fbpx

Kenya

Skreddersydde pakkereiser

Kenya

Livet er for kort til å ikke dra på safari!

Reisen starter ved havoverflaten i Det indiske hav og slutter først i mer enn 5000 meters høyde på toppen av Mount Kenya. Mellom disse ligger noen av kontinentets mest spektakulære nasjonalparker. Kenya er selve definisjonen av safari. Den mest fantasiske og mest kjente nasjonalparken er Masai Mara hvor lyden av hundretusenvis av hover runger over savannen.

Majestetiske Mount Kenya. Møter med masaier. Besøk på lokale marked. Innsjøer farget rosa av flamingoer. Ballongsafari. Sykkeltur i nasjonalpark. Kamelridning i vakker natur. Lange, hvite sandstrender, en eksplosjon av farger under havoverflaten og avslapning i Mombasa.

I Kenya er mulighetene er nærmest uendelige!

Nasjonalparkene

Kenya er hjem til noen av noen av Afrikas mest spektakulære nasjonalparker. Den mest kjente er Masai Mara, men du får også fantastiske safariopplevelser om du velger en (eller flere) av de mer «ukjente» parkene. Uansett hvilke(n) nasjonalpark du velger, blir du beriket og imponert av det fantastiske dyrelivet og naturen. Hver eneste park har sitt særtrekk.

Les mer

Safari

Kenya er desidert blant Afrikas beste land for safari, og er hjem til De fem store (elefant, løve, bøffel, neshorn og leopard). Med en rekke nasjonalparker som frister, er det egentlig bare et spørsmål om hvilke (og hvor mange) parker du skal velge. Øverst på listen troner verdensberømte Masai Mara, men like gode valg er Amboseli (kjent for sine store flokker med elefanter) og Samburu. Kenya egner seg også utmerket for førstegangs-safarireisende. Du kan ankomme fra Europa om morgenen og sette deg på fly videre ut i bushen hvor du ankommer til lunsj.

Unike opplevelser

Om bilsafari i lengden føles for passivt er det et stort utvalg andre muligheter for enda mer dynamiske safariformer. En safari behøver nemlig ikke foregå på fire hjul. Du kan også hoppe ombord i et propellfly, fly med varmluftballong, se dyrene fra sykkelsetet, fra kamel- eller hesterygg eller på en fottur over savannen. Du kan også stikke hodet under havoverflaten og med maske og snorkel oppleve et Kenya hvor livet er minst like myldrende som på savannen.

Les mer

Mount Kenya

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystisk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur. Dermed blir turen opp til toppen ikke en konkurranse eller et kappløp, men heller en magisk vandring gjennom et fascinerende landskap.

Les mer

Den store vandringen

I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggete gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen, fra Serengeti (Tanzania) til Masai Mara (Kenya). De jakter på nye beitemarker, og det frodige, grønne gresset i Masai Mara lokker dem av sted på denne farefulle ferden. For oss mennesker er dette et naturfenomen uten sidestykke. Det spektakulære høydepunktet er den dramatiske kryssingen av Mara-elven og dens sideelver, hvor et stort antall krokodiller ligger på lur. Når regnet igjen flytter sørover fra Masai Mara til Serengeti i oktober, setter dyrene kursen tilbake til Serengeti, hvor nytt, friskt gress venter.

Les mer

Elefantbarnehjemmet

Noen steder fester seg i hjertet ditt - og forblir der! Det er nettopp det som skjer når du besøker Sheldrcik Wildlife Trust, bedre kjent som Elefantbarnehjemmet. For det er faktisk det: Et barnehjem for foreldreløse elefanter. Krypskytteri er hovedårsaken til at elefantunger ankommer senteret, som ble grunnlagt i 1977. Barnehjemmet har ett av de mest suksessfulle program når det gjelder å redde, frigi og bevare elefantene.

