Herlige Dublin og Belfast

7

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

To herlige og forskjellige hovedsteder!

Dublin er en av Europas mest sjarmerende byer og har et bredt spekter av opplevelser. Hyggelige puber, godt øl, livlig tradisjonell musikk og spennende kultur og historie er bare litt av hva Dublin lokker med.

Belfast, den rå, gamle industribyen blomstrer som aldri før. Den lille storbyen er ganske uoppdaget av nordmenn – som er desto grunn til å være blant de første som opplever denne herlige byen. Freden har senket seg over Belfast, som nå byr på mange spennende, historiske og kulinariske opplevelser.

Dag 1:

Norge – Dublin

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

På flyplassen i Dublin ønskes dere velkommen av en sjåfør som kjører dere til hotellet.

Start med en tradisjonell irsk lunsj og legg turen til Dublin Castle, som forteller en historie som strekker tusen år tilbake i tid. Slottet har fungert som festning, fengsel og residens for de engelske guvernører. Se The State Apartments, Medival Undercroft og Chapel Royal før besøket avsluttes i Dubh Linn Gardens, som ga byen sitt navn.

Når dagslyset forsvinner skal dere oppleve Dublins mørkere side, og oppdage den mer ukjente Dublin. The Ghostbus Tour tar dere med til en kirkegård og så St. Audorens Church, hvor dere følger i fotsporene til spøkelser som hjemsøker Dublin den dag i dag.

Guiden er en ekte historieforteller og skuespiller, og bussen er naturligvis tilpasset tema for turen, med røde fløyelsgardiner og blod.

Middag anbefales på Dublins eldste pub, med live tradisjonell musikk og noe godt i glasset.

Overnatting: Dublin

Dag 2:

Dublin

Frokost på hotellet.

Store låser og tunge dører. Kulden sitter i veggene hvor navn på ukjente skjebner er risset inn i steinene. Fengselet Kilmainham Gol er fra 1790-tallet, og den siste fangen gikk ut i 1924. Gripende historier er det mange av, som guidene forteller på en levende måte.

Nyt en god lunsj før dere fortsetter til Guinness Storehouse, hvor sansene beruses. Innredet som et kjempestort ølglass i syv etasjer får besøkende høre alt om produksjonen av det sorte gull. Opplevelsen avsluttes i Gravity Bar med en mørk pint og panoramautsikt over Dublin.

Avslutt dagen på Dublins minste pub, Dawson Lounge.

Overnatting: Dublin

Dag 3:

Dublin

Frokost på hotellet.

Dagen er til egen disposisjon slik at dere kan utforske Irlands herlige hovedstad.

Det ærverdige og mer enn 400 år gamle Trinity College er et elsket landemerke takket være sin flotte arkitektur. Universitets største skatt, Book of Kells, er en vakker bok i kalveskinn som skildrer de fire evangeliene fra Det nye testamentet. Den er illustrert og nedskrevet av en munk på 800-tallet.

På Old Jameson Destillery forteller historien om det kjente irske whiskymerket. Omvisningen avsluttes med smaking av ulike typer Jameson.

Utforsk området Temple Bar, med livlige og hyggelig puber, eller ta turen til den store, idylliske Phoenix Park. Er dere riktig så heldige kan dere se de frittgående rådyrene.

Overnatting: Dublin

Dag 4:

Dublin – Belfast

Frokost på hotellet.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til Belfast i Nord-Irland, en kjøretur på rundt to timer.

Så venter en omvisning i byen, med utgangspunkt i Belfasts historie. En kunnskapsrik guide kjører dere rundt i en svart drosje og tar dere med til veggmaleriene som viser historiske hendelser fra Titanic, kong William II og Summer of 69. Dette er verdens flotteste utendørsgalleri. Gjør som Dalai Lama og legg igjen en beskjed på Peacewall.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Belfast

Dag 5:

Belfast – Ballycastle – Belfast

Frokost på hotellet.

Tidlig opphenting (08:00) for avreise til Ballycastle, en times kjøretur fra Belfast.

