Golftur til Irland

8

DAGER

Reisetype:
rgf-logo_8d39_M
Reis trygt med oss!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Irland er en av verdens beste og mest ettertraktede golfdestinasjoner. Den grønne øy har mer enn 400 golfbaner, som gir utfordringer for golfere på alle nivåer.

En golfreise til Irland er noe helt spesielt. Her får du vakker natur, enestående utsikt og en avslappet atmosfære mens du spiller.

Turen inkludere spill på fire ulike baner: Druid’s Glen Resort, Waterford Golf Club, Dunmore East Golf og Portmarnock Golf Links.

Underveis vil dere også oppleve herlige Dublin med sine mange severdigheter, restauranter og puber. Det blir besøk i maleriske småbyer, vakker natur, sagnomsuste ruiner og slott og besøk på et ølbryggeri.

Dette er en Kjør-selv-ferie, hvor leiebil er inkludert.

Dag 1:

Norge – Dublin

Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

Vel fremme på flyplassen i Dublin henter dere leiebilen og kjører til hotellet hvor dere sjekker inn.

Resten av dagen til egen disposisjon slik at dere kan utforske Dublin. Den irske hovedstaden har en rekke attraksjoner. Hva med en tur til Jameson Bow Street Distillery eller Teeling Whiskey for en smak av «livets vann»? Foretrekker du at det skummer i glasset anbefales et besøk på Guinness Storehouse og lærer mer om hvordan ølet lages.

Dublin er også hjem til en rekke museer og store grønt områder.

Overnatting: Dublin

Dag 2:

Dublin – Druid’s Glen Golf Course

Frokost på hotellet.

I dag kjører dere til Druid’s Glen Resort i Wicklow hvor dere skal spille den første runden med golf. Banen ligger i et av de vakreste områdene i Irland, og banen er kjent som «The Augusta of Europe».
Den flotte floraen og faunaen gir spillerne en fargerik bakgrunnskulisse mens de slår seg gjennom de 18 hullene på denne flotte banen.

Etter endt golfrunde kjører dere tilbake til Dublin.

Overnatting: Dublin

Dag 3:

Dublin – Waterford

Frokost på hotellet.

I dag setter dere kursen mot Waterford. Underveis er det flere spennende stopp. Først på listen står Enniskerry, en malerisk landsby som også er hjem til Powerscourt House and Gardens. Her kan dere se ulike hager, innsjøer, trær og blomster.

Glendalough betyr dalen med de to innsjøer, og ligger i hjertet av Wicklow-fjellene. Besøkende kommer for den vakre naturen og ruinene fra et kloster fra år 545. Klosteret ble angrepet og plyndret av vikinger gjentatte ganger. Ta en spasertur til ruinene og til Upper Lake hvor landskapet er litt villere.

Fortsett til landsbyen Avoca og Avoca Mills. Hør mer om familien Avoca som satte i gang med veving og møller allerede i 1723. Stedet er fortsatt operativt, og det er mulighet for å kjøpe tepper og skjerf. Kafeen her er kjent for sine velsmakende lunsjer og hjembakst så pass på å spise lunsj her.

Enniscorthy er neste stopp. Byen ligger flott til ved elven Slaney. Byens store attraksjon er Enniscorthy Castle, som i dag huser County Wexford Museum.

Waterford er Irlands eldste by, grunnlagt i 914 av vikingene. Byens største attraksjon er The Waterford Crystal Factory, hjem til verdens fineste krystall. Bli med på en omvisning for å lære og se mer om produksjonen.

Overnatting: Waterford

Dag 4:

Golf på Waterford Golf Club

Frokost på hotellet.

I dag skal dere spille på Waterford Golf Club. Banen åpnet i 1913, med ni hull. Banen ble utvidet til 18 hull av arkitekten James Braid. Utsikten over det vakre landskapet og de smale fairwayene krever sitt av spilleren. Banen holder meget høy standard og tiltrekker golfspillere av alle nivåer.

Overnatting: Waterford

Dag 5:

Golf på Dunmore East Golf

Frokost på hotellet.

Dunmore East Golf Club ligger rundt 20 minutters kjøring fra Waterford, med utsikt mot landsbyen Dunmore East. Her kombineres en flott bane med utsikt og sjøluft med utfordrende golf.

Etter endt golfrunde anbefales å ta en liten omvei til Tramore, en gammeldags strandby. Her kan dere wine & dine, slappe av på stranden eller gå tur langs sanddynene.

