktive museer og besøk på gårder der både barn og voksne kommer i kontakt med dyr.

Leiebil er en utmerket måte å oppleve Skottland på. Du kjører riktignok på ”feil” side av veien, men det er ingen grunn til å la seg skremme. Dermed kan ferien skreddersys etter eget ønske.
Et velutbygd buss- og jernbanenett gjør det til en enkel sak å dra på oppdagelsesferd i Skottland.
Et godt nettverk av bussruter forbinder alle større og mindre byer med hverandre. Større byer er forbundet med ekspressbusser.
De skotske jernbanene har den store fordelen at de går gjennom noe av landets vakreste natur. De fleste rutene går fra Glasgow og Edinburgh, og via Inverness er det mulig å komme helt nord til Wick og Thurso. Jernbanenettet er lite utbygd i The Highlands, og man er henvist til å ta bussen.
Skottland har 130 bebodde øyer og faste fergeforbindelser gjør det enkelt å besøke selv de minste stedene. Til de større øyene er det også mulig å ta med seg bilen.
Spredt rundt i Skottland ligger omkring 20 innenriksflyplasser. Dermed kan du lett ta deg til Hebridene, Orknøyene og Shetlandsøyene.

Med over 10 000 hoteller, B&B, vandrehjem, slott, bondegårder, kroer og campingplasser har Skottland innkvarteringsmuligheter for så å si enhver smak og lommebok.
Særlig i juli og august lønner seg å bestille på forhånd.
Standarden på hoteller veksler fra beskjedne hus på landet til luksuriøse hoteller innredet i praktfulle slott og paleer.
B&B er den klassiske formen for overnatting, og her får man som regel mye for pengene. Dette er som regel overnatting hos en privat skotsk familie, som ofte behandler deg som om du skulle vært på helgebesøk hos din egen mor.
Over 400 campingplasser spredt rundt i landet. De fleste holder åpent fra påske til oktober, og i høysesongen anbefales det å bestilles på forhånd.
Det å bo på en kro er en herlig opplevelse, og alltid romantisk og sjarmerende. De fleste kroene er over 100 år gamle.
Ferie på landet er et herlig alternativ til mer hektiske storbyer. Overalt i Skottland finnes gårder der eierne tar imot besøk på B&B-vis, og i tillegg til overnatting med frokost tilbyr en tur innom stallene.

Den internasjonale landekoden til Skottland er +44.
Skottland har god dekning på GSM-nettet, så man kan alltid – kanskje bortsett fra i de mest fjellrike områdene – ringe eller sende melding hjem.
De fleste hoteller og restauranter har WiFi.

I Skottland er det vanlig å gi driks. På restauranter og kafeer er driks ofte inkludert i prisen, men det er kutyme å legge på rundt 10 prosent. Mange puber har levende musikk, og det er god skikk å gi en donasjon til musikerne. Drosjesjåfører forventer 10-15 prosent.

Skottland har 240 volt vekselstrøm. Stikkontaktene passer til støpsler med tre ben, så ta med deg adapter.

Kriminaliteten i Skottland er betydelig lavere enn i England. Likevel er det grunn til å være på vakt, særlig i Glasgow og Edinburgh og på steder med mange turister. Sørg alltid for å låse bilen, og la ikke kameraer, vesker og lignende ligge fremme. Man kan eventuelt låse inn gjenstandene i bagasjerommet. Skulle uhellet være ute, bør du straks henvende deg til nærmeste politistasjon, som enten kan henvise til hittegodskontoret eller bekrefte anmeldelsen til bruk ved forsikringsoppgjøret.

Fotball av europeisk toppklasse. Highland Games, brit-pop eller gælisk musikk på den lokale puben – Skottland kan by på alt sammen.

Festivaler i alle avskygninger finner for det meste sted fra våren til høsten, og byr på alt fra folklore, teater og musikk til sprelske opptog i gatene. Best kjent er Edinburgh International Festival i august og Glasgows West End Festival i juni. Grip sjansen hvis du kommer i nærheten av en by med Highland Games, der skottene konkurrer i pålekasting, sleggekasting og oppvisning i dans og sekkepipemusikk.

La oss skreddersy din drømmereise!

VI TILBYR ET STORT UTVALG AV MINNEVERDIGE OG EVENTYRFYLTE REISER.

Få tilbud, reisetips & nyheter rett i din innboks!

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rull til toppen