Alle har hørt om Game of Thrones, og i dag skal dere bli med deres egen Hodor til steder som ble brukt under innspillingen.

Du trenger ikke være fan av Game of Thrones for å nyte dagen! Landskapet i seg selv er nok, og enda mer magisk er guiden Flip, som var stand in for karakteren Hodor.
Foruten innspillingsstedene blir det også en tur langs The Giant’s Causeway, en av Nord-Irlands mest besøkte steder.

Transport tilbake til hotellet (ankomst mellom 18:30 og 19:00).

Overnatting: Belfast

Dag 6:

Belfast

Frokost på hotellet.

Titanic er sentrum i Belfasts historie, og ble unnfanget og skapt i byen. En seksetasjers bygning huser et multimuseum som forteller historien om det luksuriøse skipet som sank på jomfrureisen i 1912.

Titanic Belfast har gjenskapt verftet hvor skipet ble laget med lyder, videoer og en gangbro som tar dere gjennom verftet. Forliset skildres uten unødig dramatikk. Det er historier om noen av dem som døde da de forsøkte å redde andre og om de som kun tenkte på seg selv. Museet tar også for seg en rekke myter som har blitt skapt av filmindustrien.

Resten av dagen til egen disposisjon.

Overnatting: Belfast

Dag 7:

Belfast – Dublin – Norge

Frokost på hotellet.

Opphenting på hotellet og sjåføren kjører dere til flyplassen i Dublin hvor dere sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Dublin – Norge
 • Flyskatter
 • 3 netter på hotell i Dublin, inkludert frokost
 • 3 netter på hotell i Belfast, inkludert frokost
 • Billett til The Ghostbus Tour, inkludert guide og transport
 • Omvisning i Belfast med Black Cab, inkludert guide og transport
 • Utflukten Game of Thrones, inkludert privat guide, transport og snacks
 • Billett til Titanic Belfast
 • Privat transport flyplass – hotell i Dublin
 • Privat transport Dublin – Belfast
 • Privat transport Belfast – flyplass i Dublin
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Irland

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter ikke nevnt i program
 • Inngang til severdigheter/attraksjoner ikke nevnt i program
 • Transport ikke nevnt i program
 • Tips til sjåfør/guide

The Ghost Bus Tour passer for de over 14 år.
Turen er ikke egnet for rullestolbrukere.
Det er egne turer for barn mellom 7 og 14 år.

Besøker dere Titanic Belfast på en søndag kan dere legge til Titanic Afternoon Tea, som serveres foran en replika av skipets berømte Grand Staircase. Aktiviteten må bestilles sammen med reisen.

Reiseperiode: Hele året
I sommerhalvåret er temperaturen høyest. Mai og juni har mest sol mens juli og august er lunest.
Det fryser sjelden om vinteren, hvor januar og februar er kaldest.
Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Irland. Irland er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise.

Dersom du reiser med barn til Irland kan du bli bedt om å dokumentere tilknytningen til barnet. For mer informasjon: http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/travel-with-children

Det er ikke noe krav om vaksiner for reiser til Irland.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor eller Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

I Irland brukes euro. I Nord-Irland brukes pund sterling.
Visa og Mastercard kan brukes de fleste steder, men mange taxier, mindre bensinstasjoner og restauranter tar kun imot kontanter.
Det er minibanker stort sett over hele landet.

Den beste perioden å besøke Irland er i sommerhalvåret. Da er temperaturene høyest, naturen blomstrer og det skjer mye innen kulturlivet. I vinterhalvåret har en rekke museer, klostre og slott stengt.

Mai og juni har ofte mest sol, mens juli og august er varmest. Termometeret viser dog sjelden over 25 grader. Det fryser sjeldent til om vinteren, hvor januar og februar er de kaldeste månedene.

Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

Grenseovergangen mellom Republikken Irland og Nord-Irland er blitt lettet på etter fredsprosessen og åpningen av det indre marked i EU. Nesten alle får lov til å passere uten å vise pass eller førerkort. Dette kan endre seg etter at Storbritannia og Nord-Irland har forlatt EU.
Vi anbefaler alle våre reisende om å medbringe pass om man skal krysse grensen mellom Irland og Nord-Irland.

Irland har et bredt utvalg overnattingssteder. Velg mellom hoteller i flere prisklasser, pensjonater (guesthouses), B&B (Bed & Breakfasts), ferieleiligheter, hytter, vandrehjem, slott og camping.

Du kommer ikke til å kjede deg i Irland!

Velg mellom dykking, kano, kajakk, sykkelferie, fisketurer, fugletitting, golf, rideferie, fotturer, båtturer (også med overnatting), surfing og hestevognferie.

Irland har også en rekke festivaler og kulturelle arrangementer hele året.

Pubene er stedet hvor man møtes, og mange anser en pint eller to for å være en menneskerett. Barn og unge under 18 år får ikke oppholde seg på steder med alkoholservering etter klokken 21:30.

Det er lett å finne gode kafeer og restauranter i de større byene hvor restaurantene serverer noe for enhver smak. Noen restauranter lokker med en rimelig early bird-meny som varer til for eksempel klokken 19:00.
På landet er utvalget mer beskjedent. Spør man de lokale om et godt sted å spise, blir man som regel henvist til deres yndlingspub. Puben er det beste sted å innta frokost eller en tidlig middag.
De fleste puber serverer en rimelig bar food eller pub grub, som kan være alt fra suppe og fish & chips til mer sofistikerte retter. Men kjøkkenet stenger tidlig – unntaket er puber med separate spiselokaler.

Irland egner seg utmerket for Kjør-selv-ferie, og er et såpass lite land at du kan nå nesten ethvert sted i hele landet på en dagstur. Mulighetene er dermed nærmest uendelige.

Merk at i Irland er kjøring på venstre side av veien.

De fleste bilutleiefirmaer leier ikke ut til personer under 25 eller over 70 år.

For å leie bil i Irland må du ha gyldig førerkort samt et kredittkort i sjåførens navn. Ved opphenting av bilen vil det bli reservert et beløp på kredittkortet, som refunderes ved innlevering så fremt de ikke forekommer noen ekstra kostnader.

På restauranter hvor det forekommer service charge, er tips ikke inkludert i regningen. Det er normalt å legge igjen 10-15 prosent i tips. På andre restauranter kan man eventuelt runde opp eller gi litt ekstra for god service. På puber vurderer man selv om du skal la vekslepengene ligge igjen på disken.
Taxisjåfører regner normalt med at man runder opp til nærmeste pund eller euro. Dørvakter får ofte euro 1,5 i Irland og euro 1 i Nord-Irland.

Er du med på en rundreise eller del av en gruppereise, er det vanlig å legge igjen tips til både sjåfør og guide etter endt tur. Tips leveres direkte ved avreise.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Vannet i springen kan generelt drikkes uten problemer, men det smaker ofte klor.

I Irland bruker man 220 volt. De irske stikkontaktene er ikke samme type som de norske, så det er nødvendig med adapter. De fleste stikkontakter i Irland har tre flate hull.

I Irland gjelder samme røykeforbudet som i Norge.

Alle snakker engelsk, men regjeringen i Dublin gjør mye for å fremme det irske (gælisk) språket som nesten ble utryddet under det britiske kolonistyret. 3 prosent snakker irsk som morsspråk, og mange veiskilter i de irsktalende områdene i Vest- og Sørvest-Irland (Gaeltacht-områder) er kun irske.

Den internasjonale landkoden til Irland er +353.
Den internasjonale landkoden til Nord-Irland er +44.

Undersøk med ditt mobilselskap for priser for samtale til og fra Irland og/eller Nord-Irland.

Det er god tilgang til WiFi på hoteller, kafeer og restauranter.

Det er ikke mange offentlige toaletter på Irland så de fleste benytter seg av toaletter på hoteller, kafeer, puber og restauranter.

Scroll to Top