NASJONALPARKER I KENYA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Ville dyr og vulkaner!

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!
Eventyret begynner ved havoverflaten i Det indiske havs lune bølger og slutter først i mer enn 5000 meters høyde på toppen av Mount Kenya. Innimellom ligger noen av kontinentets mest spektakulære nasjonalparker.

De aller fleste starter reisen ut på de mektige savanner, hvor løvebrøl, hyenesang og gnuenes brumming kan høres – til dyreparken over alle: Masai Mara. Masai- sletten er lyden av hundredtusenvis av hover som dundrer over savannen. Gnuer og sebraer så langt øyet kan se, som spiser seg gjennom bølgende gress, og en leopard som har klatret opp i et tre for å fortære sitt bytte. Parken er med god grunn en av Afrikas mest berømte nasjonalparker. Her er det ”dyregaranti” året rundt. Når det er på sitt høyeste, farges jorden sort av opp imot to millioner gnuer.

Uansett hvilken nasjonalpark du velger, vil du bli beriket og imponert av det fantastiske dyrelivet. Hver park har sitt eget særtrekk og fascinerer. Nairobi nasjonalpark er ikke så stor og kjent som sine søskenbarn, men det er nettopp størrelsen som gjør den så berømt. Det er få steder på jorden som kan tilby sine besøkende et panorama med en slik slående kontrast som denne parken kan: den afrikanske villmarken i forgrunnen og Nairobis høye bygninger i bakgrunnen! Siden parken ikke er så stor, fører dette til at besøkende kan se de fleste dyrene i større konsentrasjon enn i de store parkene.

Samburu og Buffalo Springs nasjonalreservat ligger i begynnelsen av den storslåtte og barske nordlige halvørken. De hører til Kenyas vakreste naturreservater med en ekstremt variert natur, spektakulært dyreliv og det lokale stammefolket Samburu. Flere gode nyheter? Parken trekker ikke like mange besøkende som de mer kjente parkene, og dermed er mulighetene gode for at du er alene med dyrene mens du sitter og beundrer dem.

Aberdare nasjonalpark kan du se flott natur, et spekter av dyreliv og bo meget spesielt. Parken er nemlig hjem til to verdensberømte trehoteller: Treetops og The Ark. Hotellene er bygget inn i trekronene i lysningen i den tette regnskogen og har utsikt over naturlige vannhull hvor elefanter, bøfler og neshorn kommer for å drikke og ta seg et bad.

Det finnes parker med mer variert natur. Det finnes også parker med flere dyr. Men ingen kan konkurrere med Amboselis spektakulære bakgrunn: Kilimanjaro, som med sine 5895 meter er synlig fra et hvert sted i parken. Om det ikke er innhyllet i skyer. Legg inn et par grå elefanter i det gule savannegresset med den snøkledde vulkantoppen i bakgrunnen, og safarimotivet kunne ikke ha blitt bedre. Amboseli er også kjent for sine store flokker med elefanter som vandrer omkring så velkommen til Elefantland!

Nakuru betyr ”støvete sted” på Masai- språket, men hvorfor parken har fått dette navnet er nokså uforståelig. Lake Nakuru er frodig, fargerik og levende. Ved ankomst er det nesten umulig ikke å få flamingofeber. Innsjøen i parken er hjem til det største antall flamingoer i verden, og den deler parken med alle de store savannedyrene. Det er også den parken i Kenya med størst sjanse for å se neshorn.

Tsavo kan du la fantasien få fritt spillerom, og la den vandre tilbake til en tid da Afrika var beregnet for dyrene og ikke menneskene, for det må ha vært slik det så ut.
Med sine gigantiske 21 000 kvadratkilometer er Tsavo Kenyas største nasjonalpark – og en av de største i Afrika. Landskapet er ekte villmark med høyere vegetasjon en for eksempel Masai Mara, som igjen gir noen av landets mest spektakulære naturscener. Men det kan også gjøre det litt vanskeligere å se dyrene.