Returner til Waterford.

Overnatting: Waterford

Dag 6:

Waterford – Kilkenny – Dublin

Frokost på hotellet.

I dag setter dere kursen mot Kilkenny, rik på kunst og katedraler, trange gater og livlige puber. Dette er en av Irlands vakreste middelalderbyer med prektige bygninger.

Bak de massive murene og tårnene er Kilkenny Castle kledt i viktoriansk eleganse. Bak den overdådige innredningen skjuler det seg en dramatisk historie. Borgen ble bygd av normannerne på 1100-tallet.

Smithwick’s Experience Kilkenny er en multi-interaktiv opplevelse som tar besøkende med på en reise gjennom middelalderens ølbrygging. Dere får høre hele historien om Smithwick’s, Irlands eldste ølmerke. Det blir naturligvis mulighet til å smake på en perfekt pint med øl.

Fortsett til Dublin hvor dere sjekker inn på hotellet.

Overnatting: Dublin

Dag 7:

Golf på Portmarnock Golf Links

Frokost på hotellet.

Familien Jamesons private golfbane ble grunnlagt i 1858, og er en av de første banene i Irland. Bernhard Langer innlemmet deler av den originale banen da han designet dagens linkbane, som åpnet i 1995. Banen har en rekke elementer som gjør at spillerne må være fokusert for hvert eneste slag.

Etter endt golfrunde går turen tilbake til Dublin for en siste natt.

Overnatting: Dublin

Dag 8:

Dublin – Norge

Frokost på hotellet.

Dere kjører til flyplassen hvor dere leverer leiebilen og sjekker inn for fly hjem til Norge.

FORSLAGET INKLUDERER

 • Fly Norge – Dublin – Norge i økonomiklasse
 • Flyskatter
 • 2 netter på hotell i Dublin, inkludert frokost
 • 3 netter på hotell i Waterford, inkludert frokost
 • 2 netter på hotell i området rundt Dublin, inkludert frokost
 • 4 x green fees (Druid’s Glen Resort, Waterford Golf Club, Dunmore East Golf og Portmarnock Golf Links)
 • Leiebil i 8 dager, inkludert forsikring
 • Golfbag og innsjekket bagasje på flyreisene
 • Assistanse av vår lokale samarbeidspartner i Irland

FORSLAGET INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nevnt i program
 • Drikke
 • Aktiviteter/utflukter
 • Green fees på baner ikke nevnt i program
 • Bensin
 • Parkering

Reiseperiode: Hele året
I sommerhalvåret er temperaturen høyest. Mai og juni har mest sol mens juli og august er lunest.
Det fryser sjelden om vinteren, hvor januar og februar er kaldest.
Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

rgf-logo_8d39_M

REIS TRYGT MED OSS!

Unike Reiser er medlem av Reisegarantifondet. Når du reiser med oss er du dekket av pakkereiseloven.

Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Irland. Irland er ikke medlem av Schengen, og norske statsborgere trenger gyldig pass for innreise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise.

Dersom du reiser med barn til Irland kan du bli bedt om å dokumentere tilknytningen til barnet. For mer informasjon: http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/travel-with-children

Det er ikke noe krav om vaksiner for reiser til Irland.

I god tid før avreise anbefales det å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor eller Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

En gyldig og dekkende reiseforsikring er et must. Forsikringen skal minimum dekke sykdom og hjemtransport. En reiseforsikring kan virke dyr, men regningen for behandling kan fort nå enorme summer. Sørg derfor for at du er forsikret så du er sikker på å få dekket utgifter i forbindelse med sykdom, skader, uhell, tyveri, dødsfall og hjemtransport til Norge.

Videre anbefaler vi at forsikringen inneholder en bagasjedekning i tilfelle bagasjen skulle komme bort eller bli skadet.

Det er en god idé å oppbevare en kopi av reiseforsikringen din hos pårørende eller hos en medreisende.

I Irland brukes euro. I Nord-Irland brukes pund sterling.
Visa og Mastercard kan brukes de fleste steder, men mange taxier, mindre bensinstasjoner og restauranter tar kun imot kontanter.
Det er minibanker stort sett over hele landet.

Den beste perioden å besøke Irland er i sommerhalvåret. Da er temperaturene høyest, naturen blomstrer og det skjer mye innen kulturlivet. I vinterhalvåret har en rekke museer, klostre og slott stengt.

