fbpx

Elefantbarnehjemmet

Noen steder fester seg i hjertet ditt - og forblir der!

Det er nettopp det som skjer når du besøker Sheldrcik Wildlife Trust, bedre kjent som Elefantbarnehjemmet.

For det er faktisk det: Et barnehjem for foreldreløse elefanter.

Krypskytteri er hovedårsaken til at elefantunger ankommer senteret, som ble grunnlagt i 1977. Barnehjemmet har ett av de mest suksessfulle program når det gjelder å redde, frigi og bevare elefantene.

Når du har sett de grå elefantungene tumle rundt med hverandre i rød jord, ligge på kne ved et vannhull mens de bruker snabelen som sugerør eller drikker melk fra store tåteflasker, ja da forstår du hvorfor barnehjemmet eksisterer.

Du innser også verdien av å bekjempe krypskytteri og ønsker å bevare elefantene slik at kommende generasjoner kan se disse utrolige skapningene vandre på savannen slik de er født til.

Elefantene går gjennom helsesjekker og introduseres til andre elefanter på senteret. Når de er klare til neste steg i frigjøringsprosessen, flyttes de til en egen avdeling i Tsavo nasjonalpark, hvor de senere slippes ut.

Flere av de frigjorte elefantene er i dag foreldre og bestemødre til elefanter, som er født i Tsavo, og vandrer rundt på savannen.

For å unngå at elefantungene utsettes for altfor mye stress, er Elefantbarnehjemmet åpent kun én time om dagen for besøkende.

Du har også mulighet til å adoptere din egen elefantunge. Dette gjøres ved utgangen etter endt besøk. Alle elefantene som er til adopsjon, er listet på veggen, og du får en adopsjonspakke som inneholder diplom, elefantungens tragiske historie, en akvarell og informasjon om Sheldrick Wildlife Trust.

Bli en del av flokken du også, og adopter en elefantunge i dag.
Du kan også adoptere ved å finne din hjerteknuser på nettsiden til Sheldrick Wildlife Trust.

Et mer magisk og hjertevarmende sted skal du lete lenge etter!

Unike Reiser støtter Elefantbarnehjemmet ved å spre informasjon om konsekvenser av krypskyting, senterets innsats for bevaring av elefanter og Elefantbarnehjemmet samt adopsjon av tre elefanter.

Våre reiser til Kenya (med ankomst eller avreise til/fra Nairobi) inkluderer et besøk på Elefantbarnehjemmet.

Skroll til toppen