Les mer

Golf

Lange, solfylte dager er typisk kenyansk vær, og dermed er landet ideelt for en runde på golfbanen - året rundt. Takket være sin kolonihistorie, har Kenya mer enn 40 golfbaner rundt om i landet. Mange av disse banene ligger i idylliske omgivelser og du kan kombinere golfspilling med fugletitting. I området rundt Nairobi (innenfor en radius av 30 kilometer) er det seks golfbaner. På kysten er det to golfbaner. Det som er litt uvanlig med en runde golf i Kenya er at banene ligger høyere enn 1500 meter, noe som gir en ekstra ti prosent lengde i slaget ditt.

Les mer

Sol og bad

Kenyas kyst er palmesus, koraller og plettfrie, hvite sandstrender. Men kysten er også en helt annen kultur og annerledes mat enn i det øvrige Kenya. Byer som Mombasa og Malindi har gjennom århundrene vært viktige handelsbyer, som igjen la grunnlag for en historisk miks av afrikansk, asiatisk, arabisk og europeisk, som igjen ble til swahili-kulturen. Sør for Mombasa ligger noen av Kenyas beste strender, blant annet Diani Beach, kjent for sine blendende hvite strender, koraller, klart, blått hav og palmer som svaier rolig i vinden.

Les mer

Chale Island

Den lille, magiske øya ligger kun 600 meter fra Kenyas fastland og ti kilometer sør for Diani Beach. Chale er bare 1,2 kilometer lang og 0,8 kilometer bred. Den ligger fire grader sør for ekvator og de kritthvite strendene er omringet av et korallrev. Fargerike fisker boltrer seg i havet og lokker deg under havoverflaten. Midt i dette paradiset finner du The Sands, som lokker med 10 000 kvadratmeter med hvite sandstrender. Dermed er det ikke noe problem å finne en plass på stranden og nyte dagen i full avslapning. Stranden her ansees som en av de beste i Kenya. 

Les mer

Overnatting

Vi anbefaler tre av våre favoritt-lodger i nasjonalparkene Masai Mara, Samburu og Tsavo. Felles for alle tre lodgene er fantastisk beliggenhet, utmerket service, velsmakende måltider og best av alt: Tett på det fantastiske dyrelivet!
Ashnil Mara Camp har desidert en av de beste plasseringer av alle lodgene i Masai Mara. Ashnil Samburu Camp ligger i hjertet av nasjonalreservatet Samburu, rett ved elven Ewaso-Ngiro. Ashnil Aruba Lodge ligger i hjertet av nasjonalparken Tsavo East, med en utmerket beliggenhet.

Les mer

Book din reise til Kenya hos Unike Reiser

Se reiseforslagene på vår hjemmeside og send inn skjema fra den reisen du liker, eller be oss skreddersy en reise etter dine ønsker. Hos oss får du alt samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Det er helt uforpliktende å be om et tilbud.

Reiseforslag

Det er visumplikt for norske statsborgere til Kenya. Visum får du ved ankomst i Kenya og koster USD 50,-per person. Visum betales kontant ved ankomst. Passet må være gyldig minst 6 måneder ved innreise.

Gulfebervaksine og anti – malaria profylakse anbefales i Kenya.
I god tid før avreise anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.
Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber.
Malariamedisin er nødvendig i store deler av Kenya, med unntak av Nairobi og høylandet.

Vennligst les våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Unike Reiser. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for å lese reisebetingelsene.

Vi anbefaler alle å ha gyldig reiseforsikring uansett reisemål!

Vi benytter flere ulike flyselskaper på våre reiser til Kenya, og det er kan derfor variere hvor mye bagasje du kan ta med i innsjekket bagasje og håndbagasje. På flybilletten vil du se antall kollier og vekt per koffert.

For å gjøre pakking og transport av bagasjen enklest mulig, anbefaler vi å pakke i mye bager fremfor harde kofferter.

På småflyene fra Nairobi til nasjonalparker, og fra nasjonalparker til Mombasa, er det kun tillatt 15 kilo per kolli per person.
Om du skal på safari og deretter fly via Nairobi til Mombasa, vil vår lokale samarbeidspartner oppbevare ekstra bagasje for dere mens dere er på safari.