Det føles som du befinner deg i «Ringenes Herre». Eller som om du har landet på Mars. Du står midt i en mektig dal hvor et gigantisk teppe av gresstuer brer seg utover. Kjempekaktuser og løkformede topper av planter stikker opp med noen meters mellomrom.
Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Hit kommer du ikke for dyrelivet, men for noen dagers vandring opp Kenyas høyeste fjell. Du befinner deg med andre ord på toppen av Kenya!

Det lar seg fint gjøre og kombinere flere av nasjonalparkene under et opphold i Kenya. Vandretur opp Mount Kenya kan også kombineres med safari i en eller flere parker. Avslutt gjerne oppholdet med noen late dager på stranden i Mombasa slik at du kan skylle av deg støvet fra safarien i Det indiske hav!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV KENYA

Den store vandringen – måned for måned

Den store vandringen, med gnuene i hovedrollen, er det mest spektakulære showet i verden. Men bare fordi du bestiller en safari til Serengeti nasjonalpark betyr ikke at du er garantert seter på første rad. Timing er alt. Du er nødt til å være på rett tid til rett sted. Denne guiden vil hjelpe deg med å finne ut hvor og når du skal reise.

Les mer

Bryllup i Kenya

Drømmer dere om et litt annerledes bryllup enn det tradisjonelle? Da er Kenya den perfekte destinasjon. Savannen i nasjonalparken Masai Mara er det perfekte sted for en romantisk og spesiell vielse. Ikke bare er parken hjem til et spektakulært dyreliv, men det er også noen av de vakreste naturomgivelsene dere kan tenke dere. Bedre bakgrunn for både vielse og brudebilder skal dere lete lenge etter!

Les mer

Nasjonalparker i Kenya

Tenk på et landskap – og Kenya har det. Fra knasende tørr ørken til frodig regnskog og fra tropiske sandstrender til snøkledde vulkaner. For ikke å snakke om savanne, høylandsslette og frodige daler med friske avlinger, fete kuer og geiter. Legger man til en 480 kilometer lang kyststrekning og en stor del av Afrikas største innsjø, Victoriasjøen, er det ikke en overdrivelse å kalle Kenyas natur for avvekslende. Og fantastisk!

Les mer

Mombasa

Det er ved Kenyas kyst mange velger å vaske støvet av seg etter fantastiske safariopplevelser inne i landet. Kokospalmene og mangotrærnes skygge i Mombasa eller en av de andre kystbyene ved Det indiske hav er gode steder å avslutte den spennende reisen i Kenya.

Les mer

Safari

Flere som har vært på safari vil nikke anerkjennende til Karens Blizens beskrivelse av opplevelsen av nærkontakten med savannens dyr, dufter og lyder som berusende. Noen sier at du glemmer alle livets sorger og føler at du har en flaske champagne innabords og du er inderlig takknemlig for at du lever. Det som er helt sikkert er at safarilivet går raskt i blodet og kan være kraftig vanedannede.

Les mer

Opplev Mount Kenya

Mount Kenya ligner ikke på noe annet sted på jorden. Selv om navnet Mount Kenya ikke er omringet av samme forlokkende mystikk som Kilimanjaro i Tanzania, kan fjellet som naturopplevelse så absolutt måle seg med sin tanzaniske storebror. Faktisk er det en utbredt oppfatning at Mount Kenya overgår Kilimanjaro takket være sin helt enestående og mer varierte natur.

Les mer

Den store vandringen

Det er verdens største dyrevandring, og et av de mest spektakulære naturfenomener. En evig sirkelvandring på 3500 kilometer, drevet frem av regn og jakten på grønne beitemarker. I begynnelsen av juni begir over en million hvitskjeggede gnuer og pysjamasstripede sebraer seg hen med å krysse Mara – elven. Det friske, grønne gresset i Masai Mara lokker dem over på denne livsfarlige ferden. Når vi tar sommerferie, beveger gnuene og sebraene seg nordover mot Kenya, krysser grensen og finner nye beitemarker i Masai Mara.

Les mer