Mai og juni har ofte mest sol, mens juli og august er varmest. Termometeret viser dog sjelden over 25 grader. Det fryser sjeldent til om vinteren, hvor januar og februar er de kaldeste månedene.

Det irske klimaet er ustabilt. Regn, sol og skyer kan raskt avløse hverandre.

Grenseovergangen mellom Republikken Irland og Nord-Irland er blitt lettet på etter fredsprosessen og åpningen av det indre marked i EU. Nesten alle får lov til å passere uten å vise pass eller førerkort. Dette kan endre seg etter at Storbritannia og Nord-Irland har forlatt EU.
Vi anbefaler alle våre reisende om å medbringe pass om man skal krysse grensen mellom Irland og Nord-Irland.

Irland har et bredt utvalg overnattingssteder. Velg mellom hoteller i flere prisklasser, pensjonater (guesthouses), B&B (Bed & Breakfasts), ferieleiligheter, hytter, vandrehjem, slott og camping.

Du kommer ikke til å kjede deg i Irland!

Velg mellom dykking, kano, kajakk, sykkelferie, fisketurer, fugletitting, golf, rideferie, fotturer, båtturer (også med overnatting), surfing og hestevognferie.

Irland har også en rekke festivaler og kulturelle arrangementer hele året.

Pubene er stedet hvor man møtes, og mange anser en pint eller to for å være en menneskerett. Barn og unge under 18 år får ikke oppholde seg på steder med alkoholservering etter klokken 21:30.

Det er lett å finne gode kafeer og restauranter i de større byene hvor restaurantene serverer noe for enhver smak. Noen restauranter lokker med en rimelig early bird-meny som varer til for eksempel klokken 19:00.
På landet er utvalget mer beskjedent. Spør man de lokale om et godt sted å spise, blir man som regel henvist til deres yndlingspub. Puben er det beste sted å innta frokost eller en tidlig middag.
De fleste puber serverer en rimelig bar food eller pub grub, som kan være alt fra suppe og fish & chips til mer sofistikerte retter. Men kjøkkenet stenger tidlig – unntaket er puber med separate spiselokaler.

Irland egner seg utmerket for Kjør-selv-ferie, og er et såpass lite land at du kan nå nesten ethvert sted i hele landet på en dagstur. Mulighetene er dermed nærmest uendelige.

Merk at i Irland er kjøring på venstre side av veien.

De fleste bilutleiefirmaer leier ikke ut til personer under 25 eller over 70 år.

For å leie bil i Irland må du ha gyldig førerkort samt et kredittkort i sjåførens navn. Ved opphenting av bilen vil det bli reservert et beløp på kredittkortet, som refunderes ved innlevering så fremt de ikke forekommer noen ekstra kostnader.

På restauranter hvor det forekommer service charge, er tips ikke inkludert i regningen. Det er normalt å legge igjen 10-15 prosent i tips. På andre restauranter kan man eventuelt runde opp eller gi litt ekstra for god service. På puber vurderer man selv om du skal la vekslepengene ligge igjen på disken.
Taxisjåfører regner normalt med at man runder opp til nærmeste pund eller euro. Dørvakter får ofte euro 1,5 i Irland og euro 1 i Nord-Irland.

Er du med på en rundreise eller del av en gruppereise, er det vanlig å legge igjen tips til både sjåfør og guide etter endt tur. Tips leveres direkte ved avreise.

Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Vannet i springen kan generelt drikkes uten problemer, men det smaker ofte klor.

I Irland bruker man 220 volt. De irske stikkontaktene er ikke samme type som de norske, så det er nødvendig med adapter. De fleste stikkontakter i Irland har tre flate hull.

I Irland gjelder samme røykeforbudet som i Norge.

Alle snakker engelsk, men regjeringen i Dublin gjør mye for å fremme det irske (gælisk) språket som nesten ble utryddet under det britiske kolonistyret. 3 prosent snakker irsk som morsspråk, og mange veiskilter i de irsktalende områdene i Vest- og Sørvest-Irland (Gaeltacht-områder) er kun irske.

Den internasjonale landkoden til Irland er +353.
Den internasjonale landkoden til Nord-Irland er +44.

Undersøk med ditt mobilselskap for priser for samtale til og fra Irland og/eller Nord-Irland.

Det er god tilgang til WiFi på hoteller, kafeer og restauranter.

Det er ikke mange offentlige toaletter på Irland så de fleste benytter seg av toaletter på hoteller, kafeer, puber og restauranter.

Scroll to Top