I håndbagasjen bør du oppbevare pass, billetter, vouchere, telefonnummer til vår lokal agent, kamera, ladere til kamera og mobil, medisiner, ekstra minnebrikke til kamera og verdisaker.

Kenya er en helårsdestinasjon, og safari kan oppleves året rundt.

Januar, februar og mars
Gode safarimåneder. Den korte regntiden er over, men gresset er ikke så høyt og dyrene er lettere å se. Trekkfugler er på vinterbesøk fra Europa. Nå er det gode muligheter for å se store flokker med elefanter.

April til første halvdel av mai
Anses som ”den store regntiden”. Det betyr ikke at man ikke kan dra på safari. Regnet, som kommer i store byger, varer bare noen timer. Det regner ikke hele dagen slik vi er vant til i Norge.

 

Siste halvdel av mai og juni
Gode safarimåneder. Regnet har etterlatt et grønt og frodig landskap. I slutten av juni har sebraene begynt å trekke nordover fra Tanzania og inn i Kenya. De kommer rundt en måned før gnuene.

Juli, august, september og oktober
Mot slutten av juli ankommer gnuene fra Serengeti, på vandring nordover. De krysser elvene Grumeti og Mara, på jakt etter grønne beitemarker. I elven venter krokodiller. I halen av de vel 1,5 millioner gnuene følger rovdyrene. Denne årlige vandringen anses som verdens største dyrevandring, og er et spektakulært syn.

November og desember
Savannen faller til ro. Normalt er det en liten regntid i denne perioden.

Tidsforskjellen mellom Norge og Kenya kan variere, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.
Sommer: + 1 time
Vinter: + 2 timer

Ved ankomst i Kenya blir du møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Ved avreise blir du kjørt tilbake fra hotellet til flyplassen.

Under oppholdet blir du kjørt rundt av en av våre dyktige og kunnskapsrike sjåfør/guide, som snakker engelsk. På safari har dere privat bil og sjåfør/guide, som gjør at dere selv kan bestemme hvordan safaridagen skal legges opp. Om ønskelig kan dere tilbringe hele dagen i parken (med piknikkurv) eller dele safarietappen i to: Morgen- og ettermiddagssafari.

Enkelte dager kan det være lange kjøreetapper, mellom 5-6 timer, avhengig av avreise- og ankomststed. Underveis er det mye spennende å se, både landskap og landsbyer. Det er vannflasker tilgjengelig i bilen. Det legges inn stopp underveis om ønskelig.
Husk at veistandarden i Kenya ikke kan sammenlignes med veiene i Nord-Europa.

På alle våre safarier i Kenya har du privat bil og sjåfør/guide. Det vil si at du kan styre din egen safaridag, og du deler ikke bil med andre reisende. Bilens tak kan åpnes så det er meget god utsikt over savannen og de fascinerende dyrene.

I Kenya bruker man kenyanske shilling (KES) á 100 cent. De fleste valutaer kan veksles overalt i Kenya, men mange steder gir man dårlig kurs for norske kroner. Det er derfor bedre å veksle penger hjemme eller ta med amerikanske dollar. Vær oppmerksom på at amerikanske dollarsedler fra før 2000 ikke blir godtatt i Kenya. Det samme gjelder sedler som er revet i eller teipet sammen.
Det finnes minibanker i Nairobi, og det pleier å være uproblematisk å ta ut penger i disse. De fleste steder aksepterer også betaling med amerikanske dollar. Sørg for å ha mindre sedler (USD 1-5) på deg, som kan benyttes på marked, betaling av tips og lignende.
Bankkort (VISA og Mastercard) aksepteres på de fleste større lodger og i suvenirbutikker.

På safarilodgene er helpensjon (frokost, lunsj og middag) inkludert. Ønsker dere å tilbringe hele dagen i parken, vil guiden arrangere en piknikkurv for dere, som er inkludert.
Drikkevarer er for egen regning.

Det anbefales alltid å drikke vann fra flaske. Vannflasker kan kjøpes overalt i landet. De fleste lodger selger også vann, men da koster vannflasken mer enn i butikken. På våre safariturer er det én flaske vann per person inkludert per dag. Vann kan ikke drikkes fra kranen i Kenya.
Husk alltid å ha med deg godt med drikke (vannflasker) når du skal på fotturer eller safari.

På våre reiser kommer du i kontakt med lokalebefolkningen og deres skikker. Det kan være forhold du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. Kenyanerne gir ikke hverandre driks, så på lokale steder forventes normalt ikke tips. Det er ganske annerledes i de mer turistpregede hotellene, hvor bagasjebærere og andre hjelper til. Her forventes alt fra 50-150 kenyanske shilling (KES), som er rundt 10 kroner, avhengig av ytelsen.
På restauranter forventes som regel ikke tips, men da lønnen er ekstremt lav, vil for eksempel 10 prosent av den samlede regningen bli godt mottatt.
På safaritur er tips kutyme og utgjør den helt avgjørende del av den ansattes lønn. Om du er fornøyd med servicen forventes tips til sjåfør, guide, kokk og hvem som ellers måtte være med. Regn med 20-30 kroner per person per dag for hver reisende. Noe mer til guiden, litt mindre til bærerne på fotturene.
De fleste lodgene har en boks hvor du kan legge inn tips ved avreise. Dette fordeles da direkte på alle ansatte. Tips til sjåfør og guide kan leveres direkte ved avreise.
Reisen inkluderer ikke tips ettersom det er et individuelt anliggende, og tipssystemet er en del av den kulturen du velger å besøke, og som du bør respektere. For ordens skyld understreker vi at det er frivillig om – og hvor mye – du vil gi i tips.

Reiser til kenya, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, kenya safari reiser, tur til kenya, ballongsafari, ferie kenya, den store vandringen

Den store vandringen

Dette er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener du kan oppleve. En evig …

reiser kenya, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, kenya safari reiser, tur til kenya, ballongsafari

Mount Kenya og safari

Denne reisen kombinerer Lake Naivasha, fottur opp den aktive vulkanen Mount Longonot, fem dagers vandretur opp Mount Kenya og safari …

Reiser til Kenya

Magiske safariopplevelser

En magisk reise i Kenya med safariopplevelser du aldri glemmer i nasjonalparkene Nairobi, Masai Mara og Samburu! Kenya handler om …

reiser tanzania, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, tanzania safari reiser, tur til tanzania, ballongsafari, ferie tanzania, serengeti

Det beste av Kenya og Tanzania

En uslåelig kombinasjon som byr på dyremøter i verdenskjente parker som Masai Mara og Serengeti …

Masai mara lions

Spektakulære Masai Mara

En fantastisk reise som tar dere med til flere av Kenyas nasjonalparker! Eventyret i Kenya starter i Nairobi, hvor det blir …

reiser kenya, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, kenya safari reiser, tur til kenya, ballongsafari, ferie kenya

Bryllupsreise til Kenya

Kenya passer utmerket for en bryllupsreise, og mulighetene er nesten uendelige! Denne romantiske bryllupsreisen …

reiser kenya, afrika reiser, reiser til afrika, reiser afrika, reisemål afrika, Unike reiser, pakkereiser, skreddersydde reiser, pakketurer, reiser, reisebyrå, reisetips, safari i afrika, kenya safari reiser, tur til kenya, ballongsafari, ferie kenya

Gorillatrekking i Bwindi og Safari i Masai Mara

Denne turen kombinerer Uganda og Kenya, og gir deg både gorillatrekking i Bwindi og safari i verdensberømte Masai Mara nasjonalpark.

Bestill nå

Få rentefri betalingsutsettelse eller delbetaling i opptil 60 måneder.

Valgfrihet

Du velger varighet og innhold på din reise.

Håndplukket

Alle hoteller er valgt av oss og våre samarbeidspartnere.

Skroll til toppen